Kuntokompassi: salitreenit personal trainerin kanssa

*Kaupallinen yhteistyö: Kuntokompassi

Olen treenannut satunnaisesti kuntosalilla siitä asti kun olin täysi-ikäinen. Alunperin liityin kuntosalille teinityttönä ajatuksena laihduttaa, koska kuvittelin laihduttamisen olevan urheilun ainut tavoite (ugh). En tiennyt treenaamisesta juuri mitään ja rääkkäsin itseäni treenaamalla niin lujaa kuin vaan pystyin. Ei kipuu ei hyötyy ja mitä näitä nyt oli. Myöhemmin sain muutaman kuntosaliharjoittelukerran personal trainerin kanssa, mutta nämä laittoi treenaamaan vielä kahta kovemmin – niin kovaa, että oksetti ja pyörrytti, mutta ei saanut lopettaa.

Onneksi tällaisesta treenaamisesta ollaan tultu kauas ja juuri viimeksi eilen nautin salitreenistä niin paljon, että en jaksa odottaa seuraavaa.

Väkinäinen saliharjoittelu vei lopulta kaiken ilon liikunnasta ja vuonna 2008 mursin selkärankani ratsastusonnettomuudessa, jonka jälkeen en harrastanut muutamaan vuoteen minkäänlaista liikuntaa. Kun lopulta yritin löytää tieni takaisin liikunnan pariin, oli jokainen yritys vain muistutus siitä miten huonossa kunnossa olin.

Lopulta vuonna 2019 päätin antaa uuden mahdollisuuden kuntosaliharjoittelulle ja löysinkin nykyisen personal trainerini Jonin, jonka kanssa treenaan tällä hetkellä noin kerran viikossa tai joka toinen viikko Personal Training Studio Kuntokompassilla.

Tutustu Kuntokompassin palveluihin suoraan tästä.

kuntokompassi treenit

personal trainer

salitreeni kuntokompassi

Sopivan personal trainerin löytäminen

Mulla oli monia todella huonoja kokemuksia personal trainereiden kanssa aiemmin, joten jännitti lähteä etsimään sopivaa uudelleen. Personal trainereissa on se haaste, että alaa tuntematta voi olla vaikea arvioida personal trainer, jonka ammattitaito on riittävän kattava omiin tarpeisiin nähden.

Itselläni on taustalla vakava ratsastusvamma selkärangassa, liikunnan viha ja syömishäiriö, jotka kaikki vaikuttaa treenaamiseen. En halunnut, että mua pakotetaan treenaamaan jaksamiseni yli ja punnitsemaan maitorahkaa joka välipalalla.

Nykyinen Personal trainerini Joni Koivuniemi Kuntokompassilla on koulutukseltaan lisäksi fysioterapeutti, joka vastasi omia tarpeitani vanhojen vammojen vuoksi.

Jonin kanssa treenaaminen on tuntunut alusta asti turvalliselta ja rennolta. Jaksamistani ja osaamistani ei olla ylitetty, mutta jatkuvasti ollaan kuitenkin kehitytty treenaamisessa eteenpäin.

salitreenit personal trainerin kanssa

kuntokompassi kokemuksia

kuntokompassi palvelut

salitreeni personal trainerin kanssa

Harjoittelun aloittaminen personal trainerin kanssa

Monet kuntosalit tarjoaa paketteja, joissa saa muutaman treenikerran personal trainerin kanssa, jotta laitteet ja tekniikat tulee tutuksi. Mulle oli tärkeää, että saan treenata personal trainerin kanssa nimenomaan pidempään vaikka se ei kaikista halvinta lystiä olekaan, mutta tähän asti paras rahallinen sijoitus omaan kuntoon ja hyvinvointiin.

Aloittaessa on tärkeä käydä läpi tavoitteita ja itsellänikin ne taisi vielä 2019 olla 40 kilon laihduttaminen, mutta nykyään tavoitteena on voida hyvin, kuntouttaa vammoja ja lisätä voimaa – se mitä painolle tapahtuu on toissijaista.

Tärkeää on myös uskaltaa olla täysin rehellinen personal trainerin kanssa jos ikinä kokee, että treenit on liian kovia tai liikkeet ei ole mieluisia. Liikunnasta pitää voida nauttia, eikä yksikään personal trainer voi tietää missä menee raja ilman avointa kommunikaatiota, mun raja esimerkiksi meni siinä että en suostu tehdä yhtäkään burbeeta ja siitä pidän kiinni.

Nyt treenaan Jonin kanssa joka viikko ja jossain vaiheessa yhteiset treenit harvenee noin joka toiseen viikkoon vuoden loppuun saakka ja sitten arvioidaan tilanne taas uudelleen.

kuntosaliharjoittelu personal trainerin kanssa

treenit pt helsinki

personal trainer helsinki

Kuntokompassi: laadukas personal training studio Helsingin keskustassa

Treenit jatkui pandemian ajan kestäneen tauon jälkeen saman personal trainerin kanssa Kuntokompassilla, joka on yksityinen personal training studio. Se miten personal training studio ja perinteinen kuntosali eroaa toisistaan on se, että personal training studiolle tullaan nimenomaan treenaamaan sen oman ammattitaitoisen personal trainerin kanssa.

Kuntokompassilla treenaaminen tuntuu jotenkin turvallisemmalta ja mukavammalta, koska jokainen salilla samaan aikaan oleva keskittyy täysin treeniinsä oman personal trainerin kanssa, eikä kenenkään omaharjoittelusta tule häiriötä. Kuntokompassilla käyvät treenaajat ovat myös kaiken kuntoisia ja kaiken ikäisiä, eli ei todellakaan tarvitse stressata että pitäisi olla jotenkin huippukunnoissa jo aloittaessa – päinvastoin, me kaikki aloitetaan jostain ja ammattilaisten kanssa aloittaminen on aina paras paikka.

Personal training studiolla harjoittelussa on myös se etu, että sinne ei tule turhaan ostettua kuukausikorttia, vaan valitaan yhdessä omia tarpeita vastaava paketti jonka kanssa lähdetään treenaamaan alkuun ja kartoitetaan jatko sitten kun on sen aika. Kuntosaliharjoittelusta tulee helpommin osa arkea kun salilla odottaa joka kerta tuttu personal trainer tai fysioterapeutti.

Kuntokompassi on myös hyvin tarkka personal trainereiden ammattitaidosta ja jokaisella personal trainerilla täällä onkin vähintään korkeakoulututkinto alalta.

Lue lisää Kuntokompassista ja sen palveluista täältä.

joni koivuniemi personal trainer fysioterapeutti

personal training studio helsinki

personal trainer kokemuksia helsinki

kuntokompassi kuntosali

Kuntokompassi tarjoaa personoidun palvelukokonaisuuden

Mikäli treenaaminen Kuntokompassilla kiinnostaa, voit aloittaa varaamalla täysin maksuttoman ensitapaamisen täältä sivun lopusta, jossa kartoitetaan tarpeesi ja siihen sopivat vaihtoehdot.

Minun palvelupakettini on ns fysioterapiapolku, johon kuuluu 20 tapaamista fysioterapeuttini Jonin kanssa, joka on myös personal trainer. Treenit aloitettiin alkukartoituksella, jossa tehtiin inbody -mittaus. Lisäksi saan tarvittavan määrän ravitsemusohjausta, joka omalla kohdalla keskittyy enemmän proteiinin lisäämiseen joka on itselläni haasteena. Hinnat on alkaen 150 euroa kuukaudessa ja oma laajempi pakettini on arvoltaan 2800 euroa.

Fysioterapian ja fyssarin kanssa treenaamisen hyödyistä voit lukea lisää täältä.

Edellinen
Edellinen

Matkailualan restonomiopinnot Porvoossa

Seuraava
Seuraava

Helsingin parhaat hotellit