Lentoyhtiöarvostelu: Cathay Dragon

Lensin Hongkongista Cathay Dragonilla (ent. Dragonair)  Kota Kinabaluun. Cathay Dragon on hongkongilaisen Cathay Pacifin tytäryhtiö, jonka päähubina toimii Hong Kong International Airport. Yhtiö lentelee useisiin eri kohteisiin Aasiassa. Lentoyhtiön kalustoihin kuuluu ilmabusseja, eli Airbusseja näin lontooksi. Itse lensin menolennon A330-300 merkkisellä ja paluulennon huomattavasti vanhemmalla A320-200. Mennäänpä siihen itse asiaan, eli kokemukseen. Molemmat lentokokemukset oli niin erilaisia, että niistä voisi melkein kirjoittaa oman arvostelunsa.

dragonair

taiwan lentokenttä

Menomatka taittui uudella A330-300 konetyypillä, joka oli niinkin uusi että sitä sai ihan ihastella. Matkamme sattui niin lähellä vaaleja, että moni turisti oli tajunnut kiertää kaupungin kyseisellä viikolla ja isosta matkustajakoneesta noin 80% paikoista oli tyhjiä. Mikään ei ole yhtä rentouttavaa kuin vallata kokonainen penkkirivi, ottaa lasi viiniä ja kruisailla pilvien päällä auringon noustessa. Tämä oli juurikin sellainen lento. Palvelu oli myös ehdottomasti fiilistä nostattavaa.

Paluumatka taittui hyvinkin kulahtaneen A320-200 kyydissä, tämä oli niitä koneita joista löytyi vielä tuhkakupit paikoilta ja penkkien istuinkankaat oli suunnilleen revitty auki. Kone oli myös viimeistä paikkaa myöten täynnä malesialaisia kuorotyttöjä, joten thank you god, että tajusin ottaa mukaan korvatulpat.

dragonair a330dragonair sisältä

Lennon aikana tarjoiltiin lämmin ateria, joka on peräisin LSG Lufthansa Service Hong Kongilta. Ruokana oli jotakin nuudelintapaista kasvismössöä, joka oli itseasiassa varsin maukasta. Lennolla sai myös veloituksetta alkoholijuomia ja itse taisin nautiskella Gin&Tonicin, kuten ehkä jo pinttyneisiin tapoihini kuuluu. Rehellisesti sanottuna paluulennon mässyjä en enää edes muista, sillä tästä matkasta on mielessä vaan pienen vanhan koneen ahtaus ja kova meteli. Cathay Dragon tuskin kovin monilla lennoilla kuitenkaan näitä koneita enää käyttää (I hope).

dragonair ateria

dragonair a330-300a

Kaikenkaikkiaan Drangonair tuntui kuitenkin turvalliselta ja hyvältä vaihtoehdolta ja lennän Cathay Dragonilla varmasti vielä uudemman kerran! Tulen tekemään näitä lentoyhtiöarvosteluja jatkossa enemmänkin, joten olisi kiva kuulla ajatuksianne.

Edellinen
Edellinen

Koe ainakin nämä Tokiossa

Seuraava
Seuraava

Chiropractic's tips for surviving a long-haul flight