Tervetuloa Helsinkiin, Qatar Airways

Oneworld -alliansiin kuuluva Qatar Airways saapui tänään ensimmäistä kertaa Helsinkiin, josta se tulee jatkossa operoimaan Helsinki-Doha reitillä päivittäin. Ensimmäinen lento lennettiin A350:lla, mutta normaalisti reitti tullaan operoimaan A320 -konetyypillä. Qatar Airways tulee parantamaan jo valmiiksi melko hyviä yhteyksiä Helsingistä Aasiaan, Australiaan ja Lähi-Itään. Lentoyhtiö julkisti uuden kohteen kunniaksi myös codeshare-yhteistyön Finnairin kanssa, alkaen tästä päivästä, laajentaen Qatar Airwaysin tarjontaa Baltian maissa ja pohjoismaissa sekä vahvistaen Finnairin verkostoa Lähi-idässä.

Pic 45 Qatar Airways’ Boeing 777-300ER Fleet

Lennän itse kahden viikon päästä Qatar Airwaysin kyydissä Bangkokiin, joten kirjoitan lentokokemuksesta teille arvion myöhemmin  – varasin lennot businessluokassa, because why the hell not! Osassa Qatarin koneista on businessluokassa samppanjabaari, tosin ei tässä A320:ssa! Lento Helsingistä Dohaan on noin kuusi tuntia ja sieltä Bangkokiin toiset noin kuusi tuntia!

Tässä vaiheessa kehtaan jo väittää, että Qatar Airways on yksi maailman parhaita lentoyhtiöitä. Lentoyhtiö on palkittu mm. Skytrax-organisaation vuoden 2016 World Airline Awardseissa, mm. ”World's Best Business Class”, “Best Business Class Airline Lounge” ja “Best Airline Staff Service in the Middle East”. Tällaisilla maininnoilla voi olla varma, että Qatar Airwaysin tuote on erinomainen!

Pic 04 Qatar Airways’ Airbus A320

Pic 07 Qatar Airways’ Airbus A320

Innostuin Qatar Airwaysistä ensimmäisen kerran opiskellessani ilmailualaa Hongkongissa. Airport Operations -kurssimme opettaja tarjosi minulle mahdollisuutta lähteä Dohan lentokentälle työharjoitteluun, joten tutustuin lentoyhtiöön ja se toimintaan tarkemmin. Päädyin lopulta tekemään työharjoitteluni kuitenkin Finnairilla! Tästä aasinsiltana muuten – tiesittekö, että Porvoossa voi nykyään opiskella Aviation Business -tutkinnon?

Istun itse juuri Maltan lentokentällä, matkalla Frankfurtin kautta Helsinkiin. Odotan innolla huomisen illan Qatar Airwaysin gaalaillallista Helsingin kaupungintalolla, johon pääsen juhlimaan yhden maailman parhaan lentoyhtiön uutta reittiä!

Oletteko te jo lentäneen Qatar Airwaysillä? 

*Kuvat: Qatar Airways*

Edellinen
Edellinen

Garda Trentino: Voiko näin kaunista edes olla?

Seuraava
Seuraava

Desert Mood