10 sisältöideaa matkablogiin

30 elokuun, 2017

Tämän katastrofaalisen kesän jälkeen olen päättänyt kunnostautua bloggaajana ja pyrin syyskuun aikana kirjoittamaan blogia ihanteellisessa tapauksessa jopa päivittäin, mutta realistisemmin ajateltuna ainakin 3-4 kertaa viikossa. Välillä huomaan kuitenkin avaavani blogin ja tuijottavani tyhjää ruutua miettien mitäs sanottavaa sitä tällä kertaa olisi – etenkin näin reissujen välissä ja ollessani laiska ottamaan kuvia kotona Helsingissä. Näinpä taas asiaa pohdittuani, päädyinkin listaamaan teille tänään aiheideoita omiin matkablogeihinne! Let us begin!

IMG_0544.jpg

1. Selvitytymisoppaat eri tilanteisiin

Meistä moni kirjoittaa blogeihinsa matkavinkkejä ja -oppaita, mutta itse ainakin kaipaan välillä muutakin matkailuun liittyvää neuvoa. Miten selvitä viikko hostellin dormissa? Miten selvitä kaukolento economy-luokassa? Miten päästä yli koti-ikävästä? Miten matkustaa lemmikin kanssa? Lasten kanssa? Miten säästää rahaa matkustamiseen? Miten syödä sobanuudeleita muovipuikoilla? Viimeiseen olisin kaivannut tänään vastausta.

2. Listat

Listoja on kiva tehdä ja ainakin omasta mielestäni niitä on välillä kivan kevyt lukea. Listatahan voi vaikka mitä; maailman parhaita uima-rantoja, omia suosikkikohteita, häämatkakohteita, avokadoleipiä, parhaita matkablogeja,… The list goes on and on!

3. Kohdeoppaat

Mind is blown – I know. Omista suosikkikohteista kannattaa kirjoittaa blogiin kattaviakin matkaoppaita, sekä siksi että niistä on hyötyä, mutta myös hakukoneiden kannalta. Minun kannattaisi hyödyntää omia Hongkong-postauksiani tekemällä niistä kattavampia oppaita, joita voisin sitten linkkailla ympäriinsä ristiin. Jos blogista löytyy yhdestä kohteesta vaikka 10 eri hotelliarvostelua, kannattaa tehdä yksi ‘Kohteen x parhaat hotellit’ -tyyppinen blogipostaus.

IMG_6277.jpg

IMG_6272.jpg

4. Matkan suunnittelu

Moni matkablogi keskittyy matkaan vasta kohteessa, mutta Googlesta haetaan paljon tietoa myös matkan suunnitteluun liittyen. Miten löydän sopivan hotellin? Mikä on hyvä lentoyhtiö tälle reitille? Miten pakkaan käsimatkatavaran? Mistä löytää parhaat lentodiilit? Jälkimmäisestä mieleen, että SecretFlying Facebook-sivulta muuten löytää ne halvat lennot.

5. Matkailijan terveys

Itse kun matkustan läpi vuoden, välillä unohdan edes miettiä terveysseikkoja kuten rokotteita tai kohdekohtaisia lääkkeitä. Näistä etsitään paljon tietoa ja se voi välillä olla kiven takana. Toki ilman lääkärin ammattiosaamista ei kannata esittää kaikkitietävää, mutta aktiivisella matkailijalla on varmasti paljonkin neuvoja terveysasioihin liittyen, on kyse sitten malarialääkkeistä tai taukojumpasta lentokoneen vessassa. Tai siitä korealaisen karaokekopin sashimibuffetista Hongkongissa joka vei suoraan sairaalaan. Onhan näitä.

6. Arvostelut

Matkailijat hakevat aktiivisesti tietoa hotelleista, ravintoloista ja lentoyhtiöistä – etenkin ensimmäisestä. Matkailija ei välttämättä tyydy TripAdvisoriin tai Hotels.comin tietoihin majoitusvaihtoehdoista, jolloin bloggaajan lähes puolueeton yksityiskohtaisemmin avattu arvostelu laadukkailla valokuvilla on usein tarpeen matkailijan päätöksentekoprosessissa. Jos innostut tekemään hotelliarvosteluja enemmänkin, kannattaa harkita affiliate-ohjelmaa, jolla voit tienata blogilla hieman ylimääräistä rahaa.

IMG_4050.jpg

P5141334.jpg

7. Unohtumattomat kokemukset ja koskettavat tarinat

Lukija palaa blogiin useammin, jos persoona on tarpeeksi valovoimainen ja vangitseva. Blogia ei kannata pitää pelkkänä matkailijan käsikirjana, vaan tuoda myös mukaan omaa persoonaa ja omia elämän tarinoita. Kirjoita siitä kerrasta kun ostit äkkilähdön rakkaasi kanssa Malediiveille. Tai kun olit vaihto-opiskelemassa Koreassa. Au-pairina Italiassa. Tai siitä kiihkeästä lomaromanssista Ranskassa.

8. Matkatavarat ja pakkaaminen

Jos joku täällä voisi opettaa minua pakkaamaan kevyemmin, raise your hands people. Mun pakkaaminen toimii reissu toisensa jälkeen niin, että keskellä yötä ennen aamulentoa avaan matkalaukun lattialle ja samalla heitän kaapeista vaatteet lattialle. Seuraavaksi otan lasin viiniä ja istun vaatteiden päällä pohtien miten paljon kellokin jo on. Sitten teen nopeasti pienen listan ja heitän puoli omaisuutta laukkuun. Kadotan listan ja juon lisää viiniä. Laitan laukkuun vielä mitä sinne mahtuu ja sitten otan parin tunnin päikkärit ennen kuin taksi kurvaakin jo kotipihalle.

Matkatavaroista tärkeimmät passin ja hammasharjan lisäksi ovat kuitenkin kaikki kolme kameraani, vara-akut ja tietokone. Kaukolennolle laukusta on löydyttävä melatoniinia ja valerianjuuriteetä.

P6032994.jpg

P6032997.jpg

9. Ruokajutut

Ruoka on hyvää. Simple ast that. Ruokakuvia on kiva ottaa. Matkaillessa sitä päätyy syömään milloin mitäkin – kerran puudelia Kiinassa ja toisen kerran duriantoffeeta Milanon kaduilla. Sinä olet ehkä syönyt marsua Perussa tai kengurua Australiassa? Tai voit ottaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja luoda listan kaikista oudoista ruoista mitä maailmalla on tullut vastaan.

10. Matkapäiväkirjat

Matkabloggaajana itse huomaan välillä eksyväni sellaiseen ‘ammattikuplaan’, jossa ahdistun kun jokaisen blogipostauksen pitäisi olla painokelpoinen matkaopas. Todellisuudessa välillä ihan perinteiset päiväkirjat kuvineen ovat kaikista parasta luettavaa. Omat suosikkiblogini on melkein kaikki sellaisia rehellisiä päiväkirjoja elävästä elämästä. Itse ajattelin muistaa tämän sunnuntaina alkavalla Vietnamin matkalla ja postata teille muutaman kuvapäiväkirjan reissun aikana!

 Tuleeko teille mieleen lisää aiheideoita?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Ootkos kokeillut nettiradioita? Ihan hyviä on täällä, http://www.nettiradiomaailmalla.com/
Mun matkakuumetta ne ainakin nostaa. Joskus on vaan ihan kiva vaihtaa pois suomi-musasta ja fiilistellä. En tiiä mut mä ainakin muistan hyvin ääniä ja musaa, tollaisia äänimuistoja.

Lisää ideoita esim. Top10 parhaat hotellit, top10 suosikkikohteet, top5 tekemistä/nähtävää matkalla, top5 museot/nähtävyydet, kooste nähdyistä Unescon kohteista (tämän olen itse jo tehnyt), parhaat löydöt matkoilta (voisi olla vaikka matkamuistoja, vaatteet, kirjoja tai muuta), top5 ruuat matkoilla, kooste matkakommelluksista, top5 matkoilla kuultua biisiä, juttu kuvaamisesta ja kamerasta matkalla, matkoilla kohdatut eläimet/ihmiset

Huikea postaus! Aloitin itse asiassa edellispäivänä kirjoittamaan pakkausvinkkejä, kerkeisinpä vain tekemään loppuun asti joku päivä kun viime reissun reissuhöpinätkin on vielä kesken…

Haha, mullakin on ihan laiton määrä drafteja blogissa jutuista mitkä oon sitten vaan jättänyt kesken 😀

Ihania kuvia juttuja. Mä fiilistelen menneiltä matkoja kuvilla, videoilla ja nettiradioilla. Mun suosikki on nyt tämä http://www.nettiradiomaailmalla.com/.
Mikä sun kamera on? Kuvaatko kännyllä vai järkkärillä?

Hei kiitos vinkistä, enpä ole tiennyt nettiradiosta maailmalla, näppärää! Ja kuvaan nykyään minijärkkärillä, Olympus PENillä ja sen 25mm linssillä useimmiten 🙂 Tässä jutussa myös Canonin EOS1100D-järkkärillä osa kuvista! Ja muutama itseasiassa Canonin Powershot G7x:llä 😀 Instagramissa suurin osa kuvista on puhelinkuvia!

Duriantoffee kuulostaa hyvältä! Minkä makusta se oli?

Vähän mädälle kalalle, vähän öljylle ja vähän kuollelle rotalle, mutta jollain homejuustomaisen kierolla tavalla herkulliselle 😀

Kuulostaa kyllä hyvin kiehtovalle makuelämykselle toi duriantoffee, saattaisin passata itse. 😀 Ja hei iso kiitos ideoista, tästä postauksesta synty monta ajatusta omaan blogiin!

ADD A COMMENT