10 vinkkiä parempaan Instagram-kuvien muokkaamiseen ja puhelimella kuvaamiseen

15 marraskuun, 2017

Kuten olen aiemminkin maininnut, on puhelin tärkein työvälineeni – se on pieni assistentti taskussa, laadukas kamera ja toki myös se yhteydenpitoväline. Valokuvaamisen suhteen olen pitkään suostunut käyttämään ainoastaan järjestelmäkameraani. Instagram -kuvien muokkaaminen ja pienet vinkit puhelimella kuvaamiseen might change the game. Ajatus puhelimella otettujen kuvien käytöstä blogissa tuntui pitkään jotenkin kamalan epäammattimaiselta ajatukselta, mutta nykyään käytän niin puhelinta kuin järkkäriä ristiin mitä Instagram -kuviin tulee.

Olen Instagram -aikana kuvannut useammalla iPhonella ja Huawei Mate 10 Pro:lla. Tällä hetkellä kuvaan iPhone 12 Pro Max:illa jos kuvaan puhelimella.

Tänä vuonna olen myös osallistumillani pressimatkoilla huomannut, että yhä useampi bloggaaja käyttää puhelinta jopa ainoana kameranaan ja joillekin ajatus järjestelmäkameran raahaamisesta tuntuu jopa vanhanaikaiselta.

Olen pari viimeistä vuotta tehnyt paljon töitä Instagramin ja puhelinkuvaamisen parissa ja kouluttanut hotelliketjuja ottamaan parempia valokuvia nimenomaan puhelimella, joten eiköhän ole korkea aika jakaa nämä vinkit myös teidän kanssa.

*Postaus päivitetty kesällä 2021

Lue lisää Instagramista näistä postauksista:

Näin ansaitsen rahaa Instagramista

Näin saat lisää Instagram-seuraajia

parempia kuvia Instagramiin
kuvaaminen instagramiin

5 vinkkiä puhelimella valokuvaamiseen:

1. Huomioi valot ja varjot:

Suosi aina luonnonvaloa kun kuvaat älypuhelimella parhaan mahdollisen kuvalaadun takaamiseksi. Itse kuvaan aina ulkona kun mahdollista. Ulkona kannattaa kuitenkin huomioida, että liian suora auringonvalo voi tehdä ikäviä varjoja kuvaan.

Jos kuvaat ruokaa esimerkiksi ravintolassa, joudut todennäköisesti taistelemaan ikävän keinovalon kanssa. Varo että et tee itse kuvaan vielä ylimääräistä varjoa puhelimella ja käsilläsi. Voit myös hyödyntää seuralaisesi puhelimen taskulamppua tai kääntää keinovaloa mielummin poispäivän pöydästä – hämärämpi tasainen valo voi olla keinovaloa parempi, joten välillä siirrän pöydän yläpuolella olevaa valoa hieman sivuun.

Voit myös muuttaa puhelimen valotus- ja tarkennuspistettä painamalla sormella ruutua eri kohdista. Monesti ravintolassa hieman pimennän ruutua laadukkaampaan kuvaan.

2. Hyödynnä puhelimen kameran kaikki asetukset

Yhä useammassa älypuhelimen kamerassa on myös järjestelmäkamerasta tutut manuaaliasetukset. Älypuhelimella on itseasiassa kätevä opetella manuaalikuvauksen maailmaan hieman puhelimesta riippuen.

Kannattaa muistaa myös, että puhelimen kamerassakin on ajastin jota itse ainakin hyödynnän jos haluan olla kuvassa mukana mutta en ottaa selfietä. Huawei Mate 10:n voi ohjelmoida ottamaan valokuvan esimerkiksi hymystä tai sanomalla ‘cheese’, jolloin voit ottaa kuvan kauempaa myös ilman ajastinta. Näytin varmasti hurmaavalta kun kierin viime viikolla Tukholmassa hotellihuoneeni sängyssä huutamassa juustoa napatakseni kuvan blogiin.

Hyödynnä myös puhelimessa portrait mode ainakin kun kuvaat ihmisiä tai ruokaa!

instagram kuvaaminen vinkit

3. Puhdista puhelimen linssi aina ennen valokuvausta

Normaalissa kamerassa on lähes aina linssille oma suojus, mutta puhelimessa ei. Puhelin on vielä aina tahmaisissa tassuissamme koko päivän, joten voit olettaa että linssi on likainen oikeastaan aina.

Kannattaa siis ottaa tavaksi pyyhkäistä objektiivia vaikka paidan hihaan joka kerta kuvaa ottaessa – saatat nimittäin yllättyä kuvalaadun erosta! Jos jotain tästä postauksesta jää mieleesi, let it be this one!

4. Vältä salaman käyttöä hämärässä

Älypuhelin on harvoin ihanteellinen hämärässä, mutta esim. ruokakuvaa ottaessa illallisella voit pyytää seuralaistasi avaamaan oman puhelimen taskulampun ja osoittamaan kuvauskohdetta n. metrin tai kahden päästä.

Yleensä hämärässäkin tulee parempi kuva ilman salamaa. Saadaksesi laadukkaan kuvan kannattaa panostaa kameran vakaamiseen. Voitko käyttää tripodia tai asettaa puhelimen ajastimen kanssa vaikka pöydälle?

Huawei Mate 10 Pro:ni on erityisen valovoimainen hämäräkuvaukseen. Puhelimessa on selfiesalama hämärään, joka toimii erinomaisesti eikä luo ikävää liian keskittynyttä valotusta kuvaan.

Toki on myös tilanteita missä juuri salama brings the right kind of magic.

5. Anna Instagram -kuvan kertoa tarina

Mieti tarkasti myös kuvakulmaa ja sitä mitä kuvalla on tarkoitus kertoa. Aina ei tarvitse kuvata itsestäänselviä asioita tai kokonaisuutta, vaan mieti mitä sinun silmäsi näkevät. Ehkä varpaat meren rannalla, kätesi lentokoneen ikkunaa vasten tai hulmuavat hiuksesi tuulessa. Pyri välittämään kameran toiselle puolelle se tunne minkä itse koet.

PB150294.jpg

5 vinkkiä Instagram-kuvien muokkaamiseen:

1. Löydä oma värimaailmasi

Instagramissa yksittäisiä hienoja kuvia paremmin toimii koko kuvagallerian yhtenäisyys, joka on helppo luoda esimerkiksi filttereiden avulla.

Instagramin omat filtterit ovat parantuneet huomattavasti viime vuosina, mutta käytän silti mielummin VSCO-sovelluksen filttereitä. Kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia, jotta löytää juuri sellaiset mitkä sopii omaan silmään. Itse käytän VSCO:sta filttereitä A4-A6 lähes aina. Muita hyviä sovelluksia on ainakin Snapseed ja Colorstory.

Jos kaipaat inspiraatiota oman värimaailman löytämiseen, hae Pinterestistä ‘VSCO Instagram themes’ – et tule pettymään!

2. Editoi rohkeasti valoa, kontrastia ja lämpötilaa

Voit editoida kuvaa suoraan puhelimella, mutta itse käytän tähän useimmiten Snapseed-sovellusta tai VSCO:ta. Lisään kuviin yleensä valoa ja kontrastia. Sisällä otetuissa kuvissa saatan laskea lämpötilaa ja värikylläisyyttä, kun taas ulkokuviin saatan lisätä lämpötilaa (etenkin nykyään kun pyrin luomaan lämpimämmän sävyistä Instagram feediä).

Muokatessa kuvaa lisään usein myös terävyyttä ja lasken highlightia. Spapseedissä voi myös brush-toiminnon avulla muokata tiettyjä kohtia kuvissa. Esim. ruokakuvasta usein poistan värikylläisyyttä, mutta lisään sitä itse ruokaan myöhemmin tuon brushin avulla.

instagram kuvien muokkaaminen
instagram kuvien filtterit

3. Lisää tunnetta muuttamalla kuvan värimaailmaa

Jos olet seurannut minua Instagramissa pidemmän aikaa, tiedät varmaan miten paljon otan kuvia lentokoneen ikkunasta. Lentokoneen siipi ja auringonnousu pilvien yläpuolella on suosikkimaisemani ja lentokoneessa on yleensä hyvää aikaa editoida kuvia ihan koko rahan edestä.

Käytän Colorstory-sovellusta, jolla voin muuttaa esimerkiksi taivasta hieman alkuperäistä pastellisävyisemmäksi tai lisätä erilaisia valopilkkuja maisemaan.

4. Poista kuvista ylimääräiset ‘virheet’

Virheettömyys on monella tapaa aika last season ja itse liputan luonnollisuuden puolesta , mutta joskus kivan kuvan kuitenkin pilaa joku hölmö turisti Hawaii-paidassaan. Ylimääräisen turistin voi poistaa Touchretouch tai Facetune -sovelluksilla. Touchretouchella voi poistaa kuvista pieniä yksityiskohtia todella kätevästi. Facetune on tarkoitettu selfieiden muokkaamiseen. Lisäksi Facetunen hampaidenvalkaisuominaisuus on täydellinen esimerkiksi sisätiloissa otetun kuvan valkoisten pintojen keltaisuuden poistamiseen.

miten muokata instagram -kuvat

5. Viimeistele kuva vielä Instagramissa

Kuvaa kannattaa muokata Instagramissa. Instagramissa saatan vielä hienosäätää valotusta, kontrastia ja lisätä n. 20% jotain sovelluksen omaa filtteriä kuvaan. Käytän yleensä Juno-filtteriä, joka tuo värejä hieman paremmin esille ja lisää kirkkautta.

Tiesithän, että Instagram-sovellus ei automaattisesti näytä kaikki saatavilla olevia filttereitä? Sovelluksen asetuksista löytyy vielä paljon lisää filttereitä ja sieltä voit myös laittaa pois näytöltä ne filtterit mistä et pidä.

PB150240.jpg
PB150243.jpg

Instagram -kuvien muokkaaminen on edelleen tärkeää, vaikka käyttäjät kaipaavat jatkuvasti vielä autenttisempaa feediä. Itsekin muokkaan Instagram -kuvani nykyään entistä luonnollisemmin, mutta kuitenkin pitääkseni yhtenäisen tyylikkään feedin.

Minua voit seurata Instagramissa nimimerkillä: @veerabianca

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Auringonlaskun muuttaminen pastellisemmaksi… just tämän takia en usko oikeastaan kovinkaan monen bloggaajan instakuviin. Kaikki on käsitelty sellaisiksi, etteivät ne vastaa todellisuutta. Surullista.

Sama täällä. En koskaan Instagramissa “palkitse tykkäyksellä” sellaista kuvaa, jossa huomaan käytetyn filttereitä tai kuvanmuokkausta. Aivan erityisesti luonto- ja maisemakuvat ovat mielestäni täyttä huijausta muokattuina.

Kiitos hyvistä vinkeistä! Minä olen ottanut koko blogihistoriani ajan kuvat 98% kännykällä ja syystä, sillä kärsivällisyyteni ei taida riittää tuohon järkkäritouhuun. Viime aikoina olen kyllä miettinyt kunnon kameraa ja valokuvauskurssia… Toisaalta kun näitä kuvankäsittely- ja muokkaus ohjelmia on niin paljon, että taitaa olla ihan sama onko tuo kuva alunperin otettu kännykällä vai kameralla? Kävin työväenopistossa MAC-kuvat kurssin ja sain sieltä paljon hyviä vinkkejä kuvan muokkaamiseen, kuten myös tästä postauksesta ja tuo Hawajipaitainen turisti on todella ainainen ongelma, usein on kulunut pitkiäkin aikoja odotellessa niiden katoamista kuvaruudusta, joten täytyypi heti kokeilla jompaa kuvaa sovellusta, niin ei kanssamatkustajat hermostu odotteluun… Tuo blurraus on toiminto, jota olen todella etsinyt!

Bloggaamisen riittää yllättävän hyvin hyvä kännykkäkamera! 🙂 Todella monet ihan ammatikseenkin bloggaavat käyttävät nykyään pelkästään puhelimiaan! 🙂

Kannattaa laittaa Huawei Mate 10 Pro kokeiluun, tuo blurritoiminto on helppo testata heti ihan kaupassa, se on aika huikea, en saa sellaista niin hyvin edes kameralla! 🙂

Hyviä vinkkejä! Kokeilin heti tuota Facetunea ja se oli kyllä aika hauska. 🙂

Hyvä että löytyi uusi sovellus käyttöön! 🙂

Tosi hyviä vinkkejä! Me ostettiin vasta eka oikea kamera ja opetellaan nyt valokuvauksen perusjuttuja. Kamerakännykällä ollaan tähän asti menty, mutta kyllä se oikea kamera vasta saa innostumaan valokuvauksesta kunnolla! Aika ulalla ollaan vielä mutta pikku hiljaa kehitytään. Suurimalta haasteelta tuntuu juuri tuo kuvien tyylin yhtenäisyys kun omat muokkaustaidot eivät ole ihan parhaasta päästä. Sun kuvat on aina niin kauniita että niitä on ilo katsella 🙂

Valokuvauksesta innostuminen on paras fiilis, joten mahtavaa! 🙂 Enjoy! tekemällä oppii!

Ja kiitos kauniista kehuista! 🙂

Kiva lukea sun vinkkejä instasovellusten käytöstä ja kuvaamiseen muutenkin. Sitä on ollut pitkään hävyttömän laiska näiden kanssa ja puhelimella säätäminen tuntunut ööh hankalalta. Pyöritän ja käsittelen kuvat aina koneella vaikka homma ois varmaan fiksumpi tehä kaikkineen just luurilla. Pitääpä alkaa opetteleen ja ottaan noista sovelluksista enempi hyötyä irti!

Mä joskus jopa mietin että alkaisin editoida kaikki kamerallakin otetut blogikuvat puhelimella, mutta olihan sekin vähän säätöä haha 😀 Puhelimella editoiminen on tosi näppärää!

Siis toi kameran putsaaminen on niin totta! Sen kun kerran tajusi, niin tulee kyllä pyyhkäistyä kameran linssiä oikeastaan joka kerta ennen kuvaa. Aina siinä on jotain pölyä tai meikkivoidetta tai mitä milloinkin. Kuvanlaatu on tosiaan täysin eri puhtaalla ja likaisella linssillä (ylläri…).

No sepä, oikeesti se kaikista olennaisin juttu puhelimella kuvaamisessa, makes a huuuuge difference! 😀

Mainioita vinkkejä, kiitos näistä 🙂 Tuo puhelin vaikuttaa aivan mielettömän hyvältä! Harmi vaan, että uuden puhelimen hankinta ei ole ajankohtainen, sillä viime vuona hankkimani Huawei porskuttaa vielä täyttä päätä. Mutta ehkä pitää osallistua tuohon Liten arvontaan.. 🙂 Ja nyt pitää mennä heti tutkimaan, että mistä ihmeestä Instassa saa lisää filttereitä – en ole tiennytkään!

Eipä kestä, kiva jos niistä oli hyötyä! Ja hyvä kuulla että sulla Huawei on olllut kestävä kun nykyän tuntuu että moni puhelin hajoaa käsiin jo vuoden jälkeen! 😀

Kiitos näistä vinkeistä! Pitääpä heti viikonloppuna testata noita Touchretouch ja Facetune -sovelluksia.

Toivottavasti tykkäät äpeistä! 🙂

Kiitos superhyödyllisestä postauksesta! Tästä sai inspiraatiota ja pari uutta appiakin menee lataukseen. 🙂 Olen vasta viime aikoina herännyt tuohon feedin yhtenäistämiseen. Instagram on aina ollut minulle sellainen spontaani kanava, jonne tulee tuupattua ties mitä niinkään sitä yhtenäistä ulkoasua ajattelematta, ja sen kyllä huomaa! Ehkä näiden vinkkien avulla sitä saisi jatkossa vähän yhtenäistettyä. 🙂

Toivottavasti löydät uusia hyödyllisiä äppejä käyttöösi! 🙂 On hyvä pitää Instagram melko spontaanina, mutta tietysti on myös kiva että voi itse olla ylpeä hienosta feedistään, eli varmana paras lienee jossain siinä puolivälissä – liikakaan sressiä ei saa ottaa! 🙂

Hyviä vinkkejä! Puhelin ja sen kamera ovat bloggaajalle äärimmäisen tärkeitä, vaikka itsekin vierastan vielä ajatusta siitä, että reissaisin ilman järjestelmäkameraa. Tuntuisi hassulta jättää järkkäri kotiin, kun on panostanut kuvauskalustoon, mutta toisaalta onhan se aika järkäle raahata mukana varsinkin kun satun olemaan niitä naisia, jotka raahaavat vielä lisäksi mukanaan puolet omaisuudestaan käsilaukussa. Olisi vapauttavaa reissata kerrankin vain kännykän (ja sen käsilaukun) kanssa. Ehkä kokeilen joskus. 🙂

Hyvä jos vinkeistä oli hyötyä! 🙂 Ja ymmärrän kyllä tuon fiiliksen, nykyään reissaan itse tämän puhelimen ja pienen Olympuksen kanssa! Floridassa vedin pari päivää kyllä ihan vain puhelin taskussa, se oli aika rentoa! 😀

Kiitos hyvistä vinkeistä, niistä on takuulla paljon hyötyä! Pari itselle uutta sovellusta lähtee heti lataukseen ja kokeiluun. Snapseed on ollut ehdoton suosikkini tähän asti. Ostin Huawei P10:n tänä syksynä, kun vanha puhelin hajosi yllättäen ja oon ollut todella tyytyväinen siihen, etenkin kameraan!

Toivottavasti tykkäät uusista sovelluksista, mä en ainakaan pärjäisi ilman näitä kaikkia haha! 😀 Kiva kuulla että muissakin Huaweissa on niin hyvä kamera! 🙂

Mulla menee vissiin kehitys toisin päin, kun sain vasta viime kuussa ekan järjestelmäkameran ja blogilla on ikää reilu 3v 😅 mulla on honor 9 jonka kamera oli myös ihan loistava, kunnes se lakkasi tarkentamasta kauas ja syyksi selvisi ohuen ohut naarmu suoraan toisen kameran lasin halki 😢🙄 kiitos näistä vinkeistä 😊

Äh voi harmi! Puhelimissa kyllä nuo linssit naarmuttuu helposti kun niissä ei ole mitään suojuksia! 🙁 Mutta hauskoja järkkärihetkiä, uusi kamera innostaa kyllä aina 🙂

Vihdoinkin joku kertoi, miten Snapseedin brush-toimintoa käytetään! 😂 Olisihan se nyt varmaan pitänyt osata päätellä itse, mutta olen vähän kädetön mitä tulee kuvien muokkaamiseen ja liputan luonnollisuuden puolesta (joskin sopivan tunnelman ja pilvisen sään sattuessa tunnustan rakastavani Olympus-kamerani dramaattiset sävyt -taidesuodinta, mutta käytän sitä siinä tapauksessa jo kuvausvaiheessa). Täytyy laittaa nuo muut sovellukset muistiin siltä varalta, että jonakin päivänä joku havaijipaitainen turisti osuu väärään kohtaan kuvaa. Olen kyllä ihastunut oman Huawein (P9) kameraan, sama tuplakamera on tässä, uudemmassa voi toki olla vieläkin parempi laadultaan. Aika vähän olen tutustunut siltikään puhelimen kameran omiin ominaisuuksiin, vaikka se on ollut to do -listalla iät ja ajat. Ehkäpä nyt ryhdistäydyn! 😊

Haha, se on paras toiminto! <3 Ja sitten perus tune image -valikon ambiance! Niille täydet pointsit multa! <3 Mä en oo muuten kokeillut mun Olympuksesta koskaan noita eri filttereitä, kiitos siis muistutuksesta että niitäkin kannattaisi käyttää välillä! 🙂

Tuplakamera on huippu, laadussa on hurja ero ja parastahan tässä on tuo bokeh, yllätyn joka päivä tän puhelimen kuvalaaduista 😀

Kiitos tästä oli tosi hyödyllinen! Tässä tuli pari sovellusta mistä en oo kuullutkaan. Ja siis mitä Instassa on vielä lisää filttereitä?! 😀

Jos menet Instassa siihen kohtaan missä valitset filtterit niin ihan viimeisenä tulee kohta “manage” mistä voit valita lisää filttereitä ja laittaa jotain piiloon mitä et käytä! 🙂

ADD A COMMENT