10 x Nordic Bloggers’ Experience

24 tammikuun, 2018

Ai hei moi. Blogi on nukkunut muutaman ylimääräisen päivän, koska olen viettänyt elämäni kiireisintä viikkoa. Matkamessut ja Nordic Bloggers’ Experience vie yleensä viikon verran vuorokaudesta sen koko 24 tuntia omalla kohdallani, joten kaikki muu on saanut odottaa. Edelleen hieman väsyneenä hieron silmiäni kotitoimistolla ja käyn läpi viime viikon aikana kasaantuneita sähköposteja ja kommentteja. Onneksi olemassa on kahvi, koska aion juoda ainakin kymmenen cappuccinoa tänäänkin.

Nordic Bloggers’ Experience järjestettiin tänä vuonna öö viidettä (?) kertaa täällä Helsingissä. Olen ollut alusta asti mukana hostbloggaajan roolissa ja nyt viimeiset kaksi vuotta osana tiimiä hoitamassa sosiaalista mediaa, bloggaajavalintoja ja sponsoreita. Nordic Bloggers’ Experience tuo Matkamessujen aikaan Suomeen kymmeniä kansainvälisiä matkabloggaajia, joiden kanssa kiertelemme Suomea ja pohjoismaita muutamia päiviä, osallistumme messuille, verkostoidumme ja osallistumme erilaisiin workshopeihin. Vaikka viikko on ammatillisesti aina vuoden kehittävin, kaikkein parasta NBE:ssä on sen mukana elämääni tiensä löytäneet uudet ystävät.

1. Viikonloppu kotikaupungissani Turussa

Turku on se alkuperäinen kotikaupunki ja siitä on vuosien saatossa tullut jotenkin vain entistä rakkaampi. Jos en olisi alunperin Turusta kotoisin ja jos työni ei olisi niin Helsinki-keskeinen, voisin hyvin harkita muuttavani Turkuun. Olen oppinut näkemään Turun viime vuosina turistin silmin, sillä olen saanut aiemminkin olla mukana hostaamassa meidän kansainvälisiä bloggaajavieraita kotikaupungissani. Tälläkin kertaa maistelimme paikallisia herkkuja Kauppahallissa ja ostin kaikille omat nekkutikut, koska ne muistuttavat omasta lapsuudesta.

Turussa saimme tutustua myös kaupungin ihan mahtavaan ravintolavalikoimaan – Turku on ehdottomasti Suomen foodie-pääkaupunki! Bloggaajat jatkoivat vielä matkaa saaristoon, mutta itselläni työt kutsuivat Helsinkiin.

P1150168

P1140149Bloggaajat illallisella Di Trevissä (yksi suoskkipaikoistani Turussa)

2. Ensimmäisen illan get together Scandic Simonkentässä

Talvi on saapunut Helsinkiin jokaisena vuonna juuri ajoissa NBE:tä varten ja näin kävi tänäkin vuonna. Istuin kokouksessa ennen iltaa ja tämän kahden tunnin aikana kaupunki muuttui winter wonderlandiksi kuin tilauksesta. Bloggaajien saapuessa pretoureiltaan ympäri Suomea, kokoonnuimme kaikki viettämään iltaa Scandic Simonkenttälle. Ensimmäisenä iltana oli ihana saada saman katon alle niin paljon rakkaita ystäviä ympäri maailmaa. Välillä on rankkaa kun rakkaimmat ystävät on ripoltetuna ympäri maailmaa, mutta onko mitään parempaa kuin tapahtumat jotka tuovat ne kaikki yhteen? Don’t think so! <3

Simonkentässä meillä oli myös Kyrö Distillery mukana tekemässä herkullisia talvicocktaileja. Noms.

Kuvat: Marinella Himari

3. Marissan Blog Lab oman brändinsä kaupallistamisesta

Tapasin Marissan pienessä puuveneessä Vietnamissa viime syksynä ja keskusteltuamme vaikuttajamarkkinoinnista, tajusin heti että haluan Marissan puhumaan seuraavaan Nordic Bloggers’ Experienceen. Näinpä Marissa lennähti Kanadasta kylmään Suomeen jakamaan osaamistaan bloggaajiemme kanssa.

You never who you meet. <3 

4. Sophien inspiroiva keynote

Kathrin järjesti inspiroivan Sophie Radcliffen kertomaan meille oman tarinansa. Sophie kyllästyi tavalliseen elämään ja päätti lähteä jahtaamaan unelmiaan maailman vuorille. Sophie on ammatiltaan seikkailija ja urheilija, jonka tavoitteena on muuttaa maailmaa. Hän haluaa inspiroida jokaista tavallista ihmistä uskaltamaan elämään mukavuusalueen ulkopuolelle.

Kuva: Marinella Himari

5. Happy Hour with Switzerland

Onko parempaa kuin sveitsiläinen valkoviini ja raclette-juusto? Ei välttämättä. #wohooraclette -konsepti lähti viime kesäisellä pressimatkalla hieman käsistä ja jotenkin se johti siihen, että kokoonnuimme täällä Helsingissäkin viime viikolla koko bloggaajaporukan voimin nauttimaan tätä jumalaista juustoa Sveitsin messuständille.

Kirsikkana kakun päällä happy hourissa oli se, että sveitsiläiset ovat ilmeisesti kaikki jotenkin tavallista mukavampia ihmisiä. Ehdin kahden tunnin aikana saada elämääni useamman uuden ystävän, joiden kanssa nautimmekin vielä myöhemmin illalla gin toniceja Kämpissä.

Kuvat: Marinella Himari

6. Icelandairin saunailta Löylyssä

Nordic Bloggers’ Experiencin legendaarisin ilta on aina saunailta. Tänä vuonna Icelandair sponsoroi iltamme Löylyssä ja bloggaajat hyppelehtivät yllättävän rohkeasti avannossa (komealla australialaisella avanto-oppaallamme saattoi olla vaikutusta asiaan).

Illan aikana järjestimme Icelandairin kanssa kilpailun ja Lottie voittikin itselleen lentolahjakortin!

7. Kaikki ne tutut kasvot Matkamessuilla

Olen ehtinyt palloilla matkailualalla nyt sellaiset seitsemän vuotta ja vuosien aikana on tullut verkostoiduttua mitä mahtavimpien tyyppien kanssa, joista osasta on tullut rakkaita ystäviä. Matkamessuilla ehdin nykyään harvemmin kierrellä uusilla ständeillä, vaan keskityn aivan liikaa kaikkien rakkaiden tuttujen kasvojen bongaamiseen ja kuulumisten vaihtamiseen.

Kuvat: Marinella Himari

8. Tunnelmallinen ilta Teurastamolla

SpaceNation ja VisitFinland Kathrinin kovalla työllä mahdollisti bloggaajillemme unohtumattoman illan Teurastamolla. Avaruusmaisen trendikäs tunnelma, herkullinen ruoka ja ginibaari takaa melko onnistuneen illan. Täytyy myös myöntää, että vietän ihan liian vähän aikaa Teurastamolla vaikka se on tuossa ihan vieressä. Must fix that.

Kuvat: Marinella Himari

9. Se maailman paras tiimi

Tässä postauksessa kaikki on maailman parasta ja ihaninta, mutta valitettavasti I just cannot tone it down now. Iki-ihana Inna-Pirjetta on luonut Nordic Bloggers’ Experiencin ja tänä vuonna järjestimme tapahtuman Messukeskuksen tyttöjen ja Kathrinen kanssa. Tiimimme on melko pieni ottaen huomioon tapahtuman koon, mutta kovalla työllä kaikki sujui loistavasti. Ja kova duunikaan ei ole rankkaa kun sitä saa tehdä hyvässä seurassa.

10. Ne uudet ystävät

NBE:ssä on joka vuosi jotain sellaista ihmeellistä taikaa ja jokainen siihen osallistuva on loppuviikosta yleensä aika yhtä perhettä hostbloggaajista kansainvälisiin vieraisiin ja meidän tiimiin. Tällä matkailualalla ihmiset ovat lähtökohtaisesti hieman hulluja ja kaikkiin on aina jotenkin helppo tutustua. NBE-viikolla kun halaa päivässä 50 ihmistä, it’s enough love to last a lifetime. Haha!

Viikkoon mahtui paljon muutakin, mutta  #NBEFinland -tägillä voitte stalkata lisää Instagramista ja Twitteristä!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Missaan aina messujen aikaiset luennot, koska ne järjestetään duuniaikaan. Se ottaa aina päähän, mutta ei voi mitään. Joskus elämä ei oo reiluu. 🙂 Onneksi raglettea riitti ja happy hour -viiniä, joten pärjäsi niilläkin aika pitkälle. Takuulla muuttuu messumeininkikin ihan erilaiseksi, kun on vuosien varrelta kertyneitä kontakteja noin paljon.

Teidän touhuja oli kyllä kiva seurata koko viikon ajan Instasta ja oikein odotteli aina, mitä seuraavaksi tapahtuu! Rankalla työllä rankat huvit, mutta näytti kyllä antoisalta 😊 Turkuun olis tarkoitus tänä vuonna päästä vihdoin turistiksi ja erityisesti tuo ravintolavalikoima houkuttaa. Kesää odotellessa 😊

Siinäpä toiminnantäyteinen viikko!
Ooo Turku <3 Muutettiin tänne pari vuotta sitten ja oon ihastunut kaupunkiin! En malta odottaa Turun kesää.

Apuaaaa, tajusin vasta nyt, että missasin keynoten ihan kokonaan, vaikka mulla oli se kalenterissakin ylhäällä! Mitä mää menin tekemään… tuo ois ollut niin kiinnostava. Mahdettiinkohan sitä taltioida videolle? Kiinnostaisi myös tuon brändäys-workshopin anti, itse kun menin oppimaan uutta SEO:n ihmeellisestä maailmasta! 🙂 Aikamoinen repäisy sulla takana, ei ihme, jos vauhdikas tammikuu purkautuu pienen(?) taudin muodossa. Paranemisia toipilaalle!

Oh no! 😀 Se tosin taitaa olla videolla, mun pitää vähän kysellä sen perään vaan! 😀 Muistaakseni kuitenkin tilasin sen nauhotettavaksi ihan itse, haha!

Brändäys-workshoppia ei ole videolla, mutta Marissa on luvannut jakaa notesinsa siitä!

Ja kiitos paranemistoivotteluista! <3

Aikamoinen viikko, ei ihmekkään että blogi on saanut lepotauon. :’D Ehkä ihan kivaa vaihtelua myös omaan arkeen, olettaisin. Siistejä juttuja kyllä ootte puuhaillu, oonkin urkkinut (kateellisena 😀 ) monen Insta Storyista kaikkea kivaa mitä ootte tehny.

Toi Löylyn sauna pitäisi kyllä käydä joskus testaamassa! Se terassi on niin ihana kesäillan juttu, niin sauna varmaan kruunaisi sen upeasti.

Haha, joo ja toinen lepotauko heti perään kun sairastuin itse – ei kai sekään ihme tällaisen viikon jälkeen! 😀
Löylyn sauna on huikea, kannattaa kyllä käydä testaamassa, etenkin talvella jotenkin ihanan tunnelmallista! 🙂

Huikean kuuloinen viikko! Ja ihan mahtavaa, että Suomi kiinnostaa ulkomaalaisia bloggareita. Kuulun itse Barcelonan matkabloggaajiin (meillä on ihan oma association, mikä lie se onkaan suomeksi) ja porukka on tosi kiinnostunut Suomesta. Joskus suunnittelimme pienemmällä porukalla reissua Suomeen, mutta se jäi. Ehkä joskus 🙂

Oli kyllä kieltämättä melko mahtava sellainen! 😀 Nää meidän ulkomaalaiset bloggarivieraat on viime vuosina avanneet munkin silmät tälle meidän hienolle maalle ja ekaa kertaa vuosiin tekee mieli lähteä esimerkiksi lappiin! 🙂

Teidän menoa ympäri Suomen oli hieno seurata InstaStoriesin välityksellä ja kyllä kansainvälisten bloggareiden innostus välittyi ruudun tälle puolelle. Varmasti aivan loistomarkkinointia Suomelle! <3

Harmi kun ei ehditty jutskailla enempää, NBE-viikolla meen yleensä aika vauhdikkaasti ympäri messuhallia haha! 😀 Nähdään pian! <3

Tosi kiva, että tapasit Marissan puuveneessä: se hänen vetämänsä workshop oli messuvierailuni parasta antia – niiden tuttujen ja uusien naamojen tapaamisen lisäksi! Kiinnostavaa kuunneltavaa, vaikka ei tavoitteellinen brändäys olisikaan mielessä. Etenkin ohje “Don’t be an asshole” jäi mieleen – se kun sopii elämänohjeeksi ylipäätään.

Haha, jep, koskaan ei tiedä kenet tapaa ja missä! 😀 Ja ihan tosi kiva kuulla että hänen bloglab oli messujen parasta antia! 🙂 Super glad to hear! <3

Aika hienosti kuvailtu ja kirjattu kansiin ikimuistoinen viikko! Ilman NBEtäkin oli huippukivaa olla menossa mukana – tai olinhan minäkin lähdössä avaruuteen Teurastamolla. #avaruusmiehistö

Nä on kyllä aina vuoden parhaat viikot! <3 Kiva että olit mukana Teurastamolla, oli hyvä meininki! 😀

ADD A COMMENT