5 elämystä San Franciscossa

23 heinäkuun, 2017

*Yhteistyössä Finnair & Visit California

Finnair avasi tänä kesänä suoran lentoreitin Helsingistä San Franciscoon. Lento toimii tällä hetkellä kesäkauden ainakin syyskuun loppuun saakka ja reitti lennetään kolmesti viikossa. Lento Helsingistä San Franciscoon kestää 12 tuntia. Sain kunnian olla mukana Finnairin ensimmäisellä San Franciscon lennolla ja nauttia vielä lentoyhtiön erinomaisesta businessluokan palvelusta. Matkan järjesti ja sponsoroi Finnair ja Visit California.

Tämä oli ensimmäinen reissuni Kaliforniaan ja vasta toinen koko Amerikan mantereelle! Jos Finnairin reitti San Franciscoon jatkuu taas ensi kesänä, voisin harkita uutta reissua ja jatkaa vielä matkaa San Franciscosta aina Los Angelesiin. Oh travel dreams.

P6022801.jpg

1.Golden Gate Bridge

Ensimmäinen kohta on surprise much! Golden Gate Bridge on varmasti se ikoninen nähtävyys joka tulee kaikille ensimmäisenä mieleen San Franciscosta ja oikeastaan vasta nähtyäni tuon kuuluisan sillan, tajusin että todella olin San Franciscossa. Siltaa voi käydä ihmettelemässä kävellen, vuokraamalla auton, turistibussilla tai kuten me teimme; vuokraamalla pyörän. Me päädyimme vuokraamaan pyörät Bay City Bike -pyörävuokraamosta ja tutustuimme päivän aikana kaupunkiin pyörien selästä ja päätimme retken Golden Gate Bridgelle, josta pyöräilimme vielä ihanaan pieneen rantakaupunkiin, Sausalitoon.

Parhaat valokuvat Golden Gate Bridgestä saa mielestäni Sausaliton puolelta Battery Spenceriltä, johon pääsee helpoiten autolla. Itse otin pyöräretken jälkeisenä aamuna vielä taksin Battery Spencerille ja pyysin taksia odottamaan sen aikaa että sain otettua valokuvat.

golden gate bridge

P6043131.jpg

P6022890.jpg

2. Kahvilakulttuuri

San Francisco on kahvila-addiktin märkä päiväuni. Näin lyhyellä reissulla en ehtinyt testaamaan niin montaa kahvilaa, mutta sain kerättyä pitkän listan lupaavista paikoista ympäri kaupunkia. Rumor has it, että latte on keksitty San Franciscossa ja kaupungin kahveja maistellessa, it all makes sense. Trendikkäiden kahviloiden lisäksi San Franciscosta löytyy loputon määrä terveellisiä ravintoloita, kuten allaolevassa kuvassa näkyvä Nourish Cafe.

Pienen researchin jälkeen tarkoitukseni oli käydä vielä näissä kahviloissa ja ravintoloissa; Mazarine Coffee, The Plant Cafe Organic, Souvla, Happy Moose Juice, The Mill ja Judahlicious.

P6032990.jpg

P6032985.jpg

P6033001.jpg

P6032994.jpg

3. Baseball

En tiedä löytyykö Suomesta tai maailmasta ketään yhtä vähän urheilusta kiinnostunutta kuin minä – don’t get me wrong, mielummin urheilen siis itse, mutta penkkiurheilun saloihin en ole koskaan päässyt. En tiedä yhtään mitään lätkästä tai jalkapallosta eikä minua voisi vähempää edes kiinnostaa. En ole katsonut yhtäkään ‘Suomen peliä’ vaikka olisi mikä maailmanmestaruus ollut lähellä. Kun näin matkaohjelmassamme baseballin, olin aluksi vähän pettynyt ja mietin miten pääsisin jäämään pelistä pois. Lopulta päädyin kuitenkin osallistumaan ja nyt pakotan jokaista käymään baseball-pelissä San Franciscossa!

Baseball-matsissa tärkeintä ei ole itse laji, vaikka tietysti joukosta löytyy niitä tosifaneja, mutta suurimmalle osalle baseball on hauska tapa viettää aikaa yhdessä ystävien tai perheen kanssa. Ostettiin drinkkejä ja herkkuja, juteltiin ja naurettiin porukalla milloin millekin ja hurrattiin aina kun meidän joukkuuella meni hyvin. Innostuttiin niin, että ostettiin porukalla lippikset ja foam fingerit!

Lisäksi pelin ulkopuolella oli kymmeniä food truckeja aina meksikolaisesti autenttiseen vietnamilaiseen phokeittoon, joten sosialisoinnin voi aloittaa jo useampia tunteja ennen itse peliä!

P6022972.jpg

P6022966.jpg

P6022980.jpg

4. Amerikkalainen diner

Hotellimme vieressä oli juuri niin amerikkalainen diner mitä on elämän varrella nähnyt ennen vain elokuvissa ja tv-sarjoissa. En ollut koskaan aiemmin käynyt rehellisessä amerikkalaisessa dinerissa ja kokemus oli lähes epätodellinen – täällä tajusin oikeasti olevani Amerikassa! Lori’s Diner on 50-luvun tyylillä sisustettu vuorokauden ympäri palveleva diner, joita on San Franciscossa nykyään Sutter Streetillä, Ghirardelli Squarella ja maansisäisten lentojen terminaalissa.

Kävin täällä kahtena aamuna nauttimassa rehelliset pannukakut ja pirtelöt hotelliaamiaisen sijaan.

P6022874.jpg

P6022854.jpg

P6022837.jpg

P6022840.jpg

5. Pier 39

Vaikka Pier 39 on täynnä turisteja, on se etenkin ensikertalaiselle lähes välttämätön kokemus San Franciscossa. Pier 39 on laiturialueelle rakennettu shoppailu-, ravintola- ja viihdekeskus. Täällä voi nauttia siitä rehellisen amerikkalaisesta tunnelmasta vaikka karusellissa istuen ja hattaraa tai hodareita mättäen. Pier 39 on myös se paikka josta löytyy nuo kuuluisat elämästä nauttivat merileijonat. Tiesittekö muuten, että merileijonat löysivät tiensä laiturialueelle vuosia sitten maanjäristyksen jäljiltä – kukaan ei tiedä miksi, mutta merileijonat eivät ole sen jälkeen poistuneet ja nyt niistä onkin tullut turistinähtävyys!

P6022939.jpg

P6022946.jpg

P6022944.jpg

P6022956.jpg

P6043154.jpg

San Franciscossa riittää nähtävää ja koettavaa, mutta näillä vinkeillä pääset varmasti hyvään alkuun! 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Hahha, mulla on lähes identtinen kuva noista hylkeistä tuolta samaiselta paikalta! 😀 Tosin itse vierailin San Fransiscossa kymmenen vuotta sitten kun olin jenkeissä vaihdossa – joskus pitää kyllä palata takaisin Samoihin maisemiin verestämään muistoja. Ja sä oot taas löytänyt niin ihania ravintoloita ja kahviloita, että huh! <3

Haha, parhaat pienet söpöt hylkeet <3

Mua kiinnostaa USA:ssa oikeastaan kunnolla vain kaksi paikkaa: New York ja San Francisco. Ja näissä viidessä vinkissä kulminoitui aika lailla täysin juuri se jälkimmäisenä mainitun näkemisen himo. Ihanaa. <3

Hyvät kohdevalinnat <3 Mä oon ollut tänä vuonna ekaa kertaa USA:ssa, mutta heti kahdesti ja just New Yorkissa ja San Franciscossa <3 Sun pitäs mennä heti perässä <3

Omg mä haluan tuonne <3!!!! En kestä näitä vinkkejä, en ole koskaan käynyt USA:ssa, pöh.

Ja ei, et ole ainoa ketä ei kiinnosta urheilu pätkääkään! Mä en oo myöskään koskaan katsonut Suomen pelejä, en edes niitä, joissa voisi hurrata kultamitalille 😀

OMG sun pitäisi mennä tonne – öö tai siis meidän pitäisi mennä yhdessä!!

Haha, ja mentäs sitten yhdessä myös johonkin peliin 😀

Frisco on yks mun lemppareista ehdottomasti! Tosin reppureissasin Jenkkilää vaihtoni jälkeen 17 vuotta sitten ja tuolla vietin 10 pvää boheemissa hostellissa kaikkien strippiklubien keskellä 😆 Silloin musta Frisco oli jotain muuta kuin perusjenkki kaupunki ja siksi ehkä tykkäsin. Mutta hyvin olet juuri perusjenkkejä juttuja bongannut! Mm nuo urheilutapahtuman fiilis, dinerit ja kahvilat 👌 I like it. Like it a lot!

No en ihmettele! Tuli kyllä fiilis että tänne pitää palata pian takaisin ja samalla explooraa muutakin Kaliforniaa! 🙂

Itsekin suosittelisin kokemuksena urheilutapahtumia heillekin, jotka eivät urheilusta niin välitä. Itsellekin se on enemmänkin sosiaalinen tapahtuma, käyn fudismatseissa ystävien tai perheen kanssa ihan Suomessakin. Usein ulkomailla paikallinen kulttuuri tuo matseihin vielä omat säväyksensä.

Joo pitää sanoa että yllätyin miten hauskaa baseball-matsissa oli 😀 Ihan parasta!

Kiitos tästä, San Fran on ensi vuoden kohteiden unelmalistallani 🙂
Upeita kuvia olet ottanut ja niistä välittyy kyllä ihana fiilis!

Oikein hyvä kohde listalle! Toivottavasti unelmalista toteutuu! <3 Ja kiitos kehuista 🙂

Myös mulla on positiiviset muistot San Fransiscosta, joskin matkasta sinne on kulunut jo sen verran aikaa, että olisi varmaan ihan perusteltua päästä sinne joskus uudestaan 🙂 Merileijonien hajuun liittyen komppaan edellistä kommentoijaa 😉

Ihana kuulla, se on kyllä melko ihmeellinen kaupunki <3

Ei, en, mut siis merileijonat, joo. Niitä varten kannattaa pistää pyykkipoika nessuun. Yleensä en ole mitenkään herkkänenäinen, mutta merileijonien haju on kyllä sellainen, että kannattaa olla tuulen yläpuolella.
San Francisco ei ole mun lempikaupunkini, mutta ehkä joku kokee Chinatownin ja Lombard Streetin hauskoina. Haight-Ashburyyn kannattaa mennä toteamaan ettei ole hippi. Castrossa voi miettiä homojen oikeuksien alkua. Niin, San Francisco on ihan toivottomasti gentrifikoitunut, kenelläkään ei ole varaa asua lähelläkään sitä. Minulle se on Eurooppaa henkivä kaupunki niin kaukana, että vastaavanlaiset talot löytäisi Euroopastakin.
Mä olen varmasti käynyt San Franciscossa kymmeniä kertoja.

Niistä kerron sen, kun tulin eka kertaa sinne ja Amerikkoihin. Mä sanoin, että jos eka näkemäni lintu ei ole mulle uusi laji, niin syön hattuni. Ei tarvinnut syödä hattua, mutta kun sittemmin siellä tuli oltua enemmän, niin siihen oli olemassa ihan todellinen mahdollisuus. Nyt mä en uskalla enää lyödä vastaavaa vetoa missään.

Merileijonat on huikeita! Pahalle ne kyllä tosiaankin haisi, mutta ihan mahtavia tyyppejä! Iltasanomien toimittajan kanssa puhuttiin, että jos muutan San Franciscoon asumaan merileijonana niin saisi siitä aika hyvät lehtiotsikot 😀

Mä tykkäsin San Franciscosta, mutta toki oma reissu oli todella lyhyt niin ei nähnyt kaikkia mahdollisia puolia kaupungista! 🙂 ENsi kertaan siis!

ADD A COMMENT