5 päiväretkeä Chiang Maista

1 kesäkuun, 2018

Chiang Mai on pohjoisen Thaimaan helmi ja maan toisiksi suurin kaupunki. Bangkokin jälkeen Chiang Mai tosin tuntuu hyvinkin rauhalliselta pieneltä kaupungilta, sillä asukkaita on kuitenkin vain vajaa miljoona. Tänne pohjoiseen pääsee kätevästi lyhyellä alle tunnin lennolla Bangkokista, mutta jos olet vieläkin tarkempi budjetistasi or more hungry for adventure, pääsee tänne myös yöjunalla tai -bussilla.

Helsingistä Chiang Maihin voi lentää joko Finnairilla suoraan Bangkokiin ja sieltä Thai Airwaysillä, Bangkok Airwaysillä, AirAsialla tai Nok Airilla suoraan tänne pohjoiseen. Toinen vaihtoehto on lentää Chiang Maihin suoraan Dohan kautta Qatar Airwaysillä.

Löydä edulliset lennot Chiang Maihin täältä.

Anyway to the point of the day we go – Chiang Maissa on toki itsessään paljon nähtäävä, mutta kaupungista kannattaa tehdä myös retkiä lähiympäristöön. Tässä siis viisi suosittua päiväretkeä Chiang Maista;

IMG_7083.jpg

1.Wat Phra Doi Suthep -temppeli

Wat Phra Doi Suthep on temppeli Doi Suthep -vuoren huipulla Chiang Main kaupungin laidalla. Chiang Maista löytyy toki satoja buddhalaisia temppeleitä ympäri kaupunkia, mutta Doi Suthepin temppeli on one of a kind.

Wat Phra Doi Suthep ei ole kaukana kaupungista, mutta vuoristoinen tie ylöspäin vie parikymmentä minuuttia vähän kulkuvälineestä riippuen. Itse valitsen tälle retkelle songthaewin, eli punaisen lava-auton joka toimii täällä paikallisliikenteenä. Tosin jos kärsit matkapahoinvoinnista, suosittelen mitä tahansa muuta matkustustapaa ylös vuorelle. Songthaew vie sinut  ylös vuorelle, odottaa alhaalla sillä välin kun olet temppelillä ja vie sitten takaisin kaupunkiin. Hinta riippuu hieman ajasta ja siitä kuinka monta ihmistä tulee kyytiin, mutta me maksoimme parin tunnin retkestä 200 thaimaan bahtia (n. 5 euroa).

Mukavammin ylös temppelille kuitenkin matkustaa vuokraamalla skootterin tai tilaamalla Grab-taksin, joka toimii täällä überin tavalla.

Saapuessasi ylös, on temppelille vielä kolmisensataa porrasta kiivettävänä.

Huomioithan myös pukeutumisen vieraillessasi pyhissä paikoissa Thaimaassa ja pidä olkapäät, polvet ja vatsan seutu peitettynä.

 • Näin sinne pääsee: songthaew, grab-taksi tai moottoripyörä
 • Hinta: kuljetus n. 200 bahtia + 30 bahtia sisäänpääsy
 • Aika: 3 tuntia

wat phra that doi suthep
doi suthep

2. Norsujen turvakoti Elephant Nature Park

Toivottavasti tässä vaiheessa olet jo oppinut, että elefantilla ei pidä missään tilanteessa ratsastaa Thaimaan lomalla. Vaikka elefantti on valtavan kokoinen eläin hevoseen verrattaessa, on sen selkäranka kuin kalan ruotoa eikä se kestä ihmisen painoa. Norsun kouluttaminen ratsastuskäyttöön on brutaalia ja sitä kutsutaankin termillä ‘breaking the spirit’.

Thaimaasta löytyy nykyisin yhä useapia elefanttien turvakoteja, joissa turistit pääsevät tutustumaan näihin eläimiin niitä vahingoittamatta. Toki tämäkin on valitettavasti luonut ikävän trendin täysin turistitarkoituksella pyörivistä ‘turvakodeista’, joissa elefantit pakotetaan muihin temppuihin päivästä toiseen – ole siis erittäin tarkka valitessasi missä vierailet.

Elephant Nature Parkille voin antaa vahvan suosituksen. Tämä turvakoti on perustettu jo 1990-luvulla yhden naisen, Lek Chailertin toimesta ja nykyään siellä asustaakin yli 70 elefanttia ja viitisen sataa koiraa. Norsujen lisäksi Elephant Nature Parkissa tärkeässä roolissa ovat mahoutit, eli norsujen ohjastajat. Kaikki Elephant Nature Parkin mahoutit ovat burmalaisia pakolaisia, jotka ovat työn saatua muuttaneet yleensä koko perheensä voimin Elephant Nature Parkiin, jossa palkan lisäksi he saavat asunnon ja ruoan fanttien turvakodin puolesta.

Täällä eletään 100% norsujen ehdoilla. Vieraillessani ainut aktiviteetti joka häiritsi itseäni oli norsujen kylvettäminen, mutta tästäkin luovuttiin viime viikolla ja nyt norsut saavat olla vapaana koko päivän. Yöt norsujen on pakko viettää aitauksissa, koska Elephant Nature Park ei voi riskeerata fanttien karkaamista niiden mahouttien nukkuessa.

Itse vierailin Elephant Nature Parkissa pari päivää, mutta suosituin on varmasti yhden päivän retki. Fanttipuistoon voi jäädä myös vapaaehtoistyöhön.

Voit tehdä varauksen ja katsoa tarkemmat hinnat täältä.

Lue kokemuksestani Elephant Nature Parkissa täältä.

 • Näin sinne pääsee: minivan ja nouto hotellilta, varaa retki suoraan Elephant Nature Parkin sivuilta
 • Hinta: päiväretki 2500 baht
 • Aika: koko päivä

elephant nature park thaimaa

3. Unelmien uima-allas: Veranda High Resort

Veranda High Resort on M Galleryn tasokas hotelli kaupungin ulkopuolella. Majoitus täällä ei ole halvinta lystiä, mutta jos on varaa tuhlata niin täällä kannattaa ehdottomasti yöpyä yksi tai kaksi yötä matkasta. Olen viime vuosina vieraillut työni puolesta monenlaisissa hotelleissa ja uinut toinen toistaan upeammissa uima-altaissa, mutta mikään ei vaan vedä vertoja Verandalle.

Verandan uima-allasta voi onneksi käyttää myös ulkopuolisena vierailijana. 400 bahtin (n. 10 euroa) sisäänpääsymaksulla saat pyyhkeen ja drinkin sekä oikeuden käyttää allasta niin pitkään kuin haluat.

Olen käynyt Verandalla pari kertaa ja siellä on aina ollut todella rauhallista.

Verandalle pääset parhaiten songthaewin kyydillä. Retken tekemiseen riittää yleensä 4 tuntia. Ajomatkaan menee n. 20 minuuttia per suunta ruuhkista riippuen. Perillä riittää yleensä 2-3 tuntia. Songthaew odottaa sinua resortilla tuon ajan. Tästä maksoimme eilen 600 bahtia (n. 16 euroa), mutta todennäköisesti hinnasta olisi voinut vielä tinkiä.

 • Näin sinne pääsee: songthaew lava-auto
 • Hinta: songthaew max 600 baht + sisäänpääsy 400 baht
 • Aika: 4 tuntia

veranda
veranda high resortveranda chiang mai

4. Kolmen maan rajalla: Chiang Rai ja Golden Triangle

Chiang Rai on kaupunki Chiang Maista vielä pohjoiseen päin. Chiang Raihin kannattaa tehdä koko päivän kestävä Golden Triangle -kierros, jonka aikana vieraillaan mm. kuuluisalla valkoisella temppelillä, Myanmarin rajalla ja halutessasi pitkähäntäveneellä myös Laosin puolella. Golden Triangle tarkoittaa kohtaa, jossa yhdistyy Laosin, Myanmarin ja Thaimaan rajat.

Tästä päiväretkestä kuulee myös paljon negatiivisia arvosteluja. Valkoista temppeliä lukuunottamatta vierailtavat paikat eivät välttämättä hämmästytä kauneudellaan. Mielestäni Chiang Rai on kuitenkin käymisen arvoinen paikka ja onhan se ihan hauskaa viettää muutama minuutti päivästä Laosissa.

Kierroksen voi varata Chiang Maista lähes miltä tahansa tour operatorilta, joita on kaupungissa ympäriinsä.

Voit varata retken myös suoraan täältä.

 • Näin sinne pääsee: minivan ja nouto hotellilta, varaa retki paikallisesta matkatoimistosta tai täältä
 • Hinta: max 3000 baht
 • Aika: koko päivä

5. Thaimaan korkein vuori Doi Inthanon ja luonnonpuisto

Doi Inthanon on Thaimaan korkein vuori ja upea luonnonpuisto. Paikalliset matkatoimistot järjestävät tänne koko päivän retkiä minivänillä ja noutavat sinut hotellistasi aamulla.

Päivä alkaa ajamalla ylös vuoristoon, jossa patikoit upeiden maisemien halki satojen lintujen laulaessa. Vierailet temppeleillä ja nautit herkullisen lounaan. Päivän aikana patikoit myös Wachirathan -vesiputoukselle.

Itse en ole tehnyt tätä retkeä, mutta matkabloggaajakollegani Mirkan sanoin: “retki oli hyvin järjestetty ja maisemat pilvien yläpuolella olivat ihan käsittämättömän upeat.”

Retken voit varata paikallisesta matkatoimistosta tai suoraan täältä.

 • Näin sinne pääsee: minivan ja nouto hotellilta, varaa retki paikallisesta matkatoimistosta tai täältä
 • Hinta: max 3000 baht
 • Aika: koko päivä

Lue lisää Chiang Mai -vinkkejäni täältä!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Tää Chiang Mai kyllä kiehtoo ja pahasti. En aikaisemmin ollut oikein yhtään kiinnostunut, mutta siun postausten perusteella matkahimot kaupunkia kohtaan nousee ja nousee. Ehdottomasti päästävä joskus!

Mä olen käynyt Chiang Maissa ja viihtynyt siellä useamman päivän, mutta hävettää sanoa, etten ole vieraillyt yhdessäkään näistä kohteista. Hävettää myös sanoa, että käytiin ratsastamassa elefanteilla siellä, mitä olen jälkeenpäin katunut kerta toisensa jälkeen. Tietämättömyydestä sakotetaan. Tuonne Elephant Nature Parkiin meidän olisi pitänyt sen sijaan mennä

No jep, mulla olisi todellakin pitänyt olla tämä lista takataskussa kun vuosi sitten viipyilin Chiang Maissa. Silloin tosin pieni reissuväsymys iski maailmanympärimatkan loppusuoralla, ja vietin aikani lähinnä kahviloissa viipyillen. Sentään tuonne fanttien luokse sain aikaiseksi lähteä, ja se oli ihana elämys. <3

Lisäisin tuohon vielä, että myös fillariretki maalaismaisemiin kaupungin ulkopuolella on hauska elämys. Tein pari erilaista retkeä siellä ollessani. Toisella opas aloitti jo hyvissä ajoin ennen melko pientä ylämäkeä pohjustamisen, etten varmaan jaksaisi polkea tuota suurta mäkeä. Poljin sen, mutta oppaalla oli haasteita itsellään 🙂 Jäi mieleen tuo ja toinenkin retki. Doi Inthanonilla kävin myös.

Tuttuja paikkoja monet. Tuonne Doi Suthepille menee myös munkkien kävelypolku ylös asti jos haluaa reippailla. Eikä maksa mitään😊 ja matkan varrella on viidakon kätköissä oleva wat pha lat joka on sekin vierailemisen arvoinen temppeli.

Kiitos näistä vinkeistä! Lähden syksyllä maailmanympärimatkalle ja viimeisenä kohteena on Thaimaa, jossa vietän uutta vuotta Chiang Maissa. Tallensin postauksen suosikkeihin tulevaa reissua varten! 🙂

ADD A COMMENT