5 unelmieni seikkailua Australiassa

31 maaliskuun, 2018

Oi ihana rakas Australia miten sinua kaipaankaan – aivan aina. Kävin Australiassa ensimmäisen kerran pian jo 12 vuotta sitten, jolloin vietin unohtumattoman lukukauden vaihto-opiskelijana pienessä Goulburnin kaupungissa. Vaihto-oppilasvuoden jälkeen olenkin palannut takaisin Australiaan varmaan jo viidesti ja viimeksi viime keväänä.

Mieli alkaa taas kaipaamaan takaisin tuohon kaukaiseen kotiini, joten ajattelin listata viisi parasta seikkailua, jotka Australiassa kannattaa elämän aikana kokea. Muutaman näistä olen kokenutkin jo itse, mutta monta kokemusta odottaa edelleen bucket listillä! Toki listaa voisi jatkaa vaikka kuinka monella kohdalla, koska tässä maassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa.

P5020731.jpg

1. Sydneyn oopperatalo & Harbour Bridge

Tiedättekö sen tunteen kun olette ihastelleet jotain paikkaa vuosia valokuvissa ja elokuvissa ja sitten se onkin ihan teidän kätten ulottuvilla? Muistan ikuisesti sen hetken kun junan ikkunasta näkyi yhtäkkiä auringonvalossa kylpevä Sydneyn Harbour Bridge ja heti sen vieressä tuo ikonisen kuuluisa oopperatalo.

Sydney on yksi suosikkikaupunkejani maailmalla Hongkongin ja Tukholman ohessa. Kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa ja nykyään itse viihdynkin parhaiten Manly Beachillä. Jos jotain Sydneyssä pitää kuitenkin kokea niin eihän sitä voi kieltää etteikö se olisi tuo oopperatalo.

Oopperataloa voi toki käydä katsomassa sisältäkin päin, mutta ainakin itselleni on aina riittänyt sen ihastelu ulkoapäin. Muistan myös yhdet jatkot aamu kuuden maissa jotka vietimme Oopperatalon portailla kolmen drag queenin kanssa – because life should be an adventure. Oopperatalon vieressä on myös Opera Bar, jossa on ihana viettää iltaa ystävien kanssa vaikka sijaintinsa ansiosta hinnat siellä ovatkin vähän turhan arvokkaat.

Harbour Bridgeä voi ihastella oopperatalolta, mutta ainakin yksi oman elämän ikimuistoisimpia kokemuksia on ollut Harbour Bridge climb, josta lisää blogissa myöhemmin. Harbour Bridgen toisessa ‘tornissa’ on myös hissi, josta pääsee ihastelemaan näköalaa hieman ylempää jos itse sillan kiipeäminen tuntuu turhan hurjalta.

Nappaa vinkit Sydneyn herkullisimpiin brunsseihin tästä.

P5040871.jpg

2. Surffiunelmia maailman kauneimmilla rannoilla

Australia on täydellisten paratiisirantujen taattu lomakohde. Itse olen ehtinyt vuosien aikana koluta itärannikkoa etelästä pohjoiseen, mutta myös länsirannikolla on mitä upeampia rantakohteita ja surffimahdollisuuksia.

Sydneyssä Bondi Beach on se kaikille tutuin ja rakastankin Bondita talvella, koska silloin siellä ei ole ihan niin paljoa turisteja. Kesäisin Bondi on niin täynnä auringonottajaa, että mielummin nautin vaan alueen hyvistä ravintoloista (Speedoś Cafe on must, noms) ja maisemista kävelylenkillä.

Surfers Paradisella olen vuosia sitten telttaillut ja nimi jo kertookin, että tämä on se surffiunelmien ultimaattinen kohde. Gold Coastin alue ja Byron Bay on suosittuja lomakohteita ja itse varmaankin muuttaisin Byron Baylle jos muuttaisin joskus kokonaan Australiaan.

P5111153.jpgaustralia

3. Outback

Vuosi vuodelta rakastun enemmän ja enemmän maailman aavikoihin. Jokin karussa luonnossa vetää minua puoleensa huomattavasti merta tai vuoria enemmän. Australian outback on mahdollisesti yksi maailman upeimmista ellei jopa se upein matkakohde (ainakin minun makuun). En ole koskaan vielä päässyt vierailemaan Urululla saakka, mutta asuinalueeni oli lähempänä outbackiä kuin rantoja, joten sain näin jo pienen maistin Australian upeaan outbackiin.

Unelmissani on kokea Australian outback junan kyydistä vielä jonain vuonna, toivottavasti rakkaan hostperheeni kanssa Adelaidesta Darwiniin. Muutenkin Darwin alkoi Australia-elokuvan jälkeen kiinnostaa entistä enemmän ja jos lähtisin junailemaan outbackin halki, varaisin ehdottomasti muutaman päivän aikaa ihan vain Darwiniin tutustumiseen.

Lue lisää: kotikaupunkini Goulburn

P5060964.jpg

4. Great Ocean Road

Great Ocean Road on minulla vieläkin kokematta, apua! Great Ocean Road on etelässä kulkeva upea roadtrip-reitti, jonka varrella on toinen toistaan spektaakkelimaisempia maisemia. Tämä kuvankaunis ajomatka on 243 kilometriä pitkin rannikkoa ja matkan varrella törmäät mm. monista postikorteista tuttuun 12 apostoliin (kuvassa). Tähän road trippiin kannattaa varata ainakin kahdesta kolmeen päivään, sillä voin luvata että haluat pysähtyä matkan varrella vaikka ja missä.

Eteläisessä Australiassa sattuu olemaan myös harvinaisen hyviä viinitiloja, joissa kannattaa matkan varrella pysähtyä.

5. Melbournen kahvilakulttuuri

Kävin Melbournessa itseasiassa viimeksi vuonna 2006, joten seuravaalla matkallani Australiaan haluan ehdottomasti viettää ainakin pitkän viikonlopun Melbournessa ja sen tajuttoman herkullisien kahviloiden äärellä. Melbourne on noin muutenkin yksi Australian viihtyisimpiä kaupunkeja, joten toivottavasti pääsisin viettämään siellä lisää aikaa lähivuosina.

Melbournen kahvilakulttuuri on juuri niin hipsteri, että Truman Café tarjoilee latteja jopa avokadoista. You heard me right. Ehkäpä seuraavaksi otan lennot suoraan Melbourneen ja jatkankin sieltä junalla kohti kotikaupunkiani Goulburnia.

P5030801.jpg

Vinkit liikkumiseen Australiassa:

Australia yllättää usein matkailijan koollaan ja välimatkat kaupungista toiseen saattavat olla tajuttoman pitkiä. Itärannikolla junalla pääsee Melbournesta helposti aina Sydneyyn saakka, mutta näin pitkillä välimatkoilla Greyhoundin bussi saattaa tulla edullisemmaksi tavaksi liikkua.

Itse kuljin suurimman osan pidemmistä välimatkoista lentämällä. Pyrin keräämään oneworldin-lentopisteitä, joten valitsin useimmiten alleni Qantasin. Edullisempia lentoja tarjoaa usein ainakin Jetstar ja Tiger Airways. Lennot varaan itse yleensä momondon kautta.

Kätevintä Australiassa on kuitenkin matka-auton vuokraaminen. Itseasiassa esimerkiksi Gumtree tarjoaa mahdollisuuden ostaa käytetyn matka-aukon, joka voi olla ihan järkevä vaihtoehto jos olet Australiassa pidempään.

Huh, Australiassa on kyllä niin paljon koettavaa että tässä listassa voisi yhtä hyvin olla 50 kohtaa. Seuraavalle reissulleni otan ehdottomasti tavoitteeksi pysähtyä Melbournessa ja hankkia itselleni ajokortillisen seuralaisen ajamaan Great Ocean Roadin halki ja jos aikaa on vielä enemmän, niin haluan pistäytyä Ulurulla after all these years. Näiden lisäksi kaipaan takaisin Cairnsiin  ja Great Barrier Reefille sukeltamaan. Miten yhdessä maassa voikaan olla niin paljon nähtävää ja koettavaa?

Oletko jo käynyt Australiassa? Olisi kiva kuulla mitä teidän muiden Australian bucket listillä on?

*postaus sisältää kaupallisia linkkejä

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Just viime vuonna eksyin Darwiniin Australian reissulla. Otettiin hieman spontaanisti 4 päivän outback tour Alice Springsistä Darwiniin, jossa nukuttiin yöt nuotion ympärillä taivasalla makuupusseissa (swageissa). Yöt oli “hieman” viileitä, mutta nuo 4 päivää oli mulle ikimuistoisin kokemus koskaan. Darwinisaa tulikin vietettyä melkein 4 kuukautta; +34 astetta joka päivä, mielenkiintoiset Mindill markkinat, krokot ja upeat kansallispuistot ympärillä teki kyllä vaikutuksen. Pohjoisen kulttuuri on kyllä jotain aivan eri luokkaa kuin Sydney ja Melbourne, ja todellakin kokemisen arvoinen 🙂

Upeita seikkailuja olet päässyt kokemaan! <3 Australia kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta. Sen suuruuden hahmottaminen tuottaa tosiaan vaikeuksia. Jos suunnittelisin sinne reissua, ohjelma olisi varmaan liian täynnä tekemistä enkä varmaan osaisi varata riittävästi aikaa siirtymisiin.

Voihan Australia, tää on ollut kyllä niin pitkä matkahaave että! Useampi sellainen tuli esiin tästäkin postauksesta, mihin olisi kiva tutustua. Rannat ja kahvilakulttuuri. Luonto. Lämpö. Eikää, haluun tonne!

Haaveissa on koko Australia: Rannat, Uluru, kengurut, road trip, Tasmania, katutaide.. Ehkä vielä joku päivä pääsen koluamaan Australian aarteita ja kokemaan monta upeaa elämystä! 🙂

Australia on itsellä pitkään ollut haaveena ja tässäkin postauksessa tuli mainituksi monta paikkaa, jotka haluan omin silmin nähdä ja kokea. Hieman tässä on ollut mietinnässä, pitäiskö sinne tehdä hieman pidempi reissu parin vuoden päästä, kun nuorimmat muksut olisi vähän isompia. Joka tapauksessa jonakin päivänä…

Näkeminen ja kokeminen ei Ausseissa lopu edes 8 vuoden jälkeen, ei itse asiassa varmaan ikinä <3 Miulla on hirveä ikävä takaisin, mutta onneksi senkin aika koittaa sitten jossain vaiheessa. Toivottavasti satut joskus Melbourneen kun oon itse siellä niin voin lähteä näyttämään paikkoja, ihania kahviloita löytyy vielä Sydneytä enemmän! Bussi on tosiaan esim. itärannikolla parempi vaihtoehto yleensä kuin juna. Paitsi että Melbsin ja Sydneyn välille ollaan suunnittelemassa tosi nopeaa junayhteyttä, sitä odotellessa. Uluru on nähtävä kerran elämässä, itse haluaisin nähdä toisenkin kerran! Bondiin en ole itse ikinä syttynyt, miksi tunkea itsensä ruuhkaiselle rannalle kun autioitakin löytyy 🙂 Mutta alueesta kyllä tykkään itsekin noin muuten. Paljon on Ausseissa tullut koettua, mutta silti bucket list vaan kasvaa. Tänne olen kirjoittanut omia suosikkikokemuksiani Australiassa, tähän asti :https://muuttolintu.com/2017/10/21/australian-bucket-list-australian-parhaat-kokemukset/

No sepä, hieman on iso maa kaiken kokemiseen ja siellä on vaan niin paljon kaunista ihan laidasta toiseen! Joskus olisi siistiä käydä esimerkiksi myös Tasmaniassa! So many places! <3 Mäkään en Bondista niin rantalöhöilylle, paitsi talvella, mutta alueena tykkään! 🙂

ADD A COMMENT