Jet lag & täydellinen hotelliaamiainen

2 kesäkuun, 2017

*Kaupallinen yhteistyö: Sokos Hotels

18557107_1553261581359326_3278895527984605175_n

Viimeisen vuoden sisään olen todennäköisesti nauttinut aamiaista yhtä usein hotelleissa kuin kotonakin. Aamiainen on ollut minulle aina päivän tärkein ateria, en yksinkertaisesti voisi edes ajatella aloittavani päivääni ilman ravitsevaa aamiaista. Ihmettelen aina niitä mystisiä ihmisiä jotka eivät pysty syömään heti herätessään – vaikka kello soisi keskellä yötä aamulentoa varten, en varmasti lähde ovesta ulos ilman aamiaista. Not a chance.

Silloin kun vielä matkustin lähinnä lomien merkeissä, oli hotelliaamiainen aina sellainen sallittu syntinen herkutteluhetki – notkuvista buffetpöydistä piti ottaa kaikkea, tai no ainakin mahdollisimman montaa laatua valkoista sämpylää ja jälkiruokaleivonnaisia. Nyt kun hotelliaamiaisia kertyy vuoteen lähemmäs sata, on niistä ollut pakko alkaa nauttimaan kohtuudella. Valkoinen sämpylä ei ole ystävä. Onneksi nykyään yhä useammassa hotellissa on parempi valikoima terveellisiä vaihtoehtoja.

P5161421.jpg

Vaikka hotelliaamiaisia tuleekin nautittua nykyään usein, tuntuvat herkulliset hotelliaamiaiset edelleen jotenkin spesiaalilta arjen keskellä. Tämä Solo Sokos Hotel Tornin aamiainen kotikaupungissa Helsingissä oli täydellinen aloitus päivälle kolmen päivän Sydneystä kotiin lentämisen jälkeen.

Rentouduin pitkän matkan jälkeen Solo Sokos Hotel Tornin ihanassa yhden hengen näköalahuoneessa ylemmässä kerroksessa, joten aamiaiselle raahautumisen sijaan unenpöppörössä mielummin vaan raotin hieman oveani päästääkseni huomattavasti itseäni pirteämmän hotellivirkailijan laskemaan kahvintuoksuisen aamiaistarjottimen vuoteelleni. Toki huoneaamiaisesta tulee yleensä pieni kululisä, mutta trust me it’s 100% worth it.

P5161431.jpg

P5161436.jpg

Helsingin keskustan sydämessä sijaitseva Solo Sokos Hotel Torni kuuluu Sokos -hotellien Solo-sarjaan ja ainakin oman havaintoni mukaan Solo-hotelleissa on ne kaikista monipuolisimmat aamiaiset! Syön aika eri menun mukaan eri puolilla maailmaa, mutta länsimaissa suosikkiaamiaisiini kuuluu munakas sienillä ja juustolla, smoothie, tuoreita hedelmiä ja täysjyväleipä. En juo ikinä tavallista kahvia, mutta aloitan päiväni mielelläni cappuccinolla tai vaihtoehtoisesti vielä terveellisemmin vihreällä teellä. Aasiassa taasen on pakko nauttia kulhollinen nuudelikeittoa, dumplingseja ja tuoreita hedelmiä.

Itselläni on melko tarkka maku aamiaisen suhteen ja sydämeni särkyy jos hotelliaamiaisella ei tarjota juuri muuta kuin valkoista leipää, croissanteja, munakokkelia ja pekonia – monen suosikkeja hotelliaamiaisella, mutta samalla pahimpia painajaisiani. Haha!

P5161431.jpg

Kolmen päivän lentomatkan jälkeen koin kuitenkin ansainneeni jotain vielä tavallista herkullisempaa, joten tilasin lisäksi vielä pannukakkuja mansikoilla ja vaahterasiirapilla – täydellinen jet lag -lääke. Pannukakut nyt vaan on elämän suola.

Ikkunan takaa avautuva aurinkoinen Helsinki oli täydellinen tervetulotoivotus tälle väsyneelle matkailijalle. Solo Sokos Hotel Tornista on omasta mielestäni Helsingin parhaat maisemat! Jos en olisi juuri lentänyt puoli maailmaa, olisin varmasti edellisenä iltana nauttinut cocktailin kattoterassilla – onneksi on koko kesä aikaa!

P5161422.jpg

Mitä te syötte hotelliaamiaisella?


sh_brändibloggaaja_2017-300x257

Veera Bianca -blogi on yksi Sokos  Hotels -ketjun tämän vuoden brändilähettiläistä. Majoitun vuoden aikana muutamassa Sokos -hotellissa ja raportoin kokemuksistani blogissa ja somekanavissa. Mukana on myös blogit Reason for Season, Laura Rossila, Wallenius , Travellover, Archie gone Lebanon, Vastaisku ankeudelle ja Esko Kyrö. Instagramista löydät kampanjan kuvat hashtagilla #brändibloggaaja ja #sokoshotels

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Yksi aamiaisihminen täällä hei! Mulla on toi sama, rakastan aamiaisia ja hyvin harvassa on ne kerrat kun olen mitään syömättä lähtenyt mihinkään. Pitäisi kyllä itsekin tilata välillä huoneeseen aamiainen ja nauttia ihan rauhassa 🙂 Puuro, smoothie, kahvi, kananmuna (tai munakas) ja hedelmiä kuuluu mun perussettiin usein. Olen myös ilolla huomannut, että tosi monesta hotellista Suomessakin saa nykyään mahtavia aamiaisia, joissa tarjolla on vaikka mitä. Arctic Light Hotel Rovaniemellä on kyllä ehkä silti tarjonnut parhaista parhaimman elämyksen toistaiseksi tuolla saralla 🙂

ADD A COMMENT