On mielenkiintoista seurata miten matkailu muuttuu vuosi vuodelta yhä sosiaalisemmaksi ja miten koko matkailuala on murroksessa sen myötä. Voisin puhua tuosta aiheesta varmasti viikon putkeen, joten siirrytään nyt kuitenkin suoraan ensimmäiseen Airbnb-kokemukseeni. Olen hieman sekalainen reissaaja, sillä pidän vaihtelusta. Viihdyn yhtälailla viiden tähden lukaalissa kuin jopa hostellin dormissakin -elämä ei käy tylsäksi! Ennen en ole matkoillani kuitenkaan majoittunut jonkun toisen asuntoon, ellei se ole sitten ollut tuttava entuudestaan. Airbnb:n ideana on se, että jokainen meistä voi sekä laittaa oman kotinsa vuokralle saapuville turisteille tai vuokrata kohteesta paikallisen ihmisen asunnon reissun ajaksi. Minä olin ystäväni kanssa Soulissa, Etelä-Koreassa kaksi yötä Airbn:n kautta vuokratussa asunnossa.

Screen Shot 2015-01-30 at 21.39.50

Asunto vuokrattiin My Home -konseptin kautta. Kokonaissumma kahdelta yöltämme oli 145 euroa. Maksu hoitui sujuvasti luottokortilla Airbnb:n turvaamana. Summaa ei makseta hostille ennen kuin asiakas saapuu asuntoon. Asunnon omistaja Wendy laittoi minulle muutamaan otteeseen sähköpostia, jossa kertoi tarkemmin asunnosta ja sovimme käytännönasioista.

Screen Shot 2015-01-30 at 21.40.07

Wendy lähetti minulle sähköpostiin selkeät kuvalliset ohjeet siitä missä asunto sijaitsee. Asunnon sijainnista kannattaa aina olla tavallista paremmin selvillä, sillä yksittäistä asuntoa on vaikeampi lähteä kyselemään kuin vaikka paikallista Hiltonia. Itse emme onneksi pahemmin eksyneet. Toimistorakennuksen alakerrassa oli vastaanotto, jonka viereltä löytyi hissi kymmenenteen kerrokseen. Pienen vekslaamisen jälkeen saimme oven auki ja asetuimme taloksi. Wendy oli jättänyt meille selkeät ohjeet alueen palveluista ja hintaan kuuluis myös netti. Wendyn mies(?) käväisi myös nopeasti oven takana varmistamassa, että meillä oli kaikki kunnossa.

Screen Shot 2015-01-30 at 21.40.22Screen Shot 2015-01-30 at 21.40.56

Asunto oli hauska, kuten kuvista varmasti huomaa. Nämä kuvat eivät ole kuitenkaan minun ottamiani, vaan sain ne Wendyltä käyttöön tätä postausta varten. Asunto oli ehdottomasti positiivinen kokemus, mutta kuvat antavat ymmärtää hieman enemmän. Kämppä oli huomattavasti pienempi, eikä ihan niin hyvässä kunnossa mitä kuvat kertovat. Tällaisia on kuitenkaan turha harmitella ja ikkunoista näkyvä maisema korvasi kaikki mahdolliset puutteet. Asunto sijaitsi Insadongissa, eli erittäin keskeisellä paikkaa Soulia. Olimme kävelymatkan päässä useimmista nähtävyyksistä ja siksi metroa tulikin käytettyä vain harvoin muutoinkin lyhyen reissumme aikana. Läheltä löytyi useita ravintoloita, baareja, markkinoita ja nähtävyyksiä. Soul on kaupunki joka herää vasta yöllä ja se kyllä kuului asuntoon.

Screen Shot 2015-01-30 at 21.40.40

Jos olet matkalla Souliin, suosittelisin juurikin vuokraamaan tämän asunnon -erityisesti jos yöelämä on lähellä sydäntäsi. Niin ja toki jos sinua ei myöskään haittaa se, että vessa ja keittiö ovat käytännössä sama huone. Airbnb:stä innostuin samalla myös ja vuokrasimmekin seuraavalle työmatkalle Lontooseen asunnon sujuvasti samaa reittiä! Saatan jopa joskus vuokrata oman vuokraluukkuni Töölöstä Airbnb:n kautta!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT