Matkapäiväkirja: ajatuksia Islannista

5 maaliskuun, 2019

*Matkan tarjosi: Icelandair

P3010150.jpgP3020163.jpgP3020174.jpgP3020138.jpgP3020066.jpgP3020080.jpgP3020294.jpgP3020292.jpgP3020199.jpgP3020190.jpg

Kolmen tunnin yöunien jälkeen nojaan minibussin ikkunaan ja pitelen kameraani tiukasti sylissä. Pian sumun takaa avautuu maisema lumisista tulivuorista ja turkoosin sinisestä vedestä. Miten yhdellä pienellä saarella voikaan olla satoja tulivuoria, kuumia lähteitä, autioita laavakenttiä ja turkooseja laguuneja? Islanti on ihmeellisin maa jossa olen koskaan käynyt – monesti mietin, että ehkä se on kokonaan toinen planeetta.

Islanti on maa jossa pari vuotta sitten muistin mitä rakastan. Muistin missä koen olevani kotona. Täällä vuorten ja karun erämään laavateillä ja villihevosten parissa. Kutsuappa tätä kaikkea kodiksi.

Vietin viikonlopun Icelandairin ja Food & Fun Reykjavikin kutsumana Islannissa matkabloggaajaystävien kanssa Suomesta ja Ruotsista. Nautimme Reykjavikissa herkullisia illallisia ja päivät vietimme seikkailen maan ihmeellisessä luonnossa aina Reykjavikin rannikoilta ympäri kuuluisan Golden Circle -reitin. Uimme Blue Lagoonissa ja juhlimme pääkaupungin pienissä olutkuppiloissa aamun pikkutunneille. Elimme elämänmakuista elämää. Just how I like it.

Viimeisenä päivänä vierailimme myös Laxnasin hevostilalla, jossa muistan käyneeni ensimmäisellä Islannin matkallani. Ensimmäisellä matkalla muistan ahdistuneeni hevosten läsnäolosta, koska ne muistutti siitä elämästä mitä en ole ratsastusonnettomuuteni jälkeen voinut elää. Nyt kyykistyin rapsuttamaan samaa paimenkoiraa tallin pihaan ja hetken ihmettelin miten tavalliselta se tuntuikaan. Tämän Islannin matkan aikana huomasin niin koiraa rapsuttaessa kuin vuoren rinnettä kiivetessä ja yökerhon tanssilattialla, että jalkani alkaa oikeasti parantumaan. Ehkä jonain päivänä kun taas palaan Islantiin, voin nousta Islanninhevosen selkään ja laukata kuten laukkasin ennen hevosellani kotona Australiassa. One day.

Nyt kotona istuessa ja mennyttä matkaa pohtiessa, ei voi kuin todeta että on ihmeellistä miten paljon elämää ja suuria tunteita voikaan mahtua yhteen viikonloppuun – ainakin kahden tulevan kirjan luvun verran tarinoita.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT