Be your own kind of beautiful – ajatuksia itsetunnnosta ja omasta kehosta

25 kesäkuun, 2020

*Kaupallinen yhteistyö: Halla Halla

Minä olen aina ollut vähän isompi kuin muut. Joinain päivinä katson peiliin ylpeästi ihastellen vahvaa muodokasta vartaloani ja toisina päivinä ihmettelen miten olen vieläkin näin pyöreä vaikka olen jo 30 kiloa vuoden aikana laihduttanutkin oman terveyteni vuoksi, muuttuvan peilikuvan mukana on välillä vaikea pysyä.

Lue myös: Elämäntapamuutos lähtee oman kehon ja sen tarinan hyväksymisestä

Muutama viikko sitten näin tämän Saran upean Instagram -postauksen, jossa hän kertoi ulkonäköpaineistaan sisällöntuottajana. Sara kertoo postauksessaan miten joku hänen sisällään sanoo, että näppylät, raskausarvet ja selluliitti pidetään piilossa, vaikka samaan aikaan hänkin kaipaa enemmän aitoutta ja epätäydellisyyttä. Me olemme varmasti kaikki tottuneet näkemään mediassa enemmän niitä siloteltuja kuvia ja vaikka itse haluaisimme olla muuttamassa tätä, vaatiihan se myös isompaa muutosta omassa päässä ja valtavaa rohkeutta itseltä näyttää omia epävarmuuksia koko kansan edessä.

Jos ollaan ihan rehellisiä, niin Saran postaukseen liittyen huomaan myös ensimmäisen reaktioni helposti olevan ihmetys siitä, että mitä noin timmi median ihanteen mukaisessa kehossa elävä nainen ulkonäköpaineista todella tietää. Mietin tätä samaa aluksi ystäväni Kerstinin Instagram -postauksessa (saksaksi). Onneksi olen kuitenkin käynyt aiheesta keskusteluja niin Saran kuin Kerstininkin kanssa ja ymmärtänyt, että ei me voida vertailla toinen toistemme ulkonäköpaineita kuuluimme mihin muottiin tahansa.

Sara on hyvä ystäväni ja bloggaajakollegani ja kuten hän itsekin blogissaan totesi, ollaan me monella tavalla kovin samanlaisia, mutta asustamme vaan hyvin erilaisissa kehoissa. Saran keho on siro ja urheilullinen ja omani on iso ja kurvikas, mutta kun me katsomme toisiamme näemme vain kaksi upeaa naista. On ollut silmiä avartavaa keskustella ulkonäköpaineista niin erilaisissa kehoissa ja oppia ymmärtämään toista ja sitä, how we all struggle a little.

Kehoon liittyvistä itsevarmuuksista ja epävarmuuksista keskusteltuamme, päätimme yhdessä pukea päälle samanlaiset uimapuvut (alempana postauksessa).

Saralla Twist top – Aloha & Dust bottom – Aloha koossa XS , mulla Maya once piece koossa XL

Mun kurvit on mun kurvit

Teininä muut koululaiset haukkuivat läskiksi, terveydenhoitaja kehotti laihduttamaan ja huomattavasti vanhemmat miehet kehuivat tissejäni.

Rintani kasvoivat isoiksi hyvin nuorena ja lantioni leveys sekä pyllyn pyöreys ahdisti peilistä katsoessa. Koin kehoni aikuistuvan liian aikaisin ja sainkin siitä jatkuvasti kommentteja niin tutuilta kuin tuntemattomiltakin. Aloitin ensimmäisen laihdutuskuurini itseasiassa jo koulun ensimmäisellä luokalla, koska halusin olla kolmennella luokalla samanlainen kuin kaikki muut.

On surullista katsoa kuvia itsestäni teininä ja huomata miten kaunis olin, mutta muistaa miten epävarmalta minusta silloin tuntui ja miten eri tavalla peilikuvani näin.

Vaikka olinkin vähän keskivertoa isompi, harrastin aktiivisesti ratsastusta ja yleisurheilua. Juoksin nopeammin kuin monet muut ja jaksoin kantaa talleilla isoja heinäpaaleja. Viime vuosina lihoinkin reippaasti sairaalloisen ylipainon puolelle selkärangan murtuman ja kahden sydänsurun seurauksena. Olen loputtoman kiitollinen vahvoista lihaksistani ja kestävyydestäni, joiden ansiosta elämäntapojen muuttaminen viime vuoden kesällä oli osittain jopa helppoa.

Vaikka olen oppinut pitämään itsestäni ja olen rohkea sekä avoin persoona, rehellisesti sanottuna edelleen huomaan vältteleväni deittailua. Olen liian monesti kokenut olevani miehille joko fetissi tai sitten en kiinnostava ollenkaan. Jokaisella saa olla omat preferenssinsä, mutta ehkä uskaltaisin deittailla jos joku näkisi minut joskus vähän ulkomuotoa syvämmälle.

Lisäksi ympäröivä maailma on opettanut, että isompikokoisena ei voi pukeutua mihin vaan, vaan on tärkeä peittää ne epävarmuudet ja pukeutua mielummin löysiin vaatteisiin. Pyh! Meistä jokainen saa pukeutua ihan mihin tahansa oli minkä mallinen keho tahansa.

Nyt näen peilistä kauniin naisen

Jos ollaan ihan rehellisiä, niin nämä uimapukukuvaukset etukäteen jännitti. Kun selasin kuvia tietokoneella, en keskittynytkään höllyviin reisiin tai liian isoon vatsaan mitä etukäteen pelkäsin, vaan näin kaksi upeaa ja onnellista naista. Me ihan liian monesti etsitään ensimmäisenä omasta kuvasta ne virheet ja omat epävarmuudet. Huomasin, että olen oikeasti tehnyt töitä oman itsetuntoni eteen ja onnistunut siinä.

Saan edelleen näin julkista työtä tekevänä ajoittain ikäviä kommentteja ulkonäkööni liittyen, mutta ne ei enää satuta, ainakaan yleensä – mietin enemmän miksi jotain toista ihmistä sattuu niin, että se kokee tärkeäksi kommentoida negatiivisesti tuntemattoman ihmisen ulkonäköä. Tiedän miltä näytän ja olen ylpeä omasta kehostani ja siitä kaikesta mitä se on kestänyt vuosien aikana ja miten se silti vielä minua kantaa.

Negatiivisten viestien vastapainona on kuitenkin paljon enemmän ihania kommentteja ja olenkin äärimmäisen kiitollinen tuhansista Instagram -seuraajistani – vaikka suurin työ itsevarmuuteen liittyen tapahtuu omassa päässä, en voi kieltää etteikö päivittäiset kehut tekisi itsensä arvostamisesta hieman helpompaa. Kiitos niistä. Muistetaan siis kehua toinen toisiamme, niin ulkoisesta kuin sisäisestäkin kauneudesta.

Elämä on aivan liian lyhyt itseinhoon. Meillä on vain yksi kroppa ja se kantaa meitä läpi elämän.

Kenza one piece, mulla koossa XL ja Saralla XS

Halla Hallan Self Love Zone

Halla Halla on kahden suomalaisen upean surffarinaisen perustama eettinen uimapukubrändi. Kaikki uimapuvut valmistetaan kierrätysmateriaalista tarkoin valikoidulla ja eettisiin arvoihin sopivalla tehtaalla Balilla. Voit lukea lisää Halla Halla:n tarinasta täältä. Halla Hallalla on tällä hetkellä pop up – myymälä Helsingin Sofiankatu 8:ssa!

Uusi Self Love Zone -mallisto saikin inspiraationsa myymälän sovituskopeista. Halla Hallan omistajat Salla ja Hanna yllättyivät miten negatiivisesti naiset puhuivat omista kehoistaan sovituskopeissa uimapukuja sovittaessa. Self Love Zone -mallisto on hurraahuuto meille kaikille ja muistutus rakastaa sitä omaa uniikkia kehoa. Halla Hallan uuden malliston koot ovat myös päivittyneet, koska ne oli aiemmin vähän pienempiä – nyt koot on mitoitettu tarkasti olemaan mahdollisimman oikeat. Halla Hallan uikkareissa kannattaa kuitenkin valita tiukka malli, koska se on parin käytön jälkeen sopivan joustava. Itselläni on molemmat kuvan uimapuvut koossa XL ja Saralla on koko XS. Self Love -mallisto on valmistettu merestä nostetuista muoviroskista.

Olen itse käyttänyt lähinnä peittävämpiä mustia kokouikkareita ja jännitin myös sitä, että mahtuuko merkin uikkarit päälleni. Suurimmasta osasta malleja XL oli mulle juuri sopiva ja parista satunnaisesta vähän liian pieni rinnoista tai lantiosta. Rakastan molempia kuvien uikkareita ja käytän niitä varmasti koko kesän. Halla Hallan uikkarit on aina käännettäviä, eli kuviollisen puolen toiselta puolelta löytyy yksivärinen vaihtoehto. Keltaiset uikkarit voi pukea myös kummin päin tahansa, jolloin yksi uikkari muotoutuu periaatteessa neljäksi. Yllätyin positiivisesti myös uikkareiden tukevuudesta ja siitä, että ne isommatkin rinnat pysyi molemmissa malleissa melko hyvin paikallaan.

Tule mukaan SELF LOVE -haasteeseen!

Halutaan Saran kanssa teidät mukaan Self Love Zone -haasteeseen. Me molemmat ollaan sitä mieltä, että some tarvitsee lisää totuuden erilaisia kauniita upeita kehoja! Haastetaan teidät jakamaan Instagramiin itsestänne myös sellaisia kuvia, joista tunnette ehkä epävarmuutta. Sellaisia kuvia, joita ette olisi ehkä aiemmin jakaneet. Avatkaa ja tarkastelkaa syitä epävarmuuksien takaa. #selflovehaaste <3

Tutustu koko Halla Hallan valikoimaan täältä.

Kuvat: Johanna Rontu / edit: Veera Bianca

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT