Alkuvuoden parhaat matkamuistot

21 heinäkuun, 2018

Miten tämä vuosi 2018 on jo yhtäkkiä yli puolen välin? Vasta oli uusivuosi? Tosin en enää muista miten sitä juhlin. Vuosi on ollut edellisten tapaa vauhdikas ja tapahtumarikas, mutta sentään selvästi edeltäjiään tasapainoisempi. Viime viikot olen jopa ottanut melko rennosti, en nyt ihan kesälomaillen mutta satunnaisia vapaapäiviä vietellen.

Tässä välissä vuotta on aina aika katsastaa hieman missä sitä on tultu jo käytyä ja ehkä vähän mihin ollaan seuraavaksi menossa. Tiistaina lähdenkin aamulennolla Prahaan ja siitä lähiviikkoina seuraa heti pari muutakin Euroopan seikkailua.

Nyt kuitenkin niihin tähänastisiin 2018 vuoden parhaimpiin matkamuistoihin!

1. Välilasku Qatarin pääkaupungissa Dohassa

Lennän Dohan kautta melko usein ja vihdoin alkuvuodesta ehdin oikeasti tutustua myös itse kaupunkiin pidemmän layoverini aikana. Doha oli henkeäsalpaava yhdistelmä vanhaa ja uutta – moderneja pilvenpiirtäjiä ja perinteisiä itämaisia basaareja. Stopover, eli välipysähdysmahdollisuus, viralliselta nimeltään +Qatar, on Qatar Airwaysin ja Qatarin matkailuviraston Discover Qatarin loistava idea maan matkailun kasvattamiseksi, ja sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää

2. Talviloma Krabilla, Thaimaassa

Ystäväni Lisa vietti viime talven töissä Raya Diversillä Krabilla ja päätin lähteä pienellä talvilomalle häntä moikkaamaan. Olen viettänyt paljon aikaa Thaimaassa viime vuosina, mutta tämä oli ensimmäinen kerta rantakohteessa Chiang Main tai Bangkokin sijaan. Krabi oli toki melko täynnä turisteja hiihtolomaviikolla, mutta kylläpä ihmisen kelpasi taas palmun alla kookoksen kanssa. Ystäväni ollessa töissä tein itsekin töitä milloin missäkin löytämässäni kahvilassa ja aloin hieman kaipaamaan niitä diginomadipäiviä Aasiassa.

3. Pressimatka Royal Caribbeanin risteilyllä Espanjassa

Sain alkuvuodesta kutsun Royal Caribbeanin uudelle risteilyalukselle, Symphony of the Seasille ja lähdinkin pienelle Espanjan seikkailulle matkablogikollegani Leena-Marin kanssa. Aloitin reissuni muutaman päivän aiemmin ja lensin Malagaan junaillen sieltä Fuengirolaan ystäväni Lauran luokse. Laivamme seilasi Barcelonaan, jossa vietin vielä ylimääräisen päivän.

4. Pressimatka Sloveniassa

Keväällä sain kutsun Sloveniaan, jossa en ole vielä koskaan aiemmin päässyt käymään! Ihastuin Sloveniaan ja erityisesti Ljubljanaan palavasti! Miten joku kaupunki voikaan olla niin suloinen! Tänne teen vielä varmasti viikonloppureissuja jatkossakin. Matkalle mukaan nappasin matkablogikollegani Anna-Katrin.

5. Minilomalla Tukholmassa

Hollantilainen bloggaajaystäväni Milou vietti pari viikkoa luonani keväällä ja päätimme lähteä minilomalle Tukholmaan, sillä hän ei ollut aikaisemmin kaupungissa vieraillut. Teimme kaikki mahdolliset turistihömpötykset, tapasimme paikallisia ystäviäni synttäreitteni merkeissä ja söimme hyvin. Tämä tuntui pitkästä aikaa rehellisesti lomalta.

6. Blogimatkalla Hongkongissa

Vietin muutama viikko sitten useamman päivän Hongkongissa yhteistyössä Finnair Holidays -konseptin kanssa. Hongkong on entinen kotikaupunkini ja edelleen suosikkipaikkani ihan koko maailmassa. Tarkoitus oli tutustua hieman tarkemmin luontokohteisiin, mutta säät eivät tällä kertaa suosineet ihan jokaiselle päivälle.

Voit myös lukea lisää Hongkong -vinkkejäni Finnair Holidaysin sivuilta tästä.

7. Omalla lomalla Chiang Maissa, Thaimaassa

Olen ikävöinyt Chiang Maihin niin lujaa sieltä palattuani Suomeen 2016 jouluna, joten päätin pidentää reissuani Hongkongiin ja ostaa sieltä erikseen lennot vielä Chiang Maihin Cathay Dragonin siivin. Kymmenisen päivää Chiang Maissa sai harkitsemaan taas uutta diginomaditalvela täällä. Tuntui niin siltä kuin olisi palannut takaisin kotiin. Jotenkin tunnen tuolla oloni paljon Helsinkiä elävämmäksi.

8. Työmatkalla Tukholmassa

Ollaan lyöty viisaat päät yhteen Wowanders-sovelluksen tyttöjen kanssa. Kannattaa muuten ladata puhelimeen jos et ole vielä niin tehnyt (vink vink). Lensin suoraan Aasiasta Tukholmaan pariksi päiväksi jossa järjestimme ruotsalaisille matkabloggaajille Wowandersin-lanseerauskemut. Oli ihanaa nähdä näitä vanhoja tuttuja naamoja pitkästä aikaa!

Siinäpä tämän vuoden seikkailut tähän saakka!

Vuoden 2017 alkuvuoden reissut löytyy tästä vanhasta postauksesta.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT