Alkuvuoden parhaat matkamuistot

15 heinäkuun, 2017

Vuosi 2017 on tähän saakka ollut vauhdikas ihan jokaisella elämän saralla. Alkuvuoteen on mahtunut useampikin reissu ja töitä on riittänyt enemmän kuin osasin odottaa. Olen juossut vuotta läpi pää kolmantena jalkana aina viime kuiseen Tukholman matkaan saakka, jonka jälkeen päätin ottaa pienen tauon reissaamisesta. Fyysinen ja henkinen terveyteni on ottanut vuoden aikana muutaman osuman, joten pieni hengähdystauko tekee tällä hetkellä todella hyvää. Kotiini muutti myös viime viikolla Romaniasta Suomeen aikanaan saapunut koira, joka etsii nyt uutta loppuelämän kotia (tosin taisi sen jo löytää, fingers crossed).

Tässä hengähdystauon aikana tuli muisteltua alkuvuoden reissuja ja pohdittua tulevaa. Loppuvuoden reissuja ei ole lyöty vielä lukkoon, mutta Sveitsi, Vietnam, Malesia, Serbia, New York, Philadelphia ja pari muuta Aasian kohdetta odottaa lopullisia päätöksiä. Olen jopa miettinyt, että lähettäisin joskus jonkun teistä lukijoista reissulleni itseni sijaan. Palaan tähän aiheeseen toisessa postauksessa! Nyt muistellaan hetki menneitä ennen kuin keskitytään taas tulevaan.

P5232257.jpg

1.Työmatka Islantiin

Vuosi alkoi työreissulla asiakkaani konferessiin Islantiin, jossa vietin tammikuussa muutaman päivän. Tämä oli ensimmäinen matkani Islantiin ja jo laskeutuessa olin varma että laskeuduimmekin kuuhun. Islanti on niin epätodellinen maa. Toki tämä reissu keskittyi konferenssiin, mutta matkaan oli varattu myös hieman aikaa kohteeseen tutustumiseen.

Lue lisää matkastani Islannissa:

The Wonders of Reykjanes

Maisemareitti Islantiin

P1262199.jpg

P1282213.jpg

2. Pressimatka New Yorkiin

NYC Go ja Icelandair kutsuivat minut pressimatkalle Islantiin ja New Yorkiin. Reissu oli ensimmäinen kerta USA:ssa ja New York oli jotenkin juuri sitä kaikkea mitä siltä odotinkin. Tähän kaupunkiin tulen varmasti palaamaan vielä useamman kerran, vaikka eihän se Hongkongia tai Bangkokia voittanut. Saattaa olla että seuraava reissu tänne on jo syksyllä, remains to be seen!

Lue lisää New Yorkin matkasta täältä:

6 vinkkiä New Yorkin Brooklyniin

Foodien vinkit New Yorkin Manhattanille

P3199383.jpg

P3199413.jpg

3. Matkamessuilla Milanossa

Saimme ruotsalaisen blogikollegani Towen kanssa kutsun osallistua matkamessuille Milanossa, jossa vietimme keväällä muutaman päivän. Osallistuime BIT -matkamessuille kahtena päivänä ja muuten vain nautimme Milanon kesäisestä ilmasta ja maailman parhaista cappuccinoista.

Lue lisää Milanon matkasta:

3 Foodie -vinkkiä Milanoon

P4019678.jpg

P4019674.jpg

4. Bloggaajamatkalla Prahassa

Keväällä käytiin muutaman pohjoismaisen matkablogikollegan kanssa tutustumassa Prahan hipsterikahviloihin ja Liberecin lumisiin vuoriin yhteistyössä Czech Tourismin kanssa. Prahassa en ollut käynyt ennen ja se kaupunki teki vaikutuksen kliseisen tyylikkäällä eurooppalaisuudellaan. Liberecissä majoituimme ehkä maailman hämmentävimmässä hotellissa, josta voit lukea lisää täältä.

Lue lisää Prahan matkasta täältä:

7 x parasta Prahassa

Prahan paras avokadotoast

P2082832.jpg

P2072677.jpg

5. Oma loma Australiassa

Ostin jo viime vuoden puolella lentoliput Tukholmasta Sydneeyn, koska löysin ne virhehinnalla 450 euroa SecretFlying Facebook -sivulta. Lähdin keväällä kahdeksi viikoksi kotiin Australiaan, joista tosin melkein puolet meni lentäessä ja kohteessa ehdin viettää tällä kertaa vain 10 päivää. Vietin matkan alun työasioilla Sydneyssä, jonka jälkeen vietin viikon vanhassa kotikaupungissani hevostilalla Goulburnissa ja lopuksi vielä pari päivää Manly Beachillä Sydneyssä.

Lue lisää Sydneyn matkasta täältä:

Sydneyn parhaat brunssit

Goulburn – Somewhere over the rainbow

“Well I call it home”

P5040883.jpg

P5040869.jpg

6. Päivä Hongkongissa

Laskin itselleni koko päivän välilaskun Hongkongissa paluumatkalla Sydneystä Tukholmaan, jotta matkani sai virallisen home round -nimen, sillä olen Sydneyn ja Hongkongin lisäksi asunut myös Tukholmassa. Päivä Hongkongissa oli lähes epätodellinen, sillä kaupunki merkkaa minulle niin käsittämättömän paljon. Ehdin ottaa junan Centralille, josta hyppäsin Star Ferryn kyytiin fiilistelemään maailman kauneimman kaupungin siluettia, jonka jälkeen kävelin hetken ympäri Kowloonia ennen kuin tapasin ystäväni illalliselle ennen seuraavaa lentoa Lontooseen keskiyöllä. Yritän laskea Vietnamin välilaskuihin syyskuussa taas muutaman tunnin aikaa Hongkongiin!

PC010420.jpg

7. Työmatka Kroatiaan

Muutama viikko sitten lensin työasioilla ensimmäisen kerran Kroatiaan, jossa vietin muutaman päivän nauttien rentouttavista kylpylähoidoista ja hyvästä viinistä. Kroatian matkasta en ole vielä kirjoittanut blogiin, mutta kohta on tulossa sen saralta jotain todella mielenkiintoista – stay tuned!

P5222102.jpg

P5222135.jpg

P5222162.jpg

8. Pressimatka San Franciscoon

Finnair avasi hiljattain suoran reitin Helsingistä San Franciscoon ja sain kunnian olla mukana ensimmäisellä lennolla ja viettää samalla muutaman päivän tutustuen yhteen Kalifornian ihanimmista kaupungeista. Vietimme myös päivän Berkeleyssä, johon osa minusta olisi valmis muuttaamaan vaikka heti huomenna.

Lue lisää San Franciscon matkasta:

Ensifiilikset San Franciscosta

P6022801.jpg

P6043137.jpg

P6022810.jpg

9. Bloggaajien kesäkemut Tukholmassa

Viimeisimpänä reissuna käytiin tyttöjen kanssa vietämässä pitkä viikonloppu Tukholmassa blogibileiden ja Celine Dionin konsertin merkeissä. Olipa ihanaa olla porukalla omalla reissulla pitkästä aikaa! Tämän reissun jälkeen olikin aika ottaa pieni hengähdystauko tien päältä, joka jatkuu vielä toisen kuukauden ennen kuin nokka näyttää kohti Sveitsiä.

Lue lisää Tukholman matkasta täältä:

STOCKHOLM WEEKEND

WhatsApp Image 2017-06-20 at 16.29.12.jpg

That’s all! 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Huhhuh, ei yhtään hullumpi alkuvuosi! Mä haluaisin kovasti New Yorkiin – USA on mullekin ihan käymätöntä aluetta toistaiseksi. Seuraava tuleva pitkä matka olisi tarkoitus viettää jossain noilla suunnilla.

Kroatian postauksia jäädään innolla oottamaan tänne – juurikin elokuussa sinne lähdössä toistamiseen road tripin merkeissä. Ehkäpä ehdin saada sun vinkit käyttöön. Erityisesti rakastan myös sun ravintolavinkit, niinkuin Miraorvokkikin totesi jo! Muistelen edelleen lämmöllä Prahan syntisen hyvää avokadoleipää mistä vinkasit.

Mullekin USA on tähän vuoteen saakka ollut ihan kolumaton kohde, mutta kerralla sitten kahdesti tänä keväänä! Toivon pääseväni tutkimaan vielä montaa mestaa tuolla päin lähivuosina! 🙂

Oi, Kroatia on kyllä ihan käsittämättömän kaunis maa! Katsotaan ehtiikö juttu ulos ennen sun reissua!

Ja kiva kuulla että on löytynyt hyviä raflavinkkejä, mä kaipaan kyllä myös sitä Prahan avokadoleipää, nams <3

San Franciscoon olisi kyllä päästävä. Tosin pikavisiittiä pidemmäksi aikaa 🙂 Tunnistan niin tuon, että mukavatkin reissailut vaativat tuota taukoakin hetken, että taas jaksaa henkisesti ja fyysisesti 🙂

Suosittelen lämpimästi <3

Voi mitä ihania matkoja! Kokonaisuus hahmottuu ihan eri tavalla, kun kaikki matkat on koottuna näin yhteen postaukseen. Voin hyvin kuvitella, että pieni breikki on ollut ihan paikallaan ennen taas seuraavaa lähtöä 🙂

On ollut kyllä mahtava kevät, vaikka vähän turhan vauhdikas 🙂

Nämä muut muistinkin mutta Kroatiaa en! Jäämme siis odottamaan postauksia Kroatiasta, se maa on kyllä yhtä rakkautta <3! Sulla on muuten aina ihan parhaat ravintolavinkit, Tukholmasta tuli mieleen. Metsästin siellä paria blogissasi mainittua kahvilaa – ja ne oli kyllä hitsin hyviä!

Pian pian pian! <3 Ja hehe, ravintoloiden etsiminen on selkeesti tullut mun elämän tehtäväksi, Tukholmaan pitäs kyllä väsätä joku kunnon postaus tässä jossain vaiheessa näistä!

Hyvä idea, minäkin voisin lähetellä blogini lukijakuntaa jonnekin hevon kuuseen matkailemaan minun puolestani, missä kukaan ei ole koskaan käynyt. Ainakin silloin lentokoneessa olisi vieruspaikalla istujalla helpompi matka. Minä olen jo päättänyt tietyistä asioista, kuten sukelluksesta ja merieläimistä, että minä tarvitsen ihan toisen elämän, jossa keskittyisin pelkästään niihin. Minulla on jo noista sinunkin paikoistasi aika monia sellaisia, joissa en käy, mutta joissa voisin ruveta viihtymään ja jopa kiinnostumaan.

Minulle tuli sellainen Tähtiportti-tunne Perussa yöllä, kun katseli taivasta yöllä eikä siellä ollut mitään tuttua ja kuukin näytti oudolta.

Haha, miksikäs ei? 😀 Sukeltaminen on muuten ihan huippulaji, tai ehkä oon itse sellanen hard core snorklaaja ennemmin, voisin viettää tunteja veden alla ihmetellen merieläimiä 😀

Hurja määrä reissuja upeissa kohteissa! Voin vaan kuvitella kuinka antoisaa mutta toisaalta rankkaa tuollainen reissutahti on. Hyviä matkoja myös loppuvuodelle! Monta mielenkiintoista kohdetta näyttää olevan sielläkin odottamassa 🙂

Ollut kyllä mahtavia matkoja, mutta kyllä tästä jet lagista oli pakko ottaa pieni breikki! Pian onkin jo aika aloittaa reissusyksy!

Huh, onpas riittänyt reissuja! Vauhdikas elämä sulla 😀 Jään odottelemaan Kroatia-juttuja!

Haha kieltämättä 😀 Mä ootan kanssa että pääsen pian julkaisemaan Kroatia -juttuja! Mulla on ihan hullu määrä kuvia tuolta reissulta 😀

Ihan hengästyttää tuo matkustustahti. Matkustaminen on ihanaa, mutta jos lyhyen ajan sisään on useampi reissu niin ihan mielellään sitä vetää henkeä jonkun aikaa. Sitten on taas kiva lähteä tauon jälkeen maailmalle. Pidä huolta! 🙂

Haha, ehti hengähdyttää itseänikin, mutta nyt pienen paussin jälkeen alan olla taas valmis jatkamaan 😉

On kyllä ollut kiireinen alkuvuosi 😀 Mutta varmasti myös palkitseva 🙂 Hienoa, että pääset tekemään sitä mitä rakastat 🙂

Haha joo vähän turhankin 😀

Ihania reissuja!
Toivottavasti koiruli kotiutuu hyvin ja löydätte yhteisen sävelen! 🙂

Pakko sanoa, että aika harvinaisen legendaarisia kohteita sulla on tänä vuonna ollut! Islantiin olisi kyllä huippua päästä ja Kalifornia nyt on aina mun unelma 8). Mutta kaikki muut reissut saavat jäädä, jos vaan vaan pääsen Australiaan <3. Toivottavasti tää loppuvuosi sujuu sulla rauhallisemmissa merkeissä ja otat vastaan vaan ne ihan kaikista timanttisimmat reissut. Nyt vaan lepoa ja hyvinvointiin panostamista (:.

Ollut kyllä melko hyviä kohteita kieltämättä 😀 Jatketaan syksyllä jollain yhtä hyvillä 😉

Mahtavissa kohteissa olet tänä vuonna käynyt, siitä ei pääse mihinkään! Työ on aina työtä, mutta mieluummin noissa paikoissa kuin monessa muussa 🙂 Islanti odottaa itsellä lähiaikoina ensimmäistä tutustumista ja sitä odotan innolla – ehkäpä enemmän kuin mitään muuta kohdetta pitkään aikaan.

No juurikin näin! 😀 Islanti on kyllä niin ihmeellinen maa, ihan kuin joku toinen planeetta! Katsotaan jos menen itsekin tänä vuonna sinne vielä uudelleen!

Sun työsi kuulostaa monen unelmalta, mutta kyllä tuollainen matkatahti käy raskaaksi, vaikka duuni olisikin kivaa. Hyvä, että kuuntelit kroppaasi ja pidät taukoa. Jaksat sit taas nauttia matkustamisestakin 🙂 Toivotaan, että se ihana koiruli löytää rauhalllisen ja rakastavan kodin <3

Kyllä välillä aina muistaa pysähtyä miettimään miten onnaks on että saa työkseen tällaista tehdä, mutta raskasta työtähän tämäkin siinä missä muutkin ! 🙂

Kivan kuuloiset reissut ja hienoa että olet ottanut koiran hoiviisi

Mulla on niin monen kohteen kanssa juuri tää sama “vaikka eihän se Hongkongia tai Bangkokia voittanut”! <3 Pohjois-Amerikka esimerkiksi on jäänyt harmillisen vähälle tutustumiselle, koska aina matkoilla joille pääsee itse valitsemaan kohteen se onkin ihan huomaamatta taas jossain Aasiassa 😀

No just niin, niitä ei kyllä taida mikään voittaakaan <3

No on siinä ollut reissua kerrakseen, ei ihme jos kroppa ja pääkoppakin kaipaa pientä hengähdystaukoa. En kestä miten halvalla pääsit Australiaan, tuo sivusto lähti seurantaan nyt 🙂 Hongkong on ihana, yritän sumplia tulevat Suomen lennot niin, että pääsen välilaskulla sinne taas seikkailemaan.

Haha joo ollut vähän vauhti päällä reissujen suhteen tänä vuonna 😀 Oi toivottavasti saat sellaiset lennot, että pääset stoppaamaan Hongkongissa!! Mä toivon että mäkin pääsen stoppaamaan sielä vielä tänä vuonna uudelleen!

ADD A COMMENT