Kokemuksia Cairnsissa

20 syyskuun, 2011

Asuessani Australiassa tuli aina välillä tehtyä pieni reissuja sinne tänne ja mieleenpainuvin niistä oli viikko Cairnsissa hyvän ystäväni kanssa. Lensimme Qantasilla Sydneystä Cairnsiin alle parilla sadalla eurolla. Halvempiakin lentoja voi saada esim. Tigerilta, Jetstarilta tai Virgin bluelta. Lento pohjoiseen kesti kolmisen tuntia.

Varasimme lennot paikallisesta Flight Centeristä, jonka kautta varasimme valmiiksi myös muutamia retkiä. Cairns on mielestäni ihana kohde, mutta toisaalta se on taas pieni kaupunki, jossa ei ole juuri mitään tekemistä. Cairns on kuitenkin keskellä kaikkea ja sen takia se on loistava base camp, josta voi tehdä päivän reissuja esim. näihin kohteisiin:

1. Great Barrier Reef

Tämä mahtava valliriutta on varmastikin se olennaisin syy miksi ihmiset Cairnsiin saapuvat. Hiukan yli tunnin kestävä lautta-ajelu koralleille ja päivän viettäminen snorklaten, laitesukeltaen tai jopa helikopteriajelulla on taattu ikimuistoinen elämys. Retki kestää koko päivän ja hinnat vaihtelevat sadan euron molemmin puolin. Olen käynyt tällä retkellä Fantasean kautta kaksi kertaa ja rakastanut molempia yli kaiken. Kävin ensin vain snorklaamassa, myöhemmin kokeilin laitesukellusta ja jopa helikopteriajelua. Kokemus oli elämäni unohtumattomin!!! Meren alta löytyy uskomaton maailma.

2. Fitzroy Island

Cairnsista pienen lauttamatkan päässä sijaitsee myös kuvan kaunis Fitzroy Island jonne tehdään erilaisia päiväretkiä. Se on todella kaunista luonnonmaisemaa, jossa me kävimme melontaretkellä. Meloimme pari tuntia vielä pienemmälle autiolle saarelle ja pääsimme siellä sukeltamaan sekä saamaan hieman tuntua valliriutasta. Plussaa myös todella komeista oppaista 😉 Fitzroy on uskomattoman kaunis saari ja vietin varmasti elämäni yhden kaikkein parhaista päivistä siellä. Hintaa tällä oli vain hieman 50 euron päälle ja se sisälsi myös erittäin maukkaan lounaan saarella!

3. Millaa Millaa falls ja sademetsä

Millaa Millaa on vesiputous joka sijaitsee keskellä kaunista sademetsää. Se on Australian kuvatuin vesiputous, enkä ihmettele miksi. Maisema paikan päällä oli henkeä salpaava ja pääsimme jopa uimaan putoukselle mikä teki kokemuksesta vielä vähän ihmeellisemmän. Näimme muutenkin paljon kaunista sademetsää, joka ei ehkä ollut parhaimmillaan keskikesällä, mutta unohtumaton upea kokemus. Hinta myös sadan euron molemmin puolin.

4. Night Zoo

Me vähän innostuimme Cairnsissa kaikesta tarjolla olevasta retkiohjelmasta, joten buukkasimme vielä tällaisen. Meillä oli kuljetus hostellilta paikalliseen eläintarhaan, jossa aluksi oli hauskoja esityksiä, viiniä ja hyvää ruokaa. Sitten taskulamppujen valossa kiertelimme ihmettelemässä öisiä olentoja ja pääsimme taputtelemaan ihania koalia. Tällä retkellä tavattiin myös paljon hauskoja ihmisiä ja hintakin huvilta oli alle 50 euroa!

Kaikkiin retkiin kuului kuljetukset niin lautoilla kuin minibusseillakin ja porukka oli lähinnä nuorta seikkailijaa, joten niillä oli myös hyvä mahdollisuus tutustua muihin travellereihin.  Retkitarjontaa on vielä paljon enemmän, joten kannattaa Flight Centerin tai googlen avulla etsiä itselleen sopivia juttuja tai toki niitä voi buukkailla sieltä paikan päältäkin. Meillä oli ihana Calypso hostelli koko viikoksi kahden hengen huoneella, josta maksoimme per nenä noin 15 euroa yöltä. Calypso on aivan ihana paikka ja suosittelen sitä enemmän kuin lämpimästi kaikille:http://www.calypsobackpackers.com.au/

Cairns on itsessäänkin mielestäni ihana kohde ja sieltä löytyy rantakadulta myös mielenkiintoinen ostoskeskus, joka on auki vain öisin ja josta saa halvalla aasialaista hierontaa ostoskierroksen päätteeksi! Jos sinne kuitenkin eksyt, niin älä anna niiden liimata selkääsi kummallisia relaksanttitarroja, koska niistä maksat turhaan helposti satakin euroa!!! 

Mähän haluan takaisin Cairnsiin NYT! Me oltiin paikalla Australian kesällä eli marraskuussa, mutta kevät on varmasti otollisinta aikaa!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT