Balin sää ympäri vuoden: milloin kannattaa matkustaa Balille?

4 elokuun, 2021

Balin sää vaihtelee kuukausittain vaikka sinne voikin matkustaa myös ympäri vuoden. Suurin osa meistä suomalaisista haluaa kuitenkin nauttia Balista aurinkoloman merkeissä, joten lue tästä vinkit milloin on paras aika matkustaa Balille. Saaren ilmasto on trooppinen ja siellä on myös sadekausi.

Bali on Indonesian saari, joka sijaitsee päiväntasaajan eteläpuolella Jaavanmeren ja Intian valtameren rannalla. Suomesta ei ole ollenkaan suoria lentoja Balille, mutta sinne pääsee lentämällä esimerkiksi Dohan, Singaporen tai Istanbulin ja Jakartan kautta. Katso lentoja Balille täältä.

Keskivertolämpötila Balilla ympäri vuoden on 26-27 astetta ja kosteus on keskimäärin 85-90%. Merivesi on ympärivuoden melko lämmintä. Balin vuodenajat voidaan jakaa kuivaan kauteen ja sadekauteen.

Balin sää pähkinänkuoressa:

  • Suosituin aika matkustaa Balille: kesä-elokuu
  • Lämpimin kuukausi Balilla: Huhtikuu
  • Viilein kuukausi Balilla: Elokuu
  • Sateisin kuukausi Balilla: Tammikuu
  • Vähiten sadetta Balilla: Elokuu
balin sää
bali tammikuu
bali kesäkuu

Kuivakausi: paras aika matkustaa Balille

Paras aika matkustaa Balille on kesäkuukaudet. Balin sää on kesäkuussa ja sen molemmin puolin parhaimmillaan. Huhtikuu ja lokakuukin ovat yleensä vielä hyviä aikoja matkustaa Balille.

Suosituin aika matkustaa Balille on heinä- ja elokuu, pääsiäislomat sekä joulu ja uusivuosi.

Huhti-syyskuu on parhaita aikoja matkustaa Balille juuri ennen ja jälkeen kiireisimmän sesongin. Näinä kuukausina ilma on vähemmän kosteaa, hotellit edullisempia ja muutenkin monista retkistä voi saada alennusta. Näinä kuukausina on merivesi on yleensä myös kirkkaimmillaan.

Lokakuu lähestyy jo sadekautta, mutta on useimmiten vielä ihan hyvä ajankohta Balin lomalle.

Sadekausi Balilla

Balin sadekausi kestää marraskuulta maaliskuuhun ja tällöin sää on keskivertoa kuumempaa ja sateisempaa. Sadekautenakin Balille voi hyvin matkustaa, sillä sade harvoin kestää koko päivää. Sadekaudella useimmiten sataa kerran tai muutaman kerran päivässä kunnolla ja muu päivä saattaa olla taas täysin aurinkoinen.

Kovat sateet voivat kuitenkin tehdä ajoittain liikkumisesta hankalaa ja rannoilla myös on usein kovempi tyrsky kuin kuivalla kaudella.

Sadekaudella matkustamista ajatellen, itse matkustaisin Balille vielä marraskuussa ja jo maaliskuussa vaikka ajoittain saattaisikin olla rankkasateita.

Sateisimmat kuukaudet Balin sadekaudella ovat tammi- ja helmikuu.

Balin sää kuukausittain:

KuukaudetLämpötilaSadepäiviäSesonki
Bali tammikuussa26°C27sadekausi
Bali helmikuussa26°C22sadekausi
Bali maaliskuussa26.5°C20kausi vaihtuu
Bali huhtikuussa27°C9kuivakausi
Bali toukokuussa28°C8kuivakausi
Bali kesäkuuussa26.5°C6kuivakausi
Bali heinäkuussa26.5°C4kuivakausi
Bali elokuussa26.5°C4kuivakausi
Bali syyskuussa26.5°C8kuivakausi
Bali lokakuussa27°C12kausi vaihtuu
Bali marraskuussa27°C17sadekausi
Bali joulukuussa26.5°C22sadekausi

Jos kaipaat lisää vinkkejä Balille, kannattaa lukea myös nämä:

Ensikertalaisen vinkit Balille

Unelmien villa-majoitus Ubudissa

Joogamatka Balille edullisesti

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

En juurikaan ole Balilla viettänyt aikaa, mutta muualla Indonesiassa kyllä. Moniin näistä pätee mielestäni hyvin tuo ns. välikuukausien erinomaisuus. Vaikka sadekausi onkin eri aikaan, matkustan mieluiten noina välikuukausina.

ADD A COMMENT