Foodieunelma Berkeley on täydellinen päiväretkikohde San Franciscosta

24 maaliskuun, 2018

*Yhteistyössä: Finnair & Visit California

“Lähden sitten ensimmäisellä Bartilla takaisin San Franciscoon” – tai siis, näin ajattelin ennen kuin taksimme saapui Berkeleyyn. Mietin miksi ihmeessä kolmesta päivästä San Franciscossa yksi tulisi viettää Berkeleyssä. Ohjelmassamme oli Foodie Tour, jonka jälkeen iltapäiväksi olin suunnitellut pyöriväni San Franciscon kahviloissa.

Berkeley kuitenkin yllätti. Berkeley tuntui samalla tavalla välittömästi kotoisalta kuin Brooklyn aiemmalla New Yorkin matkallani.

P6033118.jpgP6033073.jpg

Berkeley on yliopistokaupunki puolen tunnin matkan päässä San Franciscosta, jossa sijaitsee monille tv-sarjoistakin tuttu University of California. Sadantuhannen asukkaan kaupunki hiljenee erityisesti kesäkausina jolloin opiskelijat lomailevat kotikaupungeissaan.

Taksikuskimme oli kotoisin Berkeleystä ja vakuutti sen olevan San Franciscoa huomattavasti viihtyisämpi kaupunki – Berkeleystä puuttuu se jatkuva kiire ja ihmiset ovat paljon tuttavallisempia. Taksikuski itse oli sen verran tuttavallinen, että hän olisi toivonut meidän lähtevän katsomaan hänen Pedro-nimistä espanjaa puhuvaa kissaa. Pedro on ilmeisesti maailman paras kissa. Tyydyimme tällä kertaa kuitenkin vain valokuvaan Pedrosta ja lupasimme palata ensi vuonna uudelleen.

Taksin lisäksi Berkeleyyn pääsee tosiana kätevästi ‘Bartilla’, eli ‘Bay Area Rapid Transit’ -junalla/metrolla.

P6033090.jpg

Berkeleyssä oli ohjelmassa Edible Excursionin houstaama Foodie Tour! Matkaoppaan lisäksi mukaan liittyi Visit Berkeleyn edustaja, joka on muuten yksi maailman ihanimpia ihmisiä joita olen elämäni varrella tavannut.

Berkeley osoittautui tavallista herkullisemmaksi; yliopistokulttuurin tuomat trendikkäät hipsterikahvilat olivat vallanneet kadut, mutta toki joukkoon mahtui ihanan perinteisiä pizzerioita ja dainereitakin. Ensimmäinen vaikutelma oli se, että valmistetaan Berkeleyläisessä ravintolassa sitten mitä vaan – tehdään se aina täydellä sydämellä.

P6033054.jpgP6033071.jpgP6033060.jpgP6033038.jpgP6033021.jpg

Berkeleyssä kuulet puhuttavan The Gourmet Ghettosta, joka periaatteessa määrittyy alueena Shattuck Avenuen ja ja Rose Streetin alueella. Gourmet Ghetto on nykyään kuitenkin vielä enemmän state of mind. Berkeleyssä osataan nauttia elämästä sen jokaisella osa-alueella ja laadukas ruoka nyt vaan on niistä tärkein. Jokainen mauste ja makuelämys on valittu tarkoin ja suurin osa ruoasta on luomua ja mahdollisimman lähellä tuotettua.

Berkeley ja sen ruokakulttuuri antaa kuvan sellaisesta täydellisen onnellisesta kuplasta. Kiireisen San Franciscon läheltä löytyy pieni kaupunki, jossa kaikki tuntee toisensa ja jossa kaikilla on aikaa istua kahville (tai ainakin kookosvesi-cold brew:lle) auringon paistaessa täydeltä taivaalta. Täällä joka toisella vastaantulijalla on suloinen koira ja ihmiset istuvat nurmikoilla yliopistokirjojensa kanssa onnellinen ilme kasvoilla. Ihan kuin ihmiset täällä olisivat keksineet hyvän elämän salaisuuden?

P6033016.jpgP6033011.jpgP6033013.jpgP6033009.jpg

Vietettyäni päivän Berkeleyssä aloin välittömästi illalla hotellissa tutustumaan University of Californian maisteriohjelmien tarjontaan ja haaveilin jo hetken uudesta elämästä täällä erikoisen onnellisessa pienessä amerikkalaiskaupungissa. Se taisi olla kuitenkin ainakin toistaiseksi hetken huumaa, sillä maisteriopinnot eivät ole tässä elämän vaiheessani ollenkaan ajankohtaiset. But you never know hey.

Alemmissa kuvissa nautitaan btw Amerikan parasta pizzaa, josta parhaan tekee tuo dipattava vihreä soosi with secret ingredients. Paikalliset kerääntyvät työ- ja koulupäivien jälkeen The Cheeseboardille nauttimaan kuubalaisesta livemusiikista ja tästä hävyttömän herkullisesta pizzasta.

P6033074.jpgP6033077.jpg

Päivä Berkeleyssä oli osa Finnairin järjestämää pressimatkaa San Franciscoon. Finnair lentää suoraan San Franciscoon tänä vuonna taas 3.5. alkaen joulukuuhun saakka. 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Haaveena roadtrip länsirannikolla, jonne juurikin Finnairin suorilla lennoilla pääsisi. San Franciskosta kohteet ja itseasiassa kaikki kohteet kiinnostaa,koska mitään.ei ole vielä lyöty lukkoon.
Kiitos tästä vinkistä!

Namnom! Vaihtarikaudella Jenkeissä tuli tehtyä roadtrip Kaliforniassa ja piipahdettua myös San Faransiscossa, mutta niin paljon jäi näkemättä ja kokematta. Tahtoo uudelleen tuonne! <3

Kas, ehkä Berkeleyssä olisi voinut pysähtyäkin. Ajoimme vain motaria pitkin ohi, tarkoituksena kiertää Yosemitesta saapuessamme Golden Gaten sillan yli San Franciscoon. Ei tullut mieleen tutustua kaupungin tarjontaan etukäteen.

Toisen suosikkipaikka on toiselle kammotus. Meille ei Santa Barbarasta jäänyt mitenkään erityisen kivaa kuvaa lyhyellä visiitillämme. Tähän tosin saattoi vaikuttaa pysäköintivahinko, jonka vuoksi vuokra-automme miltei hinattiin poliisin huomaan.

Okei voi ei haha, en ole käynyt vielä itse mutta pidän tän mielessä! 😀 Mutta toki kaikki on aina niin siitä omasta kokemuksesta kiinni oli sitten missä vaan! Toivottavasti pääset käymään Berkeleyssä ja sulle jää siitä yhtä hyvä fiilis kuin mulla 😀

No voihan hyvää päivää mikä nälkä tuli taas! Toi pizza kuulosti ja näytti kyllä erittäin hyvälle. Mulle ei tuu tästä paikasta mitään muuta mieleen kuin, että OC:ssa eiks Marissat, Ryanit tms. lähtenyt tänne opiskelemaan? :’DD Eli hyvin perille Berkeleystä!

Mä en yleensä tykkää pizzasta, mutta tä oli kyllä hyvää! 😀 Ja haha, mullekin tä mesta oli nimenomaan OC:sta tuttu! 😀

Tulipas hyvä fiilis Berkeleystä tällä perusteella! Kuulostaa just sellaiselta, jossa itsekin viihtyisi. Meillä oli Friscossa vain kolme päivää aikaa, jotka vietettiin kaikki kaupungissa, joten sitä ympäröivän alueen tutkimiselle ei ollut nyt aikaa. Mutta Kaliforniaahan täytyy vielä palata, joten kenties silloin lähden pizzalle Berkeleyhin. 🙂 Ps. Pedro, haha!

Se on kyllä yksi viihtyisimpiä paikkoja missä olen käynyt, tämä oli ehkä vuoden yksi parhaista päivistä vaikka lähdin Berkeleyhun niin ennakkoluuloisella asenteella, haha! 😀

Pedro on best <3

Voi että miten hyväntuulinen postaus. Berkeley oli nimenä jotenkin etäisesti tuttu, mutta en olisi osannut kartalle sijoittaa. Olen jonkin aikaa harkinnut San Fransiscon -matkaa. Jos kerran Berkeley on näin lähellä, voisi vilkaista, jos vaikka majoitus olisi halvempaa. Onhan puoli tuntia suuntaansa joka kerta toki paljon, mutta… Kiitos siis joka tapauksessa tästä vinkistä!

Berkeleystä ei muuta saakaan kuin hyväntuulisia fiiliksiä! <3 Ja eipä kestä, toivottavasti innostut lähtemään reissuun noille suunnille! 🙂

Berkeley oli suosikkipaikkani ennen kuin löysin Palm Springsin. Silloin se ei erityisesti kuitenkaan ollut mikään foodiemesta, vaan paikka, jossa ilmapiiri oli huomattavan rento ja avarakatseinen, ikään kuin San Francisco ei olisi. Santa Barbarasta tykkäsin kanssa. Ei se nyt ehkä maailman paras ole kuitenkaan. Palm Springs voi olla.

Palm Springsillä en ole käynytkään, mutta kiva kuulla että pidät myös Berkeleystä! Juuri tuohon rentouteen ja avarakatseisuuteen siellä ihastuin! 🙂

Maukasta ruokaa kuvissa 😀 kuulostaapa kivalta paikalta ja tuonne voisi varmasti tehdä päiväretken.

Hei, olipa kiva lukea tämä, koska tehdessäni suunnitelmia ensi kesän US West Coast -roadtripilleni päätin majoittua Berkeleyyn San Franciscon sijaan Bay areaan tutustuakseni.

Mahtavaa, et varmasti kadu päätöstä! 🙂 <3

ADD A COMMENT