tiktok

Berliinin parhaat majoituspaikat

Date
huhti, 20, 2022

Tässä Berliinin parhaat majoituspaikat -suosituslistassa olen vinkannut yhdeksän hotellia ja kolme hostellia, joista kaikki sijaitsevat hieman eri alueilla, mutta kuitenkin Berliinin keskustassa lähellä oleellisia palveluita sekä julkisia liikenneyhteyksiä.

Hotellien hintataso on lähtökohtaisesti melko korkeaa 4-5 tähtiluokissa, jolloin budjettimatkailijoille suosittelisin ensisijaisesti majoittumista hostellissa. Vaihtoehtoja kuitenkin löytyy joka lähtöön ja olenkin varma, että jokainen löytää mieluisensa majoituksen.

Lue myös: Ravintolavinkit Berliiniin – kaikki omat suosikkini.

alexanderplatz

Berliinin parhaat majoituspaikat – Hotellivinkit x 9

1. Hotel Adlon Kempinski:

Tämä viiden tähden luksushotelli on yksi Berliinin loistokkaimmista ja tasokkaimmista – se on myös kerännyt kansainvälistä suosiota, sillä täällä on majoittunut mm. itse kuningatar Elisabet sekä Michael Jackson aikoinaan!

Hotel Adlon komeilee loistavalla sijainnilla Mitten keskeisessä kaupunginosassa aivan Branderburgin portin läheisyydessä. Lähin metroasema on noin 100 metrin säteellä ja kaupungin suosituimmat maamerkit vain kävelymatkan päässä.

Hotellissa on hulppea antiikkinen sisustus ja marmoriset kylpyhuoneet. Palveluita löytyy myös lähes joka lähtöön – luksus spa- ja wellnesskeskus, Michelin- palkittu ravintola, baari sekä autonvuokrausmahdollisuus. Myös bisnesmatkustajat ovat huomioitu tässä hotellissa.

Standard-huone yhdeltä yöltä kustantaa noin 350€ – ylöspäin.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille, erityisruokavalion omaaville sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Hotel Adlon Kempinski täältä.

2. Hotel Oderberger:

Tämä neljän tähden hotelli on sijoitettu historialliseen rakennukseen, joka löytyy eloisalta Prenzlauer Berg-alueelta. Ainutlaatuinen rakennus on alunperin vuonna 1902 rakennettu vanha uimahalli, jonka tiloihin haluttiin sittemmin restauroida hotelli.

Lähistöltä löydät useita eri kahviloita ja ravintoloita sekä puistoja monipuolisilla ulkoilumahdollisuuksilla. Myös julkinen liikenne on lähellä, sillä lähin metroasema sijaitsee noin 400 metrin säteellä.

Hotellissa on modernit huoneet sekä upea allas- ja saunaosasto. Yleisessä sisustuksessa on kuitenkin haluttu yhdistää niin uutta kuin vanhaakin – alakerroksesta löytyy idyllinen oleskelutila vanhoilla tiiliseinillä.

Oderbergerissä yhdelle yölle standard-huoneessa jää hintaa arviolta noin 170-200€.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille sekä erityisruokavalion omaaville.)

Lue lisää ja varaa Hotel Oderberger täältä.

Oderberger Hotel
Kuva: Hotel Oderberger

3. Hotel De Rome:

Tämä lähes jokaiselta suositussivustolta löytyvä viiden tähden hotelli sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla Mitten kaupunginosassa. Suosituimpia nähtävyyksiä on noin kilometrin säteellä ja lähin metroasema arviolta 300 metrin päässä.

Hotellista löytyy luksus spa-osasto kaikilla mahdollisilla höysteillä joogasta hierontoihin sekä lisäksi kuntosali ja sauna. Hotellin tiloissa on myös gourmet-ravintola, jossa tarjoillaan italialais-japanilaista ruokaa.

Hotellihuoneet on sisustettu elegantisti ja jokaisesta löytyy upea marmorikylppäri. Yleisistä tiloista löytyy kattoterassi panoraamanäkymällä kaupungin ylle. Kattoterassilla on myös oma baari ja paikan päällä järjestetään livemusiikkia.

Majoittuminen tässä hotellissa kustantaa yhdeltä yöltä noin 400€ ja siitä ylöspäin.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Hotel De Rome täältä.

Hotel De Rome
Kuva: Hotel De Rome

4. Michelberger Hotel:

Michelberger on tyylikäs, yksilöllinen ja taiteellinen neljän tähden hotelli Friedrichsainin alueella. Hotelli soveltuu erityisesti kestävästä matkailusta kiinnostuneille – hotellin ravintolassa valmistetaan luomuruokaa tarkoin valituista paikallisista raaka-aineista. Täällä huomioidaan myös asiakkaiden erityisruokavaliot.

Hotellihuoneet ovat moderneja ja uniikkeja, joissa on käytetty mielikuvituksellista sisustusta ja arkkitehtuuria. Michelbergerin yleisistä tiloista löytyy myös kuntosali sekä kahvila-baari, jossa soitetaan useina iltoina livemusiikkia.

Lähin metroasema löytyy noin 200 metrin päästä ja suosituimmat nähtävyydet sijaitsevat noin 1-5 kilometrin säteellä hotellista.

Yksi yö tässä hotellissa maksaa alkaen noin 160€ yhdeltä yöltä.

(Lisähuomio: Osa hotellihuoneista ovat esteettömiä, mutta osa taas ei. Kannattaa varmistua erikseen, mikäli tarve esteettömälle huoneelle ilmenee.)

Lue lisää ja varaa Michelberger Hotel täältä.

5. KPM Hotel & Residences:

Neljän tähden KPM Hotel & Residences sijaitsee Charlottenburg-Wilmersdorfin alueella. Hotellista löytyy vietnamilaistyyppinen ravintola sekä hulppea kattoterassi. Lisäksi paikan päällä on mahdollisuus eri tyyppisiin aktiviteetteihin, kuntosalin käyttöön sekä autonvuokraukseen.

Tämän hotellin huoneet ovat upeat – melko pelkistetyt, mutta modernit ja nykyaikaiset. Hotelli on oiva valinta hyvää perustasoa kaipaavalle ja soveltuukin lähes jokaiselle kohderyhmälle lapsiperheistä bisnesmatkustajiin.

Lähistöltä löytyy Berliinin isoin puisto Tiergarten, ja lähin metroasema on noin 800 metrin säteellä. Shoppailusta kiinnostuneille – suosittu Kurfürstendammin ostoskatu löytyy arviolta kahden kilometrin päästä.

Yhdelle yölle standard-huoneessa jää hintaa arviolta noin 180€ ja siitä ylöspäin.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille.)

Lue lisää ja varaa KPM Hotel & Residences täältä.

6. Hotel Orania.Berlin

Tämä viiden tähden hotelli sijaitsee historiallisessa rakennuksessa Kreuzbergin alueella noin parin kilometrin päässä Berliinin suosituimmista nähtävyyksistä. Alueella on monipuolinen kulttuuri- ja taidetarjonta sekä melko vilkas yöelämä. Lähin metroasema sijaitsee alle 500 metrin päässä.

Asiakkaat pääsevät nauttimaan hotellin järjestämistä musiikki- ja kulttuuritapahtumista sekä konserteista. Hotellista löytyy myös oma musiikkiteemainen baari ja tasokas ravintola.

Hotellihuoneista löytyy hyvät peruspalvelut ja ihana sadesuihku. Osasta huoneista on upeat näkymät Oranienplatzille. Asiakkailla on myös lisäpalveluna mahdollisuus käyttää hotellin 24h kuntosalia.

Yksi yö standard-huoneessa kustantaa alkaen noin 170€ – ylöspäin.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille, eritysruokavalion omaaville sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Hotel Orania.Berlin täältä.

Hotel Orania.Berlin
Kuva: Hotel Orania.Berlin

7. 25hours Hotel Bikini Berlin:

25hours Hotel Bikini on ultimaattinen neljän tähden hipsterikonseptihotelli, joka sijaitsee samalla alueella kuin KPM Hotel & Residences. Hotellin lähistöltä löytyy monipuoliset palvelut – lähin ostoskeskus vain 200 metrin päässä ja metroasema noin 400 metrin säteellä.

Hotellihuoneet ovat tyylikkäitä ja mielikuvituksellisia, joista löytyy omat riippumatot. Yleisissä tiloissa on itämainen ravintola, monkey-baari sekä hulppea kattoterassi 10.kerroksessa. Lisäksi hotellista on upeat näkymät läheiseen eläintarhaan (noin 2 min päässä).

Lisäpalveluna hotellista löytyy rentoutumisalue ja sauna sekä autonvuokrausmahdollisuus. Tänne hotelliin ovat myös lapset tervetulleita sekä tarvittavat tilat bisnesmatkustajille löytyy. Standard-huone yhdeltä yöltä tässä hotellissa kustantaa alkaen noin 200€.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue myös: Berliinin hipsterein hotelli: 25hours Hotel Bikini

Lue lisää ja varaa 25hours Hotel Bikini täältä.

Kuvat: Stephan Lemke

8. nhow Berlin:

Euroopan ensimmäisenä musiikkihotellina lanseerattu neljän tähden nhow Berlin sijaitsee Friedrichsain-Kreuzbergin alueella aivan Spree-joen rannalla. Aivan hotellin läheisyydessä sijaitsee Berliinin Universal Music, MTV sekä East Side Gallery. Lähin metroasema on noin 500 metrin päässä.

Hotelli itsessään sekä sen huoneet ovat sisustettu modernisti ja mielikuvituksellisesti. Värejä on käytetty säästelemättä ja suurin osa hotellin yksityiskohdista onkin räikeän pinkkejä ja esteettisesti hyvin instamateriaalia.

Yleisistä tiloista löytyy saksalais-ranskalainen ravintola, konferenssitilat, taidegalleria sekä tyylikäs spa-osasto ja kuntosali. Lisäksi paikan päällä on upea terassi, jossa useina iltoina järjestetään erilaisia tapahtumia sekä dj soittaa musiikkia.

Tässä hotellissa majoittuminen kustantaa alkaen noin 115€ ja siitä ylöspäin.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa nhow Berlin täältä.

9. ackselhaus & blue home

Ackselhaus on 16 huoneen pienehkö boutique-hotelli, joka sijaitsee rauhallisella Prenzlauer Bergin alueella, kävelymatkan päässä suosituimmista nähtävyyksistä. Läheltä löytyy myös valikoima kahviloita sekä ravintoloita. Hotellin toinen ”osa” – blue home, on saman omistajan apartment-hotelli.

Ackselhausin jokainen hotellihuone on sisustettu yksityiskohtaisesti eri teemojen mukaan. Blue homessa huoneet soveltuvat myös pidempäänkin majoitukseen, sillä niistä löytyy esim. omat keittiöt. Yleisesti ottaen hotellit ovat yhdistelleet sisustuksessaan perinteistä arkkitehtuuria höystettynä moderneilla detaljeilla. Yksi ihana yksityiskohta on mm. oma puutarha, josta löytyy myös vesiputous.

Lähin metroasema on noin 400 metrin päässä – tosin ihan kävelymatkan säteeltä löytyy myös ulkoilu- ja kulttuurimahdollisuuksia.

Majoitus kustantaa yhdeltä yöltä alkaen 180€ ja siitä ylöspäin.

(Lisähuomio: Esteettömyydestä ei erillistä mainintaa, mutta hissi löytyy.)

Lue myös: Majoitus Berliinissä: ackselhaus & blue home Berlin.

Lue lisää ja varaa ackselhaus & blue home täältä.

Berliinin parhaat majoituspaikat – Hostellivinkit x 3

1. Generator Berlin:

Generator on suosittu hostelliketju ja se löytyy myös Berliinistä, Mitten kaupunginosasta läheltä kaikkia keskeisiä palveluita.

Generator yleisesti ottaen on sijoitettu aina pääkaupunkien keskeiselle sijainnille ja niin on tässäkin tapauksessa – hostellista on vain kävelymatka suosituimpiin nähtävyyksiin ja ydinkeskustaan. Lähin metroasema löytyy noin 300 metrin päästä.

Paikan päältä löytyy huippu kellaritapahtumatila sekä baari, jossa järjestetään komediailtoja ja dj:n soittamaa musiikkia. Lisäpalveluna hostellilla on pelihuone sekä mahdollisuus pyykinpesuun ja matkatavaroiden säilytykseen. Aivan hostellin läheisyydestä löytyy useampia eri ravintoloita ja baareja.

Hostellihuoneet ovat siistejä, tyylikkäitä, hieman bohotyylisesti sisustettuja. Privahuone kustantaa alkaen noin 90€ ja jaettu taas noin 25-30€ yöltä.

(Lisähuomio: Hostelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Generator Berlin, Mitte täältä.

Generator Berlin Mitte
Kuva: Generator Berlin, Mitte

2. EastSeven Berlin:

EastSeven Berlin löytyy lähes jokaiselta hostellisuositussivustolta ja sijaitsee Prenzlauer Bergin alueella. Lähistöllä kävelymatkan päässä on useita eri baareja, ravintoloita sekä kauppoja. Alexanderplatz sijaitsee noin 15 minuutin päässä ja lähin metroasema noin 200 metrin säteellä

Paikan päältä löytyy itsepalvelukeittiö, ulkopuutarha riippumatoilla sekä grillausalue. Hostelli on saanut erityisesti positiivista palautetta huoneiden puhtaudesta ja henkilökunnan palvelusta. Yksi yö privahuoneessa kustantaa alkaen 80€ ja jaettu noin 35€ – ylöspäin.

EastSeven ei halua mainostaa itseään bilehostellina vaan ennemminkin rentouttavana paikkana. Hostelli ei myöskään ole esteetön tai salli lemmikkieläimiä.

Lue lisää ja varaa EastSeven Berlin täältä.

EastSeven Berlin
Kuva: EastSeven Berlin

3. St Christopher’s Inn Berlin, Mitte:

Tämä hostelli taas on ultimaattinen bilehostelli ja täällä jos jossain pääsee kunnolla verkostoitumaan. Hostelli on todella kehuttu ja sijaitseekin hyvin keskeisellä alueella Mittessä, kaupungin sydämessä. Kaikki nähtävyydet on lähietäisyydellä ja lähin metroasemakin noin 300 metrin päässä.

Huoneet ovat siistejä ja moderneja. Yleisistä tiloista löytyy upea kattoterassi sekä baari, jossa järjestetään klubi-iltoja kera dj:n soittaman musiikin. Belushi’s baari tarjoilee asiakkailleen myös ruokaa.

Tämä hostelli tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen. Privahuone kustantaa noin 100€ – ylöspäin ja jaettu taas alkaen noin 20€. Aamiainen kuuluu hintaan!

(Lisähuomio: Hostelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille.)

Lue lisää ja varaa St Christopher’s Inn Berlin, Mitte täältä.

St Christopher's Inn Berlin Mitte
Kuva: St Christopher’s Inn Berlin, Mitte

Millä alueilla majoittua Berliinissä?

Berliinissä on kaiken kaikkiaan 12 yksilöllistä ja monipuolista kaupunginosaa. Yllä olevassa ’Berliinin parhaat majoituspaikat’ -listassa mainitut hotellit ja hostellit sijaitsevat kaikki ydinkeskustan alueella, joka on tunnettu muun muassa erinomaisesta kulttuuritarjonnastaan.

Mitte (tarkoittaa keskustaa) on kaupungin yksi eloisimmista alueista, josta ei kokemuksia puutu. Täällä saa ajan, ehkä jopa koko loman, helposti kulumaan kierrellessä nähtävyyksiä, ravintoloita, kauppoja ja taidegallerioita. Mikäli taas yöelämä kiinnostelee enemmän, kannattaa varata majoitus Kreuzbergista. Alue on trendikäs ja vilkas, josta toki löytyy yöelämän lisäksi myös kulttuuria ja kulinarismia.

Charlottenburg on perinteisesti shoppailijoiden unelma – suosittu Kurfürstendamm-bulevardi kattaa laajan alueen kaikkia mahdollisia kauppoja ja ravintolaketjuja. Charlottenburgista bongaa myös toinen toistaan upeampia taidemuseoita. ’Berliinin parhaat majoituspaikat’ -listasta tällä alueella sijaitsee trendikäs hipsterihotelli 25hours Hotel Bikini sekä moderni KPM Hotel & Residences.

Mikäli kiireetön kulttuurikiertely lapsiystävällisessä maisemassa on makuusi, kannattaa vierailla Prenzlauer Bergin alueella. Boheemi katukuva tarjoaa idyllisiä pikkuputiikkeja ja kahviloita. Tällä alueella sijaitsee majoituspaikkasuosituksista Hotel Oderberger.

Friedrichsain -alue kukoistaa pikkukauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Alueen suosituin nähtävyys on Spree-joen rannalla sijaiseva East Side Gallery -ulkoilmagalleria / historiallinen muistomerkki. East Side Galleryssä ja alueen katukuvassa muutenkin näkyy yleisesti ottaen hyvin taiteellinen perspektiivi. ’Berliinin parhaat majoituspaikat’ suosituksista Friedrichsainissa sijaitsee Michelberger Hotel sekä nhow Berlin.

Berliini

Berliinissä liikkuminen

Berliinin miljoonakaupungissa on todella hyvät kulkuyhteydet jokaiselta alueelta. Metro- tai juna-asemia löytyy lähes joka nurkan takaa, joten voit siis huoletta valita hieman etäämmälläkin sijaitsevan majoituspaikan, sillä julkisilla pääsee niin kätevästi.

Tutustu täältä Berliinin julkisiin liikenneyhteyksiin ja niiden hintoihin.

*Sisältää affiliate-linkkejä

juliap

2 Comments

 1. Vastaa

  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  2 toukokuun, 2022

  Harvoin tulee yövyttyä tuollaisissa hotelleissa, joita jutussa on listattuna, mutta joskus kuitenkin. Ehkä pikemminkin nuo privahuoneiset hostellit olisivat ainakin useimmiten oma valinta. Aluevalintani olisi todennäköisesti Mitte tai Kreuzberg, vaikka yöelämä ei välttämättä erityisesti kiinnostakaan.

  • Vastaa

   Veera Bianca

   24 kesäkuun, 2022

   Joo mä tykkään myös edelleen välillä majoittua hostellin privahuoneessa, joskus saa vielä enemmän rahalle vastinetta kuin hotellissa! 🙂 Generator Hostel on tosi hyvä monessakin Euroopan kaupungissa!

Leave a comment

Related Posts