Upea Airbnb -majoitusvinkki Dubrovnikiin

Dubrovnik on suosittu kesäkohde, mutta sään puolesta erinomainen kohde vierailla myös jo keväällä ja edelleen syksyllä. Olen matkustanut Kroatiaan nyt kaksi kertaa – toinen oli alkukeväästä ja toinen pandemian aikana, joten en ole koskaan vielä kokenut tätä suosittua kaupunkia todellisessa kesäruuhkassaan vaan olen saanut kävellä vanhan kaupungin kaduilla kaikessa rauhassa.

Viimeisimmällä reissulla ystäväni kanssa kesällä 2021 päätimme varata Dubrovnikiin Airbnb -majoituksen ja majoitus oli niin upea ja houstit niin mukavat, että halusin tehdä siitä oman blogipostauksen. Huomaa kuitenkin, että majoitus on suosittu ja se on varattava todella ajoissa, etenkin jos aiot matkustaa sesonkiaikaan.

Lue kaikki matkavinkkini Dubrovnikiin täältä.

Airbnb Dubrovnik

majoitus dubrovnik

airbnb dubrovnik vanhakaupunki

Pedron skandinaavinen asunto Dubrovnikin vanhan kaupungin yläpuolella

Meidän hostina toimi Pedro ja hänen poikansa Niko. Niko on yli 90-vuotias eikä puhu niin hyvin englantia, joten Nikon kanssa hoidettiin kaikki käytännön asiat. Niko oli asunut ison osan elämästään Yhdysvalloissa ja puhui erinomaista englantia. Pedro oli erinomaisessa kunnossa ikäänsä nähden ja esittelikin meille omaa kotiaan ja nautimme koko porukalla valkoviinilasilliset heidän terassillaan kerrosta alempana. Pedron mukaan pitkän iän salaisuus on muuten siinä, että laittaa aina valkoviinin joukkoon vettä, kävelee joka päivä portaita ja tapaa ystäviään.

Portaista puheen olleen, tämä asunto ei ole millään tavalla esteetön vaan vaatii ihan kuntoa perille pääsyä varten. Asunto on periaatteessa aivan kivenheiton päässä suositusta vanhasta kaupungista, joka näkyykin upeasti asunnon terassillta. Matka asunnolle on kuitenkin pelkkää melko jyrkkää ylämäkeä tai jyrkät portaat. Etenkin kuumalla säällä ja matkatavaroiden kanssa kannattaa kulkea ehdottomasti taksilla.

Asunnon sijainti korkealla tarjoaa kuitenkin henkeäsalpaavat maisemat, kuten kuvista varmastikin näkyy.

Puolivälissä mäkeä löytyy myös supermarket (pieni ruokakauppa) mistä haettiin aamiaistarvikkeet, mutta sinnekin oli kyllä melkoinen kiipeäminen kapeita portaikkoja.

airbnb terassi dubrovnik

Kaksi makuuhuonetta ja majoitus neljälle vieraalle

Majoittuessa saat asunnon kokonaan omaan käyttöösi ja houstit asuvat alakerrassa erillisessä asunnossa, mutta ovat lähellä mikäli tulee kysyttävää ja voi välillä myös tarjota kyydin alas vanhaan kaupunkiin mikäli aikataulut menevät yhteen. Pedro omistaa talosta myös toisen asunnon, joka on myös Airbnb -käytössä.

Meidän asunto oli ylimmässä kerroksessa ja portaat jatkui sinne vielä automatkan jälkeen. Asunnossa on kaksi erillistä mukavaa makuuhuonetta, tilava kylpyhuone, keittiö ja olohuone sekä pieni terassi upeilla maisemilla. Lisäksi pari portaikkoa alempana on yhteinen laajempi terassialue mikä on yhteinen toisen asunnon majoittujien kanssa.

Asunto on tyyliltään yhdistelmä skandinaavista ja etelä-eurooppalaista fiilistä ja siellä toimi kaikki erinomaisesti. Pystyimme tehdä ruokaa, keittää kahvia, pestä pyykkiä ja nauttia lämpimistä suihkuista. Huoneistossa on hiljattain remontoitu kylpyhuone ja keittiö, Wi-Fi, ilmastointi ja lämmitys, kaapeli-tv, Bluetooth-kaiutin, pesukone ja kuivaaja, mukavat patjat ja tyynyt, puuvilla vuodevaatteet, ylelliset hygieniatuotteet ja paljon muuta.

Tämä asunto oli viihtyisin Airbnb missä olen koskaan majoittunut ja houstien vieraanvaraisuus teki siitä vielä kaksin verroin parempaa.

Meille neljän yön majoitus kahdelta ihmiseltä maksoi yhteensä 706 euroa, mutta hinnat vaihtelevat tarpeen ja sesongin mukaan.

Lue lisää ja varaa täältä.

Matkavinkkejä Dubrovnikiin?

Tämän upean majoituksen lisäksi minulla on paljonkin hyviä vinkkejä Dubrovnikiin ja sen lähialueille. Löydät kaikki vinkkini kohteeseen täältä. Erityisesti haluan kuitenkin suositella normaalien suosittujen nähtävyyksien lisäksi BOWA:n upeaa ravintolaa pienen merimatkan päässä, koska se vie hetkeksi kuin Malediivien maisemiin.

Lisäksi suosittelen vierailemaan viinitilalla ja kirjoitinkin meidän kokemuksesta ja vinkit sen varaamiseksi täällä.

Dubrovnikin vanhakaupunki on täynnä herkullisia ravintoloita ja minun suosikkiravintolani olen listannut tähän postaukseen.

Edellinen
Edellinen

Tukholman parhaat majoituspaikat

Seuraava
Seuraava

Matkavinkki Itävaltaan: Vorarlberg