Al Maha Desert Resort & Spa: "This is your home now"

She runs with the wolves and dances with her demons. With a heart of a lion and the spirit of an eagle, she belongs in the wild.

*Kaupallinen yhteistyö: Aurinkomatkat

Tämä vuosi on opettanut, että olen kaikista eniten kotonani villissä luonnosa – believe it or not. Toki rakastan edelleen suurkaupunkien sykettä, mutta mikään ei voita sitä tunnetta kun voit heittää kengät pois jalasta ja kävellä hiekkadyyneillä hiukset sekaisin. Se vapaus minkä voi kokea vain keskellä luontoa on ihan erilainen vapaus mitä yksikään kaupunki voi tarjota. Vapaus jota tarjoaa Dubain autiomaa ja Al Maha Desert Resort & Spa.

IMG_0241.jpg

PB300532.jpg

PB280484.jpg

Herätessäni aamulla kun Arabian tulipunainen aurinko nousi vuorten takaa herättäen autiomaan gasellit ja kamelit kanssani uuteen päivään, tunsin sieluni heräävän henkiin. Kipusin pehmeästä sängystäni suoraan uima-altaaseen, jossa aloin tapani mukaan heti aamusta juttelemaan altaan reunalla kylpeville linnuille – kolmas päivä kaukana ihmisasutuksesta tekee yksinmatkustajalle kaikenlaista. 

Kolme yötä Al Maha Desert Resort & Spassa keskellä Dubain autiomaata, 250 neliökilometrin luonnonpsuojelualueella jäi muistoksi tähänastisen elämäni unohtumattomimpana majoituskokemuksena.

PB280469.jpg

Al Maha Desert Resort tarjoaa luksussviittejä keskellä autiomaata

On luksusta ja sitten on Al Maha Desert Resort & Spa. Tämä viiden tähden aavikkokeidas pitäisi olla jokaisen bucketlistalla. Al Mahassa majoitut yksityisessä sviittirakennuksessa, jonka terassilla on oma uima-allas. Oma altaani tuntui ensimmäisenä päivänä hieman viileältä, joten se lämmitettiin lopulta 30 asteeseen. Resortissa on vain n. nelisenkymmentä sviittiä, joten voit viettää vaikka kokonaisen päivän törmäämättä muihin vieraisiin nauttien omasta rauhasta ihan koko rahan edestä. Itse tilasin monet ateriat suoraan terassille ja nautin vain henkeäsalpaavasta aavikkomaisemasta gaselleineen.

Hotellihenkilökunta on ystävällistä ja muistaa nimesi ja toiveesi aina ulkoa. Lähtiessä, hotellin respa totesi minulle että "Miss Veera, this is your home now, come back any time." Ja varmasti palaankin. Jos joskus päädyn naimisiin, tulen varmasti tänne häämatkalle. Harvinaisen romanttinen matkakohde.

IMG_0330.jpg

IMG_0273.jpg

IMG_0272.jpg

IMG_0318.jpg

PB300528.jpg

IMG_0274.jpg

IMG_0206.jpg

Villieläinsafari ja auringonlasku

Majoitukseen sisältyi päivittäin halutessa kaksi vapaavalintaista retkeä aavikolla. Kävin toisena päivänä yksityisellä villieläinsafarilla. Autiomaa on koti lähes 500 suojellulle keihäsantiloppille ja gasellilaumoille. Näitä villieläimiä voi myös bongata omalta terassiltaan ja gasellit käyvät rauhallisina hetkinä juomassa vettä jopa uima-altaastasi.

Viimeisenä päivän iltana osallistuin auringonlaskuretkelle, jossa nautimme skumppaa keskellä hiekkadyynejä tuon tulipunaisen auringon taas laskiessa aavikon taa. En ratsastanut kamelilla, mutta rapsuttelin kameliystävääni Safronia nauttiessamme yhdessä auringonnoususta kun oikeastaan kaikki muut olivat pariskuntia häämatkoillaan, haha. Auringonlaskuretki olikin oikeastaan Al Mahassa majoittumisen ainut hetki, jossa tapasin useamman hotellivieraan kerrallaan.

PB280394.jpg

PB280398.jpg

IMG_0271.jpg

IMG_0255.jpg

PB280399.jpg

IMG_0277.jpg

IMG_0279.jpg

IMG_0280.jpg

Arabianhevostalli ja ratsastus auringonnousuun

Itselläni oli Australiassa kaksi arabianhevosta, joten näillä kuvankauniilla hevosilla on aina erityinen paikka sydämessäni. Al Maha Desert Resort & Span vierailla on mahdollisuus aloittaa aamu nauttien auringonnoususta hevosen selässä. Itse olen ollut kuitenkin vuosia sitten sen verran vakavassa ratsastusonnettomuudessa juuri tuon Australian arabianhevoseni kanssa, joten minulla ei ole vielä mitään asiaa takaisin ratsaille – ehkä jonain päivänä. Ratsastaminen hiekkadyyneillä on kuitenkin unohtumaton kokemus, jota voin lämpimästi suositella.

Al Maha Desert Resortin hevoset ovat entisiä kilpailuhevosia, joista suurin osa saa nauttia rennoista eläkepäivistä tilalla.

PB280445.jpg

PB280428.jpg

PB280451.jpg

PB280441.jpg

PB280416.jpg

Kulinaristisia elämyksiä Diwaan-ravintolassa

Al Mahan ravintola, Diwaan, tarjoili unohtumattomia ja elämyksellisiä ruokakokemuksia. Vaikka laiskuuttani hyödynsinkin huonepalvelua vähän turhankin usein, viimeinen illallinen Diwaanissa oli elämäni herkullisimpia. Niinkin herkullinen että en muistanut ottaa kuvia. Alkupalaksi nautin sashimia ja uppuoistereita (poached oysters?) ja kaviaaria. Pääruoaksi ystävällinen tarjoilijani suositteli arabialaista kasvisriisivuokaa, joka tulisuutensa vuoksi tarjoiltiin raitakastikkeen ja arabialaisen leivän kera. Aterioiden välissä keittiöstä tuotiin kirsikkasorbetti, joka tarjoiltiin jäälevyn päällä. Meinasin skipata jälkiruoan, mutta se kuulosti aivan liian taivalliselta ja sitähän se olikin – vihreällä teellä maustettua mascarponea, mansikkamarenkia ja sorbettia. Hello heaven.  

IMG_0238.jpg

IMG_0309.jpg

Nautin myös balilaisen hieronnan Al Mahan Timeless-kylpylässä ja jos nyt ollaan ihan rehellisiä, oli hieronta niin rentouttava että heräsin lopulta omaan kuorsaukseeni. Sopivan kiusallista.

Seikkailuni on osa Aurinkomatkojen #kerrallaenemmän -lomateemaa

Matkani Dubaissa on toteutettu yhteistyössä Aurinkomatkojen kanssa. Aurinkomatkat julkaisivat hiljattain uudet lomateemat, joista voit lukea lisää täältä. Oma lomateemani onkin #kerrallaenemmän ja tänään matkani jatkui aavikolta tänne Dubain kaupungin vilinään Jumeirah Zabeel Sarayhin. Viikon tai kahden lomalla ehtii nähdä ja kokea paljon, joten kaksi hyvin erilaista kokemusta täydentävät toisiaan hyvin. Vaikka osa minusta kaipaa jo takaisin aavikolle jossa koin olevani enemmän elementissäni kuin missään muualla hetkeen – tuntuu Dubain kaupunki kokonaan uudelta lomamatkalta.

Koko matkapakettini näet tästä.

IMG_0299.jpg

Suurkiitos vielä Al Maha Desert Resort & Spalle, hemmoittelitte minut piloille! Tulen varmasti vielä takaisin – kotiin.

Edellinen
Edellinen

9 x ensivaikutelmia Dubaista

Seuraava
Seuraava

Auringonnousu ja aamiainen Dubain autiomaassa