Helsingin parhaat cocktail-baarit

helsinki cocktail

1. Grotesk

Helsingin cocktailskene ei ollut minulle juurikaan entuudestaan tuttu. Osaan toki arvostaa hyvää viiniä ja laadukasta Giniä, mutta muutoin itse cocktailien ihmeellinen maailma on ollut minulle täysin pimennossa. Groteskin Jarkko onnistui kuitenkin avaamaan silmiäni. Helsinkihän on täynnä mitä laadukkaampia cocktailelämyksiä! Grotesk keskittyy ennenkaikkea laatuun ja unohtumattomiin elämyksiin. Jokaisen cocktailin takaa löytyy mielenkiintoinen tarina ja jokainen cocktail valmistetaan intohimolla ja ammattitaidolla. Kesän aikana tulikin käytyä Groteskin sisäpihan terassilla useampaan otteeseen nauttimassa suosikkidrinkkini Oilivia!

grotesk

2. Liberty or Death

Liberty or Death on kieltolaki-teemaa noudattava cocktailbaari aivan Groteskin vierellä. Baari on erikoistunut bourboneihin. Sisään astuessa tuntuu kuin vaihtaisi todellisuutta, sillä tunnelma on rauhallinen ja jollakin kauniilla tavalla synkkä. Tunnelmaa tahdittaa rauhallinen jazz ja parrakas baarimikko. Täälläkin jokaisen cocktailin takana on tarina, jonka voi lukea menusta (joka muuten painaa varmaan pari kiloa). Liberty of Deathista saa myös hanasta viskiä!

liberty or death

3. 100 Dogs

Viimeistään 100 Dogsin kohdalla tajusin, että minähän en tunne kotikaupunkini parhaita paikkoja juuri ollenkaan. Japani-teemainen cocktail bar herkullisine vegehodareineen (olihan siellä hodari myös vasikkamakkaralla, mutta varmaan tiedätte mitä minä siitä ajattelin) vei jalat alta. 100 Dogsissa tarjoillaan herkullisia drinkkejä mitä erikoisemmista astioista, paperipusseista ja koeputkista! 100 Dogsin miljöö on mukaansatempaava, tokiomainen, päräyttävän hipster ja tavattoman viihtyisä!

100 dogshelsinki baari100 dogs helsinkiIMG_9925.jpg

4. A21

A21 on loungemainen tyylikäs cocktailpaikka Helsingin keskustassa Annankadu 21:ssä (surprise there). A21 tuntuu kuin tyylikkäältä kodilta, sillä sisään astuessa on painettava ovikelloa ja ystävällinen palvelu alkaakin heti oven avautuessa. A21 keskittyy moderneihin cocktaileihin, joissa panostetaan rehellisiin raaka-aineisiin ja joissa hyödynnetään kotimaisen luonnon kausittaisia makuelämyksiä. Täällä on myös aina rauhallista, sillä baariin ei oteta lisää asiakkaita istumapaikkojen ollessa täynnä, joten tila ei koskaan ruuhkaudu. Ainakin vikonloppuisin kannattaakin soittaa etukäteen!

a21

5. Trillby & Chadwick

Tiesitkö, että Helsingistä löytyy salakapakka? Minä en tiennyt, enkä varsinkaan että sekin olisi Helsingin cocktailskenen kermaa. Salakapakka on tosiaan ehdottomasti yksi kaupungin mielenkiintoisimpia elämyksiä, mutta en voi paljastaa teille missä se on. Baarista ei myöskään saa julkaista kuvia, joten yrittäkää loihtia mielenne takaisin sinne kieltolain aikaan ja heittäkää mukaan Sherlock Holmes sikareineen. Vihjeenä voin paljastaa sen, että baari on Tuomiokirkon lähellä, Katariinankadulla.

Edellinen
Edellinen

My biggest travel dreams

Seuraava
Seuraava

Etihad Airways dreamliner