Mikä tekee Hongkongista täydellisen?

Meinasin tänään taas olla ahkera ja tehdä postauksen niistä lempiruoista, mutta nyt taidan jäädä oottelemaan uutta pankkikorttia ja rahaa säästääkseni jokaisen jäljellä olevan pennin.  Olen kovasti hehkuttanut rakastavani tätä paikkaa, vaikka viimepäivät ovat sisältäneet huomattavasti suuremman määrän vastoinkäymisiä. Mikä tästä kaikesta tekee niin rakastettavaa? Let me tell you my 10 reasons.

1. Vaihtelevuus

Olen ihminen joka kyllästyy moniin asioihin helposti, mutta tähän kaupunkiin ei voi kyllästyä. Täältä löytää aina jotain uutta ja ihmeellistä. On paikkoja mihin mennä kun kaipaa ihmisvilinää ja kaupunkia, hiljaisuutta ja luontoa, mitä vaan. Tämä on niitä kaupunkeja, jossa on vaikea tuntea itsensä yksinäiseksi becaus the city itself is the best date you can have.

2. Ihmiset

Niitä on täällä liikaa, kyllä. 7 ja puoli miljoonaa ängettynä turhankin pienelle saarelle. Tämä on kuitenkin yksi niistä aasialaisista kulttuurien sulatusuuneista, jossa tapaa jatkuvasti uusia mielenkiintoisia ihmisiä. Olen tutustunut moniin paikallisiin ja saanut paljon vaihtariystäviä. Nämä ystäväni täällä ovatkin täysin korvaamattomia kuten olen jo maininnut. Allaoleva kori oli piristyslahjani näiltä sankareilta. Kiitos taas ♥

IMG_4055

3. Ruoka

Rakastan kunnon aitoa aasialaista ruokaa ja tämä onkin oiva kulinaristikohde sellaiseen. Jotkut sanoo, että täällä kannattaa varoa vyötärönsä puolesta, mutta mielestäni tämä paikka on myös terveellisten ja tuoreiden hedelmien keidas. Mun jääkaappi pursuaa joka päivä tuoreista hedelmistä ja sushi on halpaa sekä laadukasta ihan supermarketissa asti. Doesn't get much better than that.

4. Maisemat

Valtavat pilvenpiirtäjät, kaunis meri, kiinalaiset pienet kujat ja villi luonto. On harvoja paikkoja missä kaikki elementit pääsevät täysin oikeuksiinsa. Joka päivä lenkkeillessäni pitkin satamaa, vieläkin hämmästyn siitä, että todella asun täällä.

IMG_5334

5. Octopus-kortti ja julkisen liikenteen kätevyys

Missään ei voi toimia julkinen liikenne yhtä hyvin kuin täällä. Bussit, metrot, ratikat, lautat ja vielä halvat taksit. Octopus-kortilla pääsee joka paikkaan ja sillä voi jopa maksaa ostoksia ravintoloissa ja kaupoissa. Maailman paras kortti.

6. Street food

Tämä ansaitsee oman kohtansa, sillä täältä saa ainakin heti Intian jälkeen maailman maukkainta katuruokaa. Sao Mait, Egg Waffelsit ja Curry Fishballsit. Se outo aromi mikä näistä kojuista lähtee, mutta voi miten hyviä nämä kaikki ovat. Viereisestä kojusta bubble milk tea kouraan, doesn't get much more Hong Kong than that. '

IMG_3550

7. 24/7

Yökukkujan elämä on täällä helppoa. Jos ei saa unta kolmelta yöllä, voi kävellä alakerran kioskiin ostamaan ananaspullaa. Aina on paikka joka on auki, tämä kaupunki ei nuku. Ruokakauppaankin pääsee vielä klo 22 jälkeen ja sieltä saa vielä siihenkin aikaan tuoreita hedelmiä.

8. Tee

Mä vetelen tässä juuri nokkosteetä, kolmatta kupillista tänään. Minä rakastan teetä ja sitä löytyykin tosta pöydältä jo kuutta eri laatua, mutta silti saatan kesken esseen kirjoittamista poiketa alakertaan hakemaan mausteista inkivääriteetä. Parasta täällä teessä on kuitenkin se, että se on tehty oikeista aineksista. Nam.

IMG_3695

9. Maailman läheisyys

 Reissut Kiinaan, Japaniin, Taiwaniin, Thaimaahan, kaikki on luvassa ja opiskelijabudjetilla. Hong Kongin loistavalta lentokentältä on helppo matkustaa pilkkahintaan mihin päin tahansa! Onko parempaa? Ei tietenkään ole.

10. Rooftops

Maailma näyttää aina vähän kauniimmalta korkealta. Maailman korkein baari on yksi suosikkipaikoistani, mutta sen lisäksi löytyy varmasti satoja muitakin korkeita kattoja, jonka päällä voi viettää good times with good wine and good friends ♥

Seuraavaksi voisinkin listata asioita, mitkä täällä ärsyttää ettei tunnelma pääse liian positiiviseksi ;)

Edellinen
Edellinen

Opiskelijaelämää Hongkongissa

Seuraava
Seuraava

Kuukausi Hongkongissa