Maisemareitti Islantiin

 

Palasin aamupäivällä väsyneenä Islannista takaisin kotiin Helsinkiin. Vietin viikonlopun Reykjavikissa vieraana Mid-Atlantic -tapahtumassa tutustumassa Islannin ja Yhdysvaltojen mielenkiintoisiin matkailukohteisiin. Tämä oli samalla ensimmäinen matkani Islantiin ja vaikka itse turisteiluun jäi vain yksi päivä, olen edelleen hämmentynyt maan kauneudesta. Islannissa tuntuu  kuin kävelisi kuussa tai jossain kokonaan toisella planeetalla. Tulivuoret, lumiset vuoret, valaat, Islanninhevoset (vai onko ne sittenkin yksisarvisia?), kuumat lähteet ja muut ihmeelliset luonnonilmiöt – miten yhteen pieneen saareen Atlantilla mahtuu niin paljon epärealistisen ihmeellistä luontoa?

Ihmeellisen luonnon lisäksi ihmiset Islannissa ovat harvinaisen ystävällisiä ja miehet erityisen komeita (just saying). Ihanteellisestihan maassa seikkailisi kymmenisen päivää omalla autolla, mutta lyhyessäkin ajassa voi kokea jo paljon! Icelandair tarjoaa kaikille Yhdysvaltoihin matkaaville mahdollisuuden Stopoveriin 1-7 päiväksi. Yhdessäkin päivässä ehtii käydä kuuluisalla kentän lähellä sijaitsevalla Blue Lagoonilla ja mahdollisesti jopa kiertämään Golden Circle:n esim. Reykjavik Excursionin kautta. Golden Circle antaa hyvän pikakatsauksen Islannin ihmeelliseen luontoon! Oma päiväretkeni tällä reissulla oli myös erinomainen katsaus Islannin luontoon päivässä, The Wonders of Reykjanes. Ainakin osaan retkistä voi suoraan yhdistä Blue Lagoonin jos se ei valmiiksi kuulu pakettiin!

P1282212.jpg

P1262199.jpgP1282216.jpgP1282223.jpg

Jos #MyStopOver -kokemuksesi on useamman päivän, kannattaa ehdottomasti harkita auton vuokraamista! Jos minulla olisi autokuski ja 7+ päivää Islannissa, lähtisin ajamaan Route 1:stä, joka on maan ympäri menevä maisemareitti. Matkalla on paljon vesiputouksia, mustahiekkaisia vulkaanisia rantoja ja kuumia lähteitä. Lisäksi pidemmällä reissulla kannattaa lähteä ihmettelemään valaita!

Tämän postauksen ei nyt kuitenkaan ole vielä tarkoitus olla mikään vinkkipostaus Islantiin, sillä kolmen tuntien unien jälkeen ja päivän matkustamisen jälkeen ajatus ei kulje ja meinaan nukahtaa sohvalle, heh! Suosittelen kuitenkin lähteä tsekkaamaan tätä ihmeellistä planeettaa nimeltä Islanti – Icelandairilla on lentotarjouksia myynnissä vielä helmikuun loppuun saakka, halusit sitten Islantiin tai pysähtyä siellä matkan varrella Jenkkeihin!

Lisää Islanti-inspistä löydät bloggaajakollega Satun blogista.

P1262176.jpg*// Just got home from a long weekend in Iceland for the Mid-Atlantic Tradeshow organised by Icelandair in Reykjavik. Spent the weekend getting to know more about Iceland, US destinations and just networking with the travel industry from all over the Atlantic. I will write more Iceland tips later, as now I need to go to sleep after travelling all day!

Edellinen
Edellinen

The Wonders of Reykjanes

Seuraava
Seuraava

Bangokin paras brunssi: Toby's