Kymmenen vinkkiä parempiin Instagram-kuviin

Ihana ihana Instagram. Instagram on itselleni se kaikista rakkain sosiaalisen median kanava, niin työssä kuin henkilökohtaisessa elämässä - vaikka mikäpä niitä nykyään enää toisistaan erottaa, heh! Omalla Instagram-tililläni meni juuri 4,000 seuraajan rajan rikki, joten sen kunniaksi voisin antaa teille vinkkejä parempiin Instakuviin!

Täydellisen kuvan nappaaminen puhelimella:

1. Jos otat kuvia puhelimella, pyyhi kameran linssi ensin pehmeällä kankaalla. Meillä on kaikilla nykyään käden jatkeena useammin älypuhelin kuin poikaystävä, joten puhelimen kameran linssiä tulee lähmittyä tahmaisilla tassuilla tunneittain päivässä. Aina kuvaa ottaessa kannattaa muistaa pyyhkäistä linssiä vaikka paidan hihalla - saatat jopa yllättyä minkälainen ero kuvalaatuun voi tulla!

2. Ota kuvia aina luonnonvalossa. Vaikka älypuhelimilla saa nykyään todella laadukkaita kuvia, ei se ainakaan vielä tänä vuonna tule korvaamaan manuaalisesti pelittävää järjestelmäkameraa. Saat kuvistasi aina paljon parempi, jos nappaat niitä vain luonnonvalossa keskellä kirkkainta päivää.

Kuvassa sama hattu Lontoon aamuhämärässä ja Soulin päivävalossa - kumpi on rakeisempi?

3. Ruokakuvat toimii usein parhaiten ylhäältä päin. Ruokaporno on meidän somehipsterien korvike sille perinteisen perverssille nakuilulle. Lounasta ei vaan voi syödä, jos sitä ei ensin taltioi bittiavaruuteen. Omasta mielestä parhaat ruokakuvat onnistuu suoraan ylhäältä otettuna, tai vaihtoehtoisesti lähikuvana keskittyen johonkin annoksen yksityiskohtaan.

Seuraa illallisvinkki; luonnonvalo ei välttämättä riitä romanttiselle illalliselle asti. Parhaan kuvan taltioimiseksi, pyydä seuralaista avaamaan oman puhelimensa taskulamppu ateriasi suuntaan!

4. Vähemmän on usein enemmän. Yksinkertainen on kaunista ja less is more. Instagram-kuvassa toimii hyvin vaalea tausta, jonka keskellä tai reunassa on jotakin mihin kiinnittää katse. Monilla mielenkiintoisilla Instagram-tileillä on juurikin tämänlaisia kuvia. Vaihda siis perinteisiä kuvakulmia rohkeasti!

5. Anna kuvan kertoa tarina. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ja ainakin omassa valokuvauksessa mobiilikuvat kertovat kaikista eniten. Voit ottaa kuvan varpaistasi merellä, kädestäsi lentokoneen ikkunaa vasten tai kasvoistasi kohti edessä olevaa maailmaa - aina ei tarvitse poseerata lärvi linssin suuntaan. Kerro mielummin tarina, johon seuraajasi voi samaistua. Huomioi tarinan kerronta myös kuvatekstissä, kerro rehellisesti omista tunteista tai inspiroi seuraajaa hyvien lainausten avulla.

Recently Updated22Recently Updated19Recently Updated24Recently Updated25

Editoi kuva eloon

1. Älä koskaan käytä Instagramin omia filttereitä. Instagramin räjäytettyä pankki muutama vuosi sitten, tuli Amaroa ja LO-FI:ta vähän jokaiseen julkaistuun kuvaan. Tee Instagram-tilillesi palvelus ja unohda filtterit. Viimeisimmässä päivityksessä on tullut mukaan muutama siedettävä filtteri, mutta käytä näitä erittäin harkiten - jos käytät, huomioithan, että voit säätää filterin vahvuutta!

2. VSCO Cam. Muokkaan Instagram-kuvani useimmiten ulkopuolisilla aplikaatioilla.VSCO:sta löytyy valmiina muutamia valmiita filttereitä, joista oma suosikkini onA5 ja S2. Tämän lisäksi lisään +1-2 exposurea, +1 contrastia ja +2 lilaa tai sinistä highlight-väriä.

3. Hyödynnä erityisesti valoa ja kontrastia. Käytät sitten ulkopuolisia sovelluksia tai ainoastaan Instagramia, keskity kuvan muokkaamisessa erityisesti valon ja kontrastin säätämiseen. Mielipiteitä on tietysti monenlaisia, mutta itse pidän Instagramissa ylivaloittuneista kuvista ja säädänkin valotuksen usein äärimmilleen.

4. Suorista horisontit. Jossakin asioissa pitää olla edelleen perinteinen, tämä on yksi niistä. Mikään ei pilaa täydellistä maisemakuvaa yhtä helposti kuin vinksahtanut horisontti. Horisontti on helppo suoristaa Instagramissa kuvaa postatessa!

5. Unohda kehykset ja kollaasit. Vähemmän on edelleen enemmän. Instagramia ihastellaan usein puhelimella ja puhelimen ruutu on pieni. Unohda siis neljän kuvan änkeminen väkisin pieneen neliöön, ja tarjoa seuraajalle tarina kuva kerrallaan. Kollaaseille on omat paikkansa maailmassa.

Downloads2-001Edited with VSCO Cam: Filter: S2 | Exposure: +2 | Contrast: +3 | Sharpen: +3 | Highlights tint: purple +3

Downloads1-001Edited with VSCO Cam: Filter: A5 | Exposure: +2 | Contrast: +1 | Sharpen: +1 | Highlights tint: blue +3Recently Updated21Recently Updated23

Miten sinä muokkaat Instagram-kuvasi?

Edellinen
Edellinen

Home is where your heart is

Seuraava
Seuraava

Visiting a cat café in Seoul