Matkapäiväkirja: huomenta Hung Hom, Hongkong

Kääk, täällä taas! Huomenta vaan! Heräsin aamulla tästä turhankin läheltä ikkunaa, mutta ei ole montaa parempaa maisemaa kuin Hongkongin skyline. Välillä mietin miten eri tavalla elämä olisi voinut mennä. Asuin täällä 2013 ja välillä oli hyvinkin lähellä etten olisi muuttanut tänne ihan pysyvästi. Monien mutkien kautta jätin kuitenkin tämän Aasian metropolin taakseni, mutta tänne(kin) palaaminen tuntuu aina siltä kuin tulisi kotiin.

Tuntuu ihan hullulta että vaihto-oppilasvuodesta on jo viisi vuotta. Se puoli vuotta tässä kaupungissa on ollut mahdollisesti elämäni parhain. Jotenkin elämä oli silloin niin huoletonta, ihastuminen piti mielen virkeänä ja matkailualan sekä viinituotannon opiskelu oli vain yksinkertaisesti parasta. Oh the memories.

DSC_2488.jpg

DSC_2496.jpg

DSC_2493.jpg

Majoitun matkani ensimmäiset kolme yötä Hung Homissa, joka on juuri se alue jossa aiemmin asuin. Hung Hom ei ole välttämättä turistille se kaupungin mielenkiintoisin osa, vaan ennemminkin tavallinen residential -alue. Hung Homille kannattaa antaa kuitenkin mahdollisuus, sillä täältä pääsee kävellen Tsim Sha Tsuihin vilskeeseen, metrot kulkevat kätevästi Whampoan ja Hung Homin asemalta. Täältä löytyy myös tajunnanräjäyttäviä paikallisia ravintoloita joka kadun kulmasta, joissa ruoka on puoli-ilmaista. Hung Homista ei kannata etsiä trendikkäitä soijalatteja tai avokadotousteja, vaan sitä kaikkein aidointa paikkallista ruokakulttuuria.

Muutan parin päivän päästä muutaman sadan metrin päähän Tsim Sha Tsuihin Hotel Iconiin, joka sattuu olemaan suosikkihotellini koko kaupungissa. Hotel Icon on samassa rakennuksessa kuin School of Hotel & Tourism, jossa opiskelin ja muistan köyhänä opiskelijana vain haaveilleeni siitä että voisin viettää joskus yön tuossa upeassa viiden tähden hotellissa – no okei, yhden yön vietinkin. Kerron teille viimeistään huomenna Instagramissa miksi olen täällä Hongkongissa, joten stay tuned!

DSC_2495.jpg

Minun piti aloittaa aamulla työt heti kahdeksalta ja käydä vain 7elevenissä hakemassa jotain kolmioleipää aamiaiseksi, mutta nämä kaupungin kadut vievät mennessään. Vastaan voi tulla mitä tahansa, kuten tämä vanha herrasmies pyjamassa ja myöhemmin vaaleanpunainen puudeli rattaissa. Päädyin myös syömään perinteiseen hongkongilaiseen aamiaiskahvilaan. Hongkongissa paikallisissa mättölöissä ei kannata odottaa rentouttavaa rauhallista aloitusta päivään, mutta oikealla asenteella you might just love the experience.

Nautin aamiaisen Fu Wah Caféssa, jossa sinut sisään astuessa lähes kirjaimellisesti heitetään lähimpään vapaaseen tuoliin istumaan ja jos olet yksin, täytetään pöytäsi varmasti muilla ihmisillä, joten on turha ottaa mitään päivän lehteä pöytään luettavaksi – ympärillä on sen verran elämää, että sitä muuta viihdykettä juuri tarvitsekaan. Tarjoilijat ympärillä huutaa, juoksee ja heittelee astioita, because that's just the way it works over here. Menu löytyy yllättävän usein englanniksi ja tarjolla on erilaisia aamiaissettejä. Nautin hyvinkin perinteisen hongkongilaisen aamiaisen, johon kuuluu makaronisoppa, paahtoleipä munakokkelilla ja sitruunajäätee. Makaronisoppa näyttää ehkä kyseenalaiselta, mutta trust me it's worth trying.

DSC_2518.jpg

DSC_2517.jpg

DSC_2507.jpg

Aamiaisen jälkeen hain vielä cocosta mangomehun ja nyt loppupäiväksi linnoittaudun tänne hotellihuoneeseeni Hotel Sávissa, joka on muuten erinomaisen edullinen majoitus Hongkongin normaaliin hintatasoon verrattaessa. Huoneet ovat toki pieniä, mutta tämä maisema ikkunasta makes up for any flaw.

Tämän blogipostauksen jälkeen editoin hieman kuvia ja sitten kirjoittelen yhden somestrategian asiakkaalle ja valmistelen esityksen toiselle asiakkaalle. Huomenna ajattelin lähteä seikkailulle – tämän viikon aikana keskityn erityisesti tämän kaupungin luontokohteisiin, sillä harva osaakaan arvata miten kauniita rantoja ja rauhallisia patikointireittejä täältä voi löytyä!

DSC_2531.jpg

Voit lukea vanhempia Hongkongin -juttujani täältä.

Edellinen
Edellinen

Hotellisuositus Tukholmaan: Downtown Camper

Seuraava
Seuraava

Laura + Mark