5 syytä ihastua Saigoniin

Huh, täällä Vietnamissa on ollut vauhdikas viikko! Nyt Ho Chi Minh City on jo jäänyt taakse ja ajelimme bussilla rannikolle muutaman tunnin matkan päässä olevaan Phan Thietiin. Vaikka on ihanaa nauttia kuumista päivistä merenrannalla palmujen alla, ehti ikävä Ho Chi Minh Cityyn jo iskeä. Olen ennenkin kertonut, että Aasian suurkaupungeissa on jotain sellasta mikä saa sydämeni hakkaamaan vähän tavallista lujempaa. Suosikkikaupunkejani maailmalta sattuukin olemaan Shanghai, Hongkong ja Singapore – nyt Ho Chi Minh City hyppäsi mukana kovaksi kilpailijaksi, ja tässä muutama syy miksi;

1.Nuudelikeitto

Nuudelikeitto, eli pho, on maailmassa herkullisin ruoka heti donitisen jälkeen. Rakastan pho-keittoa oi niin niin paljon. Täällä Vietnamissa pho-keittoa myydän kirjaimellisesti jokaisessa kadun kulmassa. Pho tosin lähtökohtaisesti tarjoillaan naudanlihan kanssa, mutta Ho Chi Minh Cityssä on myös paljon vegaanisia pho-vaihtoehtoja (näistä lisää myöhemmin). Veganismista puheenollen, Vietnamissa kasvissyönti tarkoittaa automaattisesti vegaania!IMG_5083.jpg

2. Perinteiden ja modernin elämän sula sopu

Vietnamin historia, kulttuuri ja perinteet ovat edelleen vahvasti läsnä jokapäiväisessä elämässä. Monesti pelkkä ajatus Vietnamista tuo mieleen perinteisiä asuja ja pyhiä vierailukohteita tai vähän hitaammin kehittyneen infrastuktuurin. Kaupungin kaduilla näkee edelleen päivittäin vanhoja ihmisiä riisihattuineen ja áo dàineen. Ho Chi Minh City on kuitenkin samaanaikaan ultramoderni ja nopeasti muuttuva kuin perinteinenkin.

IMG_5263.jpg

3. Trendikäs kahvilakulttuuri

Vietnam on jo pitkään ollut tunnettu laadukkastaa kahvistaan, mutta harva osaa arvata miten trendikäs kupppilakulttuuri Ho Chi Minhiin on rantautunut viime vuosina. Ho Chi Minh on täynnä toinen toistaan trendikkäämpiä kahviloita jokaisen kulman takana – osa todella hyvin piilotettuna kerrostalojen satunnaisiin kerroksiin, joten pieni research on välttämätön.Kaikille täydellisen instagrammattavan lattekupin janoisille matkailijoille voin suositella ainakin L'usinea, Banksy Studio Cafeta ja Loft Cafeta.Lue lisää: Saigon, Vietnam – trendikkäimmät kahvilatIMG_5203.jpg

4. Vieraanvaraisuus ja asiakaspalvelu

Hotellialaa opiskelleena ja asiakaspalvelutaustallani kiinnitän erityistä huomiota hotellien palvelutasoon. Aasiassa monesti osataan tämä puoli huomattavasti meitä suomalaisia paremmin. Hyvä asiakaspalvelu nostaa minkä tahansa hotellin laadun tasoa välittömästi korkeammaksi.

Majoituimme viikon ajan Le Meridien Saigonissa, jossa jo taksista noustessa oli vastavassa erinomainen asiakaspalvelu, joka jatkui huoneeseen saakka.

5. Suurkaupungin hurmaava horisontti

Monet teistä jo tietää loputtoman rakkauteni Aasian suurkaupunkien rooftopbaareja kohtaan. Ho Chi Minh Cityssä sattuu olemaan muutama maailman päräyttävimmistä rooftop-baareista, kuten Glow, Broma Not a Bar tai Saigon Hotel Des Artsin Pool Bar Social.Saigonin kaupunkimaisema on henkeäsalpaava lähes joka kulmasta katsottuna ja ensimmäisenä päivänä jäinkin ihastelemaan maisemia hotellin altaalle.  


itehcmc_logo

ITE HCMC sponsoroi matkani Vietnamiin yhteistyössä Nordic Travel Bloggers Collective:n kanssa, mutta kerron kokemukseni ja mielipiteeni aina omasta näkökulmastani. Voit seurata matkaamme Vietnamissa sosiaalisessa mediassa: #TBEVietnam.

Edellinen
Edellinen

Why I've fallen madly deeply in love with Ho Chi Minh City

Seuraava
Seuraava

Matkapäiväkirja: huomenta Vietnam