Goan yöelämää

Pitkästä aikaa päätin kirjoitella jotain teidän Intia-hörhöjen iloksi. Intiassa siis tuli tehtyä välillä muutakin kuin pelastettua koiranpentuja tai orpolapsia. Goa on juuri se oikea paikka villiin, mutta tarpeeksi turvalliseen yöelämään! Multa löytyy kokemusta lähinnä pohjoisesta Goaa, mutta sehän onkin se best place to party rock ;)

Pukeutuminen

Intiassahan pitää turistin miettiä mitä päälleen laittaa. On epäkohteliasta ja kulttuuria loukkaavaa näyttää olkapäänsä tai polvensa julkisilla paikoilla. Jopa Goalla on alueita joissa shortseissa ja tank-topissa kulkevaa turistia katsotaan pahasti. Turismi on keskittynyt rantoihin ja niissä uskaltaakin pukeutua rohkeammin niin päivällä kuin yölläkin, eikä kukaan pidä sinua idioottina.Aina kun me lähdettiin muiden vapaaehtoisten kanssa Assonorasta juhlimaan Bagaan, niin mulla saattoi olla olkaimeton mekko, mutta matkan ajan pidin hartiahuivia.

Alkoholi

Intiassa on obviously huomattavasti halvempaa vetää perseet olalle. Itse tuli juotua paljon breezereitä ja vodkaa soodalla. Vodka on aina juoma mihin kannattaa kehitysmaissa suhtautua varauksella. Uutenavuotena uutisissa oli juttua jostain huonosta vodkasta joka oli vienyt parilta juhlijalta hengen. Tätä ei tietenkään tapahdu päivittäin ja itse join aika rohkeasti vodka-pohjaisia drinkkejä every now and then.

  • Jääpalat on myös asia, jotka jätin aina juomista pois. Osa baareista saattaa käyttää hanavettä, josta todennäköisesti saat vatsapöpön itsellesi! Turisteimmissa mestoissa luvataan joskus, että juomissa käytetään pullovettä, luottamisen tähän saa sitten jokainen itse päättää. Pari mojitoa on mahtunut matkan varrelle, enkä ole kärsinyt niiden vuoksi mitään pöpöjä.

Suomalainen saattaa innostua halvasta viinasta, etenkin koska keskiviikkoisin Club Cabanassa on ladies night, eli naisien ei tarvitse maksaa MITÄÄN sisäänpääsyä ja silti saa  JUODA ILMAISEKSI KOKO YÖN. Tällä sitten houkutellaan kaikki Goan miehet ja venäläiset turistipojat pokamaan kuumia kissoja. Cabana on ihana ulkoilmaklubi, mutta meininki nyt on mitä on.

  • Baareissa lähes aina naiset menee sisään ilmaiseksi, miehet maksaa paljon ja parit pääsevät puoleen hintaan. Jos olet nainen ja yksin, joku mies saattaa pyytää sinua esittämään paria, jotta pääsisi sisään halvemmalla. Tämä ei kannata, nimimerkillä kokemusta on. Saatte miehen kanssa tietynlaiset rannekkeet, eikä sinua päästetä ulos ilman tätä seuralaista. 

Turvallisuus

Goa on paikka, jossa pitäisi ihmisen maalaisjärjellä pärjätä yöelämässä. Anjunan ja Arambolin kaduilla vastaan voi tulla miehiä, jotka ovat valmiita myymään monenlaisia huumeita halpaan hintaan. Ei kannata kuitenkaan turistina innostua näitä kokeilemaan. Turvassa pysyy yöelämässä käyttäytymällä edes vähän järkevästi ja konttaamatta yksin pitkin pimeitä katuja.Mieti myös tarkkaan missä pidät rahasi yön aikana. Itselläni oli olkalaukku, jossa oli vetoketju. Laukkua ei pidä missään vaiheessa jättää vartioimatta tai antaa jonkun muun luotettavan oloisen tyypin tsiigailtavaksi. Turisti (etenkin suomalainen) usein sekottaa sneakyn ystävällisyyden aitoon ystävyyteen. Yön aikana voi muutenkin tulla monenlaisia tarjouksia vastaan pimeistä takseista ja Bollywood-rooleista, suhtaudu näihin kaikkeen aina varauksella! 

Miten me itse juhlittiin?

Vapaaehtoistyön aikana käytiin usein alottamassa ilta Anjunalla Curliesissä, joka on siis rantabaari/ravintola. Yläkerrassa on ihanat chillailumestat, joissa nautiskeltiin illan ekat juomat ja vedettiin jotkut curryt naamaan. Täältä saa myös suhteellisen hyvää länkkäriruokaa, jos sitä joskus kaipaa. Niin ja niitä maailman herkullisimpia Nutella pancakesejä noms.Curliesistä ilta saattoi jatkua rannan varrella oleviin klubeihin. Anjunasta parempi känniääliäparatiisi on vastenmielinen kaupunginosa Baga Beach. Tänne on 10-30 minuuttiia taksilla, ruuhkista riippuen. Baga ei enää tunnu oikealta Intialta, mutta hyvältä paikalta riehua baarissa. Siellä on katu täynnä hyviä mestoja, kuten perinteinen Titos tai meidän suosikki Cape Town.Illan päätteeksi kannattaa Anjunassa ostaa Curliesin edestä omeletti katukeittiöistä, koska nam! Bagassa taasen oli tapana poiketa ihan perinteiseen Dominos-pizzeriaan, jossa tavattin aina mahtavia tyyppejä tai osteltiin tuntemattomilta vaatteet päältä, but that's another story...

Edellinen
Edellinen

Zoraida's riding - Georgioupolis

Seuraava
Seuraava

Lentoemännäksi ulkomaille