1 reissu + 1 kamera + 1 objektiivi

*Kaupallinen yhteistyö: Olympus

Aloitin alkuvuodesta valokuvaajan opinnot ja puolivälissä vuotta kävin ostamassa valtavan järjestelmäkameran, jota jaksoin raahata tasan yhdellä reissulla mukana kunnes vaihdoin takaisin pieneen Olympukseeni ja jouduin toteamaan että sillä saa laadullisesti tasan yhtä hyviä kuvia kuin triplasti kalliimmalla ja useita kiloja raskaammalla perinteisellä järjestelmäkameralla.Osallistuin viime viikolla TBEX -matkablogikonferensisin ja kaikille tarjolla olleille valokuvaukseen liittyville luennoilla parin päivän aikana. Jokainen puhumassa ollut valokuvaaja toitotti vaihtaneensa raskaat välineet pienempiin, koska etenkin tien päällä kymmenen kilon kameravarustus hidastaa matkaa.Saan myös teiltä lukijoilta nykyään eniten kysymyksiä nimenomaan valokuvaamiseen liittyen joten oli korkea aika kirjoittaa postaus aiheesta, sillä matkustan lähes aina tasan yhdellä kameralla ja käytän melkein kaikkeen yhtä ja samaa kiinteää objektiivia.So without further ado;

Paras reissukamera: Olympus OM-D E-M10 Mark III

Itseasiassa ihan ensimmäinen reissukamerani teinityttönä interraililla oli Olympuksen pieni pinkki pokkari. Muistan jo tuolloin seisseeni hattu päässä selkä vasten kameraa Sveitsin vuorilla kamera napsimassa otoksia roskiksen päällä itselaukaisimella. Nothing's changed since 2005.Matkan varrelle on mahtunut myös parit Canonin ja Nikonin järjestelmäkamerat, mutta lopulta palaan aina pienen kompaktin Olympukseni pariin. Ostin pari vuotta sitten Thaimaassa asuessa Olympus PEN e-lp7:n, joka tuntui olevan silloin jokaisen bloggaajan luottokamera ja ihan syystä. Tämän kameran hankittuani aloin saada yhä enemmän kysymyksiä valokuviin liittyen.Tänä vuonna upgreidasin kamerani Olympus OM-D E-M10 Mark III:seen (kuka nimeää kamerat? I can't keep up with these).Postauksen kuvat ovat osa Olympus OM-D E-M10 Mark III:lla ja osa Olympus PEN e-lp7:lla, mutta kaikki samalla objektiivilla josta puhun lisää seuraavassa kappaleessa.Tällä kameralla kuvista tulee tarkkoja ja teräviä ja pienen koon ja kallistettavan näytön ansiosta on helppo kuvata myös haastellisista kuvakulmista. Kamerassa on ihanan helppo kosketusnäyttö ja joskus kiireessä automaattiasetuksillakin tuntuu tulevan helposti tarpeeksi laadukasta sisältöä. Tai no en pidä kameraa koskaan täysiautomaatilla, mutta jos en jaksa säädellä manuaalisti kaikkea niin valitsen 'P' -asetuksen, jolloin kamera osaa itse säätää kaiken muun minun hallitessa kuvan kirkkautta. Kamera näyttää ruudussa suoraan millainen lopputuloksesta tulee, joten asetusta on todella helppo käyttää.Tarkemmat tekniset tiedot kamerasta voit katsoa täältä.Olympus OM-D E-M10 Mark III sopii erinomaisesti myös videosisällön tekemiseen, mutta itse keskityn tällä hetkellä ainoastaan valokuviin.Kamerassa on myös wifi ja puhelimeen voi ladata Olympus-sovelluksen, jolloin puhelin toimii kaukosäätimestä ja saat kätevästi myös itsestäsi kuvia yksin reissatessa. Minulla on yleensä kevyt tripod mukana, joka soveltuu täydellisesti pikkukameralle ja otan lähes kaikki kuvat itsestäni ihan itse!

Kaikki kuvat yhdellä objektiivilla: 25mm f1.8

Jämähdin heti alussa yhden objektiivin orjaksi, koska mikään ei voita Olympuksen 25mm f1.8 -objektiivin tuottamaa lopputulosta(jos käytät normaalisti täyskennoista järkkäriä, tämä on sama kuin 50mm) .25mm on melko kapea ison maiseman kuvaamiseen, mutta kun sen kanssa tottuu taiteilemaan niin käy helposti niin että muut objektiivit jää kokonaan käyttämättä. Itselläni on joskus reissussa 12mm tai 17mm mukana, mutta hyvin harvoin käytössä. 25mm -objektiivi toimii kaikkeen ja luo mielestäni aina parhaan lopputuloksen.Toki kamerassa on mukana objektiivi joka riittää monelle erittäin hyvin ja kuvista tulee laadukkaita blogeihin ja Instagramiin, mutta on nämä erilliset objektiivit kuitenkin selkeästi laadukkaampia joten tästä 25mm en helposti luovu.Sen sijaan että laittaisin tähän postaukseen kuvia kamerasta, laitoin tähän kuvia joista jokainen on otettu tällä objektiivilla niin ymmärrätte millaista kuvaa sillä saa aikaan.Tämä objektiivi oli itselleni jotenkin game changer kaikessa valokuvaamisessa ja huomasin selkeän eron oman blogin kuvalaadussa hankkiessani tämän pienen reissukaverin.Olympuksella on myös Pro-sarja ja ajattelinkin jossain vaiheessa testata millainen tämän sarjan 25mm -objektiivi on ja huomaako kuvalaadussa selkeää parannusta, mutta so far tämä edullisempi on enemmän kuin hyvä.Jos reissukamera on siis tällä hetkellä hakusessa, voin suositella tätä lämmöllä – ainakin jos pidät minun blogini kuvista! Jos objektiivista tai kamerasta on kysyttävää, autan mielelläni!

Edellinen
Edellinen

Päiväretki Hongkongissa: Lantaun saari

Seuraava
Seuraava

Alkuvuoden parhaat matkamuistot