Puuveneseikkailu Ho Chi Minh Cityn kanaaleissa

IMG_4991.jpgIMG_5069.jpg

Ensimmäisenä päivänä Ho Chi Minh Cityssä meille median edustajille oli järjestetty kaupunkikierros ITE HCMC -konferenssin järjestäjien puolesta. Thi Nghe -kanaaliveneily starttasi vasta muutama viikko sitten, joten olimme vielä ihan ensimmäisimpiä testaamassa uutta matkailutuotetta. Itse olen aina viihtynyt veneissä, joten tämä oli hauska tapa reissata kaupungin halki.

Kierros taitaa kestää internetin mukaan kolmisen tuntia, mutta väittäsin sen olleen lyhyempi, tai sitten mulla oli vaan niin hauskaa etten huomannut ajan kulua. Hard to say. Yksi vene on tarkoitettu neljälle turistille (meitä oli tosin viisi). Veneenä toimi sellainen perinteinen pitkä puuvene.

Kanaalikierroksella kannattaa keskittyä niihin ympäröiviin maisemiin, sillä itse vesi on todella saastunutta ja vastaan voi kellua oikeastaan mitä tahansa. Vettä on kuitenkin puhdistettu viimeisen vuoden aikana huomattavasti.

IMG_5078.jpgIMG_5003.jpgIMG_5009.jpg

Jossain vaihessa kanaalilla seilailua vastaan kellui välipalavene, eli ylläoleva nainen joka myi kookosvettä ja hedelmiä. Rakkaudesta kookosveteen, otettiin yhdet kaikille. Kookosten ensin poseerattua noin sadalle Instagram-kuvalle, istahdin veneen reunalle nauttimaan polttavasta auringosta, henkeäsalpaavista kaupunkimaisemista temppeileen raikkaan ihanan kookosystäväni kanssa. Olisin voinut viettää näin vaikka koko päivän.

Ja kookosvedestä sen verran, että en voi sietää tölkkikookosvesiä mitä täällä meillä päin maailmaa myydään – kookos on hyvää vain kookoksesta.

IMG_5058.jpgIMG_5050.jpg

Kookosten takan poseeraa bloggaajaystäväni Discovering The Planet -blogin Daniela, Travel Dave -blogin Dave ja Norske Reiseblogger Janicke. Tämän porukan kanssa vietin suurimman osan ajastani Ho Chi Minh Cityssä, josta jatkoin matkaa kameran toisella puolella vieressäni istuvan Travel Junkie -blogin Mariannen kanssa viikon jälkeen Phan Thietiin.

Bloggaajaystävissä parasta on se, että vaikka asutaan missä päin maailmaa sattuu, törmätään toisiimme mitä yllättävimmissä paikoissa. Esimerkiksi Daven olen tavannut ensimmäisen kerran vessajonossa Espanjassa, siitä myöhemmin Helsingissä ja Tukholmassa, nyt Vietnamissa ja seuraavaksi ollaan sattumalta samaan aikaan Chiang Maissa. Janicken kanssa lähdemme taasen parin viikon päästä Italiaan.

IMG_5033.jpgIMG_4998.jpg

Kanaaliretken aikana tarjoillaan paatissa myös herkullisia eksoottisia hedelmiä ja matkan varrelle sattui muutama musiikkiesityskin, jotka ehkä bongasitte jos seurasitte reissun ajan Instagram Storieseja. Testasin tuon reissun aikana tuota Instagramin uutta Stories toimintoa Snapchatin sijaan, mutta en ole oikein vieläkään varma mitä mieltä siitä olen. Snapchat tuntuu luontevammalta ja katson itse mielummin ihmisten stooreja sitä kautta, mutta Instagram Storiet saa kuitenkin huomattavasti enemmän katselukertoja. Mitä mieltä te olette?

Palatakseni kuitenkin vielä tuohon postauksen pointtiin, eli tähän kanaaliseikkailuun – oli sille hintaa VND220,000 per lärvi pienemmässä paatissa ja VND110,000 isommassa kahdenkymmenen hengen paatissa. Lippuja voi ostaa Thi Nghe Bridgen ja Le Van Sy Bridgen terminaaleista.

IMG_5043.jpgIMG_5072.jpg 


itehcmc_logo

ITE HCMC sponsoroi matkani Vietnamiin yhteistyössä Nordic Travel Bloggers Collective:n kanssa, mutta kerron kokemukseni ja mielipiteeni aina omasta näkökulmastani. Voit seurata matkaamme Vietnamissa sosiaalisessa mediassa: #TBEVietnam.

Edellinen
Edellinen

Cruising down the canal in Ho Chi Minh City

Seuraava
Seuraava

How I make a living travelling the world