Sunnuntaina alkaa seikkailu

Muistan kun ensimmäisen kerran osallistuin kansainväliseen matkablogikonferenssiin. Tunsin sydämessä pienen kateuden piston kaikkien esittelessä itsensä ympäri maailmaa matkaavana diginomadina. Kunpa minäkin voisin. Olihan minulla unelmieni työpaikka, jonka ansiosta sain matkustaa ympäri maailmaa. Päähäni kuitenkin iskeytyi kaupunki nimeltä Chiang Mai, unelmani diginomadiudesta ikäänkuin kulminoitui tuohon pohjoisthaimaalaiseen pieneen kaupunkiin. Ehkä vielä jonain päivänä.

IMG_2061.jpgIMG_2074.jpg

Alkuvuodesta hyppäsin täysipäiväisen yrittäjän saappaisiin kauhusta kankeana ilman yhdenkään euron säästöjä. Minulla oli sivutoimisen bloggaamisen ansiosta toiminimi, joten homma oli jo puoliksi tuttua. Omalla kohdallani asiakkaiden saaminen alkuun oli itseasiassa jopa helppoa. Oma laaja verkostoni matkailualalla niin Suomessa kuin ulkomailla oli valtava etu siihen, että en ole vielä joutunut jännittämään mistä töitä tulisi. Työllistän itseni tällä hetkellä siis tämän blogin lisäksi enimmäkseen somekonsultoinnilla, kirjoittamisella ja Instagramilla.

Yleensä uutta työtä tai opiskelupaikkaa juhlitaan lasillisella kuohuvaa, mutta en ole uskaltanut juhlita omaa saavutustani vielä millään tavalla. Jotenkin koko elämä tuntuu edelleen epätodelliselta ja alitajuisesti olen pelännyt, että tämä kaikki vaan katoaa johonkin. Oikeastaan vasta eilen tehtyäni hieman kirjanpitoa tuleville kuukausille, uskalsin ensimmäisen kerran pysähtyä miettimään että tätä mä nyt ihan oikeesti teen. Mä saan tehdä työkseni juuri niitä asioita mitä rakastan ja juuri niiden ihmisten kanssa kenen haluan.

Yritän nyt oppia rohkeasti iloitsemaan, että juuri nyt saan elää näin. Elämässä kaikki muukin kuin yrittäminen on epävarmaa. En osaa sanoa missä olen vuoden päästä, mutta tänään nostan itselleni sen lasillisen kuohuvaa.

IMG_2064.jpgIMG_2044.jpg

Jatkan kohta tavaroiden pakkaamista, sillä irtisanoin asuntoni voidakseni matkustaa ainakin loppuvuoden. Voidakseni toteuttaa sitä haavetta diginomadiudesta. Sunnuntaina suljen viimeistä kertaa Töölön kämpän oven omaisuus matkalaukussa. Ensimmäisenä suuntaan Tukholmaan, sieltä vielä Suomeen ystävän häihin ja Vietnamiin. Vietnamin jälkeen teen pari viikkoa töitä Suomessa ja suuntaan Maltalle ja sen jälkeen Italiaan. Näiden reissujen jälkeen hyppään Qatarin siivin kohti sitä Chiang Maita. Viime viikot on menneet kaikkien järjestelyjen kanssa, mutta blogi tulee päivittymään aktiivisemmin tuolta maailmalta!

Chiang Maissa olen jouluun saakka ja tulen Matkamessuiksi Suomeen. Matkamessujen jälkeen joko hankin asunnon Helsingistä tai lähden takaisin Chiang Maihin. Tai Balille. Nobody knows yet. 

Edellinen
Edellinen

First steps of my digital nomad life

Seuraava
Seuraava

Luottokortti reissaajalle: Bank Norwegian Visa