Kymmenen syytä ihastua Tukholmaan

Kuten moni teistä jo varmaankin tietää, olen hieman rakastunut. Nimittäin Tukholmaan. Asuin Tukholmassa 2010 ja sen jälkeen olen oikeastaan päivittäin haaveillut paluumuutosta tuohon pohjolan pääkaupunkiin. Asunnon metsästäminen Tukholmasta ei ole helppoa, joten tällä kertaa muutan mielummin tien päälle ja Thaimaahan. Tänä vuonna olen kuitenkin vieraillut Tukholmassa useamman kerran ja olenkin suuntaamassa sinne taas parin viikon päästä. Tässäpä teille kymmenen syytä mitkä vetävät minut aina takaisin Tukholmaan.

IMG_3992.jpgIMG_3998.jpg

1.Ihmiset

Tukholmassa lähes poikkeuksetta jokainen vastaantulija on tavattoman viehättävä ja tyylikäs. Tukholman kadut muistuttavat kesällä lähinnä Victoria's Secretin muotinäytöstä, jopa miesten osalta to be honest. Osa ruotsalaisista miehistä on kauniita kuin Justin Bieber käärittynä hattarapilveen.

2. Terveellisesti syöminen on helppoa, jopa ulkona

Piileekö ruotsalaisten pettämättömän viheättävä ulkomuoto peruja terveellisestä ruoasta? Tukholmassa on helppo syödä terveellisesti, sillä kaupunki on täynnä toinen toistaan terveellisempiä lounaspaikkoja. Muutama päivä Tukholmassa on kuin tehokas detox, sillä haluan käydä maistamassa jokaista uutta herkullista raakavegaanisalaattibaaria, kombuchamakua ja vihersmoothieta.

IMG_4007.jpgIMG_4006.jpgLounas: Sally Voltaire & Systrar

3. Tukholma on aina trendien aallonharjalla

Tunnen oloni tyylikkääksi noustessani lentokoneeseen Helsingissä uusimmissa Ray Baneissani ja piikkikoroissa, kunnes laskeudun Arlandalle. Yhtäkkiä Ray Banit ei olekaan enää muodissa ja kengistäni tuntuu tippuvan korko. Onneksi Tukholma on myös mahtava kaupunki shoppailulle, joten tyylin voi käydä uusimassa hetkessä.Trendit ei tosin koske ainoastaan pukeutumista, vaan myös jokainen kahvila ja ravintola seuraa uusimpia Instagram-villityksiä uskollisesti. Joka puolella tuntuu istuvan bloggaajia napsimassa valokuvia acaikulhoistaan ja matchalateistaan marmoripöytien äärellä.16389126715_7cc9b728b1_bIMG_3988.jpgAamiainen: Kaffeverket

4. Tukholmassa voit nukkua vanhassa Pan Amin lentokoneessa

#avgeeks, listen up. Arlandan lentoasemalla on vanha Boeing 747, joka on aiemmin ollut niin Pan Amin kuin Singapore Airlinesinkin käytössä, mutta nykyään se kulkee nimellä JumboStay ja  toimii hostellina. Haluankin ehdottomasti viimeistään seuraavalla Tukholman matkallani yöpyä Double Ensuite Cockpitissa. Tämähän on toki myös erityisen kätevä tapa liittyä kymppikerhoon, hello bucket list!

5. Fika kauramaidolla

Ruotsissa ollaan siitä fiksuja, että siellä ymmäretään lehmänmaidon kuuluvan lehmävauvoille. Ruotsissa kahvitauko, eli fika, on muutenkin tärkeä hetki päivässä työkiireiden keskellä. Tukholmassa melkein jokaisessa kahvilassa voi valita kahviinsa kaura-soija- tai manteimaitoa. Parhaissa kahviloissa on tarjolla jopa sitä kaikista herkullisinta, eli kookosmaitoa!fika stockholmKaffekoppen & Chokladkoppen

6. Hurmaava Gamla Stan

En keksi tunnelmallisempaa tapaa viettää joulua kuin kävellä Gamla Stanin pienillä lumisilla kujilla, pysähtyen välillä glögilasilliselle yhteen lukuisista tunnelmallisista kahviloista.

7. Mehubaareja joka kulman takana

Sen lisäksi, että Tukholmassa on helppo syödä terveellisesti, on siellä myös helppo juoda terveellisesti. Päivittäinen tai vaikka viikottainen vihannesmehu on paras teko mitä voit terveydellesi tehdä ja Tukholmassa sen toteuttamisesta on tehty helppoa kuin heinänteosta. Joka kulmassa tuntuu olevan  Joe & the JuiceJuicefabriken tai joku muu mahtava mehumesta.IMG_3880.jpg

8. Abba The Museum

Kukapa ei rakastaisi Abbaa? En hirveästi harrasta museoita, mutta Abba Museumissa voit nauhoittaa Abban hittejä studiossa tai tanssia ja laulaa lavalla Abba -hologrammien seassa. Tämä on museo, jossa jokaisen pitäisi käydä kerran elämässään.

abba

9. Turvallisuus

Turvallisuus on entistä tärkeämpi kriiteri matkakohteen valinnassa ja nämä meidän pohjoiset kaupungit voidaan onneksi edelleen luokitella todella turvallisiksi matkakohteiksi. Tukholmassa ihmiset on yleisesti ystävällisiä ja puhuu englantia. Tottakai on Tukholmassakin kaupunginosia joissa ei välttämättä kannata hillua yksin pimeällä, mutta pääasiassa Tukholma on todella turvallinen matkakohde.

IMG_3999.jpg

10. Tukholma on vaan niin kaunis

Tukholma on kaunis yhdistelmä vanhaa arkkitehtuuria ja modernia skandinaavista designia. Meren läheisyys tekee kaupungista melko täydellisen paikan olla ja elää. Simple as that.

Parin viikon päästä on taas Tukholman vuoro, en malta odottaa! 

Edellinen
Edellinen

10 Reasons I ♥ Stockholm

Seuraava
Seuraava

So you want more Instagram followers?