Vegaanista sekasyöjäksi

Suurin osa teistä tuntee minut sinä hulluna porkkanan puputtajana. Vegaanina tai ainakin kasvisyöjänä. Tyyppinä, joka tuo aina esille lihatuotannon ongelmia sinun syödessä pihviä. Sinä tyyppinä, joka ei voi lopetttaa puhumasta vegaaniruokavalion hyödyistä.

Monille teistä, tämä postaus on let down.

Ryhdyin kasvissyöjäksi yläasteella, pois lukien muutamia sekasyöjäaikoja tuossa välissä. Ryhdyin kasvissyöjäksi koska en sietänyt ajatusta lihan tehotuotannosta. Myöhemmin ryhdyin kokonaan vegaaniksi, koska ajattelin sen olevan optimaalista terveydelleni.

Vegaanisuuden alussa koinkin uskomattomia terveysvaikutuksia. Ihostani tuli parempi, laihduin, ei tehnyt mieli suklaata, kuukautiskivut katosivat ja en sairastanut juuri koskaan. Halusin koko maailman ymmärtävän, että vegaanius on ainut tie optimaaliseen terveyteen.

Vuodet vierivät ja muutama kuukausi sitten huomasin olevani väsyneempi kuin koskaan. Pian huomasin jopa himoitsevani punaista lihaa. Pelkkä ajatus hävetti ja yritin keksiä kaikki mahdolliset keinot päästä mieliteostani eroon. Luin myös läpi internetin ja löysin useita kohtalotovereita - ihmisiä jotka kuukausien tai vuosien vegaanisuuden jälkeen kamppailivat samojen oireiden kanssa.

Toki kaikessa rehellisyydessä itselläni on myös taipumusta syömishäiriöihin johtuen kaikki-tai-ei-mitään persoonastani. Ja juuri tästä syystä saatoin alkaa vältellä liian useita raaka-aineita ja kokea ahdistusta kaupassa käymisestä ruokavalioni ollessa niin rajoittava.

waynes coffee green smoothie

Sitten eräänä iltana matkablogitapahtumassa, en voinut kuin haukata palan vieressäni istuvan ystäväni porosta. Enkä todellakaan kehdannut myöntää, että se oli paras makuelämys mitä olin vuosiin kokenut.Seuraavien viikkojen aikana päätin lisätä ruokavaliooni luomukananmunia, kalaa ja jopa vähän maitotuotteita. Aluksi ihoni kunto huonontui, mutta sekin on jo paranemaan päin. Huomasin kuitenkin energiatasoni nousseen ja jaksoin taas keskittyä työhönkin paremmin. Ylimääräiset mieliteot lähtivät pois ja oudot vatsakivutkin katosivat.Vaikka vegaaninen ruokavalio saattaa sopia monille erinomaisesti, ei se valitettavasti sopinut minulle. Joku voisi varmasti vielä todeta, että en toteuttanut sitä oikein. En ehkä syönyt tarpeeksi kasviksia tai lisäravinteita. Oli totuus mikä tahansa, tiedän että en enää voinut hyvin.Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että istun tässä kerroshampurilainen kourassa ja pihvi toisessa. Vaan sitä, että haluan luopua ruokavaliotani määrittävistä termeistä ja syödä sitä mitä uskon kehoni kaipaavan. Tulen varmasti aina syömään suurimmaksi osaksi kasvisruokapainoitteisesti, mutta aion myös kuunnella kehoani paremmin.Niin, ja ruotsalaiset on muuten kehittäneet hienon uuden trendin, flexiterianismin. Flexiterianismi tarkoittaa kasvipainotteista ruokavaliota, jossa on myös tilaa eläinproteiineille. Flexiterianismihän on periaatteessa hassu trendi, sillä se on juuri se ruokavalio mikä suurimalle osalle ihmisistä on ihanteellinen.

PA200551.jpg

Edellinen
Edellinen

Where to stay in Hong Kong: Cosmopolitan Hotel

Seuraava
Seuraava

Healthy breakfast waffles