Viikonloppuopas Tallinnaan

Olipa kerran aurinkoinen viikonloppu. Päätimme ystäväni kanssa hypätä Tallinnan lautalle (seuraa Eckerö Line -tärppi; kannattaa ottaa matkalle edullinen lounge, jossa voi nauttia purtavasta, kahvista ja viinistä matkan ajan rauhallisemmissa tiloissa) ja viettää tyttöjen viikonloppu tuolla lammikon toisella puolella, Virossa. Ohjelmassa oli armotonta shoppailua (luottokortti, annathan anteeksi), vihreää mehu (yet again) ja cocktaileja (such surprise) kaupungin kattojen yllä.

Tallinna on muuttunut lähivuosina hurjasti ja siitä on tullutkin yksi suosikkikaupungeistani täällä pohjoisemmassa osassa Eurooppaa. Omasta mielestäni päiväretki kaupunkiin on aivan liian lyhyt, joten yövyn aina vähintään yhden, ellen kaksikin yötä. Tällä kertaa katon pään päälle tarjosi ihanan kotoisa, mutta tyylikäs Solo Sokos Hotel Estoria. Hotelli sijaitsee niin keskellä kaikkea, että parempaa majoitusta saa hakea.

PA300960.jpg

Majoitu: Solo Sokos Hotel Estoria

Solo Sokos Hotel Estoria* löytyy kaikille suomalaisille tutun Viru-hotellin vanhoista tiloista, aivan Tallinnan keskustan sydämestä. Solo Sokos Hotel Estoria valloittaa jo ulko-ovella persoonallisella tyylillään ja  värikkyydeellään. Värikkäät sävyt jatkuvat huoneeseen saakka, jossa tavallisen tylsien valkoisten lakanoiden ja kylpytakkien sijaan loistaa kirkkaat värit. Vaikka satun itse olemaan juuri niin värikäs persoona, että lempivärini on kaikessa sisustuksessa ja pukeutumisessa valkoinen ja musta, piristi huoneen persoonaallisuus väsynyttä matkailijaa. Sängylle myös lisäpisteet siitä, että se oli niin mukavan pehmeä että en ollut päästä ylös, haha!

Hotellialaa opiskelleena huomioni kiinnittyy aina asiakaspalvelun laadun ohella yksityiskohtiin. Kuten hotellin nimestä voi päätellä, rakentuu Estoria virolaisten tarinoiden varaan. Jokainen hotellin 93:sta huoneesta kertoo yhden kiehtovan kertomuksen Virosta. Tämän lisäksi hotellin ikkunoista ja seinistä saattoi tarkka matkailija bongata hauskoja pieniä viestejä ja tekstejä.

Hotellin aamiainen oli hyvä, vaikka hissiä sai aamuruuhkassa odottaa vähän turhan pitkään. Aamiaissali on tyylikäs ja tilava, eikä siellä ollut ollenkaan niin ruuhkaista mitä oletin. En ole koskaan pitänyt munakokkelista, pekonista tai tavallisesta maustamattomasta jogurtista, joten välillä tavallisilla hotelliaamiaisilla en löydä mitään kovinkaan houkuttelevaa. Nyt pöydässä oli onneksi melko sopivasti valikoimaa täyttämään tämänkin nirson nälän – jopa chiasiemeniä!

Varaa majoitus tästä.

*Hotelliyön tarjosi Solo Sokos Hotel Estoria

solo sokos hotel estoriasolo sokos hotel estoria roomsIMG_7004.jpg

Koe ainakin nämä:

Jokainen suomalainen varmasti tuntee Tallinnan jo kuin omat taskunsa, mutta siltä varalta että alta löytyvät shoppailu- ja ravintolavinkit ei riitä, tässä on vielä muutama täsmävinkki Tallinnassa turreiluun!

Seikkaile vanhassa kaupungissa

Tallinna on varmasti parhaiten tunnettu nimenomaan vanhastakaupungistaan – ja syystä. Vanhankaupungin kaduilla kannattaa seikkailla, turistien seasta voi löytää aina jotain uutta ja ihmeellistä.

Ihastele näköalaa kaupungin yllä

Patkulin näköalatasanne on mahdollisesti paras paikka katsella Tallinnan satumaisia maisemia ympärysmuureineen ja torneineen. Tasanteella hengaa myös tavallista ystävällisempi lokki, just so you know!

Nauti eddullisista kauneushoidoista

Itse kävin Tallinnan matkalla viimeksi huoltamassa kynnet. Monet kauneushoidot ovat edullisempia Tallinnassa. Sinine Salongia voin ainakin suositella hintansa ja laatunsa puolesta!

Syö paahdettuja manteleita

Drop everything – Tallinnan vanhankaupungin kaduilla myytävät paahdetut mantelit on potentiaalisesti maailman herkullisin makuelämys jota ei saa millään reissulla jättää väliin.IMG_6956.jpg

Shoppailuvinkit Tallinnaan:

Tallinna on täydellinen shoppailukaupunki muotitietoiselle budjettimatkailijalle. Suomesta uupuu muutama ketjuvaatekauppa missä ravaan ahkerasti muilla mailla, mutta onneksi Tallinna on melko lähellä! Toki kaupungissa on paljon muutakin osteltavaa, mutta me keskityttiin tyttöjen viikonlopun kunniaksi tuohon vaatekaapin uusimiseen.

Viru Keskus

Viru Keskus on varmasti jokaiselle suomalaiselle tuttu entuudestaan, mutta siellä sattuu olemaan muutama vaatekauppa josta ainakin itse tapaan tehdä löytöjä; River Island, Reserved & Women's Secret.

Rotterman

Rottermanista saattaa tulla vielä Tallinnan trendikkäin alue lähivuosina, sillä se on jatkuvasti jonkin sortin remontissa. Rottermanista löytyy herkullisen hyvän ruokatarjonnan lisäksi myös Bershka, Stradivarius & Pull & Bear (the basic bitch in me approves).

Telliskivi

Kalamajassa sijaitseva Telliskivi on hieman kaupungin keskustan ulkopuolella, mutta ainakin omasta mielestä vielä kävelymatkan päässä. Kalamaja on sellainen Tallinnan oma Kallio, trendikäs hipsterikeskittymä ja se hieman edullisempi osa kaupunkia. Kalamajan ydin, Telliskiva, on vanha tehdasalue josta löytyy hyvän ruoan lisäksi pieniä sisustusputiikkeja ja kirpputori.IMG_6888.jpg

Ravintolavinkit Tallinnaan:

F-hoone

F-Hoone on Telliskivessä sijaitseva mahdollisesti kaupungin trendikkäin hipsterrafla, josta saa edullisesti hyvää ruokaa!

Vegan Restoran V

Vegan Restoran V on oma suosikki vanhassakaupungissa. V tarjoilee terveellisiä vegaanivaihtoehtoja vanhassa tunnelmallisessa kivitalossa – kiireisinä aikoina illalliselle kannatta varata pöytä etukäteen!

Fabrik

Fabrik on Kalamajan pohjoismainen tyylikäs ravintola, jossa tarjoillaan pohjoismaisen ruoan ja herkullisten kakkujen lisäksi huolellisesti valittuja juomia viineistä cocktaileihin.

Silk Sushi

Silk Sushi löytyy vanhankaupungin sydämestä ja sattuu se olemaan suosikkisushiravintolani heti Japanin ulkopuolella. Silk Sushi tarjoaa vaikka minkälaisia fuusioelämyksiä ja kaupungin ehkä parhaita cocktaileja(!).PA311126.jpgHuh, tulipa pitkä juttu! Tallinnassa vaan on niin paljon nähtävää , koettavaa, shopattavaa ja maistettavaa!

Edellinen
Edellinen

Näin saat lisää Instagram-seuraajia

Seuraava
Seuraava

Weekend guide to Tallinn