Bondi Beach puhelinkuvina

22 helmikuun, 2020
IMG_6616.jpg
IMG_7008.jpg
IMG_6851.jpg

Sateinen ja myrskyinen Katajanokka näyttää ikkunasta jotenkin kauniilta, mutta mieli ja sydän kaipaa takaisin Australiaan meren äärelle – takaisin Bondi Beachille. Siitä onkin vuosia kun viimeksi Australian reissulla päätin majailla tai yleensäkään viettää enemmän aikaa Bondilla, sillä olin pitänyt sitä jotenkin liian suosittuna turistikohteena mielessäni. Onneksi varasin itselleni viikon majoituksen Wake up -hostellista Bondilla, koska ehdin viikon aikana täysin rakastumaan tähän suosittuun rantaan. Viikko täällä ja toinen hevosfarmillamme Goulburnissa muistutti kuinka paljon todella rakastankaan Australiaa.

On hassua miten matkat muuttavatkaan ihmistä. Välillä sitä pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle. Nämä viikot tuolla maailman toisella puolella herätti monenlaisia ajatuksia työstä ja tulevaisuudesta sekä monista muistakin elämän valinnoista. Voisinko tehdä Australiasta vakituisesti toisen kotini?

Kuuntele meidän uusin Jetlagissa podcast -jakso, jossa pohdimme juurikin tätä aihetta:

Jaksossa keskustelemme muutenkin ulkomaille muuttamisen viehätyksestä sekä hankaluudesta. Kumpi meistä onkaan päättänyt lähteä kosintaretkelle viisumin saadakseen ja kumpi oli päätyä nudistiperheen Au-pairiksi Ranskaan? Onko toiset meistä vain luotu vaeltamaan? Lisää näitä pohdintoja tosiaan uusimmassa podcastissa, jonka voit kuunnella Suplasta.

Palataan kuitenkin viikkoon Bondi Beachillä. Minulla ei ollut viikolle sen suurempaa ohjelmaa, vaan halusin osaksi nauttia lomasta ja tehdä päivisin hiukan töitä blogin suhteen. Ystäväni Lisa on muuttanut Helsingistä Sydneyyn ja nautimmekin rannalla hengailusta, uimisesta ja Bondin ihanista kahviloista koko viikon ajan. Ystäväni käydessä töissä, asettauduin aina johonkin rannan kahviloista tekemään itsekin töitä. Viihdyin niin hyvin, että toivon syksyllä voivani viipyä parikin kuukautta juuri täällä.

Parasta Bondilla on se miten helppoa siellä on elää terveellisesti. Paikalliset tuntuvat rientävän aamulenkille koiriensa kanssa, joogaan ja surffaamaan juuri auringon noustessa. Kaikkialla on toinen toistaan terveellisempiä vaihtoehtoja ruokailuun ja muutenkin kulttuuri Bondilla pyörii pitkälti hyvinvoinnin ympärillä. Toki siellä riitti myös bilettäviä backpackereita, mutta etenkin North Bondi oli huomattavasti rauhallisempaa ja ehkä juuri minulle sopivampaa aluetta tulevaisuuden reissuja ajatellen.

Nähdään taas syyskuussa Sydney <3

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Näyttääpä ihanalta! Bondi beach ja Australia on itselläni haaveena. Ehkä tuossa 3 vuoden päästä kun täytän pyöreitä lähden sinne katselemaan menoa 🙂

Haha, miten paljon olenkin Australiassa matkustanut, en ole koskaan käynyt Bondilla! Manley on tuttu ja muutenkin Sydneytä on tullut koluttua, mutta tuo ikoninen Aussi-ranta on vain syystä tai toisesta jäänyt aina välistä. Sun smoothie-aamiaiskuvat on jo yksinään riittävä syy suunnata sinne (ja ne hengenpelastajapojat)

Australia on kertakaikkiaan upea ja niin monipuolinen maa. Itse olen nähnyt vasta itärannikon ja haluaisin kovasti takaisin tutkimaan maata muiltakin osin. Tasmania on ehkä suuroin kiinnostuksen kohde tällä hetkellä.

Joooo, Ausseista koti!!!! 🙂 Bondi ei oo omia suosikkialueita Ausseissa tai Sydneyssä, mutta noista kahviloista kyllä tykkään. Voisin joskus tutustua siellä muutaman päivän ajan kahviloihin, ja sitten siirtyä rauhallisemmille alueille. Lenkkeily rannalla auringonnousussa, se on parasta just nyt myös täällä Cairnsissä 🙂

Ai miten ihanalta kuulostaa! Minulla on suunnitteilla ensi talveksi matka ensimmäistä kertas Australiaan ja ajattelin, että jätän Sydneyn kokonaan väliin, enkä ainakaan mene Bondi Beachille, jossa on kaikki.
Sinä nyt ”pilasit” suunnitelmani :):):)
Tuo vaikuttaa ihan mun paikaltani, sillä rakastan lomaosuuksia, joissa ollaan aktiivisia, syödään terveellisesti ja myös levätään. Apua! Tuonne on nyt kuitenkin päästävä😂🙏🏼
Onko sinulla kokemusta Sydneyn katutaide/nykytaidetarjonnasta?

ADD A COMMENT