BOWA Dubrovnik on kuin Kroatian Malediivit

1 elokuun, 2021

BOWA Dubrovnik oli mahdollisesti suosikkielämykseni viimeisimmällä Kroatian matkalla. Sipan saarella sijaitseva BOWA Dubrovnik on ravintola, mutta ennenkaikkea elämys ja paikka viettää puoli päivää Dubrovnikin lomalla.

Matkani Dubrovnikiin oli toteutettu kaupallisena yhteistyönä Finnairin kanssa ja voit lukea täältä yhteistyössä tehdyn vinkkioppaan kaupunkiin. Finnair lentää Helsingistä Dubrovnikiin kolmessa tunnissa ja kesän 2021 aikana lentoja on kolmesti viikossa.

Suosittelenkin ottamaan reissusta puolipäivää ja lähteä lounaalle BOWA Dubrovnikiin nauttimaan tuoreita mereneläviä ja lähialueen kasviksia, jonka jälkeen voi pulahtaa hetkeksi uimaan turkoosin kirkkaaseen mereen ennen matkaa takaisin kaupunkiin.

BOWA:n omistaa kolme kroatialaista miestä, jotka halusivat luoda paikasta paratiisin maan päällä. Kaikki mitä saaren kulmaan rakennettiin tehtiin luonnon materiaaleista mitä saarelta löytyi. Vielä 1500-luvulla samalla paikalla sijaitsi kirkko.

BOWA on auki päivittäin 11-18 ja pöytävaraus on tärkeä tehdä aina ajoissa. Pöytävarauksen voit tehdä täältä.

bowa dubrovnik kroatia
bowa dubrovnik cabana
bowa dubrovnik lounge
cabana
bowa
bowa ranta
bowa cabana ranta

Näin pääset BOWA Dubrovnikiin Sipan saarella

BOWA:an pääsee muutamalla eri vaihtoehdolla, mutta niiden hinnat vaihtelee parin kympin ja yli 600 euron välillä, haha.

Me otimme taksin vanhan kaupungin lähettyviltä Brescinen pieneen satamaan puolen tunnin ajomatkan päässä. Maksoimme taksikuskillemme matkasta 270 konaa per suunta ja hieman tippiä. Toinen vaihtoehto on tilata Über, joka on kaupungissa usein edullinen ja toimii hyvin.

Brescinen pienestä satamasta ravintolan oma vene tuli noutamaan meidät ja venematkaa oli tästä kymmenisen minuuttia saarelle. Meno-paluu tästä veneellä maksaa 15 euroa ja se maksetaan ravintolalaskun yhteydessä. Vene on varattava pöytävarauksen yhteydessä.

BOWA Dubrovnik tarjoaa myös luksusvenekyydin ravintolaansa vanhasta kaupungista, mutta tämän hinta on sitten 650 euroa. Jos on reissussa isommalla porukalla niin suosittelen tätä vaihtoehtoa! Vene on upea ja siihen kuuluu pyyhkeet ja skumpat sekä muutama uimapysähdys matkan varrella.

Osa myös vuokraa itselleen veneen tai veneen ja kipparin ja käy näin BOWA:ssa.

Lue lisää yhteyksistä täältä.

BOWA:n ravintola tarjoilee lähiruokaa ja tuoreita mereneläviä

Vaikka BOWA on paljon muutakin kuin kulinaristielämys, oli ruoka erinomaista. Ravintolan menu vaihtuu sesongeittain ja kaikki mitä tarjoillaan on lähiruokaa pientuottajilta ja kalastajilta. Ravintolan kokki on Kroatiassa yksi kahdestatoista, joilla on lupa pyydystää tonnikalaa villinä. Oistereita tuodaan lähifarmilta alle puolen tunnin venematkan päästä. Hedelmät kasvavat Sipan saarella. Kasvikset omissa puutarhoissa.

Isommalla budjetilla kannattaa ottaa maistelumenu. Me kuitenkin jaoimme ystäväni kanssa alkuruoan, tilasimme pääruoat ja lopuksi jaoimme vielä hedelmälautasen. Täällä oli tietysti pakko myös testailla cocktaileja!

Kannattaa huomioida, että ravintolassa suositaan käteismaksua ja sivuilla lukeekin, että siellä käy ainoastaan käteinen – on siis tärkeä käydä pankkiautomaatilla ennen matkaa saarelle, koska siellä olet kaukana kaikesta. Korttimaksu kuitenkin onnistui myös tarvittaessa pienellä lisäkululla!

Me nautimme alkupalaksi oistereita ja itse nautin pääruoaksi mustekalan lonkeron grillattuna. Voin suositella molempia suurella sydämellä.

Ravintola on ulkona varjojen alla meren vieressä. Meillä sattui hiljaisempi päivä, koska oli luvattu ukkosmyrskyä, mutta päätimme riskillä silti tulla paikalle – ja kyllä kannatti, koska koko aamupäivän paistoi aurinko. Hiljaisena päivänä saimmekin ruokailla loungen puolella, jotka muistuttivat hieman cabanoita.

bowa dubrovnik ravintola
bowa ruoka
bowa lounge

Ryhmässä kannattaa varata Cabana ruokailuun

BOWA muistuttaa Malediiveja meren päälle olevien cabanoiden ansiosta, joita voi varata omaan lounaselämykseensä. Oltaisi ehdottomasti varattu elämyksyyn oma cabana, mutta cabanan hinta on se, että on ruokailtava vähintään 650 eurolla. Cabanat sopii siis joko todella ökylle budjetille tai sitten isommalle porukalle!

Cabanoissa olikin pelkästään isompia porukoita nauttimassa maistelumenua ja välillä pulahtamassa ruokien välillä mereen vilvottelemaan!

Lue tarkemmin cabanasta ja sen hinnoittelusta sekä ehdoista täältä.

cabana bowa dubrovnik
cabanasta

Lounaan jälkeen hetkeksi rannalle

Lounaan jälkeen on ihana pulahtaa mereen ja nauttia hetken auringon paisteesta rantatuoleilla. Ranta on kivinen ja pieni ja rantatuolit toimii first come first service -periaatteella. Me nappasimme tuolit, nautimme cocktailit ja kävimme välillä uimassa.

Pari tuntia myöhemmin hyppäsimme taas veneen kyytiin ja suuntasimme takaisin Dubrovnikin vanhaan kaupunkiin!

Lue lisää:

Dubrovnik, Kroatia – parhaat vinkit unelmalomaan
Viinitilavierailu Dubrovnikissa: Vardia Vineyard
SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Nam, kuulostaa kyllä hyvältä! Merenelävät ovat suurinta herkkuani. Vaikka kuulostaakin siltä, että Isommalla porukalla saisi vielä upeamman kokemuksen, on tuolla näköjään mahdollista nauttia huipppuelämyksestä järkbudjetilla pienemmälläkin porukalla.

Juu sama homma, joten kyllä todella nautin lounaasta täällä! 🙂 Ja ehdottomasti saisi varmaan vielä enemmän irti isommalla porukalla, mutta onnistui myös kahden kesken kohtuullisemmalla hinnalla!

ADD A COMMENT