6 vinkkiä New Yorkin Brooklyniin

15 huhtikuun, 2017

Oh Brooklyn. Kuinka palavasti sinuun rakastuin. Jostain syyttömästä syystä olen aina olettanut Brooklynin olevan juuri se minun paikka New Yorkissa ja oh boy was I right. Brooklyn on niin lähellä Manhattanin sykevät ja Brooklynista on muutenkin paljon paremmat näkymät Manhattanille kuin Manhattanilta (well, no shit). Brooklyn on sellaisen kahvilahipsterin märkä päiväuni, johon voi lisätä vielä mausteeksi komeita parrakkaita miehiä ja käsittämättömän söpöjä mopseja. Voi mopsit. Söpöt pienet mopsit. Oli siellä muunkinlaisia koiria toki, katso vaikka Instagramista #dogsofbrooklyn.

P3199396.jpg

1.Brooklyn Bridge & Dumbo

Brooklyn Bridgen yli käveleminen oli yksi New Yorkin matkan unohtumattomista kokemuksista ja se kannattaa ehdottomasti tepastella juurikin Brooklynin puolelta Manhattanille – because hello there skyline. Dumbo on Brooklynin kaupunginosa, jonka rantaviivalta löytyy molemmat Brooklyn Bridge & Manhattan Bridge. Brooklyn Bridge on parhaimmillaan aamun vasta sarastaessa ja muun New Yorkin nukkuessa. Hyppäsimme bloggaajaystäväni From Karoliinan kanssa Uberin kyytiin Broadwaylta ja suuntasimme New Yorkin ehkä parhaimmille bageleille La Bagel Delightiin. La Bagel Delight on pieni vanha bageliputiikki jossa ei ole istumapaikkoja, mutta bagel kannattaakin napata mukaan nautittavaksi Brooklyn Bridgellä.

Bagelin kaveriksi nappasimme latet ihan Starbucksista (täällä soijamaito on muuten ihan pelkkää sokerilientä – hyi) ja lähdimme taapertamaan sillan poikki takaisin Manhattanin puolelle. Matkan varrella vastaan tuli penkit joihin jäimme nauttimaan maisemista, toistemme mainosta seurasta ja niistä hävyttömän tuorejuustoisen syntisen herkullisista bageleista. Nam.

P3199430.jpg

P3199406.jpg

2. Kirpputorit

Smorgasburg on kesäisin Williamsburgissa (LA) ja Prospect Parkissa (SU) viikonloppuisin sijaitseva ulkoilmakirpputori. Smorgasburgista löytyy perus kirppariostosten lisäksi vaikka mitä herkullisia ruokakojuja, joista itselleni tarttui mukaan maailman mahdollisesti herkullisin donitsi. Kirpparilta tarttui mukaan uusi beige vintagehattu, joka onkin välillä Instagramissa vilahtanut!

Smorgasburgin kaverina on myös Brooklyn Flea, joka oli nyt talviaikaan 1 Hanson Placella, mutta kesällä lauantaisin Williamsburgissa Smorgasburgin kanssa ja sunnuntaina Dumbossa.

brooklyn-donitsi

3. Williamsburgin trendikkäät kahvilat

Brooklyn on tällaisen kahvilahipsterin luvattu maa. Brooklyn itsessään on jotenkin juuri sellainen kahvipavun tuoksuinen osa New Yorkia. Suurin osa omasta mielestäni parhaista kahviloista löytyy Williamsburgin kaupunginosasta, mutta hyviä kahviloita löytyy myös muualta. Williamsburgissa kannattaa käydä ainakin seuraavissa; Toby’s Estate Coffee, Sweatshop, Woops! ja Butler.

brooklynbamboo-2179028_1280

5. Brooklyn Unplugged Tours

Brooklynista saa parhaiten lyhyemmällä reissulla käsityksen lähtemällä kävelykierrokselle. Brooklyn Unplugged Tours tarjoaa ainakin Best of Brooklyn, Graffitti & Street Art & Brooklyn Heights + Dumbo -kierrokset. Me kävimme testaamassa Brooklyn Heights & Dumbo -kävelykierroksen. Kävelykierros oli kätevä tapa nähdä enemmän Brooklyniä ja oppia kaupunginosan eri alueista lisää. Kävelykierrokset tosin on usein liian nopeatempoisia ja tuntui että aikaa kuvaamiselle ei jäänyt tarpeeksi.

P3189204.jpg

P3189213.jpg

P3189192.jpg

6. Sateenkaaren värinen bagel

Bageleista puheen ollen – onko parempaa kuin sateenkaaren värinen bagel? Brooklynin The Bagel Storen värikkäistä bageleista tuli viraali internethitti lähiaikoina ja nykyään nämä bagelit sitten myös loppuvat The Bagel Storesta heti aamusta. Jokaisen pitäisi kuitenkin kerran elämässä syödä sateenkaaren värinen bagel, joten kannattaa kerran reissun aikana uberöidä aamusta The Bagel Storen eteen odottamaan elämäsi herkullisinta aamiaista. Nam.

P1250304-2

*Matka New Yorkin toteutettiin yhteistyössä Icelandairin & NYC Go:n kanssa.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Sen saa myös suolaisella täytteellä. oman valinnan mukaan! =) Itse kävin reilu vuosi sitten helmikuussa syömässä sateenkaaribageleita parikin kertaa, ei ollut silloin vielä nuin tunnettu mesta että jo aamusta olis loppunut! :O

Siis härregud toi rainbow bagel, ihan kreisi!! En tajuu, miten noi värit on saatu niin kirkkaiks… Brooklyn on kyllä niin ihana, Williamsburgiin tekee aina mieli palata. Kummasti NYCiin tekis aina vaan mieli lähteä uudestaan, mut onneksi Sydneykin on nyt vakuuttanut ihan täysin, ja etenkin täkäläinen kahvilatarjonta 🙂

Haha eikö 😀 Oi Sydneyn kahvilatarjonta on jotain aivan kreisiä apua! Olen tulossa sinne viikon päästä muutamaksi päivää ja mietin että miten monta kahvilaa siinä ehtii käydä läpi! :O

Aijai! Ensi torstaina pääsee taas viikoksi Brooklyniin rapsuttelemaan mopseja. Pitääpä laittaa toi sateenkaaribagelpaikka muistiin! 🙂

Lucky you! Mopseille terkkuja <3 Ota paljon mopsi- ja sateenkaaribagel kuvia sitten!

Jep, Brooklyn on tosi viihtyisä ja sieltä on ihan parhaat maisemat Manhattanille! Etenkin illalla, kun kaupungin valot syttyvät. Oliko tuo sateenkaaribagel muuten makea vai kenties suolainen..? Aika räyhäkän näköinen!

Niin on, näkisin niin asuvani siellä!! <3 Sateenkaaribagel oli makea! 🙂

ADD A COMMENT