Matkapäiväkirja: kun olet kuin kotonasi

30 toukokuun, 2018

Vietin muutaman kuukauden Chiang Maissa 2016 talvella etätöitä tehden ja siitä asti olenkin haaveillut paluusta tähän pohjoisthaimaalaiseen pieneen kaupunkiin (no okei, Thaimaan toisiksi suurimpaan – Bangkokiin verrattaessa Chiang Mai on kuitenkin melko pieni). Työjuttujen viedessä ensi viikoksi Hongkongiin, päätin pidentää Aasian reissuani käymällä myös Thaimaassa. Hongkongista saa suoria lentoja Chiang Maihin edullisesti esimerkiksi Air Asialla ja HK Expressillä, mutta itse valitsin myös suht edullisen Cathay Dragonin (ent. Dragonair) saadakseni kerättyä oneworldin lentopisteitä.

Nyt olenkin jo viettänyt täällä viitisen päivää ja olo on todellakin kuin kotona.

DSC_1570-Edit.jpgDSC_1937.jpg

Asuin vuonna 2016 Nimmanin alueella, jota pidetään Chiang Main trendikkäänä kahvila- ja diginomadikulttuuriin erikoistuneena kaupunginosana – eikä syyttä. Ajattelin, että majoittuisin vaihtelun vuoksi tällä kertaa vanhassakaupungissa ja vietinkin siellä pari ensimmäistä yötä matkastani. Tänä vuonna pyrin upgreidaamaan elämämääni downgreidaamalla kulujani, joten päädyin varaamaan itseni hostellin dormiin monien vuosien jälkeen. Hostellidormeissa viihtyville voin vahvasti suositella Hostel by BED:iä laatunsa, hintansa ja sijaintinsa puolesta, mutta itse olen niin levoton nukkuja ja kaipasin kotiin Nimmaniin että muutin toissapäivänä majapaikkaa.

Hyppäsin matkalaukkuineni tuktukin kyytiin ja varasin majoituksen The Pause -hostellista täällä Nimmanilla. Tällä kertaa varasin kuitenkin oman privatehuoneen josta maksan 14 euroa yö, so it’s definitely not breaking the bank. The Pause -hostellin sijainti on täydellinen kaikkien kahviloiden ja ravintoloiden keskellä ja se on myös hostelliksi harvinaisen tyylikäs. Hostelliaamiaiselle en ole aamuisin hirveästi jäänyt, sillä corn flakesien ja marmeladitoustien sijaan tässä kaupungissa on liian monta smoothie bowlia syötävänä. Eilen tapasin ystäväni Lexin aamiaisen merkeissä SS125372 -nimisessä kahvilassa ja nautin täydellisen avokadoleivän jääcappuccinon kanssa kun Lexi nautti banaanitoustin maapähkinävoilla.

DSC_1535.jpg

Katselin aamulla hostellisängyssäni ystävieni Instagram Stories -videoita Helsingin helteestä täältä sadekauden keskeltä ja huomasin etten kaipaa kotiin edes vähää. Chiang Mai tuntuu paljon kotoisammalta kuin mikään kaupunki Suomessa. Don’t get me wrong, asun ihan mielelläni Helsingissä ja kaupunki tuntuu nykyään paljon enemmän kodilta kuin ennen. En ole kuitenkaan koskaan kokenut erityistä kuuluvuutta mihinkään Suomessa ja huomaan olevani sata kertaa enemmän elementissäni täällä.

Mietin myös eilen että onko erinomaiset ravintolat syy muuttaa joskus takaisin tänne. Some move for love, I move for food. Missään ei ole yhtä helppo syödä niin terveellisesti kuin täällä. Oloni on jo muutaman päivän jälkeen terveempi kuin kuukausiin, koska niin moni ravintola tarjoaa toinen toistaan terveellisempiä herkullisia ruokia, niin hyviä että ne ruokkii myös sielun mitä kuiva kotimainen jäävuorisalaatti ei vaan tee. Paikallisesta katuruoasta näihin trendikkäisiin terveellisiin aamiaismestoihin – täällä voisin itkeä ilosta ihan vain ruoan vuoksi. Odotan jo illan markkinoita, jotta voin ahmia katukeittiön antimia aamun pikkutunneille saakka.

DSC_1532.jpg

Tallentelen tällä hetkellä uudella Wowanders-mobiilisovelluksella kaikki suosikkikahvilani ja -ravintolani ja jaan ne teidän kanssa heti reissun jälkeen. Instagramissa moni onkin jo kysellyt vinkkejä tänne, joten niitä tulee kohta enemmän kuin tarpeeksi, haha. Sillä välin jos kaipaatte jo vinkkejä Chiang Maihin, löytyy niitä näistä vanhemmista blogipostauksista:

Chiang Main herkullisimmat aamiaiset

Elephant Nature Park – norsujen turvakoti Thaimaassa

Rosy Cheeks: Chiang Main herkullisin quinoa bowl

Aamiaisvinkki Chiang Maissa: Blue Diamond

Ongtong Noodle: Chiang Main herkullisin curry

DSC_1529.jpg

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Kyllä oot niin oikeassa (kuten Anttikin) Chiang Maista. En vaan jaksaisi odottaa, että pääsen takaisin sinne syksyllä. Vuosi ja 3kk edellisestä käynnistä, samalla myös pisin aika poissa Thaimaasta vuosikausiin. Kuinkakohan paljon CM on muuttunut?Ainakin parhaat paikat ovat säilyneet, kuten Healthy B 🙂

Uuuu ehkä tullaan tänne jollain kunnon poppoolla syksyllä! <3 Tämä paikka on vielä ihanampi mitä muistin! 🙂 Ja ei oo CM hirveesti muuttunut tässä puolentoista vuoden aikana mitä nyt omasta reissusta on, toki tänne Nimmanille on auennut tuo One Nimman 'shoppailukompleksi', but other than that same old 🙂

Veera! Sinä ihana maailmanmatkaaja suoranainen! Ollaan täysin samaa mieltä ja Chiang Mai on aivan ihana!

Viime talven siellä viettäneenä olen rakastunut tähän ihanaan kaupunkiin.

Se on niin ihanan kotoisa paikka, josta löytyy maailman herkullisimmat keittiöt ja katukojut, ihania ihmisiä, kulttuuria ja tekemistä kaikkiin mieltymyksiin.

Aivan loistava matkakohde ja oma nro. 1 Thaimaassa.

Sen takia siellä varmaan tuli tehtyä 8/10 Thaimaan videoista..

Syksyllä onneksi uudestaan! Tulkaa kaikki kylään!

Rakkaudella Antti

Anttiseni kiitos kiitos! <3 Chiang Mai on parasta mitä on! <3 Voidaanko joskus viettää jollain kreisillä matkablogiporukalla täällä talvi!! Tä on niin kotoisa <3 Saanko jäädä?

ADD A COMMENT