tiktok

Ravintolaopas Chiang Maihin – trendikkäistä brunsseista paikallisiin erikoisuuksiin

Date
kesä, 24, 2018

*Kaupallinen yhteistyö: Wowanders

Chiang Mai on yksi Aasian herkullisimpia kaupunkeja. Asuin Chiang Maissa talven 2016 ja palatessani tuohon pohjoisen Thaimaan kaupunkiin muutama viikko sitten, totesin että minulla oli oikeastaan kaikista eniten ikävä kaikkia kaupungin herkullisia ravintoloita.

Chiang Mai on diginomadin märkä päiväuni ja varmasti osaksi juuri tällaisten kaupunkiin muuttaneiden läppärityöläisten vuoksi aukeaa tänne viikko toisensa jälkeen mitä herkullisempia uusia kahviloita.

Kaikki vinkkini Chiang Maihin pyörii Nimmanin ja vanhankaupungin alueelle, jossa suurin osa turisteista ja nomadeista aikansa viettääkin. Itse olen asunut Nimmanin alueella, mutta vanhakaupunki on omalla tavallaan ehkä sitä autenttisemman oloista Chiang Maita vaikka siellä on myös enemmän turisteja.

Näiden ravintoloiden lisäksi kannattaa muistaa että ne parhaat makuelämykset löytyy yleensä katukojuista, joista kaupungin kadut täyttyvät iltaisin.

Kaikki Chiang Mai -vinkkini mobiiliin Wowanders-sovelluksella

Ennen kuin menen sen enempää suoraan asiaan, puhutaan hetki uudesta mobiilisovellusta jota käytin viimeisten reissujeni aikana ja jonka perustajien kanssa olen saanut tehdä tiivistä yhteistyötä viime viikkoina. Wowanders on juuri julkaistu niin iOS:ille kuin Androidillekin. Olen kaikessa rehellisyydessään addiktoitunut Wowandersin käyttämiseen viime reissuilla.

Wowanders luo matkan aikana automaattisesti käyttäjälle matkapäiväkirjaa, johon tallentuu vierailemasi ravintolat, kahvilat, nähtävyydet, hotellit yms. Sovellus toimii niin, että nappaat puhelimella kuvab vierailemistasi paikoista ja sovellus hakee geotägien avulla paikat ja listaa ne matkapäiväkirjaksi kategorioiden stay at, eat & drin, to see & other places alle. Omien kuvien lisäksi voit laittaa jokaiseen kohtaan erilliset muistiinpanot.

Itse olen pitänyt Wowanders-sovelluksesta erityisesti juuri siksi että paljon matkustaessa unohtuu monesti hyvien ravintoloiden ja muiden paikkojen nimet ja tämän avulla minun on helpompi suositella niitä muillekin. Matkan jälkeen voin valita matkani parhaat palat ja jakaa linkkinä vinkkini ystävilleni ja teille blogin lukijoille kätevästi.

Tämän postauksen kaikki Chiang Mai vinkit ja monta muuta löytyy kätevästi Wowandersista.

Nyt kuitenkin niihin Chiang Main ravintolavinkkeihin!

Lataa Wowanders-sovellus puhelimeesi tästä.

Trendikkäät brunssit ja terveelliset lounaat

Chiang Maista löytyy valtava määrä länsimaisempia trendikkäitä aamiaisiin ja brunsseihin erikoistuneita kahviloita, jotka täyttyvät usein kiinalaisista turisteista ja diginomadeista läppäreillään. Jos olet vain lyhyellä lomamatkalla, kannattaa keskittyä paikallisen keittiön antimiin ja testata tältä listalta vaikka vain pari ensimmäistä aamiaisella. Chiang Mai on kohteena halpa, mutta näissä mestoissa hinnat ovat selvästi keskivertoa paikallista ruokaa korkeammat.

1. Rustic & Blue

Nimmanin alueella sijaitseva Rustic & Blue on minulle kuin toinen koti, sillä asuin aivan kahvilan vieressä viettäessäni talven 2016 Chiang Maissa. Aloitin päivät Rustic & Blue:n riippumatossa acaikulhon ja salted caramel -laten merkeissä. Täältä saa toki myös illallista ja cocktaileja, mutta mielestäni nimenomaan aamiaistarjonta on as good as it gets. Jos olet Chiang Maissa pidempään, kannattaa Rustic & Blue:n mysliä ostaa kotiin!

Sijainti: Nimman

2. Bird’s Nest

Jokaisen oman elämänsä hipin märkä päiväuni Bird’s Nest sijaitsee Chiang Main vanhassakaupungissa pienen kujan varrella. Bird’s Nest on myös täydellinen paikka aamiaisella, jonka jälkeen itselläni on tapana tehdä pari tuntia töitä läppärillä ennen kuin jatkan matkaa. Täältä saa paljon vegaanisia vaihtoehtoja ja erittäin terveellistä sapuskaa. Bird’s Nest tarjoaa myös pohjoisthaimaalaisia erikoisuuksia, kuten Khao Soi -nuudelikeitoa. Oma suosikkini Bird’s Nestissä on banaanipannarit!

Sijainti: Chiang Main vanhakaupunki

3. SS1254372

Erikoisella nimellä varustettu ravintola ja taidegalleria SS1254372 sijaitsee Nimmanin trendikkäällä alueella. SS1254372 on myös täydellinen aamiaispaikka ja sopiva läppärillä työskentelyyn – välillä täällä tosin parveilee sen verran turisteja, että on kohteliasta ainakin muistaa tilata tarpeeksi usein kahvia viedäkseen asiakaspaikkaa muilta. SS1254372:ssa suosittelen maistamaan ranskanleipää hedelmillä, avokadotoustia ja erikoisia jääteitä.

Sijainti: Nimman

4. Healthy B

Healthy B sijaitsee Chiang Main Nimmanin kaupunginosassa ja se ei välttämätttä ole kaupungin erikoisin ravintola, mutta yksi viihtyisimpiä ja terveellisimpiä sellaisia. Asuessani Chiang Maissa kävin Healthy B:ssä useamman kerran viikossa aamiaisella – ja myönnetään, lähes aina avokadotoustilla. Täältä saa myös erinomaisia omeletteja, smoothieita, kombuchaa ja bageleita.

Sijainti: Nimman

5. Free Bird Café

Free Bird Café on yksi suosituimpia kahviloita naispuolisten diginomadien keskuudessa. Tämä terveellinen vegaaniruokaan painottunut hippiunelma sijaitsee Chiang Main vanhassakaupungissa isomman kadun varrella. Free Birdissä kannattaa maistaa ainakin smoothie bowleja ja vegaanisia pannareita. Jos olet kaupungissa pidempään, kannattaa selvittää milloin Free Birdissä pidetään Chiang Mai Nomad Girls -ryhmän tapaamisia, joihin voit itsekin osallistua jos haluat tutustua uusiin ihmisiin.

Sijainti: Chiang Main vanhakaupunki

Chiang Main herkullisimmat jälkiruoat ja kahvilat

Trendikkäiden kahviloiden lisäksi Chiang Mai on harvinaisen Instagrammattavien jälkkärimestojen ja laadukkaiden kahviloiden mekka. Aasiassa monessakin kohteessa on jälkiruokaan erikoistuneita ravintoloita erikseen. Diginomadikulttuuri on tuonut Chiang Maihin mukanaan myös kahvihifistelyn ja harvoin saan Euroopassa nauttia missään yhtä laadukasta kahvia kuin täällä pohjoisessa Thaimaassa.

1. Frosé

Froséssa kaikki on vaaleanpunaista ja kahvila on täynnä flamingokoristeita. Se mikä täällä on parasta on se että kaikki on viety överiksi. Frosé erikoistuu frozen yoghurthiin, mutta täältä saa listalta myös muita överimakeita herkkuja. Suosittelen tilaamaan kannun teetä, sillä se tarjoillaan myös flamingosta, because how else.

Sijainti: Nimman

2. On Cloud Nine

Jos ehdit Chiang Maissa vain yhteen överijälkkärimestaan, suosittelen valitsemaan On Cloude Ninen. Tämä vaaleanpunainen pieni keidas keskellä Nimmania tarjoilee pilven muotoisia pannareita, yksisarviskuppikakkuja ja pilvipirtelöitä hattaralla. Itsehän en osaa edes kuvailla täällä syömääni jälkiruokaa, joten annetaan allaolven kuvan puhua puolestaan.

Sijainti: Nimman

3. Roselato Ice Cream

Nimmanin alueella on nykyään kaksi Roselato Icea Creamia, toinen on pieni koju kadun varrella ja toisessa on muutamia asiakaspaikkoja sisätiloissa. Roselato on ruusun mallinen jäätelötötterö, joka on mahdollisesti monelle Instagramista tuttu. Roselatosta saa myös vegaanista jäätelöä.

Sijainti: Nimman

4. Ristr8to

Ristr8t0 on kahvihifistelyyn erikoistunut kahvila Nimmanin alueella, josta saa mahdollisesti kaupungin parasta tavallistakin kahvia, mutta täältä voi tilata myös mitä erikoisempia kahveja aina yksisarvisesta s*atanan latteen. Ristr8t0n jälkeen mikään lattetaide ei enää tunnu miltään, täällä olen saanut jopa pääkallon muotoisen maitovaahdon cappuccinooni.

Sijainti: 2 kahvilaa Nimmanilla

Pohjois-thaimaalaisen keittiön parhaat 

Kaikkein parasta Chiang Maissa on kuitenkin paikallinen ruoka. Vaikka Chiang Maista saa tuttua pad thaita ja massaman currya, on pohjoisthaimaalaisessa keittiössä myös omat erikoisuutensa. Chiang Maissa on ihan ehdottomasti maistettava ainakin Khao Soita, joka on hieman tulinen currypohjainen nuudelikeitto. Khao Soi tarjoillaan useimmiten kanan kanssa, mutta sen voi myös pyytää ilman. Muutamissa ravintoloistaa tämä erikoisuus tarjotaan myös vaihtoehtoisesti sienten tai tofun kanssa.

1. Ongtong Noodle

Ongtong Noodles sijaitsee ainakin melkein Nimmanilla pienellä kujalla hieman kaiken hälinän ulkopuolella. Ongtongin ohi ei kävele vahingossa, joten tänne on osattava tulla. Tämä ravintola tarjoilee perinteisiä pohjoisthaimaalaisia ruokia ja omasta kokemuksestani olen syönyt kaupungin parhaan Khao Soin juurikin täällä!

Ongtong Noodlesissa ruokaillessa suosittelen ottamaan ruokajuomaksi thaimaalaisen jääteen, joka maidon ja sokerin ansiosta sopii myös hyvin hieman tulisen keiton kaveriksi.

Sijainti: Nimmanin lähellä

2. Tong restaurant

Tong on rehellisen paikallinen pohjoisthaimaalainen ravintola Nimmanissa. Tänne ei tulla hifistelemään, mutta toistaiseksi mikään maistamani ruoka ei ole ollut pettymys. Itse en juuri syö possua, mutta moni sanoo että täällä jos jossain kannattaa maistaa bbq-possua riisin kanssa. Lattialla saattaa juosta rotta ja hygienian voi toki kyseenalaistaa, mutta makuelämys on mielestäni Michelin-tähden arvoinen. Tongissa keskittyy niin syömiseen, että minulla ei ole edes valokuvaa!

Sijainti: Nimman

3. Anchan Noodle

Anchan Noodle on monen mielestä Chiang Main parhaan Khao Soin koti, enkä ihmettele kyllä miksi. Anchan Noodlen erikoisuutena on kukkasin värjätyt siniset nuudelit, joita kannattaa ainakin kokeilla.

Sijainti: Suthep Subdistrict

4. Cherng Doi Roast Chicken

Cherng Doi Roast Chicken on pienen pieni ravintola Nimmanilla, jonka ohi on helppo kävellä. Ravintola on toki tunnettu kanaerikoisuudestaan, mutta matkabloggaajystäväni Dave esitteli minulle tämän ravintolan Chiang Main parhaana paikkana papaijasalaatille – and he wasn’t wrong. Papaijasalaatti on thaimaalainen tulinen erikoisuus, joka valmistetaan Cherng Doi Roast Chickenissä harvinaisen hyvin. Kannattaa kokeilla myös uppopaistettua versiota ja tilata viereen annos sticky ricea.

Sijainti: Nimman

Vegaaniravintolat

Chiang Mai on vegaanin paratiisi ja täällä onkin muutaman kerran vuodessa ihan täysin vegaanisuuteen keskittyviä tapahtumia ja retriittejä. Kaupunki tarjoaa vegaaniravintoloita lähes joka kadun kulmassa niin paikallisesta ruoasta trendikkäisiin länsimaisempiin kuppiloihin. Chiang Maissa on helppo ryhtyä ihan vahingossakin vegaaniksi. Vanhastakaupungista löytyy mielestäni eniten vegaanivaihtoehtoja.

1. Bodhi Serene

Bodhi Serene tarjoilee paikallista ruokaa vegaanisena. Aiemmin Bodhi Serenellä oli ihana ulkoilmaravintola bambumökkeineen, mutta ravintola on vasta muuttanut pienempiin tiloihin. Vaikka tilat eivät ole enää niin viihtyisät kuin ennen, eikä ravitolaan varmasti eksy satunnainen ohikulkija – on maku edelleen vähintäänkin yhtä herkullista. Täällä söin viimeksi massaman currya ja se oli ainakin tajuttoman herkullista.

Sijainti: Chiang Main vanhakaupunki

2. Anchan Vegetarian restaurant

Anchan Vegetarian -ravintola sijaitsee Nimmanilla pienellä kadulla jossa kaikki muutkin ravintolat ovat vähintään yhtä herkullisia. Anchan tarjoilee myös paikallisia ruokia, mutta vegaanisia ja terveellisempiä versioita. Tavallisen riisin sijaan täällä aterian voi nauttia punaisella riisillä. Ruoat ovat yleensä hieman tulisia, mutta niitä voi toki aina yrittää pyytää myös vähemmällä chilillä.

Sijainti: Nimman

3. Vegaaninen ruokakoju Maya Mall food courtissa

Maya Mallin alakerran food court on yksi edullisimpia paikkoja Chiang Maissa ruokailemiseen. Yksi kojuista tarjoilee kokonaan vegaanista ruokaa ja vaihtoehtoja onkin aina reippaasti päälle kymmennen. Henkilökunta on super ystävällistä ja usein muistavat asiakkaansa jotka käyvät täällä kerta toisensa jälkeen. Maya Mallin yläkerrassa on co-working space, josta oli luonteva tulla tänne lounaalle useamman kertaa viikossa. Omalle lautaselle päätyi aina riisin kaveriksi ainakin sienet ja parsakaalikakkupala – yksinkertaista, herkullista ja hävytttömän edullista.

Sijainti: Maya -ostoskeskus

4. Blue Diamond

Blue Diamond on auki alkuiltaan saakka, mutta se keskittyy erityisesti aamiaiseen. Blue Diamond ei ole kokonaan vegaaninen ravintola, mutta tarjoaa lukuisia vegaanisia terveellisiä vaihtoehtoja. Blue Diamondissa on myös sisäpuolella pieni leipomo ja jos vegaanina koskaan kaipaat kunnon kanelipullaa – this is where you get it.

Sijainti: Chiang Main vanhakaupunki

5. Aum Vegetarian Restaurant

Aum Vegetarian on suosikkivegaaniravintolani Chiang Maissa, mutta sekin on vasta muuttanut pois keskeiseltä sijainniltaan. Aum Vegetarian on edelleen vanhassakaupungissa, mutta aivan pienen pienellä sivukujalla paikallisen asutuksen keskellä – tästä jos jostain ei voi vahingossa kävellä ohi. Aum on todella symppis paikka, jossa voi yläkerrassa istuskella lattialla ja soittaa kitaraa kaupungin kattojen yllä ihaillen sen temppeleitä ja niiden kellojen kilinää. Aum tarjoilee paikallista ruokaa ja terveellisiä superfoodtuotteita spirulinapirtelöstä kombuchaan.

Sijainti: Chiang Main vanhakaupunki

6. Taste from Heaven

Taste from Heaven on vegaaniravintola, joka sijaitsee vanhankaupungin sydämessä. Taste from Heavenista saa thaimaalaista ruokaa, mutta myös länkkäriunelmia vegaanisesta browniesta kookosjäätelöön ja pannareihin. Täällä kannattaa maistaa myös smoothieita ja pieniä alkupaloja.

Sijainti: Chiang Main vanhakaupunki

+ Näiden lisäksi ei kannata missata omaa suosikkiravintolaani Chiang Maissa, joka ei sopinut mihinkään ylläolevista kategorioista! Burmalainen Library Nimmanilla rottineen ja torakoineen saattaa näyttää harvinaisen luotaantyöntävältä, mutta trust my when I say this, missään ei ole yhtä hyvää ruokaa. Voisin tatuoida otsaani sanat ”if you’ve never tried Burmese tea leaf salad, have you even lived?

Huh, tulipa tästä pitkä! Muistutuksena vielä, että kaikki Chiang Mai -vinkkini saat kätevästi matkalle mukaan Wowanders-sovelluksella. Minun matkavinkkieni lisäksi voit käyttää sovellusta itse matkapäiväkirjan luomiseen, jotta voit myöhemmin suositella käymiäsi ravintoloita ja nähtävyyksiä ystävillesi!

Lataa Wowanders & vinkkini Chiang Maihin puhelimeesi täältä!

Veera Bianca

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

5 Comments

 1. Vastaa

  Anni | Rajatapaukset

  25 kesäkuun, 2018

  Nämä ravintolat kuulostaa niin sairaan ihanilta, että tekis mieli lähteä Chiang Maihin ihan vaan sen takia että pääsee syömään 😀

  Täytyy ottaa tuo Wowanders seuraavalle reissulle testikäyttöön. Yhden jos toisenkin kerran olen etsinyt google mapsista jotain ravintolaa missä on käyty yrittäen muistella että missäs kohtaa se nyt tarkkaan ottaen taas olikaan.

 2. Vastaa

  Sandra

  28 kesäkuun, 2018

  Aaaah, tulipa nälkä juttua lukiessa! Lihoisin tuolla varmasti 10 kiloa, sillä sen verran herkullisen näköisiä ruokia oli esillä.

  Ja lataanpa nyt tuon Wowanders-appin itselleni. Kiva muistella jälkeenpäin, missä on käynyt ja antaa suosituksia.

 3. Vastaa

  Ne Tammelat

  28 kesäkuun, 2018

  Nam! Tykkäisin kovasti aika monesta raflasta tuolla! Wowanders on käytössä ja odottelen sopivaa reissua, että pääsen myös tekemään ruokamatkapäiväkirjan 🙂

 4. Vastaa

  VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA

  30 kesäkuun, 2018

  Eikää mikä nälkä tuli! Sun blogiin ei pitäisi eksyä nälkäisenä, kun aina eksyn kuolaamaan näiden ruokajuttujen perään. Toi Rustic & Blue menee mulle jo syyksi haluta Chiang Maihin – jonain päivänä lupaan, että löydän itseni tuolta.

 5. Vastaa

  Anna-Katri / Adalmina's Adventures

  30 kesäkuun, 2018

  Oi Nam! Olispa mulla ollut tää opas kädessä kun vuosi sitten Chiang Maissa rafloja ja kahviloita metsästin. 😛

Leave a comment

Related Posts