Helsingin parhaat cocktail-baarit

12 syyskuun, 2015

helsinki cocktail

1. Grotesk

Helsingin cocktailskene ei ollut minulle juurikaan entuudestaan tuttu. Osaan toki arvostaa hyvää viiniä ja laadukasta Giniä, mutta muutoin itse cocktailien ihmeellinen maailma on ollut minulle täysin pimennossa. Groteskin Jarkko onnistui kuitenkin avaamaan silmiäni. Helsinkihän on täynnä mitä laadukkaampia cocktailelämyksiä! Grotesk keskittyy ennenkaikkea laatuun ja unohtumattomiin elämyksiin. Jokaisen cocktailin takaa löytyy mielenkiintoinen tarina ja jokainen cocktail valmistetaan intohimolla ja ammattitaidolla. Kesän aikana tulikin käytyä Groteskin sisäpihan terassilla useampaan otteeseen nauttimassa suosikkidrinkkini Oilivia!

grotesk

2. Liberty or Death

Liberty or Death on kieltolaki-teemaa noudattava cocktailbaari aivan Groteskin vierellä. Baari on erikoistunut bourboneihin. Sisään astuessa tuntuu kuin vaihtaisi todellisuutta, sillä tunnelma on rauhallinen ja jollakin kauniilla tavalla synkkä. Tunnelmaa tahdittaa rauhallinen jazz ja parrakas baarimikko. Täälläkin jokaisen cocktailin takana on tarina, jonka voi lukea menusta (joka muuten painaa varmaan pari kiloa). Liberty of Deathista saa myös hanasta viskiä!

liberty or death

3. 100 Dogs

Viimeistään 100 Dogsin kohdalla tajusin, että minähän en tunne kotikaupunkini parhaita paikkoja juuri ollenkaan. Japani-teemainen cocktail bar herkullisine vegehodareineen (olihan siellä hodari myös vasikkamakkaralla, mutta varmaan tiedätte mitä minä siitä ajattelin) vei jalat alta. 100 Dogsissa tarjoillaan herkullisia drinkkejä mitä erikoisemmista astioista, paperipusseista ja koeputkista! 100 Dogsin miljöö on mukaansatempaava, tokiomainen, päräyttävän hipster ja tavattoman viihtyisä!

100 dogshelsinki baari100 dogs helsinkiIMG_9925.jpg

4. A21

A21 on loungemainen tyylikäs cocktailpaikka Helsingin keskustassa Annankadu 21:ssä (surprise there). A21 tuntuu kuin tyylikkäältä kodilta, sillä sisään astuessa on painettava ovikelloa ja ystävällinen palvelu alkaakin heti oven avautuessa. A21 keskittyy moderneihin cocktaileihin, joissa panostetaan rehellisiin raaka-aineisiin ja joissa hyödynnetään kotimaisen luonnon kausittaisia makuelämyksiä. Täällä on myös aina rauhallista, sillä baariin ei oteta lisää asiakkaita istumapaikkojen ollessa täynnä, joten tila ei koskaan ruuhkaudu. Ainakin vikonloppuisin kannattaakin soittaa etukäteen!

a21

5. Trillby & Chadwick

Tiesitkö, että Helsingistä löytyy salakapakka? Minä en tiennyt, enkä varsinkaan että sekin olisi Helsingin cocktailskenen kermaa. Salakapakka on tosiaan ehdottomasti yksi kaupungin mielenkiintoisimpia elämyksiä, mutta en voi paljastaa teille missä se on. Baarista ei myöskään saa julkaista kuvia, joten yrittäkää loihtia mielenne takaisin sinne kieltolain aikaan ja heittäkää mukaan Sherlock Holmes sikareineen. Vihjeenä voin paljastaa sen, että baari on Tuomiokirkon lähellä, Katariinankadulla.

helsinki cocktail

1. Grotesk

Grotesk is the bar where I right away learned that Helsinki has some fantastic cocktails. I also learned that a cocktail can be so much more than a drink – it can be an unforgettable experience and purely a work of art. Grotesk focuses on quality and the mentioned experiences. Each cocktail comes with a story and is created by knowledge and passion. I mean, I had a cocktail made with basil, olive oil and raw egg -and it was delicious!

grotesk

2. Liberty or Death

Liberty or Death is a Prohibition-themed cocktail bar right next to Grotesk. Liberty of Death specialises in bourbons. As you step in, it really feels like jumping back in time to a different reality. The bar is really dark but has a beautifully dismal atmosphere, flavoured with smooth jazz and a bearded bartender.

liberty or death

3. 100 Dogs

By the time we got to 100 Dogs, I was (drunk) sure that Helsinki is the world’s greatest place for cocktail hour. 100 Dogs is a Japanese themed cocktail bar with delicious gourmet hot dogs (and yes, there is a vegetarian version). The cocktails at 100 Dogs are funky and served in bizarre delicious ways.

100 dogshelsinki baari100 dogs helsinkiIMG_9925.jpg

4. A21

A21 is sylish lounge-like cocktail place in the heart of Helsinki, funnily enough on Annankatu 21. A21 is like a stylish living room, as you need to ring a doorbell to walk in. A21 focuses on fresh and high-quality ingredients in all cocktails. So for the tourists out there, this is a proper local experience. A21 is also always somewhat peaceful, as they never take in more people than there are seats available. So on weekends, it’s best to make a reservation!

a21

5. Trillby & Chadwick

Trillby & Chadwik is a speakeasy, so I cannot really tell you where it is – but it’s worth finding! This Serlock Holmes -like speakeasy is located somewhere near the Helsinki Cathedral and the market square by the sea.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Oi, tuolla Liberty or Death olen halunnut käydä jo pitkään.
Matkailu + vege ruoka = minua kiinnostava yhdistelmä ja tää blogi on mennyt seurantaan. Ikinä en ole joogaa kokeillut mutta haluisin niin kiinnostaisi minne kannattaisi Töölössä asuvan totaalisen aloittelijan mennä.

Moikka Milla! Liberty or Deathissa kannattaa ehdottomasti poiketa drinksulle! 🙂

Ja kiva kuulla, että blogi on jäänyt seurantaan! Luvassa on varmasti lisää vegeruokailua matkailuun liittyen! Töölössä asun itsekin, mutta joogaan kotona yoogaia.com palvelun avulla, kannattaa kokeilla (koodilla veerabianca saat kokeilla kaksi viikkoa veloituksetta). Mutta muuten Töölöstä löytyy ainakin Studio Yin & Joogakoulu Shanti, joista olen kuullut kehuja! 🙂

Tuo salakapakka on ihan paras!

Niiiin on ! 🙂

Mahtavaa, että olit mukana kierroksella, Veera :)! Kiitos hienosta postauksesta!

Kiitos itsellesi kun järjestit! 🙂

ADD A COMMENT