Dear diary, mitä kuuluu?

30 kesäkuun, 2021

Kappas keppana, blogissa on ollut hiljaista. Tämä on sinänsä hassua, koska moni miettii onko blogien aika ohi ja siksi täälläkin hiljaista, vaikka todellisuudessa olen jo muutaman kuukauden inspiroituneena suunnitellut uusia juttuja juurikin tänne blogiin pelkän sosiaalisen median sijaan. Vielä en hetkeen pääse päivittelemään tänne uusia matkajuttuja mitä on luvassa, joten ajattelin lähestyä blogia breikin jälkeen tällaisella perinteisellä kuulumis-postauksella mitä tulee nykyään vähemmän. Tämä blogipostaus on suoraan aivoista näppäimistölle ilman minkäänlaista selkeää struktuuria.

Blogit eivät ole katoamassa mihinkään vaan se tapa miten niitä kulutetaan on muuttunut. Tällaiset päivittäiset kuulumiset tulee somen kautta, mutta blogeista etsitään edelleen tietoa ja etenkin matkailussa tarkempi tieto pelkän kauniin kuvan rinnalla on tärkeää ja etenkin sitä haluan tänne jatkossa tuottaa lisää niin tulevilta kuin menneiltäkin reissuilta.

Toki te olette matkajuttujen lisäksi toivoneet enemmän juttuja myös hyvinvointiin liittyen, etenkin syömishäiröiden ja kehopositiivisuuden kulmasta. Tämän lisäksi toiveissa on lisää reseptejä ja sisustusjuttuja. Näitäkin saattaa olla luvassa, mutta matkailusta kirjoittaminen tässä muodossa on itselleni edelleen kaikista luontevinta ja innostavinta, but stay tuned!

Olen käyttänyt viime kuukausina paljon aikaa työkuvioita miettien ja sitä omaa merkitystä pohtien, kokenut välillä tämän aiheen parissa koviakin kasvukipuja. Olen aina kokenut olevani ammatiltani matkabloggaaja ja matkailualan asiantuntija, mutta sisältöihin on tullut niin tärkeäksi osaksi paljon muutakin, että koko homma tuntui sekamelskalta. Onneksi löimme Arnan kanssa viisaat päät yhteen ja lähdimme etsimään sitä oman työni syvempää merkitystä. En olisi uskonut, että se löytyisi niinkin yksinkertaisesti ja helposti mitä se lopulta löytyi.

Olen viettänyt siis paljon aikaa oman brändini parissa ja tajunnut, että voin olla kaikkea mitä haluan olla eikä minun ole pakko rajoittaa tekemistäni tiukkaan nicheen mikä taas sopii jollekin toiselle. Tulen toki aina olemaan matkailualan asiantuntija ja se on se ala mikä kiinnostaa minua kaikista eniten. Lopulta kuitenkin se syvin merkitys löytyi muiden ihmisten rohkaisemisesta ja inspiroimisesta elämään omannäköistä elämää – tämä on ollut lopulta kaiken tekemiseni keskiössä oli kyse sitten matkailusta, hyvinvoinnista tai mistä tahansa muusta.

Todennäköisesti mikään ei tule siis merkittävästi sisällöllisesti muuttumaan tämän “brändimuutoksen” myötä vaan se tulee nimenomaan tuntumaan itselleni yhtenäiseltä ja loogiseltä minkä ansiosta itselläni riittää jatkossa enemmän energiaa tehdä ja luoda sisältöä kun en käytä kaikkea aikaa siitä stressaamiseen aivan turhaan.

Olen myös tämän myötä uskaltanut päästää irti osasta vanhoja asiakastöitä kuten yhteistyötäni PING Helsingin vaikuttajamarkkinointiprojekteissa. Olen loputtoman kiitollinen, että olen saanut olla PING:illä kartuttamassa omaa osaamistani matkailualaan liittyvissä vaikuttajamarkkinointikampanjoissa, mutta kaikkea aikansa. Yrittäjänä haluan olla itsenäinen ja koin, että oli aika ottaa askel kohti vielä itsenäisempää työuraa.

Nyt on jäänyt aikaa panostaa omiin kanaviin, suunnitella tulevia projekteja mitkä on odottaneet mietintämyssyssä jo pitkään aina siitä e-kirjasta ihan konkreettiseen romaaniin, mutta askel kerrallaan. Maisteriopintoihin pitäisi muistaa myös varata aikaa. Vastuullisen matkailun maisterihommat sujuvat edelleen mainiosti, mutta välillä ADHD-päissäni meinaan unohtaa opiskelevani kaiken muun tekemisen ohella.

Toki omien kanavien lisäksi teen edelleen vaikuttajamarkkinointia ja konsultointia matkailuyrityksille itsenäisesti ja se on työ jossa koen olevani todella omassa elementissäni!

Työhommat on sujuneet vuoden ekan puoliskon niin hyvin, että voisin ottaa lomaa tai ainakin vähän rauhallisemmin loppuvuoden stressaamatta rahasta mikä tuntuu oudolta ja helpottavalta. Yrittäjänä saa aina jännittää mitä ensi kuussa on luvassa, mutta tällä hetkellä olen onnekkaassa asemassa kun olen vihdoin saanut säästettyä hieman rahaa Oy:n tilille, kiitos siitä myös Rahabalanssi coachini Jennan.

Sanoinkin aiemmin, että mulla on nykyään terapeutti joka asiaan; Jenna on mun rahaterapeutti, Arna mun bränditerapeutti, Leena mun ravitsemusterapeutti ja sitten löytyy ihan vielä perinteisempi terapeutti jonka kanssa voin keskustella sitten ihan näistä kaikista osa-alueista.

Muutaman viikon päästä on myös pandemian jälkeen ensimmäisen ulkomaan työreissun vuoro, jota odotan jo suurella innolla. Lähden ulkomaille vasta kun on mennyt 2 viikkoa toisesta korona-rokotuksesta, mutta se isketään käsivarteen jo loppuviikosta! Ihanaa!

Mites sitten muut elämän osa-alueet? No, pakko myöntää että tilanne on taas se että suurin osa ajatuksistani pyörii töiden ympärillä, mutta just nyt se tuntuu kuitenkin hyvältä.

Alkuvuosi on ollut todella rankka kun koiranpentuni sairastui vakavasti isoaivojen autoimmuunitulehdukseen, mutta onneksi toukokuussa hänet todettiin vihdoin terveeksi. Tuli käytyä kuitenkin kolme todella kammottavaa kuukautta läpi ja vieläkin hirvittää tämän vuoden kevät, joka on onneksi enää pelkkä paha muisto. Koiranpentu täytti juuri yhden kokonaisen vuoden verran ja se päivä oli niin erityinen kun hetken jo näytti siltä ettei tätä päivää edes koittaisi.

Mitään rakkauselämä-kuulumisia ei kannata täältä odottaa, koska sellaista ei todella ole näkynyt yli vuoteen, haha! Ehkä mä joskus vielä löydän sen elämäni prinssin, mutta en edelleenkään ole inspiroitunut edes harkitsemaan deittailua tai mitään Tinderin käyttöä, not my jam.

Kaikki on kuitenkin nyt just hyvin ja se tuntuu hyvältä. Olen onnellinen, että muutin viime vuoden lopulla takaisin tänne Katajanokalle. Täällä on hyvä olla ja istua iltaisin parvekkeella katsomassa miten auringonlaskun pinkit sävyt maalaa sisäpihan keltaisten talojen seinät oranssiksi.

Kaikki on hyvin <3

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Olenkin miettinyt, että et hetkeen ole päivitellyt blogiasi. Kiva kuulla, että kaikki on hyvin ja tsemppiä jatkoon!

Ihana oli lukea tämä julkaisu. <3 Pelkkää parasta tulevaan, muutoksia tapahtuu vain kun uskaltaa sulkea ja avata uusia ovia. Big up!

Oi kiitos murunen <3 Näin se juurikin on!

ADD A COMMENT