Auringonnousu ja aamiainen Dubain autiomaassa

28 marraskuun, 2017

*Kaupallinen yhteistyö: Aurinkomatkat

Saavuin määränpäähäni Al Maha Desert Resort & Spa:han eilen myöhään illalla, katuvalona vain taivaan tähdet ja kuu. Istuin tunnin verran autossa matkalla lentokentältä tänne aavikolle ja ihmettelinkin puolivälissä matkaa kun lähimmistä liikennevaloista tai vastaantulevasta liikenteestä oli kulunut jo tovi, että mihinköhän olen oikein menossa.

Pian tien päässä näkyi valo ja auton oven takana odotti iloisesti tervehtivä hotellivirkailija; “Welcome to Al Maha Desert Resort & Spa Miss Veera”. Hotelli tiesi tulostani jo 7 kilometriä sitten, sillä luonnonsuojelualue on tarkasti valvottua aluetta.

IMG_0234.jpg

Check-inissä odotti kaksi vihersmoothieta, jotka saatoinkin hotkaista yhdellä kulauksella alas. Lentomatka meni puoliunessa, joten olin syönyt koko päivänä yhteensä kolmisen pähkinää. Onneksi all inclusive -lomani tarjosi mahdollisuuden tilata vielä huoneeseen illallista. Illallisen jälkeen kävin nopeasti nukkumaan, mutta en pehmeästä king-vuoteestani huolimatta saanut unta sillä en malttanut odottaa että näen arabialaisen auringonnousun aavikolla sviittini omasta uima-altaasta käsin.

Näinpä olinkin jo haukkana ennen kuutta silmät auki tuijottamassa ikkunasta ulos ja lopulta tulipunainen pyöreä aurinko kurkisti ujosti hiekkadyynien takaa ja näin mihin olin saapunut – paratiisiin.

PB280261.jpg

PB280273.jpg

Aamiaisenkin päätin tilata huoneeseen, sillä ajatus buffetaamiaisesta ja muista ihmisistä ei houkutellut vielä kuuden aikaan. Rakastan huoneaamiaisia, vaikka buffetissa miten olisikin valinnanvaraa enemmän. Täällä aamiaismenusta saa kuitenkin tehtyä juuri niin omannäköisen kuin haluaa. Aamiaiseksi tilasin banaanipannareita, uppomunaa, tuoreita hedelmiä ja mangomehun. Aamiaisen kaverina minulle tuotiin myös Gulf News -sanomalehti, joten pääsin heti kiinni tämän maailman puolen tapahtumiin. Täytyy myös todeta, että rakastan lukea paikallisia uutisia eri puolilla maailmaa – se on erinomainen tapa perehtyä kertaheitolla maan kulttuuriin!

Hotellivirkailija asetteli siististi terassini pöydälle valkean pöytäliinan, jonka revin heti hänen poistuttua alas jotta sain aamiaisen lattiatasolle ja lähemmäs uima-allasta, ihan lähinnä tätä Instagram-kuvaa varten.

Instagramista puheen olleen, kannattaa ottaa myös Aurinkomatkojen Instagram-tili seurantaan! Päivittelen tiliä tämän viikon ajan niin kuvien kuin Instagram Storiesien (Storien? Storieiden? How do you even Finglish?) muodossa.

IMG_0227.jpg

IMG_0198.jpg

Täällä Dubain luonnonsuojelualueen sydämessä, Al Maha Desert Resort & Spassa, vieraat majoittuvat tällaisissa telttaa muistuttavissa omissa erillisissä rakkenuksissa sijaitsevissa luksusviiteissä. Sviiteissä on tilavan terassin lisäksi oma lämmitetty uima-allas, jonka edestä aukeaa upea maisema autiomaahan ja sen villieläinten pariin. Villieläimistä ikonisin on täällä tietenkin keihäsantilooppi, joka on sukupuuttouhan jälkeen saatu elämään varsin hyvää elämää tänne luonnonsuojelualueelle. Keihäsantilooppeja liikkuu alueella tällä hetkellä jo lähes 500.

Kuvittelin ennen tätä matkaa kokeneeni jo millaista on palvelu luksushotellissa, mutta Al Maha Desert Resort & Spa nosti odotukseni kaikkea majoittumista kohtaan jatkossa. Minut hemmotellaan täällä ihan oikeasti pilalle. Send help. Balilaisessa hieronnassakin heräsin tänään omaan kuorsaukseeni – se oli hieman noloa. Illallisen jälkiruoaksi huoneeseeni kuskaattiin kreikkalaista jogurttia kolmella tapaa, koska mistä minä voisin itse tietää tekikö mieli mansikoita, saksanpähkinää vai tummaa suklaata.

PB280401.jpg

IMG_0197.jpg

Vaikka matkustankin paljon, tuntuu tämä matka vihdoin ihan oikeasti lomalta. Aurinkomatkojen uudet lomateemat tarjoaa mielenkiintoisia vaihtoehtoja perinteisille pakettimatkoille ja oman matkani teemana onkin #kerrallaenemmän ja #aikuiseenmakuun. Ensimmäisen teeman mukaisesti yhden kohteen sijaan koenkin samalla lomalla kaksi. Vietän ensimmäiset kolme yötä täällä autiomaassa ja loput neljä Dubain kuuluisalla Palmusaarella ja kaupungin vilinässä. Lomateemat tekee matkakohteen valitsemisesta ehdottomasti helpompaa, jos ei juuri ole mitään tiettyä paikkaa bucketlistillä.

Voit lukea lisää lomateemoista täältä.

IMG_0220.jpg

IMG_0236.jpg

Dubain matka on toteutettu yhteistyössä Aurinkomatkojen kanssa, mutta mielipiteet ja kokemukset ovat aina omiani. 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Voi vitsi, että näyttää ihanalta paikalta. Kauheen kiireen keskellä tuollainen paratiisi autiomaan keskellä olisi niin luksusta. Saisi vain olla ja nauttia.

Tämä oli kyllä ihan todellinen paratiisi! <3

WAU mikä hotelli! Kyllä tuolla kelpaa ihmisen olla… :—) Puitteet ja etenkin aamiainen näyttävät täydellisiltä! Ompa muuten kiva että matkatoimistotkin on heränneet ihmisten tarpeeseen nähdä useampi kohde kerralla. Onhan näitä yhdistelmämatkoja varmasti ollut ennenkin, mutta etenkin just viikon reissuilla sitä tupataan tarjoamaan vaan yhden kohteen pakettimatkoja, vaikka tällainen aavikko + suurkaupungin syke -setti on varsin helppo toteuttaa!

Kelpasi kyllä, olisin valmis lähtemään jo takaisin haha! 🙂 Tämä oli kyllä paras matkakokemus varmaankin koko tähänastisessa elämässä!

TÄmä oli kyllä hyvä kombo, vaikka reissu oli vain viikon niin loma oli todella rentouttava kun ei tarvinnut itse miettiä siirtymisiä tai muutenkaan esim. aavikolla tarvinnut nähdä ja kokea kaikkea, vaan keskittyä juuri siihen rentoutumiseen! 🙂

No vau, tämä on todella kuin paratiisi! Kerrassaan ihana tuo aamiainen ja kuulostaa ihan luksukselta koko setti. Minäkin rakastan huoneaamiaisia, vaikka ne eivät yleensä olekaan yhtä runsaita kuin buffetit. Toisaalta pidän myös buffeteista. Pidän kaikista aamiaisista. 😀 Mutta pointti oli siis se, että huoneaamiainen tuntuu ihan eri tavalla luksukselta kuin buffetaamiainen. Joskus tosiaan on sellaisia aamuja, kun ei jaksa yhtään ylimääräistä hälinää vaan parasta on syödä aamiainen kaikessa rauhassa oman huoneen rauhassa ja herätä hitaasti uuteen päivään.

Mulla taitaa olla liian pitkä aika viimeisestä rauhassa syödystä aamupalasta kun takerruin tähän aamiaisaiheeseen. 😀 Voisinkin esittää joulupukki-Henkalle toiveen, että saisin syödä jouluna yhden aamiaisen rauhassa vaikka omassa makuuhuoneessa. Luksusta sekin ainakin pikkulapsiarjen hälinässä, jossa eräs pienen ihmisen suu haukkaa aamupalaleipääni aina kun silmä välttää. Mitäs olen kasvattanut lapsestani kulinaristin. 🙂

No sitäpä juuri! Mä veikkaan että viihtyisitte haha! 😀 Mä olen jotenkin kyllästynyt perus buffetaamiaisiin ihan täysin, tosin täällä viimeisenä aamuna jaksoin raahautua ihan ravintolaan aamiaisella ja kyllä kannatti!

Joskus kun lähdette lapsettomalle lomalle, niin sitten tänne! 😉

Upean oloinen paikka. Pitää varmaan alkaa harkita seuraavaa lomamatkaa kun täällä on niin kamalan pimeää pohjoisessa.

No sitäpä tämä juuri oli, tänne on kyllä päästävä vielä takaisin! 🙂 Saatoin innostua aavikoista ihan uudelal tasolla tällä matkalla! Vähän pelottaa tänään ottaa suunnaksi se kylmä pohjola!

ADD A COMMENT