9 x ensivaikutelmia Dubaista

3 joulukuun, 2017

*Kaupallinen yhteistyö: Aurinkomatkat

1.Täältäkin löytyy söpöjä kahviloita

Prioriteetit, ladies and gentlemen. Kyllä, keskitymme maailman övereimmässä kaupungissa ensin tähän nallekahviin. Katsokaa nyt miten söpö se on! Dubaista löytyy joka puolelta ihania pieniä kahviloita jos vaan tietää mistä niitä etsiä. Eilen käväisin lounaalla Friend’s Avenue:lla, jossa nautin tämän nallecappuccinon ja detoxsalaatin. Friend’s Avenuelle kannattaa lähteä erityisesti aamiaiselle, jota tarjoillaan arkisin 12 saakka ja viikonloppuisin kaiketi kahteen.

IMG_0037.jpg

IMG_0043.jpg

2. Kaikki on maailman suurinta, korkeinta, kalleinta tai parasta

Sanoinko jo, että Dubai on överi? Kaikki mikä voi olla tehty kullasta tai marmorista, on tehty kullasta ja marmorista. Jos Shanghaissa rakennetaan uutta maailman korkeinta rakennusta, aloittaa Dubai rakentamaan vauhdilla vielä korkeampaa. Tällä hetkellä Burj Khalifa on maailman korkein rakennus ja käväisinkin siellä aamulla kerroksessa 125 vähän tsekkailemassa maisemia, ei ollut muuten yhtään hassummat näkymät.

Dubaissa on myös maailman suurin ostoskeskus, The Dubai Mall, jossa käväisin tänään. Ostoskeskuksesta löytyy yli tuhat liikettä ja kooltaan sitä voisi kuvailla jotakuinkin niin, että voit miettiä yhteen kaikki ostoskeskukset missä olet koskaan käynyt niin siitä tulisi todennäköisesti The Dubai Mallin food court.

3. Auringonlaskutkin on vähän leuhkempia Dubaissa

Dubain kaupungissa kuten aavikollakin, auringonlaskut ovat hämmästyttäneet joka ikinen ilta. Arabian aurinko laskee nopeasti ja dramaattisesti maalaten taivaan pinkin, oranssin ja lilan sävyihin. Täältä Jumeirah Zabeel Sarayn terassilta kelpaa katsella auringonlaskua iltaisin piparminttuteekupun kera.

Auringonlaskua kannattaa käydä tuijottamassa myös ylhäällä Burj Khalifassa.

IMG_0078.jpg

4. Viiden tähden hotellit ja viiden tähden palvelu

Vain Dubai on niin överi kaupunki, että viisi tähteä ei vaan aina riitä luksuksen luokitteluun. Dubain tunnettu Burj Al Arabhan onkin seitsemän tähden hotelli. Itse majoitun The Palm Jumeirahilla, Jumeirah Zabeel Saray -hotellissa, joka on kuin suoraan Tuhannen ja yhden yön tarinoista tai Aladdinista. Muina öljysheikkeinä temmeltelen täällä palatsissani vielä huomiseen saakka.

IMG_0024.jpg

PC010003.jpg

5. Dubaissa paistaa aina aurinko

Ainakin melkein aina? Nuo alemman kuvan pari pilveä taitaakin olla Arabiemiraattien ainoat tällä viikolla ja nekin katosi aika nopeasti horisontista pohjoiseen. Dubai on siitä suomalaisen lomailijan paratiisi, että täällä kelpaa kelien puolesta oikeastaan ihan ympäri koko vuoden. Tosin kesällä lämpötilat voivat nousta jopa melkein 50 asteeseen.

Testasin myös hotellin kylpylässä eilen höyrysaunan sijaan lumikoppia, jossa oli 4 astetta pakkasta. En ole varma uskallanko lähteä huomenna kohti Helsinkiä, neljä pakkasastetta on nimittäin aika viileä in case you hadn’t noticed.

IMG_0110.jpg

PC010033.jpg

6. Dubai kasvaa vauhdilla ja koko aika

Dubai on tuskin koskaan valmis. Aina jossain on joku kaupunki joka yrittää rakentaa jotain suurempaa ja mahtavampaa, jolloin Dubai vastaa rakentamalla jotain vielä suurempaa ja mahtavampaa vielä vähän nopeammin. Alemmassa kuvassa näkyy Dubai Eye, joka muuttaa kaupungin skylinea pian valmistuessaan kaikkine övereine valoineen. Vaikka täällä rakennetaan paljon, ei tietyöt tunnu häiritsevän ainakaan nyt omilla reiteilläni. Kaupunki tuntuu lähinnä laajenevan, vaikka se onkin jo ihan tarpeeksi iso etäisyyksineen.

Tämänkin hotellini viereen on vielä lähiaikoina avautumassa uusi W- ja Kempinski-hotelli.

IMG_0071.jpg

IMG_0054.jpg

7. Modernin överiyden seasta löytyy myös arabialaisia perinteitä

Vaikka Dubai on ensivaikutelmaltaan pilvenpiirtäjiä, uusia autoja ja jatkuvaa shoppailua – on kaupunki paljon muutakin. Dubaista löytyy herkullisia arabialaisia makuelämyksiä tarjoavia perinteisempiä ravintoloita, itämaisia basaareja ja kulttuuria. Tällaista kaivatessa kannattaa ottaa suunaksi esimerkiksi Old Souk.

PC010059.jpg

PC010045.jpg

8. Rahalla saa oikeastaan mitä vaan

Dubaissa rahalla saa oikeastaan mitä haluaa ja täältä löytyy myös ihmisiä, joilla olisi varmasti varaa ostaa kotiinsa lemmikiksi gebardi ja matkustaa kultaisella helikopterilla joka aamu Armanille mässäilemään kaviaaria.

Tänään törmäsin The Dubai Mallilla mm. iPhonen kultaisiin kuoriin, joilla oli hintaa lähemmäs 3000 euroa. Kyllähän sellaiset jokainen peruskuluttaja luuriinsa tarvitsee.

Ei kuitenkaan huolta, perus ulkona syöminen, kahvittelu ja shoppailu sopii kyllä hyvin suomalaiseen budjettiin!

PC010052.jpg

9. Dubai on turvallinen ja monikulttuurinen

Dubai tuntuu yksinmatkustavalle naiselle todella turvalliselta, jopa yömyöhään. Taksilla pääsee kätevästi kaikkialle ja kuskit käyttävät kiltisti mittaria. Lisäksi täällä on tullut liikuttua jonkin verran Uberillä, joka toimii myös moitteetta!

Dubaissa asuu paljon arabiemiraattilaisia, mutta lisäksi täällä on ihmisiä ihan joka puolelta maailmaa. Kulttuurinsa puolesta Dubaista tulee mieleen jonkin verran Singapore. Täällä, kuten Singaporessakin, monikulttuurisuus on vahvuus. Täällä on tavallista kulkea perinteisissä asuissa, mutta vähäpukeista länkkäriäkään ei katsota pahasti (toki hyvän maun rajoissa, on kuitenkin kohteliasta mennä edes jokseenkin maassa maan tavalla).

PC010042.jpg

Olen Dubaissa testaamassa Aurinkomatkojen uutta Lomateemat-tuotetta.  Lomateemojen ideana on helpottaa sinua löytämään juuri omanlaisesi loma, sillä me kaikki toivomme lomalta niin eri asioita. Kaipasit sitten hyvää oloa, paikallista elämänmenoa tai elämyksiä useammassa kohteessa, voit etsiä täältä mieleisesi.

Oma lomateemani on Kerralla enemmän. Voit yhdistää kätevästi yhteen lomaan kaksi uniikkia kokemusta – itse vietin 3 yötä ensin Dubain aavikolla ja nyt vielä 4 täällä Dubain Palmusaarella. Voit tutustua matkapakettiini paremmin täältä.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Moi! Ootko millä ottanut nuo kuvat Burj Khalifasta? Hienoja kuvia!

Nä on otettu Olympus PEN epl7:lla ja 25mm -objektiivilla! 🙂

Nallekahvi oli tosi söpö. Tahdon ostaa vaikka en juo kahvia.

Kiva kuulla ensivaikutelmista, vaikka itse kyllä ahdustuisin varmasti Dubain kaltaisessa paikassa. Aavikkomeininki voisi olla sen sijaan makea kokea!

Aavikko oli upea kokemus ja täydellinen vatsapaino Dubain kaupunkiin. Dubai on iso kaupunki, mutta jotenkin rauhallinen eikä siksi tuntunut itselleni ainakaan ahdistavalta! 🙂

Dubai on överi – tuo kyllä kuvaa hyvin Dubaita.

Mulla oli tavallaan tosi kaksijakoiset mielipiteet Dubaista, sillä se oli niin erilainen paikka missä normaalisti kävisin. Halvat lennot ja uteliaisuus Dubaita kohtaan vei voiton kuitenkin ja oltiin melkein kaksi viikkoa Dubaissa toissa tammikuussa. Mua häiritsi välillä siellä se, miten paljon siellä oikeasti haisee raha. Samalla kuitenkin tykkäsin siitä, sillä se oli oikea ostosparatiisi ja rannat oli ihanan siistejä. Sekä se vanhempi Dubai oli kiehtova ja söin maailman parasta arabiruokaa siellä, nams.

Tuo nallecappuccino nosti kyllä pisteitä, mäkin haluun tollaisen kahvin. 😀

Haha eikö!

Mulla on myös vähän kaksijakoiset mielipiteet itse kaupungista – onhan aika ihanaa, että 6 tunnin lentomatkan päässä on tällainen rantalomailijan paratiisi shoppailumahdollisuuksineen jossa on turvallista ja siistiä. Raha kyllä haisi vään kaikkialla, etenkin niissä 3000 euron iphonen kuorissa, jotka tuli Dubai Mallilla vastaan! 😀 Vanha Dubai ja sen arabialaiset makuelämykset kannaattaa kokea matkan aikana ehdottomasti, jotta saa kunnolla tuntua siitä todellisuudesta ! 🙂

En suostu enää juomaan cappuccinoja ilman nalleja! <3

Olen seurannut sun reissua Instassa ja aika huikeissa paikoissa olet päässyt käymään. Aavikkomajoitus oli kyllä ihan jotain omaa luokkaansa. Olin itsekin tosiaan vasta Dubaissa ja aikalailla sama ensivaikutelma tuli minullekin. Ennen kaikkea hämmästytti tuo, että kaikki Dubaissa on isointa, kalleita ja övereintä, vaikka tavallaanhan sen tiesinkin jo ennen matkaa. Mutta tuo loputtomalta tuntuva kilpajuoksu “maailman parhaimman” tittelistä oli ihan uusi juttu minulle. Mielenkiintoinen ja samalla hyvin ristiriitaisia tunteita herättävä paikka.

No sepä, tuo aavikkomajoitus ja yleensäkin se koko Dubain aavikko oli elämäni yksi unohtumattomimpia kokemuksia! 🙂

Ja ihan samat fiilikset jäi kyllä Dubaista!

Dubai kiehtoo kyllä kovasti kohteena eikä tämä postaus nyt yhtään lievittänyt matkakuumetta siihen suuntaan 🙂 Ihan epätodellisia noi kuvat tuolta pilvenpiirtäjästä.

Joo, tuolla Burj Khalifan yläkerrassa kannattaa kyllä ehdottomasti käydä! Ja oli ihanaa käydä aamulla kun ei joutunut ollenkaan jonottamaan! 🙂

Oli hauska seurata sun Dubain matkaa instassa ja blogissa, kun me oltiin Dubaissa myös samaan aikaan! Dubai oli kyllä hämmentävä paikka, jännittävä sekoitus uutta ja vanhaa kulttuuria. En ole käynyt Las Vegasissa, mutta Dubain nähtyäni luulisin kokeneeni ainakin osan samanlaisesta överiydestä. Mutta se sun aavikkomajoitus oli kyllä niin upean näköinen paikka, once in a lifetime-kokemus, että sinne olisi ihana päästä vaikkapa juuri häämatkaa viettämään! 🙂

Hauska sattuma että olitte samaan aikaan matkalla! 🙂 Ja varmasti jotain yhteistä kyllä Las Vegasiin, kaikki överiksi ja kultaiseksi mitä vaan saa! Dubai pitää kyllä kerran kokea ainakin!

Tuo aavikko oli yksi elämäni uskomattomimmista matkakokemuksista, eli suosittelen jos suuntaatte joskus vielä noihin suuntiin niin harkitsemaan tällaista kerralla enemmän -matkaa!

Olen varmaan sata kertaa vannonut, että Dubaihin en matkusta, sillä en kaipaa matkoiltani luksusta tai kulta/marmoriövereitä, keinotekoisia rakennelmia tai jättimäisiä ostoskeskuksia. Mutta viime aikoina mieli on alkanut kummasti kääntymään. Ehkä kaupunki on kuitenkin nähtävä, jos ei muuten niin siksi, että tietää mistä puhutaan. Korkeanpaikankammoiselle tuo rakennuskanta näyttäytyy aika pelottavana, mutta ehkäpä siitäkin selviää hengissä. 😀

Haha, kaikki pitää kokea kerran! 😀 Kyllä mä suosittelen käymään, vaikka välillä se överiys voi ollakin vähän liikaa! Jos kuitenkin menet, niin kannattaa harkita juurikin tätä kombinaatiota, että ensin muutama yö aavikolla, koska se oli upea ja sellainen aito rauhallinen luonto! <3

Haha, hyvä että Insagram storiet on viihdyttäneet 😀 Yksin matkustamisessa on just nää riskit, että sitä joko tekee internetissä itsestään hölmön tai muuten vaan hengailee villieläinten kanssa! Ja Lähi-Ita neitsyys kannattaa korkata pian, täällä on niin monta mielenkiintoista matkakohdetta! Tällä reissulla oli tarkoitus käydä myös Abu Dhabissa, mutta totesin että täällä Dubaissa on niin paljon nähtävää ja tehtävää, että jääköön se seuraavalle kierrokselle!

Ihan kreisi matkakohde! 😀 Oon vielä täysin Lähi-Itä -neitsyt, toivottavasti siihen tulee pian muutos. Oon naureskellut sun instastoreille itsekseni, varsinkin kun höpöttelit aavikolla lintujen kanssa. Just keep going! <3

ADD A COMMENT