Koe ainakin nämä Dublinissa – parhaat vinkit!

16 marraskuun, 2022

Matka toteutettu kaupallisena yhteistyönä Tourism Ireland kanssa

Oi ihana Dublin, miten minut hurmasitkaan tällä kertaa. Reissasin tänä syksynä toisen kerran Irlannin pääkaupunkiin Dubliniin, koska ensimmäisellä kertaa olin hieman väsähtänyt kaikista muista reissuista ja sydänsuruista, joten Dublin ansaitsi minulta toisen mahdollisuuden. Haluan jakaa teille parhaat Dublin vinkit.

Voit lukea aiemmat vinkkini Dubliniin täältä.

Lue kaikki matkavinkkini Irlantiin täältä.

Dublin on pieni suuri kaupunki kolmen tunnin lentomatkan päässä Helsingistä. Kaikki on kaupungissa lyhyen kävelymatkan päässä ja vaikka Irlannissa riittääkin koettavaa pidemmällekin reissulle, on kaupunki pienen koonsa ansiosta kätevä myös ihan pidennetylle viikonloppulomalle.

Vaikka Dublin on Irlannin pääkaupunki ja kaikkien jossain määrin tuntema matkakohde, on asukkaita kaupungissa vain puolisen miljoonaa. Ensimmäiset mielikuvat kaupungista on upea vanha arkkitehtuuri historian havinalla, tummaa puhuvat pubit missä riittää tunnelmaa aamun pikkutunneille saakka ja ystävälliset irlantilaiset, joiden aksenttia on välillä hieman hankala ymmärtää näin tottumattomana.

Suosittelisin Dublinia myös kokemattomammille matkustajille, sillä se on helppo ja turvallinen kohde. Tällä kertaa olin reissussa ystävän kanssa, mutta etenkin sosiaaliselle ihmiselle sooloreissu Dublinissa on varmasti unohtumaton, sillä ihmisiin on melko helppo tutustua!

Kuuntele matkavinkit Dubliniin ja Belfastiin podcastin muodossa:

Olin matkan jälkeen Tourism Irelandin vieraana podcastissa, jossa kerron lisää matkakokemuksistani Dublinissa ja muutama vuosi sitten Belfastissa. Kuuntele podcast täältä (englanniksi).

Mitä sitten tehdä Dublinissa? Kerron tässä blogipostauksessa teille parhaat vinkkini Dubliniin ja omat suosikkikokemukseni! Tässä siis täydellinen matkaohjelma lomalle Dubliniin:

dublin parhaat vinkit
dublin vinkit
dublinissa
dublin matkablogi

PARHAAT VINKIT DUBLINIIN:

1. Oluen ystävä tai ei, vieraile Guiness Storehousessa

En ole itse oluen ystävä, joten ensimmäisellä reissulla jätin vierailun Guiness Storehousessa väliin. Onneksi tällä kertaa uskoin viisaampia ja piipahdimmekin Guiness Storehousessa suoraan lentokentältä saavuttuamme Dubliniin.

Guiness Storehouse on parin kilometrin päässä ydinkeskustasta ja lento oli kohteessa jo aamulla 10 aikaan, joten tämä on kätevä tapa aloittaa reissu jätettyämme ensin matkalaukut hotellille.

Guiness Storehouse on Guiness -oluen panimo sekä eräänlainen interaktiivinen museo ja elämyskohde. Voit osallistua etukäteen varatulle opastetulle kierrokselle, mutta me kiersimme itsenäisesti ja mielestäni se oli hauskaa, koska ehti kävellä oman aikataulun mukaan ja silti oppia sopivan määrän tästä paikallisesta oluiden tummasta kuninkaasta.

Aikaa kannattaa varata useampi tunti, sillä täällä on useampi kerros ihmeteltävää oluen historiasta nykyhetkeen, maistelua ja Guinessin kaatamisen opettelua. Guiness Storehousessa on myös muutama ravintola ja me nautimmekin heti alkuun herkullisen ja melko perinteisen raskaan irlantilaisen lounaan Bar & Brasserie 1837:ssa. Itse en halunnut tilata olutta, koska en pidä sen mausta, mutta toisaalta eihän sitä nyt voi ilmankaan tällaisessa paikassa piipahtaa – listalla oli erikoinen Black Velvet -drinkki, joka oli puoliksi Guinessia ja puoliksi kuohuviiniä – ei ehkä kuulosta hyvältä, mutta minulle se ainakin maistui!

Kierroksen lopuksi kannattaa piipahtaa ihan yläkerrassa Gravity Barissa ja nauttia se tuopillinen Guinessia. Taisi sieltä saada myös siideriä, mutta koin että täällä jos jossain on minunkin otettava olutta! Gravity Bar oli meidän siellä vieraillessa aivan tooodella täysi, joten istumapaikkaa emme saaneet!

Lue lisää Guiness Storehousesta täältä.

guiness storehouse
guiness olut dublin
guiness storehousesa
dublin guiness storehouse
guiness storehouse lounas
guiness storehouse ravintolat
guiness museo
guiness

2. Roe & Co Distillery viskin ja cocktailien ystäville

Teemaan sopien parin sadan metrin päässä Guiness Storehousesta löytyy Roe & Co -viskitislaamo. Itse olen viskin ystävä ja aiemmalla Irlannin reissullani pääsinkin vierailemaan Bushmillsin tislaamossa. Roe & Co on kuitenkin perinteistä viskitislaamoa huomattavasti trendikkäämpi ja modernimpi.

Me varasimme tasting -kierroksen, joka kesti 40 minuuttia. Hauska oppaamme kertoi lisää irlantilaisesta viskistä, Roe & Co:sta, ja lopuksi saimme valmistaa omat cocktailit omien makumieltymysten mukaan. Tämä oli hauska kokemus, etenkin jos pitää viskistä! Roe & Co:n viskistä tuli muuten heittämällä suosikkini, niin ihanan pehmeä ja hieman karamellinen makuelämys.

Roe & Co:ssa on alakerrassa baari, johon voi piipahtaa myös ihan vaan drinkeille. Baari ja sen drinkit on taivaallisen hyviä, joten en voisi suositella enempää!

Lue lisää Roe & Co -viskitislaamosta täältä.

dublin viski
roe & co viski
roe & co baari
dublin roe & co
viskitislaamo dublin
cocktailbaari dublin
opas roe & co

3. The Book of Kells & Trinity College

Historian ja kirjallisuuden ystävälle Trinity College ja The Book of Kells on ehdoton, mutta on se mielenkiintoinen meille muillekin ja niin olennainen osa Dublinia, että suosittelen vierailemaan.

Me aloitimme aamun vajaan tunnin opastetulla kierroksella Trinity Collegessa, jonka päätteeksi saimme itsenäisesti vierailla The Book of Kells -kirjastossa.

Trinity College on ihan keskustassa sijaitseva hyvin historiallisesti merkittävä yliopisto, joka on edelleen toiminnassa. The Book of Kells on tärkeä osa irlantilaista historiaa ja sen seinien sisään kätkeytyy satoja tuhansia vanhoja tarinoita.

trinity college dublin
trinity college kierros
trinity college
dublin trinity college
the book of kells
the book of kells kierros dublin
the book of kells dublin

4. Vintage -shoppailua Dublinin kaduilla

Huomasin jo ensimmäisellä Dublinin reissullani, että kaupungista löytyy lukuisia toinen toistaan mielenkiintoisempia vintage -liikkeitä. En ole mikään sen suurempi vintagen ystävä, mutta Dublinissa huomaan aina kierteleväni näitä putiikkeja innosta soikeana, haha. Vintage -kauppoja löytyy useampia Temple Barin alueelta.

Siopaella on design vintageen erikoistunut liike, josta voi tehdä upeita second hand -löytöjä Chanelista Ralph Laureniin. Itselleni tarttui tällä kertaa mukaan upea Yves Saint Laurentin käsilaukku, jolla matkabudjetti kyllä ylittyi kertaheitolla.

Muita mainitsemisen arvoisia vintage-kauppoja Dublinissa on ainakin Om Diva, Lucy’s Lounge ja Nine Crows. Kannattaa tosin varmistaa aukioloajat etukäteen, sillä jotkut vintage -kaupoista on auki vain lauantaisin!

siopaella dublin
shoppailu dublin
vintage dublin

5. Parhaat ruokavinkit Fab Food Trailsin -opastetulla kierroksella

Fab Food Trails on pieni paikallinen yritys, joka järjestää todella hauskoja kävelykierroksia Dublinissa ruoan ympärillä. Edellisellä Dublinin reissulla tein pienryhmässä ruokaretken, mutta tällä kertaa meillä oli ystäväni kanssa private tour teemalla Food & Fashion.

Oppaanamme toimi aivan ihana Eveleen, joka opastetun kierroksemme lisäksi antoi meille hyviä ravintolavinkkejä Dubliniin.

Food & Fashion -kävelykierroksella vierailtiin muutamassa ravintolassa ja muutamissa paikallisissa muoti- ja vintage-liikkeissä. Ensimmäisenä pysähdyimme viime kerran suosikkikauppaani, eli Sheridans -juustopuotiin. Täältä ostin viimeksi juustoa myös kotiin! Sheridans myy paikallisesti tuotettua juustoa tarkoin valikoiduilta perhetiloilta. Toinen suosikkini oli Seafood Café, jossa pysähdyimme maistamaan ostereita, jotka on Irlannissa suurta herkkua. Dublinissa on myös paljon herkullista jäätelöä ja kierroksen päätteeksi nautimme paikallisesta kermasta samana päivänä valmistettua Three Twenty:n jäätelöä.

Kierroksella piipahdettiin muutamiin vintage-liikkeisiin, nahkahanskoistaan kuuluisan Paula Rowanin (suunnitellut hanskoja mm. Madonnalle ja Lady Gagalle) liikkeeseen sekä kahden paikallisen naisen pyörittämään Stableen, joka myy modernisoitua irlantilaista käsityötä vaatteista pyyhkeisiin. Ihan kaikkia paikkoja en viitsi kertoa, jotta jotain jää myös kierrokselle yllätykseksi! Tosin kierroksen paikkoja saatetaan muuttaa oppaiden mieltymysten tai kiinnostavien uusien paikkojen vuoksi!

Fab Food Trailin kävelykierroksista voit lukea lisää ja tehdä varauksen täältä.

fab food trails
fab food trails dublin
food and fashion tour dublin
opastettu kierros dublin

6. Temple Bar ja tutustuminen paikalliseen pubikulttuuriin

Temple Bar voi olla ensikertalaiselle hämmentävä konsepti, sillä se on alue ja kuuluisa baari alueella all at once. Temple Bar on turistien suosima alue, josta löytyy useita baareja, ylempänä mainittuja vintage-kauppoja sekä matkamuistomyymälöitä.

Temple Bar on myös se kuuluisa punainen pubi, josta varmasti jokainen on joskus nähnyt kuvia internetin ihmeellisessä maailmassa. Temple Bar on näkemisen ja kokemisen arvoinen jos ruuhka ja meteli ei ahdista kuten meitä ystäväni kanssa, joten me ihmettelimme paikkaa vain ulkopuolelta!

the temple bar
the temple bar dublin nähtävyydet
temple bar dublin

7. Aamukävely Stephens Parkissa

Stephens Park on puisto keskellä Dublinia, jossa on ihana kävellä aamulla kahvikupin kanssa ja fiilistellä kaupungin rauhaa. Puistossa on paljon penkkejä, lampi kaiken keskellä täynnä lintuja ja paikallisia aamukävelyllä tai lounastauolla. Puisto on vähän kuin New Yorkin Central Park hyvin paljon pienemmässä koossa!

Dublin ei ole ahdistavan hektinen kaupunki muutenkaan, mutta puiston rauha tekee silti hyvää.

stephens park
puistot dublin
stephens green
stephens park puisto dublin

Muutama ravintolavinkki Dubliniin:

The Seafood Café by Niall Sabongi

Ah, suosikkiravintolani Dublinissa niin lounaalle kuin illallisellekin, tosin vain jos pitää merenelävistä. Täällä kävin syömässä myös neljä vuotta sitten ja ravintola oli vähintään yhtä herkullinen tälläkin kertaa. Lounaalle ei tarvitse pöytävarausta, mutta illalliselle se on ainakin varmuuden vuoksi parempi olla!

The Seafood Caféssa parasta on osterit ja fish tacot. Kannattaa myös nauttia valkoviiniä, sillä ravintola on valinnut ne harvinaisen hyvin.

Lue lisää ja tee pöytävaraus täältä.

Sijainti: 11 Sprangers Yard, Temple Bar

seafood cafe dublin
dublin ravintolavinkit
seafood cafe
ravintolavinkit dublin

Rustic Stone

Kaksi paikallista puolituttua suositteli Rustic Stonea illalliselle, joten pakkohan se oli käydä testaamassa. Heti ravintolaan astuessa oli selvää, että kyseessä on todella suosittu illallispaikka. Rustic Stone tarjoilee aasialaishenkistä ruokaa ja vaikka olen aina vähän epäileväinen erilaisten fuusiokeittiöiden suhteen, en voisi lämpimämmin suositella tätä ravintolaa!

Suosittelen tekemään pöytävarauksen, jonka voi tehdä täältä.

Sijainti: 17 South Great George’s Street

Davy Byrnes

Jos kaipaat hyvää Fish & Chips -ateriaa, historiallista pubiympäristöä, mutta kuitenkin hieman hienostuneen ranskalaista tunnelmaa hyvällä palvelulla – Davy Byrnes it is!

Davy Byrnes ei ole mikään moderni hipsterirafla, vaan ollut avoinna jo vuodesta 1798. Fish & Chips oli herkullista ja kuitenkin perus pubiruokaa tyylikkäämmin tarjoiltuna. Alkupalaksi otimme friteeratut kukkakaalit savumajoneesilla, joita suosittelen ehdottomasti maistamaan!

Lue lisää ja tee pöytävaraus täältä.

Sijainti: 21 Duke St

davy byrnes dublin
davy byrnes

Loose Canon

Loose Canon on viinin ja juuston ystävän valinta lounaalle tai pienelle aperitiiville ennen illallista. Pieni juusto- ja viinipuoti tarjoilee lounaaksi herkullisia leipiä viinilasillisella ja illemmalla taas kannattaa napata juustoista maistelulautanen sekä hyvä lasi viiniä.

Fab Food Trailsin oppaamme suositteli Loose Canonia, eikä turhaan!

Lue lisää täältä.

Sijainti: 29 Drury Street

dublin loose canon
loose canon dublin

Murphy’s Ice Cream & Three Twenty

Mainitsin jo ylempänä Dublinin olevan jäätelörakastajan paratiisi (okei, en ehkä juuri noilla sanoilla, mutta sitä se on). Toinen erinomainen jäätelöpaikka on Murphy’s, joka myöskin valmistaa jäätelönsä itse tuoreena aamusta. Paikallinen ystäväni kertoi maailmassa parhaimman jäätelön tulevan juuri täältä ja parhaina makuina Butterschotch sekä Irish Brown Bread. Niin herkullista ja niin kermaista. Löytyy myös vegaanisia vaihtoehtoja!

Lue lisää täältä.

Three Twenty on myös loistava jäätelömesta samalla idealla!

Sijainti: 27 Wicklow St

jäätelö dublin
three twenty
dublin food tour

Hotellivinkki Dubliniin: Wren Urban Nest

Aiemmalta Dublinin reissultani vinkkasin silloin vasta avatusta tyylikkäästä Iveagh Garden -hotellista, mutta tällä kertaa valittiin hotelliksi Wren Urban Nest, joka oli sijainniltaan vielä parempi. Wren Urban Nest on uusi hotelli kaiken ytimessä, mutta hieman sivukujalla mistä taksikuskit ei meinaa sitä aina löytää. Sivukuja on kuitenkin ihana, koska hotellin sijainti on näin todella rauhallinen.

Wren Urban Nest on omien sanojensa mukaan Dublinin vastuullisin ja ekologisin hotelli. Nimen viimeinen sana Nest kertoo hyvin hotellihuoneista, jotka ovat melko pieniä. Rakastan itse pieniä hotellihuoneita, mutta vain jos niissä on isot ikkunat ja fiksut tilaratkaisut – tässä Wren Urban Nest on todella onnistunut. Hotellihuone oli juuri sellainen oma viihtyisä pesä kaupungin yllä.

Wren Urban Nestissä oli äärimmäisen herkullinen aamiainen, vähän pienempi valikoima, mutta pelkkää priimaa – yksi parhaita hotelliaamiaisia pitkiin aikoihin! Kokonaan vegaanisen aamiaisen pystyi tilaamaan erikseen, mutta perusvalikoimassakin oli joitain vegaanisia vaihtoehtoja. Erityisesti mieleen jäi puuro kookosmaidolla ja kuivatuilla banaaneilla sekä cappuccinot, jotka makumaailmaltaan vei suoraan Sydneyn Bondi Beachille.

Hotelliin ollaan avaamassa myös kattopuutarha myöhemmin!

Lue lisää ja tee varaus täältä.

wren urban nest
majoitus dublin
wren urban nest aamiainen

Kiitos Dublin, juuri tällaista getawayta kaipasin syksyyn!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Dublin olisi varmasti oikein miellyttävä kaupunki. Kaveri kävi siellä elokuussa ja tykkäsi paikasta kovasti. Guiness Storehouse olisi varmasti ainakin omalla käyntilistalla ja ylipäätään kaupungin yleinen tunnelma kiinnostaisi.

ADD A COMMENT