Näin pääset Dubrovnikin lentokentältä keskustaan

Dubrovnikin lentokentältä keskustaan on matkaa 21 kilometriä ja ajomatka kestää yleensä vajaa puoli tuntia. Lentokentältä ei ole muita tapoja matkustaa Dubrovnikin keskustaan kuin autolla.

Suosituimmat tavat kulkea lentokentältä keskustaan on joko taksilla tai bussilla. Lue alempaa tarkemmat vinkit molemmista vaihtoehdoista.

Dubrovnikin lentokentältä keskustaan:

miten pääsen dubrovnikin lentokentältä keskustaan

Bussi lentokentältä keskustaan

Busseja lähtee lentokentältä jokaisen saapuvan lennon jälkeen keskustaan. Bussi ohittaa ensimmäisenä vanhan kaupungin, jossa voi jäädä kyydistä pois pohjoisella portilla. Vanhaankaupunkiin itsessään ei voi ajaa, joten portilta mahdolliseen majapaikkaan on käveltävä mikäli se sijaitsee vanhankaupungin sisäpuolella. Tästä bussi jatkaa matkaa Gruž-sataman vieressä olevalle linja-autoasemalle ja matkan varrella on monen suositun hotellin pysäkki.

Moni majapaikka sijaitsee myös vanhankaupungin lähettyvillä, joten jos jäät tällä bussipysäkillä pois voit kävellä tai hypätä portin edestä helposti paikalliseen taksiin loppumatkaksi.

Bussimatka lentokentältä keskustaan kestää 30-40 minuuttia ja lippu maksaa 40 kunaa (hieman yli 5 euroa) yhteen suuntaan ja meno-paluu maksaa 70 kunaa. Lipun voi ostaa etukäteen bussiasemalta. Lipun voi myös ostaa etukäteen täältä.

Taksi lentokentältä keskustaan

Itse valitsen usein taksin lennon jälkeen melkein kohteessa kuin kohteessa. Taksin pitäisi maksaa Dubrovnikin lentokentältä 250-350 kunaa riippuen majoituksesi sijainnista. Vanhaan kaupunkiin taksin tulisi olla 270 kunaa, eli noin 36 euroa. Taksin hinta kannattaa sopia kuskin kanssa etukäteen.

Taksitkaan ei voi ajaa suoraan vanhaankaupunkiin, vaan sen kolmelle portille, joista on käveltävä mikäli majoitus sijaitsee vanhankaupungin sisäpuolella.

Taksit löytyvät helposti lentokentältä jonosta ja niitä ei ole tarve varata etukäteen. Halutessasi voit kuitenkin tutustua kahteen paikalliseen taksifirmaan ja halutessaasi tehdä etukäteisvarauksen. Toinen suosittu taksifirma on TAXI Service Dubrovnik ja toinen on Dubrovnik Airport Taxi.

Taksilla matkustaminen on yleisesti Kroatiassa turvallista myös yksin matkustavalle naiselle.

Liikenne on hieman kotimaata kaoottisempaa, mutta kuitenkin vielä ihan siedettävää.

Etenkin hieman sesongin ulkopuolella taksikuski saattaa matkan jälkeen tarjota käyntikorttiaan mikäli tarvitset taksipalveluita matkan aikana. Me löysimmekin näin luotettavan taksikuskin, jota käytimme lopulta koko matkan ajan!

Kaipaatko lisää matkavinkkejä Dubrovnikiin?

Lue täältä parhaat vinkkini kaupunkiin aina ravintoloista majoituksiin ja muuhun tekemiseen.

Lue myös tarkemmin yhdestä suosikkikokemuksestani Dubrovnikissa, BOWA Dubrovnikista, täältä.