Dubrovnikin parhaat ravintolat

27 elokuun, 2021

Dubrovnikin parhaat ravintolat sijaitsee vanhassakaupungissa tai sen lähettyvillä. Kaupungissa turismi on muutenkin keskittynyt tälle alueelle ja lähisaarille. Kroatian Dubrovnik houkuttelee turkoosilla merellään, Game of Thronesin maisemilla ja myös hyvällä ruoalla.

Yksi listaamani ravintola on kuitenkin hyvinkin kaukana vanhastakaupungista, mutta ymmärrätte lukiessanne paremmin miksi.

Yleisesti etenkin illallisella on parempi tehdä pöytävaraus ravintoloihin, mutta jos nauttii lounasta suomalaiseen aikaan 12 maissa on monessa ravintolassa yllättävänkin tyhjää.

Voit lukea kaikki vinkkini Dubrovnikiin täältä.

Dubrovnikin parhaat ravintolat – matkabloggaajan ravintolavinkit Dubrovnikiin

Dubrovnikissa on varmasti hyviä ravintoloita myös vanhankaupungin ulkopuolella, mutta kaikki itse parhaaksi kokemani ravintolat kuitenkin sijaitsevat Dubrovnikin vanhankaupungin sisäpuolella. Ravintolasuositukset perustuvat siis niin omiin kokemuksiini kuin ystävieni ja paikallisten tuttujen suosituksiin. Osa ravintolavinkeistä keskittyy balkanilaiseen ruokaan ja osa taas kansainvälisiin keittiöihin.

Dubrovnikin parhaat ravintolat -listaus perustuu omiin kokemuksiin ja paikallisten tuttujeni suosituksiin.

Sisällysluettelo Dubrovnikin parhaista ravintoloista:
1. Taj Mahal
2. Azur
3. 360 Restaurant
4. Nautika
5. Oyster & Sushi Bar Bota
6. BOWA Dubrovnik
7. Zuzori
8. Pronto

Kartta Dubrovnikiin parhaimpiin ravintoloihin:

1. Taj Mahal

Taj Mahalissa hämää nimi ja olenkin aiemmin kävellyt vain ravintolan ohi ajatellen, että en tullut Dubrovnikiin asti nauttimaan intialaista ruokaa. Taj Mahal tarjoilee kuitenkin Bosnialaista ruokaa modernilla twistillä.

Illalliselle kannattaa ehdottomasti varata pöytä sillä paikka on todella suosittu.

Nautimme ehkä jopa matkan herkullisimman illallisen juuri täällä. Palvelu on myös erinomaista ja tilasimmekin menusta suoraan vain tarjoilijamme suosikkiannokset.

Lue lisää ravintolasta täältä.

balkanilainen ruoka dubrovnik
taj mahal ravintola dubrovnik
dubrovnikin parhaat ravintolat

2. Azur

Azur kamppailee myös suosikkiravintolan tittelistä Dubrovnikissa omalla listallani. Azur Dubrovnik on fuusiokeittiö, joka sakottaa kroatialaisia ja aasialaisia makuja erittäin onnistuneesti.

Azur sijaitsee vanhassakaupungissa, mutta sen verran sivukujalla että sen ohi tuskin vahingossa kävelee. Suomalaiseen lounasaikaan ravintola oli hiljainen, joten ei tarvittu pöytävarausta. Illalliselle pöytävaraus on parempi tehdä, mutta pöytä voi kyllä löytyä ilmankin.

Söin itse herkullisen rapuannoksen joka näkyy alemmassa kuvassa – suosittelen maistamaan!

Lue lisää ravintolasta täältä.

azur dubrovnik
paras ravintola dubrovnikissa
azur tarjoilee fuusioruokaa dubrovnikissa

3. 360 Restaurant

360 Dubrovnik on mahdollisesti Dubrovnik tunnetuin tai ainakin yksi tunnetuimmista ravintoloista yhdellä Michelin -tähdellä. Täytyy heti alussa myöntää, että en ole itse vieläkään käynyt täällä, mutta koska sitä kehuu niin moni, oli se pakko kuitenkin lisätä tähän postaukseen mukaan.

Ravintola on ehdottomasti enemmän high-end ja hinnat sen mukaisia ja annokset pieniä. Makuelämyksiä ja cocktaileja upeine maisemineen vanhassa kaupungissa kuitenkin kehutaan usein ihan maasta taivaisiin. Eli jos on budjettia niin varmasti kannattaa varata illallinen tänne kerran reissussa!

Lue lisää ravintolasta täältä.

4. Nautika

Nautika on myös yksi Dubrovnikin suosituimmista ravintoloista ja ehkä vähän perinteisempi sellainen. Nautika sijaitsee myös vanhassakaupungissa upeilla merimaisemilla, jonka terassimaisemat ovat illalla todella romanttiset tunnelmaltaan – itseasiassa Condé Nast Travellerin mukaan Nautika on maailman kuudenneksi romanttisin ravintola.

Nautika ei myöskään ole edullinen, vaan juuri sellainen for special occasions tai kerran lomassa elämys. Ruokalistalla on paikallisia sesonikituotteita ja annokset ovat tuoretta lihaa tai kalaa hyvillä kasviksilla.

Varaus on tärkeä tehdä etukäteen!

Lue lisää ravintolasta täältä.

5. Oyster & Sushi Bar Bota

Oyster & Sushi Bar Bota on ehdottomasti yksi suosikkiravintoloitani, sillä olen käynyt siellä jo kolmesti lounaalla. Lounasaikaan löytyy yleensä pöytä ilman varausta, etenkin jos on liikkeellä suomalaiseen lounasaikaan.

Oyster & Sushi Bar Bota ei tarjoile suoranaisesti kroatialaista ruokaa, mutta sushia ja oistereita valmistettuna paikallisesta kalasta. Syön täällä aina sekä sushia, että sashmia koska kalan tuoreus kyllä maistuu! Kannattaa myös maistaa paikallisia valkoviinejä!

Pieni ulkoterassi vanhassakaupungissa on hieman piilossa.

Lue lisää ravintolasta täältä.

oyster & sushi bar bota

6. BOWA Dubrovnik

BOWA ei ole ihan tyypillinen ravintola vaan oikeastaan ihan kohde päiväretkelle. Kirjoitinkin BOWA:sta kokonaisen blogipostauksen aiemmin, jonka voit lukea täältä.

BOWA kuuluu samaan omistukseen kuin ylempänä mainittu Oyster & Sushi Bar Bota, eli täälläkin keskitytään tuoreeseen läheltä pyydystettyyn kalaan ja äyriäisiin.

BOWA:lla voi käydä lounaalla, mutta sinne kannattaa varata puolisen päivää. Edullisimmillaan voit napata Dubrovnikin vanhastakaupungista taksin pieneen satamaan puolen tunnin ajomatkan päässä ja kulkea siitä ravintolan veneellä vartin määränpäähän. Ylempänä linkatussa blogipostauksessa on kirjattuna kaikki tavat matkata BOWA:lle.

Lue lisää BOWA Dubrovnikista ja tee varaus heidän sivuiltaan täältä.

bowa dubrovnik ravintola
bowa dubrovnik lounas
bowa dubrovnik ruoka

7. Zuzori

Zuzori on tämän listan toinen Michelin -ravintola, jossa me poikkesimme lounaalla. Tännekin kannattaa illallisella varata pöytä. Michelin -ravintolalta odotimme ehkä jotain vielä ikimuistoisempaa makuelämystä, mutta rvintola oli silti ehdottomasti kehumisen arvoinen.

Itse nautin sienipastaa ja hyvää tuoretta leipää. Zuzori keskittyy perinteisiin paikallisiin makuihin. Lounasaikaan oli rauhallista, mutta illaksi kannattaa taas varata pöytä.

Lue lisää ravintolasta täältä.

8. Pronto

Proto on hyvin vanha (toiminut vuodesta 1886) ja tyylikäs kalaravintola myöskin vanhassakaupungissa, joka usein listataan Dubrovnikin parhaiden ravintoloiden joukkoon. Tätä ravintolaa suosittelen vain merenelävistä pitävälle, koska kalaruoat on täällä parhaimmillaan. Toki Protosta saa myös ainakin liharuokia!

Proton ruokalista muuttuu sesonkien ja raaka-aineiden saatavuuksien mukaan. Mikäli rakastat oistereita kuten minä, niitä kannattaa ehdottomasti tilata alkupalaksi!

Kannattaa tehdä pöytävaraus illalliselle.

Lue lisää ravintolasta täältä.

Muita unohtumattomia kokemuksia Dubrovnikissa? Lue lisää viinitilavierailustamme täältä!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Voi kun olisin lukenut tämän postauksen ennen kuin kävin Dubrovnikissa! Söimme tosi tavallista turistiruokaa ihanassa miljöössä, mikä laski vähän tunnelmaa.

Oi Taj Mahal kuulostaa hyvältä ruokapaikalta 😛 ja BOWA näyttää aivan ihanalta! Mietinkin hetken, että miksei päähäni tuu yhtäkään ravintolaa Dubrovnikista, kunnes muistin et meillä olikin silloin light inclusive (tms), eli syötiin hotellilla koko loman. Höh! Hyvä tietää, että noin herkullisia ravintoloita löytyy sieltä myös 🙂

Aijai, tulipas ikävä Dubrovnikiin. Omasta mielestäni se on maailman kaunein historiallinen kaupunki, jossa ajoittaista turistiryysistä lukuun ottamatta on todella hienoa viettää aikaa. Jos koskaan, niin nyt tällainen makumatka Dubrovnikiin olisi poikaa. 360 Restaurant olisi tietysti ykkösosoitteena matkalla, eikä pahaa sanaa ole myöskään Nautikasta. Vieläköhän oma suosikkibaarini Caffé Bar Tinel siellä rinteeseen nousevilla portailla on voimissaan, siellä oli mukava nauttia virkistäviä juomia tyynyn päällinen rappusilla istuen…

Miten luonnehtisit hintatasoa Dubrovnikissa tätä nykyä? Muutama vuosi sitten kävimme mm. Zagrebissa ja sikäläiset kroatialaiset olivat sitä mieltä, että koko Dubrovnik on ihan ylihinnoiteltu ja myyty turisteille, eli kroatialaisille siellä ei enää ole mitään. Mutta ehkä pandemia myös Dubrovnikin osalta tuotti kyseisen kaupungin tarvitseman jarrutuksen liiallisesta turismista ja uusi alku saattaa lähteä sen verran verkkaisesti, että kaupungissa on taas mukava liikkua ja siellä on tilaa paikallisillekin, myös hintatason puolesta.

Eilen tuli otettua toinen rokotus, joten Kroatiahan voisi ollakin potentiaalinen kohde vielä tänä syksynä. Ruokapuoli ainakin näyttäisi olevan siellä kunnossa. Nuo sushitkin näyttävät todella herkullisilta!

Onnea toisesta rokotteesta, sen jälkeen on kyllä ihan eri fiilis miettiä reissuja! 🙂 Ja nämä ravintolat oli kyllä todella erinomaisia ja hyviä löytöjä kaikki!

ADD A COMMENT