Elämää työttömänä matkabloggaajana

26 huhtikuun, 2020

Paluulento Berliinistä oli melko tyhjä. Takanani istuvilla kolmella kiinalaisella matkustajalla oli kaikilla kasvoilla maskit ja kumihanskat. Yhdellä itävaltalaisella matkustajalla oli uimalasit. Edessäni istuvalla matkustajalla business-luokassa oli kumihanskojen sijaan muovipussit kumilenkillä käsissä. Palasin maaliskuun puolivälissä kotiin Berliinistä ja vaikka tunnelma maailman lentokentillä oli jo erikoinen, en osannut arvata lennon olevan viimeinen pitkään aikaan.

Lähdin Berliiniin maailman suurimmille vuosittaisille matkamessuille ITB Berliiniin, joka tämän koronavirustilanteen vuoksi oli peruutettu. Tässä vaiheessa koin kuitenkin vielä, että olisi ihan ok matkustaa Berliiniin tapaamaan ainakin ystäviäni ja vaikka se ei välttämättä näin jälkikäteen ajateltuna enää ollutkaan järkevää, olen silti kiitollinen että sain nähdä monia rakkaita ystäviäni joita en taida nyt pitkään aikaan voida nähdä. Monia näistä ystävistä piti nähdä kesän aikana uudelleen niin Portugalissa, Ruotsissa, Sveitsissä kuin Itävallassakin.

Maailma kuitenkin muuttui ja tämä blogikin hiljeni kaiken muun kaaoksen seassa. Ensimmäiset pari viikkoa meni ahdistuksen vallassa yksin kotona pohtien, että miten ihmeessä tästäkin selvitään – etenkin kun vasta tasan vuosi sitten sairastin jonkun vastaavanlaisen virustaudin teho-osastolla Balilla. Kaikki tuntui epäreilulta.

Kummasti sitä kuitenkin ihminen tottuu ja oppii katsomaan asioita uudelta kulmalta. Paniikin, pakokauhun ja kaukokaipuun sijaan olen keskittynyt siihen valtavaan kiitollisuuteen mitä kuitenkin päälimmäisenä tunnen. Vaikka asun yksin 23 neliön yksiössä, niin olen varsin kiitollinen katosta pään päällä ja tästä Katajanokan sijainnista aivan meren äärellä. Mahdollisuus kävellä meren rantaan päivittäin on pitänyt minut järjissään. Olen pysähtynyt nauttimaan niistä kaikista asioista, jotka on helppo ottaa itsestäänselvyytenä – aina tästä hetkestä niihin kaikkiin matkamuistoihin mistä koko mennyt elämäni täyttyy. Olen jo tänä hämmentävänä vuonna 2020 päässyt matkustamaan Australiaan, Dubaihin ja sinne Berliiniin.

Maailma ja matkailu kyllä palautuu, vaikka kukaan ei nyt voi sanoa miten, milloin ja millä tavalla. Moni meistä on varmasti miettinyt matkailun kestävyyttä jo pitkään niin luonnon kuin oman terveydenkin kannalta – ainakin itse olen. Olen ajatellut, että olen saanut tarpeekseni viikoista jolloin olen saattanut työn vuoksi matkustaa kolmeenkin maanosaan viikossa. Olen halunnut hidastaa, mutta enpä olisi arvannut että se toteutuu näin.

Maailma ja matkailu kyllä palautuu, vaikka kukaan ei nyt voi sanoa miten, milloin ja millä tavalla.

veera bianca

Vaikka kaipaankin matkalaukun pyörien ääntä lentokentän lattialla, aamukahvia pilvien yläpuolella ja suuria seikkailuja, eivät ne juuri nyt tunnu tärkeiltä. Kaiken tämän seurauksena menetin toki koko elinkeinoni, joka on viime vuodet perustunut lähes täysin yhteistyömatkoihin ja matkakohteiden sekä lentoyhtiöiden erilaisiin markkinointikonsultaatiotehtäviin.

Kaikista vaikeinta tässä on kuitenkin se, että tämän maan rajojen toisella puolella on niin monta rakasta ihmistä enkä tiedä koska saan halata monia heistä seuraavaksi. Suosittelen erityisesti lukemaan bloggaajakollegani Joonaksen hieman sydäntäsärkevänkin kirjoituksen hänen etäsuhteesta hollantilaiseen poikaystäväänsä: ‘Räntäinen rakkauspäiväkirja – seksittömyys ja kosketuksen kaipuu’.

Kaikesta löytyy kuitenkin aina jotain hyvää ja pääpiirteittäin voinkin täällä yksin kotona varsin hyvin! Vaikka matkabloggaajan työ onkin tauolla, on sen tilalle tullut muutamia valokuvauskeikkoja ja muunlaisia blogiyhteistöitä. Olenkin jo pitkään puhunut enemmän ja enemmän muistakin aiheista, joista tärkeimpänä on oma hyvinvointi ja sitä kautta ravinnon tärkeys. Minulle tämä hetki on kaiketi luonnollinen siirtymä uudenlaisiin aluevaltauksiin.

Olen myös vihdoin alkanut työstämään e-kirjaa ja kurssia Instagramin ja bloggaamisen saralla sekä tarjoamaan valmennuspaketteja bloggaamisesta kiinnostuneille. Työstämme myös Olympuksen kanssa webinaaria valokuvauksesta ja olen tehnyt matkailukouluille muutamat luennot zoomissa. Ja olenhan minä myös aloittanut ravintovalmentajan opinnot, koska toivon joskus tulevaisuudessa voivani auttaa myös muita oman painonsa kanssa kamppailevia. Otan tämän ajan etsimällä oman työurani syvintä merkitystä ja jollain tapaa jopa nautin mahdollisuudesta hidastaa.

Kyllä tämä vielä tästä. Muistetaan vielä pysyä kotona ja noudattaa hallituksen ohjeita – kohta kaikki palaa taas normaaliksi, mutta on meidän tehtävä miettiä mikä kaikki normaalista elämästä on palaamisen arvoista.

Much love <3

xxx

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Kiitos että suunnittelet lentäväsi vähemmän tulevaisuudessa. Kohti ihania kestäviä reissuja!

Muutos synnyttää yleensä jotain uutta. Se antaa uusia kulmia katsoa omaa elämää ja työtä. Herättää siitä normaalista rytmistä ja auttaa kyseenalaistamaan sen, mikä on ollut itsestäänselvää ja ehkä myös itselle haitallista. Onneksi nyt voi tehdä tietoisia valintoja siitä, mihin kaikkeen haluaa palata.

Toisaalta nyt on hyvä hetki myös kotimaanmatkailuun. Suomi on kuitenkin aika lintukoto vielä verrattuna moneen muuhun maahan, kun ajatellaan koronaa. Hotellit ja ravintolat ottavat hygienia-asiat täällä tosissaan ja ihmiset kunnioittavat sosiaalista etäisyyttä jo luonnostaan.

Näinpä <3 Se on hankalaa ja rankkaa, mutta uskon sen usein johtavan johonkin entistä parempaan.

Mäkäään en ole juuri koskaan matkaillut kotimaassa, joten ehkä sen aika on nyt tullut tälle kesälle! 🙂

Hienosti olet pystynyt sopeutumaan järisyttävässä tilanteessa. Uskon, että sinunlaisesi ihminen varmasti pärjää ja osaa luovia tiensä maailman mullistuessakin ja niin näytät jo tekevänkin. Tsemppiä kovasti! Ja kirjoituksesi lopetus varmasti antaa ajattelemisen aihetta itse kullekin.

Kiitos! Ei tämä ole ihan helppoa ollut hetkittäin ,mutta kyllä tämä tästä <3

Kiva kuulla, että töitä riittää tilanteesta huolimatta. Voisihan olla, että kaikki loppuisi kuin seinään. Hyvä näin!
On tässä kyllä opettelua itse kullakin. Täytyy vaan toivoa, että ennustukset pandemian loppumisesta syksyllä pitäisi paikkaansa, eivätkä ne, mitkä povaavat tilanteen jatkuvan vielä kaksi vuotta.

Jep, maaliskuu oli koko yrittäjyysurani heikoin, mutta kummasti taas hommat alkaa rullaamaan vaikka vähän erilaisia ovatkin kuin ennen! 🙂

Olen niin ihaillut miten nopeasti sinä ja moni muukin tässä kriisitilanteessa on muuttanut kurssia!!! Minä en vaan pystyisi, vaikka yleisesti olen nopea ihminen. No minulla on yrityksessäni säilynyt n. 60% töistä ja pärjään. Nyt on tullut pintaan suru maailman puolesta. Mutta ketään ei voi tilanteesta vihata, tämä on kuin luonnonkatastrofi, jota pitää vain seurata – ja pestä käsiä. Vitsit kun on halailua ikävä, vaikka en ole pitänyt itseäni halailutyyppinä!

Voi kiitos! Ei tämä ihan helppoa ole ollut ajoittain, mutta onneksi oma liiketoiminta on sellaista, että sen suunnan muuttaminen milloin mihinkin käy melko helposti ja nopeasti! Ja kyllä me taas kaikki halailllaan, mulla on ainakin kaamea halipula <3

Hyvin sanottu tuo viimeinen lause! Just näin! Uskon, että jokaisen on syytä miettiä ja punnita mitä sieltä aiemmasta normaalista haluaa tuoda uuteen normaaliin mukanaan. Uskon myös, että erikoistilanteet synnyttää uusia innovaatioita niin yritys, kuin yksilötasollakin, ja onkin hienoa kuulla, että olet löytänyt uusia tuulia elämään tässä haasteellisessa ajassa. Hienoa!

Kiitos! <3 Mä uskon myös, näkeehän se jo historiasta miten juuri lama-ajoista yms on myös noussut niitä huippuja menestystarinoista, joten eiköhän tämä kaikki johda vielä johonkin upeaan <3

Hienosti olet onnistunut ideoimaan vaihtoehtoista tekemistä, toivottavasti ainakin osittain myös palkallista sellaista. Yksinyrittäjien tilanne on hankala – sisarentyttäreni, kampaaja, laittoi pillit pussiin nyt huhtikuun lopussa ja yrittää nyt selvitä sillä yrittäjillekin tässä tilanteessa myönnettävällä työttömyystuella ainakin muutaman kuukauden ja arvioi tilannetta sen jälkeen uudelleen. Tukipäätös ja tukikin, jopa takautuvasti, oli tullut nopeasti.
Tsemppiä ja onnea jatkoon!

Juu onneksi myös ihan palkallista sellaista, mutta toki välillä sitä pitää tehdä ensin kova duuni ja toivoa, että se tuo myös perästä rahaa, ei ole aina helppoa yksinyrittäjänä! 🙂

Ihana kirjoitus Veera! Sun uudet tuulet ja mahdolliset uudet aluevaltaukset kuulostavat tosi hyvältä, jään innolla oottamaan ja seuraamaan sun tulevia juttuja. Ja esim. tuo valokuvauskurssi kiinnostaa. Tosi hienoa kuulla, että olet löytänyt tästä hetkestä kiitollisuutta ja inspiraatiota uusiin asioihin.
Kivaa vapun jatkoa <3

Kiitos, kiva kuulla! 🙂 Ilmoittelen valokuvaushommista lähiaikoina Instagramin puolella!

Hyviä pohdintoja ja tämä tilanne on todellakin pistänyt meistä monet ajattelemaan elämää uudella tavalla. Epävarmuus tulevasta on varmasti monella nyt mielen päällä ja siksi on mukava lukea ns. oman alan vertaistuellisia ajatuksia. 🙂 Itsekin nyt valmistun matkailualalle ja tällä hetkellä ainakin suoraan työttömyyteen, mutta sitkeänä sissinä keksin kyllä vielä jotain. Tämä todellakin kannattaa hyödyntää myös mahdollisuutena tehdä uusia aluevaltauksia ja/tai kehittää omaa osaamista uudelle asteelle. Kyllä me tästä selvitään. <3 Odotan innolla tulevia kurssejasi!

Ihan varmasti! <3 Varmasti inhottava aika valmistua tälle alalle, mutta maailma taas avautuu ja uskon, että matkailualan rautaisille ammattilaisille on kysyntää vielä enemmän ja ihan uudenlaisissakin rooleissa jatkossa! 🙂

Huimaa ja surullista, miten kovaa tämä iski matkailualaan. Vieläpä niin nopeasti ja ennustamattomasti. Onneksi sinulla on siellä asiat silti hyvin ja olet löytänyt uusia juttuja, joihin panostaa. Oman hyvinvoinnin puolesta tämä on ihan ainutlaatuinen jakso. Pian niitä houkutuksia jälleen tulee joka suunnalta 🙂

Jep! Kyllä me tästä kaikki taas noustaan <3

Tätä juttua lukiessa nousi esiin paljon pohdittavaa. Eämässä tulee aika ajoin erilaisia kriisejä, jotka pistävät asiat monella tapaa uusiksi ja ovat siltikin “vain elämää”. Matkailun pysähtyminen vaikuttaa meihin monin tavoin, esimerkiksi sinulla elantoon, itselläni masentavasti ajatuksiin siitä, että enkö enää koskaan saa toteuttaa itseäni matkailun kautta, kun sillä on ollut niin suuri positiivinen vaikutus henkiseen hyvinvointiini ja uudet matkasuunnitelmat ovat aina tuoneet valoa pimeisiin hetkiin. Mutta yritän ajatella, että vaikka en koskaan enää reissaisi, olen kuitenkin ollut suunnattoman onnekas että olen saanut toteuttaa kaikki tähän astiset matkat. Tsemppiä sinulle tämän hetkisiin uusiin tuuliin, ne vaikuttavat oikein raikkailta!

Kiitos! Ja eiköhän ne maailman rajat taas aukea ja vaikka matkailu ei hetkeen olekaan entisellään, niin kyllä se vielä siellä on! 🙂 Mutta kyllä tärkeä myös huomioida miten onnekkaita olemme kaikilla niillä upeilla reissukokemuksilla mitä on jo takanapäin <3

Hieno lopetus hienolla kirjoituksella. Niinhän sen on, että kriisit ovat myös mahdollisuuksia uudistua. Hienoa kuulla, että olet löytänyt uusia työkanavia, kun matkailu sakkaa. Ja vaihtelu virkistää, eikö?

Kiitos! Vaihtelu virkistää, vaikka ei tämä ihan helppoa olekaan ollut hetkittäin! 🙂

Ihminen on mukautuvainen ja muuttumiskykyinen. On todella hienoa, että olet pystynyt kehittelemään uusia ansaitsemistapoja.

Kiitos, näinhän se juuri on! 🙂

Hyviä pohdintoja ja hyviä uusia tuulia. Tahdon ajatella, että kaikella tosiaan on tatkoituksensa ja sinulla inspiroida muulla tavoin myöskin. 🙂 Tuo olympuksen kurssi kiinnostaa, joten pitääpä jäädä odottelemaan siitä tietoa.

Thanks <3 Näin mäkin haluan uskoa! 🙂 Ja ilmoittelen Olympuksesta lähiaikoina Instagramin puolella!

Luin myös Joonaksen jutun. Viimeksi minua on kosketettu silloin, kun minusta otettiin verikoe. Tänään minua kosketetaan uudetaan, kun leikataan hiukset. Viimeksi oli seksiä neljä vuotta sitten ja joku sitten kysyi, että merkkaanko ne kalenteriin. Ei, kun muistan, missä minä olin silloin reissussa. Niin minä hahmotan aikaa, olin silloin ja silloin siellä ja siellä ja se oli ennen sitä reissua tai sen reissun jälkee. Minä tiesin, että matkustamiselle voi tulla stoppi, mutta epäilin, että syynä olisi oma terveys eikä “liskojen” julistama tyrannia. Sosialistina muistutan, että neukkuaikoinakin itäblokissa pystyi matkustamaan Itäniemen ja Havannan välillä ja se oli aika paljon. Nyt on niin kuin omistaisi jonkin Somalian passin. Minä en ole kovinkaan toiveikas sen suhteen, että kerran valtaansa mieltyneet olisivat siitä herkästi luopumassa. Kuitenkin edes järjetön Uudenmaan rajoitus poistettiin. Nopeasti saatiin lietsottua viha uusimaalaisia vastaan.
Sanomattakin on selvää, että kaipaan matkalle enemmän kuin koskaan. Pitää aina tarttua tilaisuuteen silloin kun se on. En ymmärrä, että joku Marin sanoo, ettei esimerkiksi mökkeilyn aika ole nyt. Minusta kaiken aika on nyt, sillä huomenna se voi olla kiellettyä.
Mutta, koska olen matkustanut, tämä ei ole minun ensimmäinen rodeoni. Tällainen täysin epävakaa järjestelmä oli Jeltsinin Venäjä.

Minäkin ajattelen aikaa aina reissuissa, muuten mitään hajua mitä on tapahtunut milloinkin elämässä! 😀 Vihdoin alkaa vähän maailman rajatkin avautua, vaikka tämä kesä menee varmasti enimmäkseen kotimaan matkailun parissa!

Samaa tulin sanomaan kuin Laura. Ihan huikeaa mitä kaikkea olet jo saanut tässä tilanteessa tehtyä!

Nyt ei auta muu kuin odottaminen, ehkä sitten kun rokote kehitetään voi taas matkailla vapaammin. Olen keksinyt että laitan blogiini jatkossa matkavideoita, niitä on kiva katsella mistä vain

Toivottaan, että pian <3 Hiukan jo maailman rajat sentään alkavat avautua! 🙂

Wau mitä kaikkea olet tilanteesta huolimatta lähtenyt tekemään! Tsemppiä kaikkeen 🙂

ADD A COMMENT