tiktok

Game of Thronesin jäljillä Pohjois-Irlannissa

Date
joulu, 04, 2018

*Kaupallinen yhteistyö: Tourism Ireland

Rankkasade ropisi pakettiauton ikkunaan ja laakson alapuolella valtameri löi kivikkoa vasten. Syysmyrsky ravisteli Pohjois-Irlantia, mutta se ei hidastanut seikkailuamme Game of Thrones tv-sarjan jalanjäljissä. Lähdin matkaan hieman epäilevin mielin, koska en ollut seurannut Game of Thronesia koskaan ennen. Valmistauduinkin matkaan katsomalla muutaman jakson, jotta tietäisin edes hieman mistä oli kyse. Henkeäsalpaavat maisemat kuitenkin takasivat sen, että sarjaa fanittamatta Game of Thrones -päiväretki oli kokemisen arvoinen.

Erityisen juuri tästä tourista teki sympaattinen oppaamme Giant Toursin omistaja ja oppaamme Flip, joka on itsekin esiintynyt Hodorin tuuraajana GoTin kuudennella kaudella – eikä ihme, sillä pitkä parrakas mies sopii sarjan tunnelmaan täydellisesti.

Pohjois-Irlannissa toki on muitakin tämän teeman matkanjärjestäjiä, mutta monet niistä tehdään huomattavasti isommissa ryhmissä ja voin kyllä koko sydämeni pohjasta suositella Flipiä oppaaksi, ei varmasti ole toista samanlaista hyväsydämistä jättiläistä! <3

Tutustu Giant Toursiin ja varaa oma Game of Thrones -päiväretki täältä. 

Jos varaat matkan blogini kautta, sanothan Flipille terveiset!

giant tours flippohjois-irlantigame of thrones matka

Pohjois-Irlanti dramaattisine maisemineen on toiminut Game of Thrones -sarjan kuvauspaikkana jo lähes kymmenen vuotta. Atlantin valtameri, jylhät vuoret ja vihreät niityt ovat täydellinen backdrop fantasiadraamasarjalle. Pohjois-Irlannissa on all together yli 25 GoT -kuvauslokaatiota.

Koko päivän Game of Thrones -kierroksella ehdimme vierailla seuraavissa paikoissa:

 • The Stormlands
 • Renly’s Camp & Slavers Bay
 • Dragonstone Cliffs
 • The Stormlands and Nagga’s Hill, Old Wyk
 • Lordsport Harbour and Pyke, The Iron Islands
 • The Giant Causeway
 • The Kingsroad

Matka taittui näppärästi minibussilla kaikista myrskyistä ja kaatosateista huolimatta. Tämä Game of Thrones private tour on paras toteuttaa omassa pienessä ryhmässä, jolloin sen hinta tulee myös edullisemmaksi, mutta halutessaan Flip tekee kierroksen myös pienelle porukalle tai vaikka pariskunnalle. Minibussissa on myös se etu, että tällä kierroksella päästään myös joihinkin sellaisiin kuvauspaikkoihin joihin isommat turistibussit eivät pääse ajamaan ollenkaan.

Kierrokseen voi halutessa varata noudon Belfastista tai Derrystä tai hypätä kyytiin Ballycastlesta josta kierros normaalisti starttaa. Itse ainakin viettäisin mielelläni pitkän viikonlopun Belfastissa ja käväisisin yhdellä päiväretkellä näissä maisemissa.

Game of Thrones -päiväretken ohjelma

Meidän Game of Thrones -matka oli osana pressimatkaa, joten teimme sen hieman tiivistettynä ja muunnellen. Kerron kuitenkin tässä postauksessa matkan virallisen ohjelman aikataulun ja kohteet.

Päivämme starttasi Ballycastlen alueelta aamulla yhdeksältä. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli ’The Stormlands’, joka on jylhä kallioalue valtameren rannalla ja yksi Seitsemännen kuningaskunnan alueista. Pysähdyimme myös Mary McBriden baarissa, jossa on yksi sarjan kymmenestä ovesta.

Alkumatkasta vierailimme myös korusepällä, jossa valmistetaan monet sarjassa käytettävistä koruista ja kruunuista – saat jopa mahdollisuuden sovittaa sarjassa ollutta kruunua päähäsi!

Täältä matka jatkuu Renly’s Campiin ja Slavers Bayhin (pardon me muuten kun en tiedä näiden paikkojen nimiä suomeksi, koska en ole katsonut sarjaa juurikaan joten mennään tässä jutussa näillä alkuperäisillä nimillä).

Myrskyisellä säällä pysähdyimme The Iron Islandin Lordsport Harbourilla vain hetkeksi, vaikka siellä olikin samaan aikaan viitisenkymmentä tosifania viittoineen ja miekkoineen larppaamassa sarjan tapahtumia.

Puolivälissä päivää nautimme lounaan Fullerton Arms -ravintolassa, josta löytyy myös yksi kymmenestä ovesta. Lounaspaikka ei normaalisti kuulu kierrokseen automaattisesti ja itseasiassa jos teillä on mahdollisuus vaikuttaa niin suosittelisin syömään muualla. Fullerton Arms on turistirysäravintola, joka on teemoitettu Game of Thronesin mukaan ja siellä pysähtyy jokainen isompi turistibussi ja palvelu on sen mukaista.

Päivän päätteeksi pysähdyimmekin ainoalla itselleni tutulla paikalla, eli Kingsroadin The Dark Hedges, joka on monella varmasti ainakin Instagramista jo tuttu isoine puineen. Dark Hedges on nykyään melko suosittu kuvauspaikka ja onkin haasteellista saada napattua kuvaa missä ei palloile muita turisteja ellei satu paikalle tarpeeksi aikaisin tai myöhään. Dark Hedges on ollut olemassa jo kauan ennen Game of Thrones -sarjaa. Eräs Stuartin perhe istutti puut kotikadulleen jo 1700-luvulla tehdäkseen vaikutuksen vierailioihinsa. Vielä satojenkin vuosien jälkeen huhutaan, että illan hämärtyessä puiden lomassa voi tavata The Grey Lady:n haamun, joka on peräisin kauan sitten hylätyltä hautausmaalta.

Koko päivän kestänyt kierroksemme päättyi illalla kuuden jälkeen. Tosin me jatkoimme tästä vielä matkaa kohti Belfastia, josta matkamme jatkui taas Dubliniin. Uskon että kierros olisi vielä unohtumattomampi elämys jos oikeasti seuraisi Game of Thrones -sarjaa, mutta jos näin sarjaa fanittamattomana voin kierrosta kuitenkin suositella – it’s got to be a good one, right? Sarja sikseen, näkee matkan aikana niin henkeäsalpaavia maisemia, että ei ihme jos ne on valittu fantasiadraaman kuvauslokaatioiksi.

Tärkeää tietoa Game of Thrones -päiväretkestä

Tärkeintä retkelle on varmasti pukeutua mukavasti ja muistaa ottaa kamera mukaan. Pukeutumiseen suosittelen mukavia säänkestäviä vaelluskenkiä tai lenkkareita, jotka saavat myös kurastua. Joillain alueilla tassut saattavat todella kastua, joten säänkestävä varustus on kaikkein tärkein. Pohjois-Irlannissa voit kokea neljä vuodenaikaa jopa tunnissa, joten kannattaa harrastaa kerrospukeutumista. Pakkaa siis mukaan aurinkorasvaa, hattu ja sadevarusteet.

Game of Thrones -päiväretkeen kuuluu:

 • Paikallinen opas Flip, joka toimii myös kuljettajana
 • vettä, teetä ja kahvia
 • Opastettu kävelykierros Giant’s Causewayllä ja vapaa-aikaa
 • Minibussi

Game of Thrones -päiväretkeen ei kuulu:

 • Lounas tai välipalat (järjestettävissä)
 • Sisäänpääsymaksu Giant Causeway visitor centeriin (ei välttämätön)

Tarkemmat tiedot Game of Thrones -kierroksesta näet täältä.

Vaihtoehtoinen kokopäivän retki: Causeway Coast and Glens

Jos Game of Thronesin kuvauslokaatiot ei innosta, niin Giant Tours tarjoaa myös kokopäivän kestävän Causeway Coast and Glens -retken. Päivän aikana vieraillaan off-the-beaten-path Causewayn rannikon upeilla maisemareiteillä. Itse en ole tehnyt tätä kierrosta, mutta kuten postauksesta ehkä jo huomasitte – voisin hehkuttaa Flipiä ja Giant Toursia koko loppuillan, joten uskon tämänkin olevan varsin varteenotettava seikkailu Pohjois-Irlantiin. Flipillä on myös valtava tuntemus ympäristötieteestä, joten hänellä on aina paljon mielenkiintoista kerrottavaa Pohjois-Irlannin luonnosta, linnuista ja kasvistosta jos sellainen sattuu kiinnostamaan.

Causeway Coastal Route on varmasti Pohjois-Irlannin kuvauksellisimpia maisemareittejä mitä voi autolla ajaa. Itse ainakin roikuin puolet meidän Game of Thrones tourin ajasta auton ikkunasta napsimassa kuvia mikä oli varmaan silkkaa lystiä kanssamatkustajille.


Mitä muuta kannattaa kokea Pohjois-Irlannissa?

Vietimme suurimman osan matkastamme nimenomaan Pohjois-Irlannissa, jossa itse vierailin tällä reissulla ensimmäistä kertaa. Matkamme alkoi Belfastista, joka osoittautui mielenkiintoiseksi viikonloppukohteeksi – etenkin kaikille ginin ystäville, krhm. Ensimmäisenä ohjelmassamme oli ginikierros Taste & Toursin kanssa, jossa saimme pienen maistiaisen paikallista pubikulttuuria ja tutustuimme yllättävänkin moneen iloiseen paikalliseen. Maistoimme kierroksen aikana seitsemää erilaista giniä viidessä eri pubissa. Kaikki Taste & Tours -retket löydät täältä.

Toinen ehdoton kokemus Belfastissa on tietenkin Titanic-museo. Kaikille tuttu Titanic rakennettiin Belfastissa ja kaupungin historia onkin sitoutunut vahvasti draagisen risteilijän tarinan ympärille. Me majoituimme tällä kertaa uudessa Grand Central Hotellissa, mutta lisäksi voin myös suositella Titanic -hotellia, joka löytyy Titanic Quarterista.

Matkamme jatkui Belfastista kohti pohjoista, jossa ensimmäisenä pääsimme The Gobbinsin vaellukselle jylhille kallionkielekkeille – retkestä varoitetaan että se sopii vaan ylikuntoisille superihmisille, mutta trust me, if I could do it, you can do it too.

Pohjois-Irlannista löytyy myös yksi maailman kummitelluimmista hotelleista; Ballygally Castle Hotel, jossa vietimme yhden todella unettoman yön. Ainakin Saanan blogista voi lukea kokemuksia tästä kummitellusta vanhasta linnahotellista.

Yritän kirjoittaa näistä kokemuksista vielä lisää, mutta jos Titanic, The Gobbins tai kummituslinna kiinnostaa, käy tsekkaamassa Instagram Stories Highlight -profiilistani täältä. 

Veera Bianca

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

7 Comments

 1. Vastaa

  Jerry / Pako Arjesta

  5 joulukuun, 2018

  Hyvä postaus, Veera! Ehdottomasti pidän tämän mielessä, kun tuonne päin joskus päästään :). Hyvä, että kierroksen saa halutessaan järjestettyä myös pelkälle pariskunnalle, koska uskon, että meille se sopisi kaikkein parhaiten. Ja todellakin haluan Flipin meidän oppaaksi 😀

 2. Vastaa

  VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA

  5 joulukuun, 2018

  Oih, monta kertaa oon haaveillut juurikin näistä Game of Thronesin kuvauspaikoista ja useampaan otteeseen katsonut lentoja Pohjois-Irlantiin. Ehdottomasti sellainen matka, joka on kerran elämässä käytävä. En ollut aikaisemmin katsonut sarjaa, kunnes toissa kesänä käytiin Dubrovnikissa, jossa on myös kuvattu tosi paljon kyseistä sarjaa. Sen päivän jälkeen oli pakko aloittaa katsomaan sarjaa ja olin ihan myyty!

 3. Vastaa

  Inka

  5 joulukuun, 2018

  Vitsit mä haluan tuonne! Niin sairaan upeita maisemia että oksat pois! Brb pitää ehkä alkaa tosissaan suunnittelemaan reissua Irlantiin…

 4. Vastaa

  Anita / My Tiny Travel Journal

  7 joulukuun, 2018

  En ole ennen katsonut Game of Thronesia, mutta vetäisin viime kesänä kaikki sarjan 7. tuotantokautta putkeen ja taisin alkaa fanittaa ihan vähän… Dubrovnikin reissulla oli sitten ”pakko” käydä GOT-kierroksella. Viikko sitten kirjoitin Dubrovnikin mielenkiintoisista kuvauslokaatioista blogiini ja kehtaanpa linkittää sen tähän: https://mytinytraveljournal.fi/matkajutut/game-of-thrones-dubrovnikissa/

  Irlantiin voisi matkata muutenkin ihastelemaan maisemia, mutta nyt kun on pikkuista GOT-fanittamista itsellä ilmassa, niin ehkä tällainen tour pitää ottaa ohjelmaan…jäin miettimään, että missä jakossa The Giants Causeway näkyy? En ole onnistunut bongaamaan? Valaiskaa mua kuka tietää!

 5. Vastaa

  Emilia / Merkintöjä maailmasta

  15 joulukuun, 2018

  Olipas mielenkiintoinen postaus (täällä tunnustautuu GOT-fani:))! Itse asiassa en tiennyt, että sarjaa on kuvattu noin paljon Pohjois-Irlannissa. Maisevat näyttävät huikeilta kuten sarjassakin, pidän ehdottomasti sun vinkit mielessä 🙂

 6. Vastaa

  Merja

  15 joulukuun, 2018

  Pohjois-Irlanti on niin ihana! Vietettiin noissa maisemissa vajaa viikko toukokuussa ja menetin kyllä sydämeni ihan täysin! Vuokrasimme auton ja kiertelimme omatoimisesti, mutta opastettu retkipäivä olisi varmasti kanssa mahtava. Jos kivaa majoitusta Causeway Coastal Routelta haluaa, niin Limeparkin ”mökkejä” (www.limepark.com) voin lämpimästi suositella. Aivan ihana paikka!

 7. Vastaa

  Kohteena maailma / Rami

  16 joulukuun, 2018

  Voisin hyvinkin mennä noita kuvauspaikkoja katsomaan, vaikka sarjan fani en olekaan. Jonkin verran olen Pohjois-Irlannissa pyörinyt ja ei ole kuin positiivista sanottavaa. Ehkäpä jollakin reissulla katsastamaan näitä paikkoja vähintääkin omalla autolla – tässähän oli hyvä lista siihen 🙂

Leave a comment

Related Posts