Koe Gardajärven käsittämättömän kaunis Garda Trentino

18 marraskuun, 2016

*Yhteistyössä: Garda Trentino & NordicTB

IMG_6447.jpg

IMG_6240.jpg

Henkeäsalpaavan kaunis vuoristomaisema pysäyttää jo matkalla Milanosta Gardajärvelle. Olen matkustanut Italiassa aiemminkin, mutta en ole eläessäni nähnyt yhtä jylhiä ja samaanaikaan jotenkin niin rauhoittavia maisemia. Vietimme muutaman päivän matkabloggaajakollegoitteni Janicken, Sofian, Michellen ja Robin kanssa Gardajärvellä Garda Trentinon alueen vieraina. Matkan teemana oli hyvä ruoka ja alueen ulkoilumahdollisuudet.

Näin pääset Garda Trentinolle

Gardajärvelle pääsee kaikista parhaiten vuokraamalla auton miltä tahansa Milanon lentokentältä. Itse lensin Linatealle, josta meillä oli yksityinen kuljetus Garda Trentinon alueen Riva del Gardalle.

Auton voit vuokrata esimerkiksi EasyTerra Autovuokraamon kautta. Itse en omista ajokorttia, mutta EasyTerra ainakin vertailee tunnettujen autovuokraamojen hintoa ja tarjoaa edullisesti vuokra-autoja 125 eri maassa. EasyTerra tekee yhteistyötä ainakin Hertzin, Europcarin, Avisin, Budgetin ja Alamon ja joidenkin pienempien yritysten kanssa.

Periaatteessa mestoille pääsee myös junan ja bussin kanssa, mutta siihen kannattaa katsoa tarkempi reitti täältä.

IMG_6198.jpg

IMG_6406.jpg

Koe ainakin nämä

Strada del Ponalen vaellusreitti

Vaellus Ponalella James Bond -elokuvista tutuissa maisemissa oli yksi matkamme unohtumattomimpia kokemuksia. En ole niin vaeltelija tyyppiä, joten yllätyin itsekin miten paljon nautin kokemuksesta. Tosin vauhtihan meillä oli puolet tavallista hitaampi, sillä pysähdyimme ottamaan kuvia noin sadan metrin välein! Vaelluksen lopussa odotti kahvila Ponale Alto Belvedere, jossa nautimme paikalliset Hugo -cocktailit.

IMG_6256.jpg

IMG_6266.jpg

IMG_6272.jpg

IMG_6267.jpg

IMG_6249.jpg

Italialainen kokkauskurssi

Matkoilla on monesti ihan parasta osallistua kokkauskursseille, koska niistä oppii paikallisesta ruokakulttuurista kaikista eniten. Paikallinen ruokabloggaaja Antonella perusti bloginsa innoittaman PassioneCusina -kokkauskurssin turisteille. Kokkasimme paikallisia herkkuja, jotka saimme tietysti mässäillä päivän päätteeksi – nom.

SUP-lautaile Riva del Gardalla

Riva del Gardan maisemat kuuluvat kauneimpiin näkemiini maisemiin. Valkoiset joutsenet, usvaiset vuoret ja turkoosin sininen järvi vaikutti lähinnä epätodelliselta. Viimeisenä päivänä pääsimme vielä kanootteilemaan ja suppailemaan järveen. Omalla kohdallani kokemus oli valitetttavasti karmiva, sillä huomasin vasta kanootissa, että selkävammani kanssa sinne ei ollut mitään asiaa. Mutta noin muuten voin lämpimästi suositella!

Kahvimuseo Omkafe

Omkafe sijaitsee Arcossa ja se on jokaisen kahvirakastajan märkä päiväuni. Omkafessa voi tutustua kahvin valmistuksen historiaan ja muutenkin oppia vaikka ja mitä sadoista erilaisista kahvipavuista. Pääsimme myös maistelemaan varmaan kymmentä eri espressoa, ihanteellistä tällaiselle kofeiininherkälle kahvinrakastajalle!

IMG_6285.jpg

Canale di Tenno

Uskallan väittää Garda Trentinon Canale di Tenno on lähes pakollinen vierailukohde. Canale di Tenno on keskiaikainen pieni vanha tunnelmallinen kylä, jonka juurella on päräyttävän turkoosi järvi Lago di Tenno. Järvi on hämmentävän turkoosi, hyvinkin epätodellinen näky keskellä vuoria ja metsää.

IMG_6456.jpg

IMG_6277.jpg

Gardajärvi on hävyttömän herkullinen

Italiassa ei voi olla juuri viikkoa pidempään, sillä siellä on mahdotonta olla ahmimatta pastaa, juustoa, viiniä ja pizzaa. Viikon tasainen paha olo oli kuitenkin kaiken sen arvoista – olihan tämä Eat Pray Love -matkani Eat -osio.

Herkullisimpia ruokakokemuksia Gardajärvellä oli ehdottomasti Caprese, kookosgelato nutellakastikkeella, tasapuolisesti kaikki pasta, sienirisotto ja paikallinen viini. Italiassa ei voi myöskään aloittaa aamua ilman cappuccinoa, vaikka sitä ei täällä kovin helposti soijamaidolla saanutkaan.

…Tässä pitäisi varmaan myös mainita polenta, mutta koska se on Italian kuvottavin tuote, en mainitse sitä.

IMG_6435.jpg

IMG_6418.jpg

Majoituimme Riva del Gardan suloisessa Riva Mia -hotellissa sopivasti kaiken keskellä, jota voin lämpimästi suositella!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Olen samaa mieltä se kookosgelato on tosi hyvää 🙂 mutta sen hinta vaihtelee alueen mukaan..
Esimerkiksi Desenzanossa sai aivan liian pienen minikupin jäätelöä, kun taas muualla sai enemmän ja edullisemmin.
Aiotko vielä joskus toistamiseen Gardalle vai riittikö yksi kerta?

Haha, mulle ei ole myöskään oikein auennut polentan syöminen, se ei vaan yksinkertaisesti maistu oikein…millekään? Melkein kaikki muu sitten Italian ruokakulttuurissa kompensoi tuota! 🙂

Ah Garda on kyllä upea! Itsekin käväisin siellä juuri tänä keväänä (http://hassutellen.blogspot.fi/2016/06/reissupaivakirja-paiva-gardajarvella.html), harmi vaan kun visiitti oli niin lyhyt. Vaeltaminen ja melominen noissa maisemissa kuulostaa kyllä ihan huikealta, ehkä joskus vielä… 🙂

ADD A COMMENT