Geneva SMILE – influencer workshop

9 lokakuun, 2019

*Workshop järjestetty yhteistyössä Geneva Tourism kanssa

geneva smile workshop
P9210203.jpg

Paras puoli työssäni on kaikki ne hetket kun saan kouluttaa ja inspiroida muita, oli kyse sitten bloggaamisesta, matkustamisesta tai mistä tahansa unelmien tavoittelusta. Kun Sveitsin suunnalta tuli puhelu ja ehdotus lähteä vetämään vaikuttajille suunnattua workshopia Geneveen, innostuin välittömästi – juuri tällaisia projekteja kaipaan elämääni lisää.

Käväisin Genevessä viimeksi vuosi sitten ja kaupunki yllätti niin monella tapaa – voit lukea matkaoppaani Geneveen täältä.  Finnair lentää Helsingistä Geneveen päivittäin kolmessa tunnissa.

Muutamien Skype -palaverien jälkeen päätimme järjestää haun mikrovaikuttajille suunnattuun Geneva SMILE -workshopiin (SMILE = Switzerland Master Influencer Learning Experience), jonka houstasin yhdessä bloggajakollegani Sara Ticklen kanssa. Hakemuksia tulikin lopulta muutama sata, joten ei ollut ihan helppoa valita joukosta neljää sopivaa vaikuttajaa. Meillä oli kuitenkin lopulta aivan mahtava porukka matkassa! Linkkaan tähän alle kaikkien osallistujiemme Instagram -tilit:

Me saavuimme ensimmäisenä päivänä Geneveen Saran kanssa jo aikaisemmin, jotta ehdimme valmistella kaiken workshopia varten ja lounastaa Geneven turismin tyyppien kanssa käydäksemme tulevat päivät läpi.

Kolmen päivän aikana tutustuimme Geneveen matkakohteena puolet ajasta ja puolet ajasta istuimme workshoppaamassa kaikenlaista bloggaamiseen liittyvää. Minä ja Sara koulutimme vaikuttajia mm. valokuvaamisesta, itsensä brändäämisestä, blogin kaupallistamisesta sekä onnistuneista matkayhteistöistä.

Olen matkustanut blogin kautta niin paljon viimeisten vuosien aikana, että oli mahtavaa tehdä välillä jotain vähän erilaista ja päästä opettamaan myös muita – ja myös oppimaan muilta. Pääni on ollut pyörällään inspiraatiosta ever since – ja no, ehkä vähän myös muustakin, but that’s another story.

Workshopeja valokuvaamisesta ja brändäämisestä

Kolmen päivän ohjelmaan mahtui yhteensä kolme koulutuskokonaisuutta sekä valokuvausharjoitus ja hieman omia tehtäviä. Ensimmäinen aamu alkoi Geneven turismin toimistotiloissa minun ja Saran uratarinoilla, joissa fiilisteltiin erityisesti kaikkea sitä mistä ollaan joskus lähdetty ja mitä kaikkea on vuosien aikana virheiden kautta tullut opittua niin valokuvaamisesta kuin omasta brändistä sekä bisneksen pyörittämisestä. Omalla blogillanikin on ollut kolme eri nimeä ja neljä eri nettisivua, jaiks!

Kävimme aamupäivästä myös läpi osallistujien brändejä ja tarinoita niiden takana. Herkullisen viinilounaan jälkeen loppupäivä menikin valokuvaukseen perehtymisen parissa ja oli itsekin mahtavaa päästä kuulemaan Saran ajatuksia hänen upeiden kuvien takana.

Loppupäivän kuvaworkshop päättyikin sopivasti valokuvaharjoitukseen viinitilalla.

Toisen päivän workshop aloitettiinkin vasta iltapäivästä ja teemana oli ‘money talk’. Keskustelimme erilaisista kaupallisista yhteistöistä, kerroimme vähän omaa hinnoittelua sekä esittelemimme muutamia menneitä kamppiksia. Lisäksi paneuduimme vielä erikseen matkakohteiden kanssa tehtäviin yhteistöihin ja miten ne eroaa esimerkiksi päiväittäistavaran markkinoimisesta.

Kolmantena aamuna ehdimme tehdä enää pienen wrap-upin ennen lähtöä ja kävimme vuorotellen läpi toistemme Instagram -brändit. Osallistujat saivat mukaansa myös pienen brändikirjasen itselleen täytettäväksi, joka toivottavasti auttaa työssä myöhemmin – tämä oli hyvä muistutus myös itselleen välillä pysähtyä miettimään oman tekemisen kulmakiviä ja brändiarvoja tarkemmin.

geneva smile influencer workshop
geneva tourism office
geneva smile vaikuttaja workshop brändin arvot
geneva smile vaikuttajakoulutus

Valokuvaharjoituksia viinitilalla

Onko parempaa paikkaa valokuvaharjoitukselle kuin viinitila auringon laskiessa? I don’t think so. Pääsimme ottamaan kaiken irti kirkkaasta päivänvalosta, punaisen kaikista sävyistä taivaalla sekä hämärästä alkuillasta. Osalla oli mukana muutamia eri asuja ja juoksentelimme ympäriinsä kamereoinemme viinipusikoiden seassa. Itse huomasin reissun aikana olevani vähän liian matkabloggaaja vaatteita vaihtamaan, mutta toisaalta päädyin lainailemaan Saralta hattua ja välillä villapaitaa jotka sopi johonkin kuvahetkeen paremmin.

Nautimme viinitilalla myös unohtumattoman kauniin illallisen, josta voit katsoa lisää kuvia ja lukea tarkemmin tästä postauksesta:

Matkapäiväkirja – illallinen viinitilalla Genevessä

P9200047.jpg
D8X_5416.jpg
geneve viinitila sara tickle

Aamupäivä veneilemässä Genevenjärvellä

Meillä oli myös harvinaisen hyvä tuuri sään suhteen, sillä saimme nauttia lähes täydellisistä aurinkoisista päivistä kaikkien sadepäivien keskellä – tämähän sopi kun ohjelmassa oli illallinen ulkona viinitilalla sekä private boat tour pienellä uintiseikkailulla Abban tahdissa.

Geneva Boats järjesti meille täydellisen aamupäivän vesillä juuri meidän porukalle sopivalla tyylikkäällä veneellä. Osa porukasta uskaltautui jopa uimaan, koska järven vesi oli vielä tähän aikaa vuodesta yllättävänkin lämmintä.

Viihdyn aina parhaiten vesillä ja olisin voinut viettää näin ihan koko päivän tai no vaikka nyt ihan koko loppu elämänikin – Genevessä on jotain sellaista lähes pariisimaista taikaa.

P9210234.jpg
geneva boats
genevenjärvi
geneva boats sveitsi
P9210292.jpg
veneajelu geneve

Pyöräretki Carougen kaupunginosassa

Carouge on Geneven trendikäs ja tunnelmallinen kaupunginosa trendikkäine kuppiloineen. Jos tapaat Genevessä paikallisia, he luultavasti esittelevät Carougen sinulle pienenä Italiana. Alue on kuin Italia, kaunis, ja erottuu arkkitehtuurillaan muusta kaupungista. Sanotaan, että se on saanut vaikutteita Sisiliasta. Carouge on kuin pieni kylä kaupungin sisällä.

Pyöräilimme sähköpyörillä Carougeen viimeisenä päivänä ja kävelimme kaupunginosan pienillä kauniilla kujilla napsimassa kuvia – jos olisi ollut enempää aikaa, olisin jäänyt loppupäiväksi runoilemaan cappuccinon äärelle muina geneveläisinä taiteilijoina.

carouge
carouge geneve
carouge geneve sveitsi
carouge arkkitehtuuri

Geneven monta herkullista lounasta, illallista & cocktailia

Olen omistautunut hyvän viskin ystävä ja aina välillä innostun tilamaan viskiä jonkun klassikkococktailin muodossa; N’vy -hotellin baarissa mieleni teki Old Fashionedia ja kysyin baarimikolta takaako hän minulle tekevänsä hyvän sellaisen. Mies veti paidan hihan ylös ja käsivarressa komeili tatuoitu viskilasi  ja sanat ‘Old Fashioned’ – on sanomattakin selvää, että sain nauttia elämäni parhaan cocktailin tänä iltana.

Geneve on muutenkin täynnä erinomaisia ravintoloita niin lounaalle kuin illallisellekin, joihin löydät lisää vinkkejä Geneven oppaastani.

Tällä matkalla ravintoloista jäi erityisesti mieleen meksikolainen ALMA, lounasravintola Cottage Cafe (kuvissa alla) sekä brunssimesta Marcel.

geneve ravintolat

Ehdimmehän paljon muutakin muutaman päivän aikana, kuten vierailun Victorinoxin myymälään jossa saimme nimikoidut veitset sekä lasilliset samppanjaa matkalaukkuesittelyn lomassa – uudet Victorinoxin matkalaukkuni voitkin bongata tästä postauksesta.

Jos haluat lukea myös osallistuneiden bloggaajien kokemuksista Geneva SMILE workshopissa, linkkaan tähän alle muutaman:

Reetta: Geneva Travel Diary

Hanna: A lovely weekend in Geneva

Taru: Influencer workshop inspiroivassa Genevessä

Vaihda Vapaalle: Suorat lennot Helsingistä – kaupunkiloma kauniissa Genevessä

Parasta tässä kaikessa oli huomata se, miten me tällä alalla nimenomaan tuemme toisiamme. Minä olen ainakin aina valmis jakamaan oppejani ja tsemppaamaan muita etenemään uralla, se kun ei ole koskaan itseltään pois! Ryhmässämme oli juuri tällainen henki ja oli ihanaa nähdä miten kaikki tsemppasi toisiaan! Go girls!

Toivottavasti voimme järjestää tämän saman workshopin Genevessä ensi vuonna uudelleen ja kutsua vaikka vielä enemmän teitä tyyppejä ruudun toiselta puolelta mukaan!

Suuri kiitos vielä Genevelle tämän kaiken mahdollistamisesta! <3 

*Workshop organised in partnership with Geneva Tourism

geneva smile workshop
geneva streetsgeneva

The best part about my job are the days when I get to educate and inspire, whether it’s about blogging, Instagram, travel or just any kind of motivation on living your own kind of life in this crazy world. When I got a call from Switzerland to come and host an influencer workshop in Geneva, I didn’t need to hesitate for a second – these kind of projects are exactly what I’m hoping to do more in the future.

I traveled to Geneva also last year and the city took me by surprise – read my travel guide to Geneva here.

After a few Skype meetings we decided to invite 4 Finnish micro influencers to take part into Geneva SMILE (SMILE = Switzerland Master Influencer Learning Experience). We received over 200 applications and many messages, so we will hopefully get to organise more of these in the future. This time the workshops were in Finnish, but perhaps next time we’ll make it a nordic one, who knows?

I hosted the workshop together with my dear friend and blogger colleague Sara Tickle, see her incredible Instagram account here.

It was hard to select just 4 influencers out of more than 200, but we took the time to carefully go through each and every applicant. Here is our team of four:

We arrived with Sara & Johanna who joined us from Switzerland Tourism to Geneva already early the first morning to prepare for the workshop ahead and to have lunch with the representatives of Geneva Tourism to go through the upcoming days.

During the three workshop days, we explored the beautiful city of Geneva and sat down for 3 different workshops around blogging.

I’ve traveled a lot in the last few years because of this blog, but it was great to do something a little out of the ordinary and to be able to inspire others – and to be inspired.

Workshops on photography, branding & business

After a delicious breakfast at the N’vy hotel, it was time to get down to business. Our three workshop days included workshops on photography, running a business, making money through blogging and clarifying your own brand. We started our first workshop day at the gorgeous office of Geneva Tourism by sharing our own career stories and the lessons we’ve learned along the way in more than 10 years of being in the business. I mean, in the 11 years of blogging, my poor little blog has been on 4 different websites and had 3 different names – not ideal, but sometimes that’s just how the journey is.

During the morning we also went through each others brands and got to know each other better. After a delicious wine lunch, we focused more on photography and I was also inspired to hear more stories behind Sara’s amazing photography.

The second day we started by exploring Geneva and then hopped into workshop mode in the afternoon. The second day was all about how to create successful paid partnerships with brands and also to go through some of the differences in working with a destination vs. an everyday items such as fashion.

The last morning we did a little wrap up and gave each other some thoughts on each others Instagram brands before departure. The participants also went home with little brand booklets, which hopefully helps clarify their own brands – and which also reminded me to sometimes sit down and really take a deeper look at what is this little place on the internet really all about.

geneva smile influencer workshopgeneva tourism officegeneva smile vaikuttaja workshop brändin arvotgeneva smile vaikuttajakoulutus

Photography practise at a Genevan vineyard

Can you think of a better place for a photo practise than a vineyard at sunset? Well, I didn’t think so. We got to enjoy a bit of bright day light, a sexy sunset and the beautiful golden hour that followed.

We were all running around with our cameras and changing outfits as the light kept changing as the sun set down – I though noticed I’m a little too much of a travel blogger to carry different outfits for one location, though I did end up borrowing some from Sara, so perhaps I’ll be a proper fashion guru one day (stay tuned on that haha).

If you would like to see more photos of the vineyard dinner, check out my photo diary (in Finnish)

Vineyard dinner in Geneva – photo diary

P9200047.jpgD8X_5416.jpggeneve vineyard sara tickle

Private boat ride around Lake Geneva

We were so lucky with the weather on our trip and got to enjoy perfect warm sunny days in the early autumn days, which was perfect for vineyard dinners and boat rides. Geneva Boats hosted us for a fun day out in the lake with some good old Abba hits. Read more about the possibility to rent a boat in Geneva.

Some of us even jumped into the lake for a swim, because it was honestly still so much warmer than you’d expect this time of year – and oh man was the water clear, wow.

I’m always happiest on water and I could have easily spent the entire day just sailing – or the rest of my life even – just that something about it. Not just the lake though, there’s some of that Parisian magic in Geneva.

P9210234.jpggeneva boatsgenevenjärvigeneva boats sveitsiP9210292.jpgveneajelu geneve

Exploring Carouge – the trendy artsy side of Geneva

Carouge is a trendy and artsy neighbourhood with its great cafes in Geneva. If you ask the locals, they’ll probably tell you Carouge is like a bit of Italy in Switzerland. Its architecture has been inspired by Sicily, which you can tell by strolling down the streets on a beautiful sunny Sunday morning. Carouge is like a little village inside a city.

We got to try ebikes and explore the neighbourhood on our last day. If there was more time, I would absolutely see myself sitting here over a cappuccino writing the first pages of my book (shh, stay tuned for that…)

carougecarouge genevecarouge geneve sveitsicarouge arkkitehtuuri

Geneva is delicious

I’m a dedicated lover of whiskey and every now and then get wild and order this fine beverage in a cocktail form; at the hotel I was craving for an Old Fashioned and asked the bar tender if he really knows how to nail it – he looked at me and pulled up his sleeve and there it was, a tattoo of a whiskey glass with the words Old Fashioned. Safe to say I had my best Old Fashioned at the bar of the N’vy hotel, hands down.

Geneve is full of delicious restaurants for lunches, brunches and dinners. Read more on my Geneva guide.

From this trip I can happily recommend a Mexican dinner at ALMA, a lunch at Cottage Cafe (photos below) and a brunch at Marcel.

geneve ravintolat

If you would like to read about the experiences of our participants, here are their blog posts from our first Geneva SMILE influencer workshop: 

Reetta: Geneva Travel Diary (Finnish)

Hanna: A lovely weekend in Geneva (in English)

Taru: Influencer workshop inspiroivassa Genevessä (Finnish)

Vaihda Vapaalle Geneva guide (Finnish)

The best thing about it all was to see how we all support each other in this industry instead of competing. I’m always more than happy to share the learnings from years of running this business to help others succeed. We had a perfect little group and everyone was there to help each other out – I definitely want to see more of this in the world of ‘influencing’. And fingers crossed we will get to organise another round of Geneva SMILE next year!

A massive thank you to Geneva Tourism for making this happen!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Olipa mukava lukea millainen reissu teillä oli Genevessä ja mitkä kuvat! Näin IG:ssä kuvia viinitilalta ja huh. Toivottavasti pääsen joskus itsekin mukaan oppimaan konkareilta.

Kiitos! 🙂 Toivotaan että päästään heti ensi vuonna järjestämään tällaisia lisää!

Tuo workshop kuulostaa todella mielenkiintoiselta sekä kohteen että sisältöjen puolesta. Toivottavasti pääset tosiaan tekemään vastaavan uudestaan. Olen itsekin bloggaillut jo jonkin aikaa ihan harrastepohjalta, mutta koskaan ei ole tuntunut elämässä olevan aikaa alkaa tekemään tätä kovemmalla vaihteella. Vähitellen sekin vaihtoehto on alkanut kutittelemaan.

Hauska kuulla, me toivottavasti päästään järkkäämään näitä vielä lisää jo heti ensi vuonna, toivottavasti enemmänkin kuin tämä yksi! 🙂

Kuulostaa ihanalta workshopilta ja oli varmasti huippua saada viettää aikaa yhdessä, tutustua ja nautiskella yhteisestä matkasta! 🙂 Miten tämä on mennyt ihan ohi, olisin niin halunnut päästä tällaiselle mukaan! Toivottavasti järjestätte vielä toistekin, haluaisin kovasti päästä osallistumaan vastaavaan ja päästä myös tutustumaan muihin “alan tyyppeihin” enemmän, meitä kun on niin monia ja oppeja ja kokemuksia olisi mukava saada kuulla ja jakaa. 🙂 Ihana juttu tämä, ja tietenkin todella kauniit maisemat!

Oli ehdottoman onnistunut kokemus! 🙂 Toivotaan ehdottomasti, että me saadaan järjestää näitä lisää tulevaisuudessa, Instagramissa vinkattiin tästä muutamaan otteeseen!! 🙂

Olipa huikea postaus, kiitos siitä! <3 Sinulla on kyllä ihailtavan positiivinen asenne, olisi varmasti hienoa osallistua tulevaisuudessa jollekin järkkäämällesi kurssille bloggaamiseen tai vaikka valokuvaamiseen liittyen. Tällaiset pienen porukan workshopit ovat aina mahtavia, kun opetetaan toinen toistaan ja jaetaan vinkkejä samanhenkisessä seurassa. Geneve on paikkanakin mahtava. Olin siellä au pairina viisi viikkoa joskus lukioaikoina. Sen jälkeen ei ole tullut käytyä, mutta toivottavasti pääsisin taas sielläkin käymään.

Oli muuten aika loistava tuo cocktail-tarina myös! 😀

Tämä oli kyllä tosi kiva kokemus ja ehdottomasti sai itsekin oppia muilta kun oltiin niin tiiviissä porukassa! 🙂 Toivon todellakin, että voin tulevaisuudessa järjestää tällaisia kursseja lisää, joten stay tuned! 🙂

Oi Geneve on kyllä niin viihtyisä <3

On kyllä hienoa, että olette päässeet jakamaan oppejanne ja niitä akilleen kantapäitäkin tuollaisen hienon yhteistyön tuloksena ! Toivottavasti saatte jatkaa työtänne ensi vuonna ja ehkä myös muunlaisten yhteistöiden avulla.

Kiitos! 🙂 Toivomme todellakin, että saadaan järjestää tällaisia lisää lähivuosina, joten stay tuned! 🙂

Olipa kiva tällaisena harrastelijabloggaajana lukea ammattilaisnäkökulmasta. Eivätpä ne opit ihan turhia olisi kenellekään, joka tekstejä tekee. Esimerkiksi kuvaamista olisi kiva osata enemmän, vaikka en tästä koskaan mitään ammatillisempaa itselleni kuvittelekaan tekeväni. Hyvää jatkoa teille kaikille!

Kiitos! Toivotaan että saadaan järkkää näitä lisää seuraavien vuosien aikana! 🙂

Voi muru tää teidän juttu oli kyllä aivan huikeen kuuloinen, ihan oli olo että wääääää, mä kanssa!! Ja noi maisemat! Ihan epätodellisia jotkut klipit Instassakin <3

Tä oli kyllä ihan huikea, toivottavasti saadaan järkkää näitä lisää! 🙂

Tää viikonloppu kuulostaa kyllä aivan mahtavalle! ^_^ Ja mikä voisikaan olla paras paikka valokuvauskurssille kuin viinitila! <3 Ihan unelma paikka! 🙂 Ihan huikea workshop ja huikea mahdollisuus! 🙂

No sanoppa, viiniä ja valokuvausta – what else does one need in life, hahaha! 🙂

ADD A COMMENT